Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Stranačko Kršćanstvo ili Bog

power_settings_newLogin to reply
+2
dragan
ocean98
6 posters

descriptionStranačko Kršćanstvo ili Bog EmptyStranačko Kršćanstvo ili Bog

more_horiz
flower

Sviđa mi se stranica. Svaka vam čast.
Samo jedno mi je čudno pa ću to objasniti s jednim kratkim pitanjem oko kojeg možemo razgovarati.
Jako se puno ovdje natežete oko stranačkog kršćanstva odn; Katolik - Pravoslavac - Protestant.

Pitam vas zašto vam je to važno i svakog od vas tko će u ovoj temi nešto napisati pitam da mi odgovori - zar nije dovoljan Isus i Božja sveta riječ, zar on nije u stanju da vam pokrije sve duhovne potrebe, zašto se opterećujemo kršćanskim bratom ako nije u istom taboru kao mi kad je ionako Crkva jedna a zove se kršćanstvo?

descriptionStranačko Kršćanstvo ili Bog EmptyRe: Stranačko Kršćanstvo ili Bog

more_horiz
ocean98 je napisao/la:
flower

Samo jedno mi je čudno pa ću to objasniti s jednim kratkim pitanjem oko kojeg možemo razgovarati.
Jako se puno ovdje natežete oko stranačkog kršćanstva odn; Katolik - Pravoslavac - Protestant.

Pitam vas zašto vam je to važno i svakog od vas tko će u ovoj temi nešto napisati pitam da mi odgovori - zar nije dovoljan Isus i Božja sveta riječ, zar on nije u stanju da vam pokrije sve duhovne potrebe, zašto se opterećujemo kršćanskim bratom ako nije u istom taboru kao mi kad je ionako Crkva jedna a zove se kršćanstvo?

al svijet je svijet i ljudi tek su ljudi, reče šenoa. mi kršćani volimo bacati drvlje i kamenje po drugim religijama, ali nema ništa slađe od bacanja kamenja po kršćanima koji ne misle isto kao mi. to je ono najveće zadovoljstvo, najbolja ishrana koju može dobiti jedan nazovikršćanin. osobito je ta hrana puna bjelančevina za "novoobraćene" ljude na neku denominaciju. mi ostali, mladi po godinama ali sa ipak dosta vjerskog staža budući da od malena čitamo Pisma, smo malo oprezniji prilikom bacanja kamenja po drugoj braći, ali i nama se zalomi, pogotovo kad nam stanu na žulj... itd. ali to je forum, ne treba se čuditi. u ratu vrijede ratna pravila, u miru vrijede pravila mira

more_horiz
U ovu grupu bacaca kamenja po drugim hriscanima treba na prvom mestu staviti pastore i svestenike.

more_horiz
Pa ja neznam kakve vi tu ratove, partijašenje i neprijateljstva vidite. Meni je atmosfera na forumu baš ok.

more_horiz
ups, nisam mislio na ovaj forum, ja sam to govorio za neka druga mesta.

Ovaj forum je super.

Jedino ja po neki put..., tresnem nesto, e to je druga tema.

more_horiz
flower

I ja mislim da je ovaj forum super, inače se ne bih ni registrirao.
Samo bi mi bilo drago kao sigurno mnogim drugima da mi kršćani bez obzira na denominaciju više se ugledamo na ono što nas ujedinjuje i na ono što imamo zajednički umjesto na ono nebitno što nas razdvaja.
Na Isusa umjesto na kojekakve dogme, koncile, bule ili naučavanja ljudi.

ocean98

more_horiz
Pa ja nisam pristalica da šutimo o temema koje nas razdvajaju.

Mislim da se pravo kršćanstvo pokazuje upravo onda kada sam spreman na suživot i sa onim koji drugačije od mene žive, vjeruju, rade, govore.

A o dogmama ipak treba govorit, jer su dogme upravo te koje kod različitih ljudi stvaraju prilično različitu sliku o Isusu. Tako da, i kad bi govorili samo o Njemu, opet bi bilo razlika. Razlike po meni nisu nešto što nužno treba izbjegavati.

No to opet ne znači da teme ukojima se razlikujemo trebaju zauzimat 90% prostora. Izgleda da se takve teme ipak najlakše razviju. Kad neko nešto napiše sa čim se ja slažem, nekako nemam motivaciju da ponovim već rečeno. Međutim, kad je u pitnaju različito mišljenje, onda želim i ja da iznesem svoje.

more_horiz
Halleluja (3:50/3.5 MB)

Die Himmel erzählen die Ehre Gottes (4:59/4.6 MB)

Singt dem Herrn alle Stimmen (3:31/3.2 MB)

Stranačko Kršćanstvo ili Bog 32-61Stranačko Kršćanstvo ili Bog 32-67Stranačko Kršćanstvo ili Bog 32-63
Mnoštvo dolazi iz svih vremena i svakoga naroda i jezika ..

Ima samo jedan uski put ali više staza uskih na uskom putu,

usmjerujmo pogled na svjetlost koja se od Boga preko Krista prelijeva preko Svetoga Duha na sve nas ..Staza je toliko uska da sa sobom mozemo ponijeti samo svjetlo u ljubavi Isusa Krista..I odbacimo vino Babilonsko kojega ima po svim denominacijama...

abraham

more_horiz
dragan je napisao/la:
No to opet ne znači da teme ukojima se razlikujemo trebaju zauzimat 90% prostora. Izgleda da se takve teme ipak najlakše razviju.

:flower:

Da, upravo ovo što si tu rekao je i bila moja poanta. Razlike nas toliko ispunjavaju da zaboravimo na ono najbitnije.

ocean98

more_horiz
flower

Učenici jednom rekoše Isusu; Gospodine vidjesmo jednog čovjeka koji ne ide sa nama i istjerivao je zle duhove u Tvoje Ime. Zar da ga spriječimo?

Isus odgovoriše; nemojte ga spriječavati jer onaj koji nije protiv nas je za nas.

Upitam se jako često zašto 3 denominacije kršćanstva jako radosno vole svoje vlastite duhovne seminare, obnove, molitvea okupljanja gdje se slavi Isus iskreno iz srca a preziru te iste stvari koje organiziraju druga dva kršćanska tabora.

Imam osjećaj da su mnogi drugi o tome razmišljali i čudili se što je to sa nama ljudima.

ocean98

more_horiz
Upitam se jako često zašto 3 denominacije kršćanstva jako radosno vole svoje vlastite duhovne seminare, obnove, molitvea okupljanja gdje se slavi Isus iskreno iz srca a preziru te iste stvari koje organiziraju druga dva kršćanska tabora.

Jedno je neslagati se sa drugima, ali sasvim je drugo prezirati. To za moj pojam nikada ne mogu biti pravi hriscani, dobri u dusi i pobozni u srcu. Zaista tako mislim. Ako je neko i takav, onda se moze menjati, ali ako nije takav hriscanin, onda uzalud svakakvi razgovori. TO je bar moje misljenje. Ne moze se Bog i Isus slaviti a pri tome da se prezire bliznji. NE MOZE. Izvinjavam se sto "vicem", ali to je najbolji nacin da izrazim princip koji je bogomdan, verujem, ta nisam ga ja izmislio!

Svaki covek koji ne ljubi svoga bliznjega, ne moze biti Isusov sledbenik. Ljudi su postali sledbenici svojih dogmi, svojih ucitelja i teologa, ali malo je Isusovih sledbenika, zaista malo

A sta Bog zeli, pitam se cesto...??

Pozdrav.

more_horiz
ocean98 je napisao/la:
flower

Sviđa mi se tvoje razmišljanje. Nisam nigda bio stranački obojen kršćanin, tj. da nekoga vrbujem, prevodim žedna preko vode da bi stigao u moju denominaciju. Ja se više branim od nasrtaja iz druge sobe(denominacija) iste kuće(kršćanstvo), što je kod nas možda malo bučnije i veselije (klasični pentekostalizam). Ja sam za zajedničku večeru ali samo sa obraćenima, u protivnom bi bila evangelizacija. Ja sam za svaku vrst dijaloga, gdje predsjeda Gospodin i bez osuda međusobnih.
Točno je da je dostatan Gospodin, ali i neki apostoli se izgleda nisu mogli dogovoriti, a tek su krenuli putem evanđelja, za vrijeme ili poslije odlaska Gospodinova sa zemlje. Preostaje nam vječita borba protiv sektaštva, nadmudrivanja, dominiranja, uzdizanja vlastite denominacije ili Crkve, kao da samo moja ima svu istinu i ona je jedina. Uvijek sam sebi govorio, i danas: da možda nisam ja i moja soba u nekom neredu, a da oni preko puta nisu možda upravu. Ostajem na tom uvjerenju.
Svako dobro želim svim forumašima.
Smjerno u Kristu brat Ćubela.Very Happy
http://pentekost.editboard.com
Hvala!

more_horiz
ocean98 je napisao/la:
flower

Isus jeste dovoljan kao i Njegova RRijec jer On je sve, i jedino se po njemu spasava.
Ima puno crkvi, ali crkva Isusa Krista jeste ona crkva koja slijedi NJega, NJegovu Rijec i koja je vodena Duhom Svetim.
Covjek,crkva se moze zvati kako hoce ali ako to ne zivi uzalud mu. (ovdje mislim na izvorno krscanstvo)
Na jedan nacin je bitno u koju crkvu ides(ali ne na onaj negativa,ispravno me razumijte) jer ti nju predstavljas i ona tebe, crkva nije samo cigla, jer crkvu cine ljudi. Pa ako u njoj vlada ponos, krada, manipulacija sto se vidi po plodovima crkve to nije dobro. (ovdje ne mislim na rast)
Kad se ljudi prsaju sa crkvama to je cisti ponos. I odmah ti je jasno kakva je crkva i kakva je osoba. Nezrela ( iako ponekad imas krive ljude na krivom mjestu koji predstavljaju crkvu pa se nemogu uzeti kao mjerilo) Mi trebamo Krista staviti na 1mjesto a ne ovo ono. Crkva se ne dici sobom vec Kristom koji ju vodi. "propagira" (da tako kazem) Krista, njegovi milost, ono sto je on ucinio za ljude a to je kriz, oslobodio ih ropstva a ne nametanje ljudskih pravila, legalizma, etc...

more_horiz
No Nick je napisao/la:
Ljudi su postali sledbenici svojih dogmi, svojih ucitelja i teologa, ali malo je Isusovih sledbenika, zaista malo

A sta Bog zeli, pitam se cesto...??

Izgovaraš (pišeš) jako važne činjenice. Trebali bi smo se češće posjetiti da je to tako i da je nažalost realnost kod mnogih ljudi koji odlaze na mise i bogoslužja.

I ja se često pitam; šta Bog zapravo želi?

more_horiz
cubela je napisao/la:
Točno je da je dostatan Gospodin, ali i neki apostoli se izgleda nisu mogli dogovoriti, a tek su krenuli putem evanđelja...

To što kažeš su naprosto činjenice ali nemogu se oteti dojmu a mislim da je dojam ispravan a to jest da neslaganja oko Riječi nastaju često iz jednog posebnog razloga - Kada neka određena osoba (ta koja započima neslaganje) želi sebi prigrabiti moć i sebe samog istaknuti iznad drugih braće i sestara.

U evanđelju dva apostola htjeli su čak dobiti počasno mjestu uz Isusa, Njemu s desna. I eto ga kako nastane razdor-svađa-rascjepi. Kad se odstrani Ljubav i zamjeni sa vlastitim JA. Danas bismo rekli da takva neslaganja nastaju zbog Političara koji su se umiješali nazivajući sebe kršćanima.

ocean98

more_horiz
Slacem se ocean. Bas tako.

more_horiz
Neslaganja počinju kada jedan ili skupina žele graditi babilonsku kulu u krilu Crkve, svoj kult itd.
Takvi čine i čuda u ime Isusovo, ali On će im reći ovo: "Nikad vas nisam poznavao. Odlazite od mene zlotvori!" (Mt 7,23).
Tko su ti? To su tzv. karizmatici bez ljubavi.
Svako dobro iz Paradisa.
Ćubela.Very Happy

more_horiz
ocean98 je napisao/la:
I ja se često pitam; šta Bog zapravo želi?

Ono sto Bog zeli pise ti u Bibliji, Njegova volja je u Rijeci

more_horiz
remove_circleSimilar topics
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply