Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Mudre i lude djevice

power_settings_newLogin to reply
3 posters

descriptionMudre i lude djevice EmptyMudre i lude djevice

more_horiz
Mudre djevice su imale ulje.

U današnje vrijeme, globalnog kaosa, i materijalnog i duhovnog, jedino što nas može održati je sila Božja, sila Duha Svetoga, ulje koje nam daje pogonsku snagu za održanje i opstanak.

Svakodnevno, 24 sata trebamo se ispunjavati Bogom, Riječju, biti nadahnuti, napojeni, podmazani. Zašto? Da bismo ostali budni. Da nam pažnja svijesti se ne uplete u mrežu koju je razapeo duh ovog svijeta na podmukao način. Tjeskoba, briga, problemi, egzistencija, trka s vremenom, odgovornosti i obaveze mogu snažno opteretiti kršćanina, da postane jako umoran.
I psihički i fizički.

Duh Sveti nam je dan kao branitelj, tješitelj, onaj koji nas uvodi u Istinu. Duh Sveti nam daje snagu i moć da možemo živjeti po Ustavu nebeskom. Kraljevstvo Božje je u duhu, istini i radosti.

Dakle...ljudi na koljena. Teški dani su pred nama. Rasteretimo svoja misaona skladišta, odbacimo svoje breme, kaže Riječ Božja: bacite svoje brige na njega.

Budimo mudri, punimo se Duhom Svetim. Molitva, razmišljanje o Isusu i Riječi, svjedočenje drugima o Kraljevstvu božjem, Drugi dolazak Isusa Krista, naše haljine da su bijele...ubijelimo se otpuštanjem, mijenjajmo se...

Ako imamo Radost Kristovu u sebi, Duh Sveti je u nama. Tada hodamo sa Bogom.
Rasteretimo se od svega što nas tlači, pritišće. Ionako, sve je to prolazno. Riječ Božja nek postane naš sastavni dio. Mi i Riječ da budemo jedno.

Uronimo u oblak Duha Svetoga, i moćna božja desnica će nas štititi.

Zapjevajmo Bogu pjesmu novu!

Mudre i lude djevice-......

descriptionMudre i lude djevice EmptyRe: Mudre i lude djevice

more_horiz
Tog ulja, Duha Svetoga svako jutro vapim tražim i doživim novu silu ,dodir ,ispunjenje bez kojeg nemogu živjeti.
Duh Sveti moj tješitelj i branitelj ooooooooo tako slatko lebdi u mojoj nutrini,Haleluja
Želim biti mudra djevica, da Gospode.
Duh Sveti izli se, srce mi ispuni ,da se Isus spas proslavlja u meni..............sunny

more_horiz
bas si to lepo rekla tresnja...neka nas Bog sve vodi

more_horiz
...bez sile božje sam ko ispuhana nogometna lopta, zato tražim svaki dan da me Gospod vodi, svaku sekundicu, svaki udah i izdah da trošim samo za Njega, Voljenog cheers

more_horiz
Ispricat cu vam nesto iz jedne druge perspektive.Ovih dana sam imala u posjeti covjeka na kome sam vidjela,dejstvo Duha Svetoga,covjek koji dise s Bogom,hvala ti Duse Sveti
da postoje takvi ljudi,kako je milina biti s takvim ljudima,koliko mozemo jedni drugima svetliti u ime Krista i Duha Svetoga.

more_horiz
Svakodnevno kada se ujutru obratim Bogu i zatražim njegovo vodstvo i Duha Svetoga, da mi da snagu za taj dan, sve mi je lakše i radujem se što mi bog pomaže u tim malim stvarima a ne samo kada naiđu veliki problemi.

more_horiz
Od jutra me iz ravnoteže pokušalo izbaciti koješta, te ovo te ono.
Stala sam pred Gospodina i totalno pažnju svela na Njega i rekla sam: budi moj mir, budi moj sklad i danas, Isuse. Tada me prelio mir , kao rijeka, i snaga ušla u mene, tako da sam mirna i sabrana. Sve mogu u Isusu koji mi snagu daje. Zaista je on naš život pravi. Nema na ovoj zemlji tako nečega što bi moglo umiriti kao što je njegova sila i moć.

more_horiz
Lude i mudre, omiljena tema samospiritualaca, a i antilaodikejaca svih vrsta, koji - kao što legalisti nastoje dobrim djelima dosegnuti opravdanje vjerom - nastoje lako dosegnuti vrelinu samospiritualizacijom, samodarivanjem , svojim falsifikatom pentekosta prikazati se mudrim djevojkama nasuprot mlakima i ludim djevojkama..
No i mudre i lude bile su revne i objavljivale - objavljuju - drugi Kristov dolazak, ali su, obije grupe pozaspale, te kad je nastala ponoćna vika o drugom dolasku, lude se nađoše bez ulja a mudre sa dovoljno ulja...No ulje se u mudrih razlikovalo od ulja ludih po kvalitetu a ne samo po količini..
Mudre su imale sveto ulje dok lude nisu iako su bile obije grupe revne..Lude su same pripravljale sebi ulje, govorile su o živom Kristu koji dolazi ali nisu vjerovale u Živog Krista Njegovom živom vjerom ..
Za razliku od tih dviju grupa - djevojaka, među njih se nastoje umiješati i pokvarene djevojke željne senzacija i novih originalnih puteva - nekih novih crkava..Ta grupa djevojaka je djelo zmajevog demoniziranja samozvanih reformatora koji su si iz slavoljubivog koristoljublja izmislili neku novu crkvu koja im donosi i prihod od djeljenja ribe koju je netko drugi platio ...
Svijet kao Njiva sastoji se od četiri vrste tla..No Krist razlikuje sjeme nepropadljivo - koje je On sam, a izražava je Riječ Božja koju siju , pravi sijači Sinovi svjetla imaju muku sa sijanjem preoblikovanom Riječju, kukoljem, koje je glavno sredstvo pokvarenih djevojaka..One siju Sotoninu riječ u ime Božje, Stonini žeteoci - anđeli tame ulaze u njive zasijane pšenicom i kradu usjev i odnose ga u svoju žitnicu..Tako se anđeli Nebeski žeteoci razlikuju od anđela žetelaca Sotoninih vrstom srpa, Božji je srp britak, srp Sotonin umače Sotona u nesveto ulje kojim obmanjuje slušaće željnih senzacija..I Sotona hvali ulje milosti, ali njegovo ulje nije od svete masline, već od lažne..Sveto ulje ima u sebi Kristovu čistotu ispunjenog Zakona i osudu grijeha za grijeh u tijelu Kristovom..
Ono je kupljeno od Krista , zlatom žeženim u ognju, zlatom Kristovim, vrijednošću Kristove Žrtve..Ulje Sveto pripravio je Nebeski Prvosvećenik svojom krvlju kako bi sijači - sinovi svjetla imali silu svetog ulja - da razlikuju sjeme - Riječ Božju od kukolja..Božja je Riječ puna svjedočanstva Kristove krvi i Ona svjedoči za sveto ulje...
U sili nesvetog ulja je - sila smrti kojom sotona nastoji preko pokvarenih djevojaka njihovim demoniziranim vinom gaziti Kristove muke u onih koji dolaze od nevolja svakidašnjice..Anđeo koji silazi s Neba osvjetljava Zemlju - njive svojim sjajem i poziva na nesudjelovanje u grijesima babilonskim..To je susret mudrih sa svetim uljem na ulicama Babilonskim sa narodom Božjim u posljednjim trenucima sjetve ..
Reakcija Pape na "crkveni" senzacionalizam
http://www.kriz-zivota.com/zoom/2335/papa_o_trazenju_senzacija_u_crkvi/
i tendencija množenja opasnih sekti:
http://www.kriz-zivota.com/pod_povecalom/2339/zabrinjavajuce_sirenje_sekta_diljem_svijeta/

more_horiz
Sekte se zabrinjavajuće šire u čitavome svijetu. Radi se o raznovrsnim strukturama koje su sastavljene od malobrojnih osoba sa stotinjak, ponekad i tisuću pristaša, a u pozadini je uvijek isti cilj: zavesti onoga tko je labilan, izolirati ga, s njim manipulirati, podložiti ga, služeći se plaštem duhovnosti i svetosti.

Evo sam izvukla ovaj dio teksta. Surprised

Iz ovoga se može vidjeti koliko se manipulira sa svetim imenom Gospodnjim, i značajkama kršćanstva.
Koja topla riječ, koji put spomenuti Isusa i Oče naš, i evo nove lovine u mreži. Ljudima je danas potrebna utješna riječ, i to dobro znaju manipulatori.

No, isto tako mislim da onda, i naše crkve trebaju ispravno znati raditi sa ljudima, da ne budu labilni i podložni. Edukacija. obred

more_horiz
Ne radi se kod pokvarenih o edukaciji - već o obraćenju tj ne-obraćenju....Kada se gotovo neobraćene osobe upuste u na pr. spiritizam iz raznih interesa tada nastaju antikršćanske grupacije unutar kršćanskih crkava..
Mjesto koje je izišlo pred Isusa da ga zamoli otići iz njihovog kraja je poštenije od poluobraćenih osoba koje u samospiritualizaciji se prepuštaju demonima - slugama lažnog anđela svjetlosti te manipulativnom iluminacijom riječi u potražnji svijeta za Kristom podmeću senzacije antikristovog "kršćanstva" "brzog spasenja"..

more_horiz
Vrlo jednostavno rješenje za to: Isus je rekao - po rodovima i plodovima možemo prepoznati sve ono što je lažno, a također i po neljubavi. Jer, jasan znak da smo Isusovi učenici jeste ljubav. I, ako ljubimo Boga, držat ćemo njegove zapovijedi.
Antikrist ne može ništa učiniti onima koji oprezno žive svoj život, i duh prevare može samo pokušati zavesti dijete Božje, no, čistoća vjere, utvrđenost u Kristov nauk je naša zaštita.

Svaki onaj koji misli da sam može doprineti svom duhovnom rastu, bez Boga i Biblije, širom je otvorio vrata zabludama.

Gospodin je pokazao u Mateju što sve možemo očekivati u ovim posljednjim vremenima. Tako, da slušajući njegove riječi, možemo biti budni.

Mislim da bi trebali nastaviti na temu o brzom spasenju koje ne prate djela iz vjere, nego ono: kako ćemo, lako ćemo.

Već je dovoljno šokantno kako ovaj svijet srlja u propast, a kako tek boli kada nađemo elemente koji nisu iz Biblije u crkvama, kada sebi pojedinci uzimaju za pravo da budu namjesto Boga. Sad

more_horiz
Danas si prisvajaju toliki pojedinci, tolike organizacije i institucije određenu »misiju« u svijetu: arhitekti razvijaju »misionarskim« duhom novi stil kulture stanovanja, na ekranima možemo gledati film s naslovom »Mission impossible«, »Mission Germany«, astronauti imaju važnu misiju, UNPROFOR se nalazi u misiji na Balkanu, većina Amerikanaca na čelu s predsjednikom Georgeom W. Bushom govori o »Božjoj misiji« u borbi protiv terorizma i Iraka, organizacije homoseksualaca sprovode »epohalnu misiju« za prava te manjine i dr. Izgleda da današnji »duh vremena« upravo zahtijeva mnoge »misije«. Imati neku misiju, spoznati i prihvatiti tu misiju, boriti se za ostvarenje neke misije, to je momentalno koncept ili shema koja dobiva pljesak nosioca kulture i javnoga odnosno objavljenog mijenja. U ovom kontekstu, fenomenološki a ne teološki, teško je shvatiti da je volja za misijama, da je svijest misionarskog poslanja Crkve u cjelini izblijedjela, gotovo nestala iz strateškog razmišljanja o ulozi kršćanstva i kršćanskih vjernika u današnjoj civilizaciji.
Nakon Koncila čak se zastupalo mišljenje da misionarski duh nema pravo mjesto u današnjoj Crkvi niti u današnjoj civilizaciji slobode religije i pluralističkoga modela društvenog života. Samokritični trebamo ustvrditi koji nas osjećaji obuzimaju kod lozinke: »Ne bježati iz svijeta nego svijet osvojiti« (Grgur VII)? Nesuvremeno, agresivno, intolerantno? Mnogim kršćanima i teolozima danas je prihvatljivo samo ovo stajalište: Ne bježati iz svijeta nego se svijetu prilagoditi, suobličiti. Zaista je žaljenja vrijedno da je došlo do tako dubokih nesporazuma među vjernicima i unutar Crkve u vezi s najizvornijom idejom Crkve i kršćanstva: svijet zadobiti za Krista, iz ljudi načiniti Kristove učenike, biti misionar, misionarka na svakom mjestu u svijetu.

Misija Pokvarenih djevojaka napaja se uljem kod svog trgovca!
No prokletstvo ih stiže..Kao Simona koji je htio kupiti Duha za novce..

more_horiz
Vidjeći da mu je vrijeme kratko, đavo će još angažovanije raditi na obmanjivanju i uništavanju. On je obuzet gnjevom, gledajući ljude na Zemlji koji, mada slabi i griješni, gaje poštovanje prema Gospodnjem zakonu. Rješen je navesti ih na neposlušnost Bogu“. Iz toga proističe njegova pojačana aktivnost, kako je to izloženo u Otkrivenju 12,17.

Isto tako, središnje mjesto u adventistilkoj teologiji i eshatologiji ima svrstavanje svijeta u dva tabora i sazrijevanje žetve pravde i grijeha, kako je izloženo u 13. i 14. glavi Otkrivenja. . Rat protiv Božjeg zakona, započet na nebu, nastaviće se sve do svršetka vremena. Svako ljudsko biće bit će okušano, budući da je poslušnost nasuprot neposlušnosti ono pitanje o kojem će morati odlučiti cijeli svijet. Svi će biti pozvani da se opredijele između Božjeg zakona i ljudskih zakona. Tu će se povući linija razdvajanja. Postojaće samo dvije grupe ljudi. Svaki karakter će se otkriti u potpunosti; svi će pokazati za koga su se opredjelili: za odanost ili za pobunu.Za koga su i kako trgovali - Za Krista ili za Antikrista?!

Himna protestantska:
http://www.cyberhymnal.org/non/de/festburg.htm

more_horiz
Mudre pjevaju psalam 42:
http://www.auferstehungskirche-dresden.de/bilder/kantorei/hirsch.mp3

more_horiz
Možda je problem u crkvenim vođama koji su preblagi spram razotkrivanja pojma što je svijet, i što spada pod svjetovno.

Postoji dakle opasnost od fanatizma s jedne strane, a s druge strane o prevelikoj toleranciji.

No, opet, kako ja mislim, bitno je da se pojedinac duboko upozna s Evanđeljem. Ta u evanđelju je sila božja za spasenje svakog čovjeka. Najjača misija ide iz evanđeoske poruke. Ona je tako kristalno jasna.

Misija u suvremenom društvu može , ili postati opasna djelatnost , ako se ne vrši po uzoru na apostole i Krista, ili može postati misija pojedinca koji je nadahnut nekim drugim duhom iz šarenila filozofija i kretanja svijesti.

Što ustvari izranja na površinu u ovo vrijeme, nazovimo, modernog doba? Čini mi se da se to bude stihijske ljudske snage, a možda su antikristiove snage koje jednostavno ne znamo prepoznati ako nemamo dovoljno izoštrena čula?

Od ovog trena, iz ovih stopa ljude treba vraćati evanđelju.
Evanđelje je sila koja je jača od duha modernog vremena.

more_horiz
mudre se mole:
http://www.cyberhymnal.org/htm/r/o/rockages.htm

Mudre i lude djevice 32-10
Imamo vođu na nebesima:
Mudre i lude djevice Lord_is_my_shepherd_dew

crkva pobjede:
http://www.cyberhymnal.org/htm/b/h/bhymnotr.htm
No ipak postoji vidljiva razlika između pokvarenih i ludih djevica...

more_horiz
Ljudiiii, naš Gospod je divan Gospod. On vidi sve, čuje sve, zna sve, i u pravi trenutak pobrine se za svoje dijete koje ga ljubi. Mudre djevice su one koje su blisko, usko, tijesno sa Gospodinom, njemu predaju svaki svoj dan, svaki korak i odluku prepuste vodstvu. Riječ Božja nikada, baš nikada ne laže, Bog nikad ne napušta svoju djecu. Ako nekad i zalutamo , budemo nemudri , on nas dočeka. Njemu povjerimo sve. Naše neznanje, našu zbunjenost i borbe.

Ima jedna pjesma: Kazat ću Bogu...
Kažimo sve Bogu! Njegova ruka nije okraćala. Njegovo uho nije oglušilo. Ne tražimo mudrost u sebi, vani, na internetu, okolo lutajući...mudrost je u Gospodinu. Njegova Riječ je kao dvosjekli mač. Uzdajmo se u Njega. On će voditi naše puteve, raščistiti sve pred nama tako da sigurno putujemo u gornji kraj.

Isus uskoro dolazi! Maranata! Dođi Gospodine Isuse!

more_horiz
Amen! Smile

more_horiz
remove_circleSimilar topics
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply