Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

descriptionSportska prognoza iliti kladionica? EmptySportska prognoza iliti kladionica?

more_horiz
Budući da sam se sreo sa svakakvim razmišljanjima o klađenju i sportskom prognoziranju hoću pitati vas ovdje što vi mislite o tome i kakva su vaša stajališta prema tome. Većina Adventista (ili barem onih s kojima sam se susretao) misle da je klađenje loše zbog toga što je to "kockanje", igra na sreću i sl. Jedina loša strana klađenja jest to ako se prema tome pristupa na pogrešan način može izazvati veliku psihičku ovisnost. Najveći pogrešan način kojim se tome može pristupiti jest LAKOMSTVO što je i prema Bibliji grijeh. A kada sam već kod ovisnosti, možemo biti "ovisni" i o jelu, piću i poslu koje je gledano iz bilo kojeg stajališta (posao) pozitivno i dobro za ljudski rod.

Ovi koji smatraju da je klađenje jako loša stvar, kao argument kojim to potvrđuju jest to što može upropastiti čovjeka i znatno ugroziti njegovu financijsku situaciju. Gore sam već napisao kakvo je moje mišljenje o tome.

Onda suprotno, ako je klađenje grijeh ili bilo što već loše onda i trgovanje dionicama je jednako loše kao i klađenje. Kako prognozirate sportski rezultat tako se prognozira i napredak firme ili bilo kojeg materijalnog dobra u kojem ste vi dionik. To govorim jer znam da dosta adventista trguje dionicama.

Evo ja sam iznesao svoje mišljenje i sada se Vi na redu da kažete svoje.

ps- nadam se da je tama na pravom forumu. kuca

descriptionSportska prognoza iliti kladionica? EmptyRe: Sportska prognoza iliti kladionica?

more_horiz
Imam osjećaj da se ti baviš sportskim klađenjem, pa sada pokušavaš opravdati to ponašanje. ;)

Mislim da se možemo složiti da se kockanja treba kloniti i da je štetno. Za mene je sportska kladionica upravo to, kockanje, jer ishod jedne utakmice uglavnom ovisi o sreći.

Što se tiče ovisnosti, možemo biti ovisni o većini stvari koje su stvorene, ali ni jedna od njih nije pozitivna niti dobra za ljudski rod, jer nas sve udaljavaju od Boga. Jedina ovisnost koja je pozitivna je ovisnost o Bogu.

Ne stoji ti usporedba sa trgovanjem dionica i sportskim klađenjem, bar ne u potpunosti. Što se tiče trgovanja dionicama, uglavnom su to ulaganja na duži period, gdje veliku ulogu igraju razne tehničke analize. Znači ti na osnovu nekih rezultata i planova, nakon izrađenih analiza, predviđaš da će neka kompanija dobro poslovati u narednom periodu i ulažeš određeni svoj iznos i na taj način sudjeluješ u njihovoj dobiti. Ako ćeš uspoređivati to sa sportom, bolja je usporedba sa sportašem koji bira u kojem klubu će igrati sljedećih par sezona, to nije kockanje. Naravno i u trgovanju dionicama postoje short-term brokeri i špekulanti, koji igraju "na sreću" i to je naravno opet kockanje i kao takvo je štetno.

Možemo i raspravljati zašto je uopće kockanje štetno, ali to je već za drugi topic.

descriptionSportska prognoza iliti kladionica? EmptyRe: Sportska prognoza iliti kladionica?

more_horiz
Hvala Bogu što to moj muž ne radi.

more_horiz
Konin je napisao/la:
...Ne stoji ti usporedba sa trgovanjem dionica i
sportskim klađenjem, bar ne u potpunosti. Što se tiče trgovanja
dionicama, uglavnom su to ulaganja na duži period, gdje veliku ulogu
igraju razne tehničke analize. Znači ti na osnovu nekih rezultata i
planova, nakon izrađenih analiza, predviđaš da će neka kompanija dobro
poslovati u narednom periodu i ulažeš određeni svoj iznos i na taj
način sudjeluješ u njihovoj dobiti. Ako ćeš uspoređivati to sa sportom,
bolja je usporedba sa sportašem koji bira u kojem klubu će igrati
sljedećih par sezona, to nije kockanje. Naravno i u trgovanju dionicama
postoje short-term brokeri i špekulanti, koji igraju "na sreću" i to je
naravno opet kockanje i kao takvo je štetno.

Možemo i raspravljati zašto je uopće kockanje štetno, ali to je već za drugi topic.

Što se tiče dionica rekao/la si jako dobro. Koliko vidim nisi dovoljno upućen/a u kladjenje. Da bi mogao dobro predviditi sportski rezultat moraš biti upućen u 90% statistike pojedine sportske ekipe ili pojedinca tako da i tu postoje analize na temelju kojih se predviđa ishod. Samo što je razlika u periodu na koji se ulaže novac.

A ovo sa short-term brokerima je isto ono kada dodje u kladionicu uzmeš olovku staneš pred zid s ponudom i nabacaš nekoliko parova koji su riskantni, tu je to igra na sreću.

Ako ćemo već govoriti o igrama na sreću ili nesreću, klađenje onda više igra na nesreću. Ako ti po svim analizama ispada jedno, a dogodi se drugo to je onda nesreća. umirem od smijeha

more_horiz
"Samo što je razlika u periodu na koji se ulaže novac" ?
Može se i tako reći, ali nije u tome stvar.
Primjer:
Da se kladiš da će Milan na kraju sezone završiti među 5 najboljih momčadi talijanskog prvenstva, ja bi rekao OK, to je prognoza na temelju prošlih rezultata, statistika, njihovih planova i trenutnog sastava. Kod kojeg naravno postoji neki rizik (ali gdje ne postoji).
Ali ishod jedne utakmice, npr Milan-Parma, koliko god Milan imao bolju statistiku, vjerovatnost njegove pobjede nemože biti više od 60% i kao takav je veliki rizik, samim time kockanje.

Drugo, mislim da je glupo da uopće te dvije stvari uspoređujemo, jer ulaganje u dionice je ulaganje novca i služi kao dugoročno povećanje zarađenog novca.
Sportske kladionice, dobro znamo, nemaju veze sa zaradom novca (barem na kao takvo) već potraga za adrenalinom i osjećajem nadmoći u trenutku kada si pobijedio sreću, jer znaš da je ishod ovisio o sreći, a to je ono što i kocka pruža i zbog čega je negativna pojava.

more_horiz
@Konin: Opet tu sada ovisi o tome s kojim pobudama se kladiš i šta ti je cilj.

Dobro, to je tvoje mišljenje, ali ajde da čujem i mišljenja ostalih. Ne može se suditi samo na temelju mišljenja jednog čovjeka.

more_horiz
Sudimo po plodovima...

Sto su plodovi kladjenja? Pogledajte malo kladionice i kakvi ljudi tamo i kako se ti ponasaju.

Osobno sam cuo mnoge ljude koji se klade kako psuju ime Bozje zato jer im se iznevjerilo "ulaganje".

Prepoznati cete ih po plodovima...

Ovo nije osuda tebi Cosa Nostra... Ali upitaj Gospodina da li to sto radis je u redu. To ti je najbolji pokazatelj...

more_horiz
Lako stečena imovina na kraju ide na propast!

more_horiz
Da tako je Darko! Adventisti ne idu na kladiojonice ili ifraju lotto, itd.

more_horiz
vivi je napisao/la:
Da tako je Darko! Adventisti ne idu na kladiojonice ili ifraju lotto, itd.

neki katkad odu do kladionice, znam to (ne radi se o meni) ali s jedne strane nije to grijeh ukoliko odes par puta godisnje, ali je grijeh kao sto je receno ako postanes ovisan o tome sto je vrlo lako!
NE zagovaram one koji idu u kladionicu, samo zelim reci da ima puno gorih stvari koje ljudi cesce rade u zivotu i nikom nista!

more_horiz
evo ljudi....govorim iz svog iskustva.....isao sam jednom sa prijateljima da se oni oklade, pa sam i ja ulozio 5 kuna. i zamalo sam dobio.....jedan mi je par promasio, a i to sam greskom stavio drugaciju kombinaciju........i tako uvjeren kako sam pogrjesio, otiso sam jos neki put, i vise nisam mogao prestati....svaku sam pauzu iskoristio da se okladim.....sad sam se rjesio toga i vise nisam ovisnik.

To je jedna vrsta ovisnosti, koja te tjera da stalno ides dalje i ulazes a malo dobijas....i sad moram ici, ali svakako je to nesto negativno.

more_horiz
Nisam još probao se kladiti. Prijatelji na poslu su time vrlo zaneseni.
Sjećam se kao malen dječak kako sam jednom ukrao na kiosku neku tombolu
ili loto, nešto slično i doma otvorio, unutra je bio samo povratni
novac koliko bi i koštalo (protuvrijednost 10 kuna). Poslije toga,
nikad me više nije takvo što privlačilo. Vidim da je nekima to danas
jako veliki porok, pa i teret i obveza koje se ne mogu riješiti... Hmm,
meni je to jako smiješno, a najbolji mi je bio onaj švabo koji je prije
nekoliko godina osvojio nekoliko milijuna eura i jednostavno ih nije
htio uzeti...

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply