Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

descriptionProstitucija i kršćani - Oslobođenje žene od prostitucije EmptyProstitucija i kršćani - Oslobođenje žene od prostitucije

more_horiz
Kada će kršćani shvatiti da je žena najveće dobro čovječanstva i da je svaka rana nanesena ženi i ranjavanje zajednice. Moramo imati hrabrosti, i reći kako stvari stoje.... Kršćani zašto to radite?!:
http://www.oecumene.radiovaticana.org/cro/Articolo.asp?id=40460
---
abraham

descriptionProstitucija i kršćani - Oslobođenje žene od prostitucije EmptyRe: Prostitucija i kršćani - Oslobođenje žene od prostitucije

more_horiz
kao prvo.....takve ljude ne mozemo nazvati krscanima....jel se suprote moralnosti koju Isus zastupa u svojoj Rječi.....
A i takve zene....znam da ima puno iskoristavanja zena i kriminala, ali ima i onih koje to dobrovoljno rade, pa se pitam koja je njihova granica samoponizenja......? svakako ih treba maknuti sa ulice, jel mogu utjecati na slabe ljude koji su u svakakvim situacijjama, i mogu popustiti njihovim "ponudama" iako to ne zele zapravo...ako vec "treba" to da postoji onda nek budu u javnim kucama....i bas ko oce nek ode tamo, a ko nece nek nejde pa rjesena stvar....ali sam u svakom slucaju protiv nje (prostitucije)

descriptionProstitucija i kršćani - Oslobođenje žene od prostitucije EmptyRe: Prostitucija i kršćani - Oslobođenje žene od prostitucije

more_horiz
Tko će te žene osloboditi od prostitucije, ako vidite da se ni same ne žele osloboditi. Pogledajte samo veće gradove. Umjesto da bude sve manje toga, nažalost je sve više

more_horiz
da se ni same ne žele osloboditi.

Kad bi znale za bolje i mogle - oslobodile bi se. Ruzna je tvoja insinuacija. Prostitutki ima mnogo samo zato jer ima mnogo katolika (i protestanata) po Zagrebu koji trebaju njihove usluge. Ovaj pogled je daleko gori - zar ne?

Znam par ljudi koji su bili u bordelima pa si mi pricali. To su uzasne price, te zene si uniste srce time. Samo mali dio prostitutki mozae nekako to razumno izdrzati. Zene da postanu prostitutke placaju golemu cijenu... i ne dobe nista zauzvrat. doista, (vrlo) mali dio njih uziva u poslu. To su uglavnom zene koje su napastovali u djetinjstvu njihovi ocevi i rodbina (krscani koji idu u crkvu, uglavnom) i koje svodnici prisiljavaju na to i uzimaju im novac i drze ih u ropstvu drogom i alkoholom ili batinama. Tko zna koliko puta su i silovane - ali to im je posao - ne? Grozno!

Tko ce njima popovjedati Krista?

more_horiz
.....ljudi daj te otvorite oci i pogledajte u kakvom svijetu zivimo!!......pa vi (nemojte se uvrijediti) ni neznate sta se dogada u svijetu, sto se tice prostitucije...

Dominik ti ocito znas vrlo zanimljive ljude, jer bordela u Hrvatskoj nema, nema u onom pravom smislu nego su to "bordeli" povezani sa odredenim miljeima, uglavnom politicki,kriminalni i tome slicno... a prostitutke se mogu naci na odredenim mjestima od grada do grada........Ja takoder znam ljude koji su bili po bordelima u glavnom van Hrvatske, pa i ja sam, sam znao nac se u jednom ali ne iz "onog" razloga vec nesto sasvim drugo. U nekim zemljama je to legalizirano u nekim polu legalizirano, a u nekim naravno zabranjeno sto nije razlog da prostitucije ima manje....
Ja nikad nisam imao potrebu za prostitutkama jer je to dio "kupo-prodajnog" sistema samo ilegalno te nikad nisam imao problema nac "ljubav" pa makar to bilo i za jednu noc, a i puno strastvenije je.... Ali imao sam jednu situaciju jos prije s prostitucijom, pa cu vam je ispricati..
Nasao se ja jednom u Bangkoku/Thailand...cisto poslovno s jednom kolegico na tijedan i pol. Posto smo obavili sve vrlo brzo ostala su nam par dana koje smo odlucili iskoristiti do kraja. Dva dana prije polaska nju je nakon vecere boljela glava pa je otisla u sobu spavati a ja sam ostao sam sa sobom i dosadom te sam odlucio malo prozujat gradom. I tako ja dodem do "Venecije Istoka" te sjednem na jednu terasu sa prekrasnim pogledom i piuckam koktel, kad nesto kasnije dode jedna vrlo lijepa mlad dama privlacno odjevena ali nikako neprimjereno,bila je dosta visoka i nije imala previse kose oci pa sam zakljucio da je "mjesanka" i pita me na engleskom je li moze sjest posto je sve zauzeto, ja joj kazem slobodno. Nakon par minuta vec me ubijala ta nelagodna sutnja, pa pocnem bezveze o sparini i tako....cisto da zapocnem razgovor, ona me pitala jesam li ovdje poslovno ili turisticki, ja joj kazem u kratko kako sam pslovno i tako se mi zapricamo, ja je pitam da li bi mi pokazala neke znamjenitosti koje me zanimaju i ona se slozila. Nakon nekog vremena obilazenja ona me primi za ruku i kaze da bi mogli do mene u sobu na jos koje pice ako sam za. Kad smo dosli u moju sobu u hotel, ja krenem natocit pica a ona se za to vrijeme skinula u doljnje rublje i legla na krevet!! Tada sam sve shvatio i rekao joj da je preljepa ali ja ne placam za sex! I pitah je je bahato "zar licim na nekog tko bi placao za sex?!"
Ona je samo odmahnula glavom i rekla: "ali ja moram od necega zivjeti, moram platit studi itd.." Stvarno sam se razocarao!!! Jos je rekla "dobro onda nista ,ali mi moras platiti za ono vrijeme sto sam provela s tobom" To me naravno jako razbjesnilo te smo se poceli prepirat i jedan drugo prijetit........ali na kraju ja sam joj rekao "ok platim ti ono i platim ti za cijelu vecer, da ostanes ovdje jer mi je dosadno,ali cemo samo pricati" Tako je ona ostala a mi smo uglavnom pricali o tome zasto se ona bavi s tim itd.. Rekla je da studira medicinu i da je jako skup studi i nemoze ga drugcije placati nego da se bavi prostitucijom, a place su male te bi morala raditi dva posla i jos ucit. Na to sam joj ja mogao reci "moli se Isusu on ce ti pomoci" i slicne stvari, ali nisam rekao sam joj da bi joj mogao "srediti" zivot i studi negdje van Azije te da je to najbolje resenje, ali ima bolesnog oca i cetvero mlade brace te se neko mora o njima brinuti ,a majka joj je umrla kad je bila mala pa nnemoze. Bilo mi je jako zao i proklinjo sam zivot, Tako mlado divno stvorenje pa sta mora raditi!!!!!!! Pa se ja sad pitam di je tu Isus, di je tu pravda????? U jutro sam joj dao novaca onoliko koliko sam mogao te joj rekao da danas ne radi, razmjenili pokoj poljubac,dirljivu rijec i rastali se sa suzama u ocima....

To je samo jedna stvar koja se meni dogodila, takvih i jos gori slucajeva ima na tone, ja neopravdavam to vec osudujem ljude,covjecanstvo,svijet koji su "napravili" takvo drustvo!!!!
Kad god cujem prostitucija i tome slicno uvijek se sjetim predivne i jadne Sasi.............sto li je danas s njom..............

more_horiz
Nasao se ja jednom u Bangkoku/Thailand

za nekog s 40 godina i tko je bio u bangkoku ponasas se predjetinjasto inace...vise mi se cini da imas 15...koga ti varas?

more_horiz
.....Imas pravo Dominik ja jesam dijete, dijete u dusi i to nastojim sacuvati, samo neznam di si ti to zakljucio...... jer kad bi izgubio to "dijete" u sebi izgubio bi i ono malo covjecnosti....sto neki ovdje su to izgubili a neki na zalost nikad ni nisu imali......a dijeca su....

more_horiz
P.S: .....vidio sam ja svijeta i previse, tako da nekad pozelim da sam se ipak drzao "mamine suknje"

more_horiz
remove_circleSimilar topics
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply