Evo volio bih da mi neki musliman objasni razlike između ove dvije vrste vjernika u islamu.
Hvala.
Hvala.
Dovoljan je podatak koji govori da je nas sunita 90 % dok šijje sadržavaju samo 10% islamskog svijeta.To sve govori o ispravnom vjerovanju.Znači i tu je podijela dokaz da njihovo tumačenje nije ispravno?
Zar množina govori o ispravnoj veri?
Špekuliše se dosta o toj grupaciji u zadnje vrijeme kod nas.Kakva je organizacija "muslimanska braća" i da li su zvanično priznati i u kojim zemljama. Koja je njihova svrha postojanja i da li je to religijski pokret unutar islama?
Jasmin(Jason) je napisao/la:Mikic__Zar množina govori o ispravnoj veri?
Između ostalog i govori!
Njihovo podvajanje i novotorije koje su uveli u vjeru je lako pobiti od strane naših učevnjaka ehlu-sunneta.
Vama koji se najbolje ne razumijete u ovu problematiku,to možda nije poznato,ali stvari stoje tako.
No Nick je napisao/la:
Znaci da su hriscani u pravu, njih ima najvise??
Kršćani niti zajedno svi dakle i sa Jehovinim svjedocima nemaju najveći broj vjernika.
Dakle zaletio si se.
No Nick je napisao/la:Ne znam, koliko sam ja upoznat, hriscana ima najvise, pa sad...
No Nick je napisao/la:Pa koga ima vise od hriscana?? Opet ih ima preko milijardu, milijardu i po, a vidim da ih najvise ima?? Muslimana ima 1,155,109,000 (18.2%), znaci manje nego nas hriscana.
Poz.
Izrail je napisao/la:Znači Šiiti su se rascjepkali među sobom poslije odvajanja od Sunnita. I to smatraš isto dokazom da nisu u pravu.
Ako sam te dobro razumio?