Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

descriptionNogomet EmptyNogomet

more_horiz

Isus je spomenuo da nikada nije bio na nogometnoj utakmici. Zato smo ga, moj prijatelj i ja, poveli na nju. Bila je to oštra igra između protestantskih Šila i katoličkih Križara.
Križari su prvi zabili gol. Isus se jako obradovao i bacio svoj šešir u zrak. Onda su Šili zabili gol. Isus se jako obradovao i bacio svoj šešir visoko u zrak.
Činilo se da je to zbunilo čovjeka iza nas. Potapšao je Isusa po ramenu i upitao ga: "Za koju stranu navijaš, dobri čovječe?"
"Ja?", odgovori Isus uzbuđeno. "Ja ne navijam ni za jednu stranu. Uživam u igri."
Onaj koji je to pitao, obratio se svome susjedu i promrsio: "Hmmm, bezbožac!"

Nakon igre zanimao nas je njegov stav. Zar nikada nije na ničijoj strani? "Ja sam na strani ljudi a ne vjera, na strani ljudskih bića a ne subote", odgovorio je Isus.

descriptionNogomet EmptyRe: Nogomet

more_horiz
A sta ako je odgovorio, a da Mu ja kao i ti ne stavljam reci u usta, da je na strani ljudskih bica koji vole Subotu ciji je i On sam Gospodar, jer oni koji ljube Mene, drze ono sto im Ja Gospodar od Subote zapovedam?

Sta bi smo sve mogli da Mu PODMETNEMO kao Njegov odgovor!

more_horiz
Neki smešni komentari ili priče, o bilo čemu, imaju svoje mjesto. Ali mislim da trebamo znati o čemu da se šalimo a o čemu ne. Kada je riječ o Isus ili stvarim iz Biblije mi se možemo oslanjati samo na Bibliju kroz koju nam Bog govori.
A to što je neko izmislio neku priču da bi odbranio svoj stav, mislim da nije na mjestu, jer kao što reče Jevrejin svako bi mu mogao nešto podmetnuti.

more_horiz
ja mislim da je On na strani ljudskih bića koji vole Njega...

more_horiz
Daniel je napisao/la:
ja mislim da je On na strani ljudskih bića koji vole Njega...

To sve stoji. Ali braćo, hajde nemojmo biti djetinjasti.
Ne vidim što se s ovim želi dokazati?

Je li ti Totuse bila namjera da kažeš da za spasenje nije potrebno ništa činiti, biti član nikakve crkve, da je dovoljno biti samo dobar čovjek, koji voli Boga i ljude?

Ako je tako, onda tom logikom i ja tebe mogu pitati: Zašto ideš u crkvu i zašto odvajaš jedan dan u tjednu da na bogoslužju slaviš Boga?

Vidiš li da je neumjesno koristiti ovakvu logiku, kako bi "pobio" subotu ili ne znam što dokazao...

Hajde, svi smo toliko LJUDI, da znamo da je osnova svega ljubav. Ali zar ne shvaćate vi "ljubavnici", da vas tako nazovem, da pojam LJUBAV nitko od ljudi ustvari ne razumije?

Ili vi smatrate da vi znate što ljubav znači i što sve obuhvaća? Je li ljubav kada ideš nedjeljom na misu? Zašto? Za mene je ljubav ići subotom u crkvu na bogoslužje i slaviti Boga - tada doživljavam Njegovu prisutnost i ljubav na jedan poseban način. I molio bih vas da se NE ZEZATE s tim stvarima, te da malo poniznije pristupamo pojmu ljubav i da priznamo da NEMAMO POJMA što taj pojam sve podrazumijeva.

more_horiz
Ne slažem se sa spuštanjem Hrista na naš nivo, niti verujem da smemo stavljati Hristu naše reči koje nama odgovaraju u njegova usta.
Za mene je to uzimanje Božjeg imena uzalud mudri

more_horiz
Dobro, ispričavam se što sam išta piso, nisam znao da ćete se uvrijedt na ovaj tekst. Meni ima baš lijepu poruku. A ta poruka je da je Isus na strani čovjeka.

more_horiz
Niko nije ljut ni na tebe ni na to sto si napisao. Samo ima manjkavosti u usporedbi koju si dao.

Inace poruka cele Biblije i jeste vrednost coveka, kao i da je Isus potpuno na strani coveka.

To je bilo ispravno.

Pozdrav.

more_horiz
Ja sam na strani ljudi a ne vjera, na strani ljudskih bića a ne subote", odgovorio je Isus.

Totuse, molim te da ubuduće budeš pažljiviji, jer netko bi mogao svašta protumačiti, zar ne?? Hvala.

more_horiz
Justin je napisao/la:

Je li ti Totuse bila namjera da kažeš da za spasenje nije potrebno ništa činiti, biti član nikakve crkve, da je dovoljno biti samo dobar čovjek, koji voli Boga i ljude?

Nije mi jasno šta ti treba članstvo u nekoj organizaciji kad si svojim životom ionako pripadnik Kristove crkve(pod uvjetom da voliš Boga i ljude i da si dobar čovjek)

more_horiz
Što je ljubav, prinče? Je li to jednostavno da se nikome ne zamjeriš i da si dobar i da vjeruješ u Boga?
Osobno sam uvjeren da osoba koja se obrati mora stalno rasti u ljubavi, a osoba koja raste u ljubavi neće biti zadovoljna time da živi samo za sebe i da što manje stvari mora činiti za Boga i ljude... U Bibliji definitivno vidimo da kršćanstvo nije individualna vjera, nego vjera zajednice vjernih. Onaj tko kaže da mu nitko ne treba, da ne želi biti dio "Božje obitelji" - pitanje je je li to obraćen čovjek.

more_horiz
Justin je napisao/la:
Ja sam na strani ljudi a ne vjera, na strani ljudskih bića a ne subote", odgovorio je Isus.

Totuse, molim te da ubuduće budeš pažljiviji, jer netko bi mogao svašta protumačiti, zar ne?? Hvala.
Zar to isto nije rekao i sam Gospodin samo drugim riječima kad je rekao da će Bog od kamena djecu Abrahamovu napraviti, i također da nije čovjek radi subote nego subota radi čovjeka?
Ja sam mu stavio u usta ono što je već rekao samo izraženo suvremenijim riječnikom.

more_horiz
Totuse, kad je Isus rekao da nije čovjek stvoren radi subote nego subota radi čovjeka - nije li On time ustvari rekao da je subotu Bog stvorio još u Raju, da bude čovjeku na blagoslov?

Ali o tome ću još pisati pod temom "moralnost subote i stvaranje svijeta"...

Ne volim da ljudi "stavljaju Isusu u usta neke stvari koje On nije rekao".

more_horiz
Justin je napisao/la:
Onaj tko kaže da mu nitko ne treba, da ne želi biti dio "Božje obitelji" - pitanje je je li to obraćen čovjek.

Nisam govorio da zajednica nije potrebna, naprotiv. Nego da je zajednica kao institucija u koje se trebaš učlaniti ili ispisati nalik na stranke, a ne na život u Duhu. Zajednice vjerujućih iliti crkve nastaju spontano okupljanjem mase oko neke ideje. Nije nužno da ta ideja bude baš najdublje shvaćena istina.

more_horiz
Mali princ je napisao/la:
Justin je napisao/la:
Onaj tko kaže da mu nitko ne treba, da ne želi biti dio "Božje obitelji" - pitanje je je li to obraćen čovjek.

Nisam govorio da zajednica nije potrebna, naprotiv. Nego da je zajednica kao institucija u koje se trebaš učlaniti ili ispisati nalik na stranke, a ne na život u Duhu. Zajednice vjerujućih iliti crkve nastaju spontano okupljanjem mase oko neke ideje. Nije nužno da ta ideja bude baš najdublje shvaćena istina.

Zbog čega je loše okupljati se jednom tjedno na neko određeno mjesto, koje se zove "crkvena zgrada" i tamo imati bogoslužje zajedno s ljudima koji vjeruju u istog Boga kao ti i s kojima se možeš dobro razumjeti i toga dana još bolje upoznati i zajedno slaviti Boga?

Što se tiče "upisivanja", zar je to nešto loše i čudno? Krštenjem i upisivanjem u članstvo crkvene zajednice, osoba javno proglašava da želi biti Kristovo dijete i da želi biti dio Njegove obitelji.

Ne bi li bilo malo čudno, da se vjenčanje tek tako sklopi - nađu se dvoje mladih i odluče da će biti zajedno i od tog trenutka su oni zajedno? Kužiš me? Ipak je to nešto drugo, kad čovjek donese čvrstu odluku da će ići za Kristom i biti dio Njegove obitelji i kad to javno pred svima potvrdi. Pogledaj u Bibliji na koliko mjesta se Crkva uspoređuje sa Kristovom Zaručnicom! - predivna slika.

more_horiz
Smile Baš mi je ovo smiješno - što sve pišem pod naslovom NOGOMET.... Basketball bom umirem od smijeha

more_horiz
Hahah, nogomet Smile Kad sam otvarao temu, mislio sam da će razgovori teći ležernije.

Justin je napisao/la:
Totuse, kad je Isus rekao da nije čovjek stvoren radi subote nego subota radi čovjeka - nije li On time ustvari rekao da je subotu Bog stvorio još u Raju, da bude čovjeku na blagoslov?
Mislim da to uopće nije bitno ovdje, nisam to htio izrazit tom pričicom, a mislim i da Isusu to nije bilo na pameti kad je to govorio.

Justin je napisao/la:
Ne volim da ljudi "stavljaju Isusu u usta neke stvari koje On nije rekao".
Kad je Isus rekao da može Bog od kamena djecu Abrahamovu napravit, zar nije mislio "Ja sam na strani ljudi a ne vjera"? I također kad je rekao da nije čovjek radi subote, nego subota radi čovjeka, zar nije rekao "Ja sam na strani ljudskih bića a ne subote"?
Meni je to očito i mislim da će svaki razuman čovjek to uočiti.

more_horiz
Ok, nećemo sad raspravljati pod "nogometom" o Marku 2:27-28.
Pod topicom "moralnost subote" uskoro ću dati tumačenje tog teksta, pa tamo daj svoj komentar. Mislim da će nam to biti zanimljiva diskusija.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply