Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Kršćanski brak, seksualnost i Biblija

power_settings_newLogin to reply
+8
evangelina
No Nick
Trešnja
Oshun
Darko
forestsilvy
Spart
Mali princ
12 posters

descriptionKršćanski brak, seksualnost i Biblija EmptyKršćanski brak, seksualnost i Biblija

more_horiz
Upravo učim o braku, seksualnosti i Bibliji. Autor knjige je dao bezbroj primjera kako mnogi kršćanski brakovi egzistiraju samo na zajedničkom držanju pjesmarice dok sjede u klupi u crkvi, uređivanju kućanstva i odgoju djece.
Pokazao je primjere gdje je kršćanskim supružnicima bio potreban psihološki savjetnik.
Najčešći problem je bio otpor partnera jedan prema drugom, mehaničko ispunjavanje seksualnog života, borba za prevlast uvjerenja i kontroliranje emocija.
Što mislite o toj problematici?

descriptionKršćanski brak, seksualnost i Biblija EmptyRe: Kršćanski brak, seksualnost i Biblija

more_horiz
Koju knjigu čitaš?

descriptionKršćanski brak, seksualnost i Biblija EmptyRe: Kršćanski brak, seksualnost i Biblija

more_horiz
kavica Evo draga Febo, čitam nekoliko knjiga na tu tematatiku i sve su o braku: Sklad u obitelji,Graditelj braka, Kako biti sretan iako u braku, i čitam Psihologiju.
Lovim što više informacija jer ne znam što će biti u ispitnim pitanjima, pa što više znam, bolje ću se snaći.
Ako imaš kakav tekst o biblijskom naučavanju ili biblijski komentar na temu obitelji i braka, stavi ga ovamo. study
Usput , evo kavica food

more_horiz
Noemi je napisao/la:

Lovim što više informacija jer ne znam što će biti u ispitnim pitanjima, pa što više znam, bolje ću se snaći.

O kakvom se ispitu se radi?

more_horiz
Noemi je napisao/la:
Upravo učim o braku, seksualnosti i Bibliji.

Kao prvo mnogo brakova postoji sam na papiru, no ne i pred Bogom i u Bogu. Stoga i iz toga izviru mnogi problemi jer se dvoje ne poznaju i faktički sluće jedno drugom kao objekt za krpanje emocionalnih rupa koje se često svode na fizičko zlorabljivanje.

Pravi Brak nastupa kada dvoje u Bogu postanu jedno. Time iščezavaju svi takvi problemi o kojima se inače filozofira. Seksualnost postaje prirodna poput svih psihofizičkih potreba. Nitko nije ovisan o njoj, niti se zbog nje trpi duhovni život, dapače!Smile

more_horiz
Kršćanski brak, seksualnost i Biblija 020106TA237_prv

Kršćanski brak, seksualnost i Biblija P

<BLOCKQUOTE>
<BLOCKQUOTE>Ako se ispuni Bozja volja,supruznici ce postivati jedno drugo i njegovati ljubav i povjerenje.Sve sto moze pomutiti mir i jedinstvo u obitelji treba odlucno ukloniti,i uzdici ljubaznost i ljubav.Onaj koji pokaze duh njeznosti,strpljenje i ljubav,osjetit ce vracanje ljubavi istom mjerom i istim duhom.Tamo gdje vlada Bozji Duh nece se govoriti o nesukladnosti obiteljske zajednice.Ako se Krist,nada slave,nastani u nama,u domu ce vladati jedinstvo i ljubav.Krist koji zivi u srcu supruge upotpunosti ce se slagati sa Kristom koji zivi u srcu supruga.Oni ce se skupa boriti za domove ,koje Krist priprema onima koji ga ljube.</BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE>

more_horiz
Mali princ je napisao/la:
Noemi je napisao/la:
Upravo učim o braku, seksualnosti i Bibliji.

Pravi Brak nastupa kada dvoje u Bogu postanu jedno. Time iščezavaju svi takvi problemi o kojima se inače filozofira. Seksualnost postaje prirodna poput svih psihofizičkih potreba. Nitko nije ovisan o njoj, niti se zbog nje trpi duhovni život, dapače!Smile

Previše psihologije u kršćanskim krugovima i onda previše recepata. Najbolji je poslušnost Božjoj riječi. flower

more_horiz
Evo primjer: kršćanski brak. Ženica je jako čista i uredna, muž je vrijedan. Imaju sve. Njive, stoke, kuću, novaca da ne znaju koliko.
Čak i vode crkvu u jednom selu.
No, ona je s njim nezadovoljna. Ograničen je, i stalno je "lupa biblijom po glavi" u smislu: grijeh je ovo, grijeh je ono. On ne dopušta radio ni TV, i još tako nekih stvari iz svakodnevice.
U seksualnom životu nema sloge, ona je neispunjena s te strane a on za to ne mari. Samo mu je važno jel nahranjena stoka i jel kuhan ručak. Njezini osjećaji mu nisu bitni, on jednostavno za to i ne zna i ne mari. važno mu je da sve štima oko njega. Dobije se dojam da mu žena treba samo za kuhanje i za rad na imanju i da u crkvi otpjeva koju pjesmu.

more_horiz
Noemi je napisao/la:

No, ona je s njim nezadovoljna. Ograničen je, i stalno je "lupa biblijom po glavi" u smislu: grijeh je ovo, grijeh je ono. On ne dopušta radio ni TV, i još tako nekih stvari iz svakodnevice.
U seksualnom životu nema sloge, ona je neispunjena s te strane a on za to ne mari. Samo mu je važno jel nahranjena stoka i jel kuhan ručak. Njezini osjećaji mu nisu bitni, on jednostavno za to i ne zna i ne mari. važno mu je da sve štima oko njega. Dobije se dojam da mu žena treba samo za kuhanje i za rad na imanju i da u crkvi otpjeva koju pjesmu.

Da li on ne zna za ženino nezadovoljstvo ili ne mari?

more_horiz
Zna za njezino nezadovoljstvo, ali ne zna kako da to promijeni, jer je odgojen drugačije od nje. Pa i ne smatra poterebnim "bakćati se " time. Zaključujući iz njenog govora.

more_horiz
Noemi je napisao/la:
Zna za njezino nezadovoljstvo, ali ne zna kako da to promijeni, jer je odgojen drugačije od nje. Pa i ne smatra poterebnim "bakćati se " time. Zaključujući iz njenog govora.

Ključno je ovo što si napisala a to je da ne zna. Seksualnost je vrlo osjetljivo područje i ljudi se tu teško otvaraju i priznaju svoje nemogućnosti i nesposobnosti. Tu ona igra veliku ulogu - njen pristup, verbalan i neverbalan govor, molitva.

more_horiz
Mislim da je uz duhovan rast,u kršćanskom braku pa tako i u ostalim brakovima,jako bitna komunikacija koja često nestaje nakon dugogodišnje veze.

more_horiz
<BLOCKQUOTE>

<BLOCKQUOTE>Citat NOEMI

<BLOCKQUOTE>,,No, ona je s njim nezadovoljna. Ograničen je, i stalno je "lupa biblijom po glavi" u smislu: grijeh je ovo, grijeh je ono. On ne dopušta radio ni TV, i još tako nekih stvari iz svakodnevice."

Lako je lupati Biblijom po glavi,ali treba ciniti sto u Bibliji pise,o zeni i braku,taj isti je moja konstatacija samo fasadni krscanin,zadovoljava animalne potrbe,i dosta mu je,ali bi morao ispunjavati i stihove iz Biblije
npr,Efezanima 5,25-29 ...Muzevi,ljubite svoje zene kao sto je i Krist ljubio Crkvu i sam sebe predao za nju,da je posveti cisteci je u kupelji vode uz pratnju rijeci,da sam sebi privede crkvu krasnu,bez ljage,bez bore,bez icega tomu slicno,da bude sveta i bez mane.Tako su i muzevi duzni ljubiti svoje zene kao svoja tjelesa.Tko svoju zenu ljubi ,ljubi samog sebe bez sumnje,nitko nikada nije mrzio svojega tjela.Naprotiv,hrani ga i njeguje kao i Krist Crkvu.

</BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE>

more_horiz
klap lijepo rečeno Dina to stari

more_horiz
imam propovjed na tu temu, veze, kad bude u mojim rukama napisat cu, Wink

more_horiz
Važi! Smile

more_horiz
Ima mnošto pravih knjiga na tu temu. Bog nam je dao svoju Riječ da po njoj živimo. Ako Ga ne slušamo, imat ćemo problema. Ali milostiv je Bog, On želi vidati naše rane, ako Ga već ne poslušamo.
Stoa ako koga zanimaju knjige, neka se javi.
Ima i neke radove na tu temu.
Sve šaljem po dgovoru i potrebi!

more_horiz
Lepe zelje, lepe, nema sta.

O taj brak. Ja kada sam se ozenio sve se srusilo. Ludnica. Ludilo.

Ma kakva zena, dajte ljudi. Da ne govorim o sebi. Bolje da se udala za ludaka.

Bio je to haos. Pakao. Ne dao Bog ni mom najgorem neprijatelju.

Godine prolaze obadvoje tajno razmisljamo o rastavi, o razlazu. U onom stilu samo da te vise nikada ne vidim. Teret i cemer, samo sto nisam zavrsio u ludnici. O da, da ste me samo mogli videti. To nisam ja danas. Ma bolje da vam ne pisem detalje, to bi bilo glupo.

Mnogo suza, patnji i rana je bilo. Uzork svih nesreca bio je moj brak. Izbor bez Boga.

Preporucujem mladjima ovde da pokusaju praviti brak na mom primeru. Usrecice se, nema sta. Nemojte se danima moliti, nemoj sa strahom birati bracnog druga i jos pri tome zurite, sto da cekate.
Dosecicete pakao u pravom smislu. Hodacete njegovim glavnim ulicama. I pecicete se u vatri iz koje vas niko nece vaditi.

Kada se padne, kada dodje kriza, kada se prave uzasne greske, tada nema prijatelja. Nema ni Ckrve da vam pomogne, i niko vas nece ni pogledati. Sotona se za to vec unapred spremio da tako bude.

Zato, saslusajte savet ovog cice, molite se kao nikada u zivotu, i sluzite Bogu verno i ponzino, ako zelite da budete stvarno srecni i govorite o braku kao Suncu koje obasjava rascvetale poljane.

Ujedno, jos jedan zakljucak, ako Gospod ne gradi brak, uzalud citate i proucavate psihologiju braka, i pripremate se za njega uz svo vase obrazovanje. To vam nista nece pomoci.

A sto se tice mene i mog braka danas, da neverujem, to jest jos uvek se cesem po bradi i gledam sa cudjenjem kako je Bog veliki i sta ON moze da ucini u zivotu dvoje ljudi. Moj brak je odlican primer za to.

Pa mi samo maskimo, pazimo, ljupkimo, tepamo, i tako to ... jer je Gospod veliki Bog. I ON je Spasitelj.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply