Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

descriptionNesto za zabavu...... EmptyNesto za zabavu......

more_horiz
.....ajde dragi moji sta mislite di se nalazi, inace moj veliki prijatelj Darwin.....

descriptionNesto za zabavu...... EmptyRe: Nesto za zabavu......

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Lucifer je napisao/la:
.....ajde dragi moji sta mislite di se nalazi, inace moj veliki prijatelj Darwin.....

Budici,da je ono,od najnizeg oblika postao najvisi,sad se je razgradio na prah,jer sve ima uspon i pad.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
......upravo tako Dina....pomalo si me iznenadila odgovorom.....

more_horiz
Uh veliki si mi ti lucifer, kada nisi znao da Dina zna odgovor na to pitanje.

more_horiz
Jadni Darwin, sigurno se stalno rotira u grobu brže od ventilatora koliko puta ga se citira i spominje. Jadnik!

Jeli Darwin bio teista, ateista ili agnostik - pitanje je sad?

more_horiz
......vrlo zanimljivo pitanje.... moj prijatelj Darwin kaze da su ga uvjek optuzivali da je ateist, ali on sebe smatra agnostikom, a i studirao je na Cambridgeu anglinkansku teologiju.....

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Lucifer je napisao/la:
......vrlo zanimljivo pitanje.... moj prijatelj Darwin kaze da su ga uvjek optuzivali da je ateist, ali on sebe smatra agnostikom, a i studirao je na Cambridgeu anglinkansku teologiju.....

hoces reci da je tu dobio inspiraciju za svoje djelo,Porijeklo vrsta??</BLOCKQUOTE>

more_horiz
.......sigurno je dobio inspiraciju odnosno zanimanje za prirodu odnosno svijet oko nas, posto se dosta vremena druzio sa poznatim prirodoslovcima svoga vremena, imao je priliku putovati svijetom i bavit se proucavanjem zoologije,biologije te njihovim odnosom u prirodi....zanci od tud "materjal" za njegova djela izmedu ostalog i "Porijeklo vrsta"......

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Lucifer je napisao/la:
.......sigurno je dobio inspiraciju odnosno zanimanje za prirodu odnosno svijet oko nas, posto se dosta vremena druzio sa poznatim prirodoslovcima svoga vremena, imao je priliku putovati svijetom i bavit se proucavanjem zoologije,biologije te njihovim odnosom u prirodi....zanci od tud "materjal" za njegova djela izmedu ostalog i "Porijeklo vrsta"......

Ma cuj,meni ti je kod gospon Darwina,nesto jako cudno,poznavajuci dosta zoologiju i biologiju,nije mu se smjela desiti tako strasna pogreska,da od prostih oblika vodi ka slozenim,kad je u prirodi drugacije,od slozenih oblika degradacijom nastaju prosti.Bog je stvorio sve savrseno i lijepo,i sad,eto nek od majmuna,postane covjek?</BLOCKQUOTE>

more_horiz
.....pomalo sam zbunjen sto i nije cest slucaj, mozda sam te krivo shvatio ili povrsno gledam na stvari, nego pustimo sad Darwina ocito ne razumijem na sto si mislila kada si rekla "prirodi drugacije,od slozenih oblika degradacijom nastaju prosti" nikad nisam imao priliku poucavati detaljno prirodne pojave, ali koliko sam ja shvatio proces u prirodi je obrnut npr. zaba, u primarnom stadiju je punoglavac vrlo primitivni organizam a s vremenom se razvija u slozeniji organizam s udovima....ne mislim direkno na teorije nastanka.....

more_horiz
Lucifer je napisao/la:
.....ocito ne razumijem na sto si mislila kada si rekla "prirodi drugacije,od slozenih oblika degradacijom nastaju prosti" nikad nisam imao priliku poucavati detaljno prirodne pojave, ali koliko sam ja shvatio proces u prirodi je obrnut npr. zaba, u primarnom stadiju je punoglavac vrlo primitivni organizam a s vremenom se razvija u slozeniji organizam s udovima....ne mislim direkno na teorije nastanka.....

Mo'š si mislit koliko bi se punoglavac razvijao u išta složenije kad nebi imao genetski program koji ga strpljivo oblikuje sve do završnog stadija - žabe? Površno gledajući, ali samo površno, potpuno si u pravu. Jedini je problem objasniti taj genetski kod, otkuda on? A u isti mrak ulećeš i onda kada analiziraš bilo koju drugu vrstu života. Jesi li imao prlike informirati se malo bolje o embrionalnom razvitku čovjeka? Za početak predlažem ti DVD0019 sa http://menoramedia.de stranice. Možda ti tada bude jasnija slika i cjelokupna problematika o kojoj se ovdje diskutira.

more_horiz
......kao sam vec naveo ne mislim na teoriju nastanka, pa tako ni Darwinovu ni niciju drugu, vec sam samo naveo jednu cinjenicu sto si sam potvrdio da je istina, a sad genetski kod i ostalo nisam spominjao, niti zelim ulaziti u diskusije o tome jer se generalno nezelim odnosno nemogu se izjasnjavati o tome......nastojim biti uvijek objektivan......

more_horiz
Lucifer je napisao/la:
......genetski kod i ostalo nisam spominjao, niti zelim ulaziti u diskusije o tome jer se generalno nezelim odnosno nemogu se izjasnjavati o tome......nastojim biti uvijek objektivan......

Objektivan? Jel bi to imalo za značiti da zatvaraš oči pred novim spoznajama? Htio-nehtio priča o spomenutoj žabi ipak vodi do genetike koja jedina objašnjava uzroke razvojnog puta žabe!

more_horiz
Nijesam čuo da je neki majmun postao čovjek, ali sam čuo da su neki ljudi postali majmuni!!!!!

more_horiz
vijesnik je napisao/la:
Nijesam čuo da je neki majmun postao čovjek, ali sam čuo da su neki ljudi postali majmuni!!!!!

Mozes li ovo sto si cuo i dokazati,kako ova izjava stoji u odnosu na Boga,zar je Bog stvorio ljude koji postaju majmuni.....necemo li za svaku praznu rijec odgovarati pred Bogom?

more_horiz
Dina je napisao/la:
vijesnik je napisao/la:

Mozes li ovo sto si cuo i dokazati,kako ova izjava stoji u odnosu na Boga,zar je Bog stvorio ljude koji postaju majmuni.....necemo li za svaku praznu rijec odgovarati pred Bogom?

Dino, ne mislim da su postali pravi majmuni. Nego su postali čak i gori od majmuna! To se vidi svuda po svijetu, Svijet je prešao sve granice!
Isto tako ako pogledaš lik mnogih ljudi, možeš da vidiš što je grijeh doprinio da se izmjeni ljudski lik. Često se pitam kad vidim neke ljudske likove; zar Bog izgleda kao ovi ljudi. Grijeh je degenerisao ljudski lik!

more_horiz
A ja mislim da su to ljudi poslijenjeg vremena....smoljubljivi,hulise,hvalise,oholi,koji ne mare za Boga.....a majmuni????

more_horiz
Dina je napisao/la:
A ja mislim da su to ljudi poslijenjeg vremena....smoljubljivi,hulise,hvalise,oholi,koji ne mare za Boga.....a majmuni????

Dino možeš ih nazvati kako hoćeš, ali ne postoji ni jedna životinja da bi uradila što ljudi rade.

Ovih dana je jedan oženjeni sin iz Detroida (naš čovjek) odveo svoju majku na pustoj planini u Michganu i ostavio je tamo. Majka mu se smržavala tri dana i tri noći na snijegu i ledu, dok je slučajno pronašao neki lovac. Lovac je zamalo pucao u nju jer je mislio da je divljač, pošto je nije vidio dobro.
Ona nije pričala engleski, ali je slučajno imala u džepu broj telefona svoje kćerke koja živi u New Yorku.
Lovac je pozvao njenu kćerku, i rekao joj da je pronašao njenu majku. Kćerka ga je zamolila da odvede njenu majku svojoj kući i da je drži dok ona dođe da je uzme, i da će mu platiti sve što mu duguje.
Posle ovog razgovora s lovcem, on je pozvala brata i rekla mu: daj mi majku da popričam s njom. On je odgovorio: Nije ovdje, orišla je negdje juče i nije se vratila.
Kad su se sastale majka i kćerka, ponovo su ga pozvale. Majka je rekla svom sin: Sine dabogda se moje i tvoje oći više nikad ne vidjele.

more_horiz
remove_circleSimilar topics
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply