ocean98 je napisao/la: Sviđa mi se stranica. Svaka vam čast.
Samo jedno mi je čudno pa ću to objasniti s jednim kratkim pitanjem oko kojeg možemo razgovarati.
Jako se puno ovdje natežete oko stranačkog kršćanstva odn; Katolik - Pravoslavac - Protestant.
Pitam vas zašto vam je to važno i svakog od vas tko će u ovoj temi nešto napisati pitam da mi odgovori - zar nije dovoljan Isus i Božja sveta riječ, zar on nije u stanju da vam pokrije sve duhovne potrebe, zašto se opterećujemo kršćanskim bratom ako nije u istom taboru kao mi kad je ionako Crkva jedna a zove se kršćanstvo?
Isus jeste dovoljan kao i Njegova RRijec jer On je sve, i jedino se po njemu spasava.
Ima puno crkvi, ali crkva Isusa Krista jeste ona crkva koja slijedi NJega, NJegovu Rijec i koja je vodena Duhom Svetim.
Covjek,crkva se moze zvati kako hoce ali ako to ne zivi uzalud mu. (ovdje mislim na izvorno krscanstvo)
Na jedan nacin je bitno u koju crkvu ides(ali ne na onaj negativa,ispravno me razumijte) jer ti nju predstavljas i ona tebe, crkva nije samo cigla, jer crkvu cine ljudi. Pa ako u njoj vlada ponos, krada, manipulacija sto se vidi po plodovima crkve to nije dobro. (ovdje ne mislim na rast)
Kad se ljudi prsaju sa crkvama to je cisti ponos. I odmah ti je jasno kakva je crkva i kakva je osoba. Nezrela ( iako ponekad imas krive ljude na krivom mjestu koji predstavljaju crkvu pa se nemogu uzeti kao mjerilo) Mi trebamo Krista staviti na 1mjesto a ne ovo ono. Crkva se ne dici sobom vec Kristom koji ju vodi. "propagira" (da tako kazem) Krista, njegovi milost, ono sto je on ucinio za ljude a to je kriz, oslobodio ih ropstva a ne nametanje ljudskih pravila, legalizma, etc...