Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

descriptionZeno, mozes spasti muza? EmptyZeno, mozes spasti muza?

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
<BLOCKQUOTE>Ovaj mi se post toliko dopao,koga je marion,na www.kriz-zivota.com napisao,da sam njegovim dopustenjem prenjela ovdje-hvala marion,nadam se da ce se neki ljudi i ohrabriti.

Žena ima veliku silu, kako u vrlini tako i u poroku. Zato Pavle i govori: "Jer šta znaš, ženo, možda ćeš spasiti muža?" (1. Kor. 7, 16).

Na ove žene i vi treba da se ugledate, ne samo na riječima već i djelima.

a kako da ga mi djelima učimo

Pa naučit ćeš ga, kada vidi da nisi zlog ponašanja, da ne poklanjaš pažnju raskoši, ne voliš ukrašavanja, ne zahtijevaš nepotrebne novčane prihode, već si zadovoljna onim što se ima.
U tom slučaju on će svakako poslušati tvoj savjet. Ako ti na riječima budeš razumna, a na djelima postupaš suprotno, za njega će tvoje riječi biti samo pusto slovo.
A kada riječi budu pratila i poučna djela, tada ćeš biti pohvaljena, i muž će te rado poslušati. Isto će se desiti i ako umjesto zlata, bisera ili skupocjenih haljina budeš tražila skromnost, čestitost, ljubaznost i ako postupajući tako isto to zahtijevaš i od njega.
Ako je nešto potrebno učiniti da bi se ugodilo mužu onda je to uljepšavanje duše, a ne ukrašavanje i uništavanje tijela. Neće te učiniti ljubaznom i prijatnom za njega zlato kojim se ukrašavaš, već čestitost i nježnost prema njemu i spremnost da umreš za svoga supruga.
A sve ono o čemu je prethodno već rečeno, privezat će muža za ženu, jer nježnost, druženje i ljubav ne donose brige, i ne traže rashode već daju sve suprotno ovome. Uz to navika da se kinđuri vremenom postaje otužna, a ukrašavanje duše cvijeta svaki dan i snažno raspaljuje ljubavni plamen.
Zato, ako želiš da se sviđaš mužu, ukrašavaj dušu čestitošću, pobožnošću, staranjem o domu. Ova ljepota osvaja jače, i nikad ne prestaje. Ni starost ni bolest je ne mogu uništiti. Tjelesnu ljepotu uništava vrijeme, bolesti je gube, i mnogo štošta drugo razara, a duševna ljepota je iznad svega toga.
Osim toga, tjelesna ljepota izaziva zavist, raspaljuje ljubomoru, a ova druga je očišćena od ovih bolesti, i oslobođena svake taštine.

[Vrh]

Zeno, mozes spasti muza? Spacer</BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE>

descriptionZeno, mozes spasti muza? EmptyRe: Zeno, mozes spasti muza?

more_horiz
Sviđa mi se.

Uvjeren sam da žena može puno utjecati na svog muža, ako njeguje plemeniti karakter. A i obratno. Djela imaju silnu moć. Riječi također, ali riječi bez djela su prazne.

Ako nam je stalo do nekoga i želimo da se obrati Bogu, tada POKAŽIMO BOGA toj osobi. A riječi nisu dovoljne za to.

more_horiz
žena je čudo može spasti a može i navoditi na greh čoveka !!!

more_horiz
Jako lijepo sročeno Dina,ali ne zvuči li to malo preutopijski u današnjoj okrutnoj stvarnosti,kako u svijetu,tako i među ljudima koji su vjerni Bogu?Da ne bih zvučao pomalo pesimistično,mislim da je sve moguće onomu koji vjeruje,kao što kaže Sv.Pismo,ali prečesto je činjenica da svatko gleda svoju korist i prevladava ono naše "ja".

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Joshua je napisao/la:
Jako lijepo sročeno Dina,ali ne zvuči li to malo preutopijski u današnjoj okrutnoj stvarnosti,kako u svijetu,tako i među ljudima koji su vjerni Bogu?Da ne bih zvučao pomalo pesimistično,mislim da je sve moguće onomu koji vjeruje,kao što kaže Sv.Pismo,ali prečesto je činjenica da svatko gleda svoju korist i prevladava ono naše "ja".

Joshua,ovo si rekao fantasticno,mislim da bi svima,dobrodoslo citanje i usvajanje izreka i pjesme nad pjesmama.Treba probati,meni je jasna danasnja okrutna stvarnost,jer poznajem mlade ljude.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Justin je napisao/la:
Sviđa mi se.

Uvjeren sam da žena može puno utjecati na svog muža, ako njeguje plemeniti karakter. A i obratno. Djela imaju silnu moć. Riječi također, ali riječi bez djela su prazne.

Ako nam je stalo do nekoga i želimo da se obrati Bogu, tada POKAŽIMO BOGA toj osobi. A riječi nisu dovoljne za to.

Nekako se sa ovim slazem, da zena zaista moze mnogo doprineti za svoga muza i porodicu, ali ako nije posvecena (kao i muz), moze biti i stete, k'o sto moki kaza! Valjda Bog treba biti u svemu temelj, i Njegovi principi, mislim da je onda lakse/? Ne znam, nisam nikad bio zenjen. Smile

Prijatno.

more_horiz
Joshua je napisao/la:

Isplati se tražiti i naći ženu :
nađoh
http://www.cyberhymnal.org/non/de/vomhimka.htm
traži

more_horiz
moki72 je napisao/la:
žena je čudo može spasti a može i navoditi na greh čoveka !!!

Jedino je problem što neki muškarci budu lako navedeni na grijeh. Dovoljan im je povod što je ženska ženska i oni su već gotovi. Mislim na one što imaju problem s požudom pa im je kao kriva moda i sl. izgovori.

more_horiz
Što se teme tiče i ja vjerujem da žena može promijeniti muža, ali se ipak bojim da ne bi ušli u onu klasičnu iluziju: ''Ma ja ću njega već promijeniti''. Žene u svijetu često imaju tu iluziju, a kršćanske bi to mogle preslikati na: ''Bog će ga promijeniti'', umjesto: ''Ja ću ga promijeniti''. Treba nekako znati odrediti gdje je ta granica koja razdvaja pravu vjeru od iluzije zbog zaljubljenosti. Kad si već u braku onda kako bude (da ne kažem kako Bog da)... Ali zato ako još uvijek nisi u braku prvenstveno treba prvo tražiti Božju volju, a ne ići po sistemu: ''Ovaj mi se sviđa, a Bog će ga već promijeniti''.
Tekst što si Dina prenijela je ok, ali nekako mi je nedovoljan. Spominje se ponašanje žene kako treba biti, ali ipak na prvom mjestu treba biti molitva. Tu se je ne spominje i mislim da je to propust. Prvo moliti, a onda djelovati. Odnosno jedno i drugo. Mnoge žene su dobre, ali nema promjene. Zato kažem - molitva je ključ.

more_horiz
Mila je napisao/la:
ja vjerujem da žena može promijeniti muža, ali se ipak bojim da ne bi ušli u onu klasičnu iluziju: ''Ma ja ću njega već promijeniti''. Žene u svijetu često imaju tu iluziju, a kršćanske bi to mogle preslikati na: ''Bog će ga promijeniti'', umjesto: ''Ja ću ga promijeniti''.

Sviđa mi se ova misao.

more_horiz
Ja sam cuo da muz zivi u iluziju da se njegova zena nikada nece promeniti, a zena zivi u iluziji da ce moci promenit njenog muza. Smile sto mislite o tome??

more_horiz
No Nick je napisao/la:
Ja sam cuo da muz zivi u iluziju da se njegova zena nikada nece promeniti, a zena zivi u iluziji da ce moci promenit njenog muza. Smile sto mislite o tome??

Haha, zvuči kao dobar vic smjeh Čula sam i ja to, ali ne znam koliko ima istine u tome jer nisam muško pa ne znam kakve su muške iluzije. Very Happy
Ono što sam tu i tamo zamjetila kod nekih žena i što mi se užasno ne sviđa jest kad vidim da ženska super izgleda, drži do sebe i sl. i kad se uda preko noći se pretvori u nešto debelo i zapušteno. Užas! Ako na to muški misle onda razumijem njihovu želju da se žena ne promijeni. Neutral

more_horiz
Mila je napisao/la:
No Nick je napisao/la:

Haha, zvuči kao dobar vic smjeh Čula sam i ja to, ali ne znam koliko ima istine u tome jer nisam muško pa ne znam kakve su muške iluzije. Very Happy
Ono što sam tu i tamo zamjetila kod nekih žena i što mi se užasno ne sviđa jest kad vidim da ženska super izgleda, drži do sebe i sl. i kad se uda preko noći se pretvori u nešto debelo i zapušteno. Užas! Ako na to muški misle onda razumijem njihovu želju da se žena ne promijeni. Neutral

Laughing Laughing Laughing

Cuj, ni ja nisam zensko pa ne znam koje su zenske iluzije ali ocito da si u pravu-valjda muskarci ne zele da se njihove zene promene bar u nekim stvarima, a osim toga-ni ja ne kapiram takve zene? scratch

A zena? He...pa zena ne zeli da se njen muz promeni ne na isti nacin kao sto to muz ne zeli, vec da ostane isti kakav je bio od pocetka-ljubazan, prijatan, razume je, ima uvek vremena za nju, ona mu je najvaznija, cvetic nikada ne omane Smile , itd. Smile Valjda ona to misli kada razmislja o svome muzu.

pozdrav.

more_horiz
Jedno je govoriti i mislti a drugo je zivjeti u takvoj jednoj situaciji.To su dva duha u istoj kuci i ne moze se reci da pjevamo ko slavuji.Kad sam ja rodosna i puna Duh Svetoga,on se uvijek ljuti i nesto kinji i njegov duh pokusava da mi oduzme moju srecu.Da li znate da se nekada to i desi.15 god.je ta borba i koliko sam puta zavidila mnogim parovima u crkvi.Godinama sam isla sama u crkvu i ova godina je plodonosna jer me Gospod obradovao i moji su sinovi poceli da idu.Ja vjerujem Gospodu da ce i njega da dovede i da je to samo pitanje vremena,ali vam iskreno kazem da sam znala nocima da placem i da sam bila tako zalosna zbog razni situacija i ponizenja sto sam dozivjela.Nije bilo lako kad su me moja i njegova familija zvali sektasicom i zbijali sale na moj racun.Znam samo da bih svaki put kad bih se osjecala zalosno,da upravo tada osjecala sam Boziju prisutnost i njegov topli zagrljaj i to mi je davalo snagu da istrajem.

more_horiz
Zena je isto tako vazna kao muz, Bog nas je stvorio jednake...zena moze isto uticati na muza lai ga ne moze promeniti kako bi ona zelela.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply