Budući da sam se sreo sa svakakvim razmišljanjima o klađenju i sportskom prognoziranju hoću pitati vas ovdje što vi mislite o tome i kakva su vaša stajališta prema tome. Većina Adventista (ili barem onih s kojima sam se susretao) misle da je klađenje loše zbog toga što je to "kockanje", igra na sreću i sl. Jedina loša strana klađenja jest to ako se prema tome pristupa na pogrešan način može izazvati veliku psihičku ovisnost. Najveći pogrešan način kojim se tome može pristupiti jest LAKOMSTVO što je i prema Bibliji grijeh. A kada sam već kod ovisnosti, možemo biti "ovisni" i o jelu, piću i poslu koje je gledano iz bilo kojeg stajališta (posao) pozitivno i dobro za ljudski rod.
Ovi koji smatraju da je klađenje jako loša stvar, kao argument kojim to potvrđuju jest to što može upropastiti čovjeka i znatno ugroziti njegovu financijsku situaciju. Gore sam već napisao kakvo je moje mišljenje o tome.
Onda suprotno, ako je klađenje grijeh ili bilo što već loše onda i trgovanje dionicama je jednako loše kao i klađenje. Kako prognozirate sportski rezultat tako se prognozira i napredak firme ili bilo kojeg materijalnog dobra u kojem ste vi dionik. To govorim jer znam da dosta adventista trguje dionicama.
Evo ja sam iznesao svoje mišljenje i sada se Vi na redu da kažete svoje.
ps- nadam se da je tama na pravom forumu.
Ovi koji smatraju da je klađenje jako loša stvar, kao argument kojim to potvrđuju jest to što može upropastiti čovjeka i znatno ugroziti njegovu financijsku situaciju. Gore sam već napisao kakvo je moje mišljenje o tome.
Onda suprotno, ako je klađenje grijeh ili bilo što već loše onda i trgovanje dionicama je jednako loše kao i klađenje. Kako prognozirate sportski rezultat tako se prognozira i napredak firme ili bilo kojeg materijalnog dobra u kojem ste vi dionik. To govorim jer znam da dosta adventista trguje dionicama.
Evo ja sam iznesao svoje mišljenje i sada se Vi na redu da kažete svoje.
ps- nadam se da je tama na pravom forumu.