Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

descriptionJa-ti EmptyJa-ti

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
<BLOCKQUOTE>

<BLOCKQUOTE>
Dopalo mi se ovo razmisljanje,pa sam htjela sa vama podjeliti,sto vi mislite o ovome.

Moje istraživanje pojma "zajedništvo", njegovih korijena i semantike, znaćaja za kvalitetu ljudskog života, naše ćežnje za njim, ali i najvećeg razaranja međuosobnog zajedništva - donijelo je zgodnu i praktičnu radionicu koja se može provesti s djecom u školi, ali donosi izvrsne rezultate upravo u radu s odraslima. Volim RIJEČ pa mi ona uzvraća nadahnućem i mnoštvom značenja, mogućnosti igre i spoznajom...
OSOBNE ZAMJENICE
Jeste li ikada razmišljali što bi se dogodilo da zamijenimo redoslijed osobnih zamjenica?
Naši problemi proizlaze, najviše iz toga , što mi živimo u - JA svijetu. Na prvom je mjestu JA ! Ono uvijek traži svoja prava, želi biti voljeno, prihvaćeno i podržano. No nema kraja , pa želi biti maženo i paženo, tetošeno i u centru svih i svega jer - njegovo veličanstvo "JA" nikad nije posve zadovoljno...
Reče pjesnik: dok jednu želju ispuni, već mu sto želja iz srca viri..." Pa daj ti sad ispuni taj bezdan, učini sretnim i zadovoljnim taj svoj ja , onaj ja tvoga bližnjeg i svih ja koji samo traže, zahtijevaju, cvile ili mole, prijete ili napadaju, nezasitni u svome traženju !!!
Ipak, imam rješenje: (Motivacija )
Što bi se dogodilo sa osobom i svijetom kad bi prva osobna zamjenica bila -TI ? Prva je spontana misao, negodovanje i odbacivanje, čini nam se neprirodno i opasno po nas, bojimo se izgubiti i ovo malo uvažavanja i poštovanja, pomoći ili sućuti koju sada uživamo.
Međutim - to je zamka zloga !
Kad bi sada nastao "TI" svijet - onda bi tvoj TI bio na PRVOM mjestu svim drugim ljudima oko tebe. Svi bi vidjeli tebe, čuli tebe, zagrlili tebe, bili s tobom... svjesni da TI postojiš, da si dragocjen / a i da im upravo to što tebe usrečuju - donosi sreću ! Pa kako to? Jednostavno!
Svaki je TI na prvom mjestu svima ostalima. I tako ima pažnju i prisutnost svih, u tom međuosobnom življenju stvara se čitav niz odnosa i bezbroj slojeva zajedništva.
Svi dobivaju jer su svi - taj Ti - koji je u središtu svega, a što je najvrednije - pri tom nemaju osjećaj dužnosti, brige niti žrtve - već radosti koja se još umnaža svaki put kad nekog od svojih TI usreće.
To je Isusova logika !
On je u svima nama vidio taj Ti, on je poništio svoj JA , samo da bi mogli postojati svi TI.
Radionica treba donijeti niz spoznaja , ideja i aktualiziranja - prenošenja tih ideja u svoju svakodnevicu.
Kad osoba tako postavi samo jedan svoj odnos = na lijevoj strani ispiše sve muke koje joj je JA svijet nanio, a na desnoj sva postignuća koja bi joj donio Ti svijet - dileme nema. Sve je jasno, ćisto, sretno i puno tog, meni tako dragog i važnog zajedništva.
Pa, dragi svi, svi vi koji ste moji TI, svi koji ovo čitate -
primite moj dar, vjerujte mi, veselilo bi me da bar nekoga nasmijem, zamislim , usrećim, nadahnem, a kad bi koga potakla na djelovanje - i sreća bi bila sretna !!!
Vaša Karla

Galerija članka:

www.kriz-zivota.com

BLOG: Miral

Ja-ti Point

Psihološko-duhovna radionica u kojoj možete naučiti vještine potrebne za kvalitetu života, rješavati suvremene probleme i unaprijediti svoj osobni život i odnose.

</BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE>

Zadnja promjena: ; sub 19 svi 2007, 00:00; ukupno mijenjano 2 put/a.

descriptionJa-ti EmptyRe: Ja-ti

more_horiz
Isus je bio ,,ti" a ja sam ja ! to često kažemo mi ljudi zar ne ?
i to je istina ali...  on i jeste bio ti da bismo mi postali ,,ti" koji će biti nalik njemu e sad na svakog ostaje da izabere zar ne ? POZDRAV !

more_horiz
Stvarno je super clanak ima jako dobrih misli u njemu Smile

pozdrav vasa mala vivi Smile

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply