Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Zašto se neki vjernici boje znanosti?

power_settings_newLogin to reply
+5
Konin
ararat
Feba
Istina
Izrail
9 posters

pollMislite li da je znanost protiv vjere i vjera protiv znanosti?

Da
3
19%
Ne
13
81%
Ukupno glasova:
16

descriptionZašto se neki vjernici boje znanosti? EmptyZašto se neki vjernici boje znanosti?

more_horiz
Budući sam osjetio da fali jedna opća tema ne usko znanstvena kao ona
Vjera kao talac znanosti otvaram ovu temu koja je više populistička da
se možete izraziti.

Budući sam o znanosti pisao na onojdrugoj temi dakle nešto o vjeri:
O našoj vjeri ovisi i vjera drugoga.
Ako mi ne vjerujemo njemu, neće ni on nama.
Ako mi ne ljubimo drugog, neće ni on druge.
Zašto neki misle da vjera nastaje iz uvjerenja, a uvjerenje iz događaja koji se moraju moći dokazati?
Počmimo od nevjernog tome.

Na tebi je da vjeruješ ili ne.

descriptionZašto se neki vjernici boje znanosti? EmptyRe: Zašto se neki vjernici boje znanosti?

more_horiz
Dakle da bi pristupili znanstveno prvo promotrimo taj događaj oko tome kako je zapisan.
Iv, 20, 19 I uvečer
toga istog dana, prvog u tjednu, dok su učenici u strahu od Židova bili
zatvorili vrata, dođe Isus, stane u sredinu i reče im: "Mir vama!" 20 To rekavši, pokaza im svoje ruke i bok. I obradovaše se učenici vidjevši Gospodina. 21 Isus im stoga ponovno reče: "Mir vama! Kao što mene posla Otac i ja šaljem vas." 22 To rekavši, dahne u njih i kaže im: "Primite Duha Svetoga. 23 Kojima otpustite grijehe, otpuštaju im se; kojima zadržite, zadržani su im." Ukazanje u nazočnosti Tominoj 24 Ali Toma zvani Blizanac, jedan od dvanaestorice, ne bijaše s njima kad dođe Isus. 25
Govorili su mu dakle drugi učenici: "Vidjeli smo Gospodina!" On im
odvrati: "Ako ne vidim na njegovim rukama biljeg čavala i ne stavim
svoj prst u mjesto čavala, ako ne stavim svoju ruku u njegov bok, neću
vjerovati." 26 I nakon osam dana bijahu njegovi učenici
opet unutra, a s njima i Toma. Vrata bijahu zatvorena, a Isus dođe,
stade u sredinu i reče: "Mir vama!" 27 Zatim će Tomi: "Prinesi prst ovamo i pogledaj mi ruke! Prinesi ruku i stavi je u moj bok i ne budi nevjeran nego vjeran." 28 Odgovori mu Toma: "Gospodin moj i Bog moj!" 29 Reče mu Isus: "Budući da si me vidio, povjerovao si. Blaženi koji ne vidješe, a vjeruju!" Zaključak: svrha ove knjige 30 Isus je pred svojim učenicima učinio i mnoga druga znamenja koja nisu zapisana u ovoj knjizi. 31va su zapisana da vjerujete: Isus je Krist, Sin Božji, i da vjerujući imate život u imenu njegovu.

Evo sam tekst i Isusove riječi jasno kažu kakav treba biti stav vjernika u budućnosti. Više nam od znanja čitanja ne treba da bi donijeli ovakav zaključak.

descriptionZašto se neki vjernici boje znanosti? EmptyRe: Zašto se neki vjernici boje znanosti?

more_horiz
Ja mislim da nam znanost pomaze u razumjevanju Boga.ja sam recimo znannstvenica u jednoj sferi zivota i znam da u svojim istrzaivanja svakodnvno vidim Boga i njegov rad...Mi bi trebali biti samo dovoljno otvoreni da to vidimo i razumjemo..I zasto ne ako se nesto moze dokazati pa tim bolje?????

more_horiz
... kad gledamo pod mikroskopom uslikane molekule, koje li krasote...

sjeme kukuruza da kukuruz a ne gljivu.

Najveći znanstvenik je BOG. Pogledajmo DNK.

SLAVA BOGU lux

more_horiz
Još više sam se počela diviti Bogu i njegovoj umjetnosti stvaranja dok sam spremala ispit iz biokemije.

more_horiz
tako je.ali problem dolazi ondje gdje se zbog neznanja tvrdi da je vjera nepomiriva sa znanoscu, gdje se ruse dogme..

more_horiz
Znanost i vjera? Jako dobro pitanje.

Mislim da su znanost i vjera međusobno povezani i ne funkcioniraju jedno bez drugoga. Da bi znanstvenik došao do nekog dokaza mora imati vjeru, bez vjere nema hipoteze, bez hipoteze nema teorije, bez teorije nema znanstvenog dokaza. Vjera je nužan preduvjet znanosti.
Također nijedan znanstveni dokaz ništa ne vrijedi pojedincu, ako on nema vjere u taj dokaz.

Što se tiče Boga i znanosti, oni su isto povezani. Bez Boga nema znanosti, Bog se očituje i prožima sve što znanost izučava. Bog je krajnji uzrok svake pojave na ovom svijetu i svaka znanstvena analiza u konačnosti vodi do Boga.

Također mislim da u duhovnosti, odnosnu izučavanju Boga, nedostaje jedan znanstveniji pristup. Vjeru u Boga, treba postupno zamjenjivati znanjem Boga. To je istinska duhovnost.

more_horiz
konin to je i sluzbeni stav crkve, svakako.ali sto kad dodje do pitanja evolucije npr. gdje crkva smatra povrijedjenim svoje osnovne dogme?meni je to nevjerovatno pomirljivo - pa Bog je cudesan zasto bi otkrice evolucije nijekalo njegovo postojanje ili dokazivalo da covjek nije stvoren visom silom?

more_horiz
@ararat: Pa to je problem crkve, što smatra da evolucija pobija kreacionizam. Meni to nepredstavlja problem, sve se nadopunjuje. Evolucija ne odgovora na pitanje tko stoji iza svega toga, niti na pitanje zašto. A kreacionizam, odnosno Biblija, ne daje odgovor na pitanje kako (barem ne precizan).

more_horiz
Konin je napisao/la:
@ararat: Pa to je problem crkve, što smatra da evolucija pobija kreacionizam. Meni to nepredstavlja problem, sve se nadopunjuje. Evolucija ne odgovora na pitanje tko stoji iza svega toga, niti na pitanje zašto. A kreacionizam, odnosno Biblija, ne daje odgovor na pitanje kako (barem ne precizan).

Bas si to lijepo rekao ljudi ne kuze da evolucija ne pobija Boga niti Bog pobija evoluciju....

more_horiz
Istina je napisao/la:
Konin je napisao/la:

Bas si to lijepo rekao ljudi ne kuze da evolucija ne pobija Boga niti Bog pobija evoluciju....

Tako kaže službeni Vatikan - pogledajte enciklike itd.
abraham

more_horiz
Meni samo smeta što mnogi tvrde da među kreacionistima nema pravih znanstvenika. To je jako zločesta laž.

more_horiz
Justin je napisao/la:
Meni samo smeta što mnogi tvrde da među kreacionistima nema pravih znanstvenika. To je jako zločesta laž.

Pa pobij te tvrdnje.
Eto daj ti nabroj znanstvenike s njihovim djelima, tj člancima u CC časopisima.

more_horiz
Mislim svaka cast svim katolickim vjernicima, znam zaista prave i postene krscane, tako da se nitko ne uvrijedi...Ali sluzbeni Vatikan nema poijma o znanosti, ai da zna nebi to priznao...Znate lie koliko neobajvljenih evandelja i spisa sjedi u vatikanskim zidovima i knjzinicama???Pitam se samo zasto su neobjavljeni????Sto dokazuju a sto pobijaju od sluzbene plitike Crkve?

Zadnja promjena: ; sub 26 svi 2007, 13:25; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
E moja istino ti mora da dugo zivis u u sluzbenom vatikanu pa si dajes za pravo reci koliko oni imaju pojma o necemu.vjeruj mi da u vatikanu ima strucnjaka iz svih podrucja za koja smo mi bebice.

more_horiz
a sto se tice ankete jedno podrzava drugo.

more_horiz
tomahowk1 je napisao/la:
E moja istino ti mora da dugo zivis u u sluzbenom vatikanu pa si dajes za pravo reci koliko oni imaju pojma o necemu.vjeruj mi da u vatikanu ima strucnjaka iz svih podrucja za koja smo mi bebice.

Pa da si malo bolje procitao sto sam napisala skuzio bi da oni vjerojatno znaju nesto,ali to ne obavljuju?Pitam se zasto?To jedino sto kazem.

more_horiz
Izrail je napisao/la:
Justin je napisao/la:

Pa pobij te tvrdnje.
Eto daj ti nabroj znanstvenike s njihovim djelima, tj člancima u CC časopisima.

Izvoli:

Neki moderni znanstvenici koji su prihvatili biblijski izvještaj o stvaranju:

Zadnja promjena: ; čet 07 lip 2007, 14:15; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply