Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

descriptionRecept za beskvasni kruh? EmptyRecept za beskvasni kruh?

more_horiz
Ima li tko takvo što?
Ako imate recept za Maces.

descriptionRecept za beskvasni kruh? EmptyRe: Recept za beskvasni kruh?

more_horiz
Izrail je napisao/la:
Ima li tko takvo što?
Ako imate recept za Maces.

Oprosti, ali mi se nije dalo prevoditi.

Matzah (Unleavened Bread)

Heat oven to 375 - 400 degrees Fahrenheit (I use 400 degrees)

Two parts kosher for passover flour - NO SELF-RISING FLOUR!!! (2 cups flour)

One part spring water (1 cup water)

A variation is to use only 2/3 of the water amount and replace the missing 1/3 of water with kosher for passover cooking oil (those with oil will brown sooner).

Another variation is to add a dash of salt.

Place flour in a bowl

Gradually add the water (and oil or salt, if used) until all is mixed well -- add more water or flour if needed.

Knead dough until the dough is no longer sticky - I usually add a dash more flour while kneading.

Roll dough out on a cookie sheet thinly, no more than 1/2 an inch thick.

NOTE: I'm told a pizza stone will work a bit better than a cookie sheet, for those of you who own one!

Use a fork or a toothed comb to puncture the matzah, making rows of perforations across the full length of rolled-out dough. Then lightly stretch dough a bit closer to sheet/pan edges to enlarge the perforations made.

Bake for 15 - 20 minutes (pizza stone times may vary) -- watch for browning -- when it's browned and crispy, it's done. (I make smaller, individual sized ones instead of ones the size of a whole cookie sheet, so mine take a little less baking time. Mine have never stuck to my cookie sheet since I use the type with a non-stick finish -- others tell me they instead use parchment paper lining their baking pan, I've never tried this).

From the time water is added to flour until put into oven should be less than 15 minutes, to prevent any fermentation from occurring.

more_horiz
Hvala Feba još da saznam koliko je šalica g.

more_horiz
Izrail je napisao/la:
Hvala Feba još da saznam koliko je šalica g.

Mislim da i kod naš možeš naći mjere u šalicama i žlicama tj. ja imam set posudica na kojima piše i američke i naše mjere. Isto tako imam i set žlica različitih dimenzija od kojih je svaka druga mjera.

Budem provjerila pa ti javim.

more_horiz
Feba je napisao/la:

Mislim da i kod naš možeš naći mjere u šalicama i žlicama tj. ja imam set posudica na kojima piše i američke i naše mjere. Isto tako imam i set žlica različitih dimenzija od kojih je svaka druga mjera.

Previše se trudiš oko mene zamjerit će ti neki članovi da si prekatolički nastrojena.

Ipak veliko hvala.

more_horiz
Izrail je napisao/la:
Feba je napisao/la:

Previše se trudiš oko mene zamjerit će ti neki članovi da si prekatolički nastrojena.

Ipak veliko hvala.

Ja pomažem ljudima ne pitajući za vjeru i nacionalnost, ljepotu i dobrotu. Što se tiče katolika, i za njih je Krist umro.
A što se tiče katolicizma, mislim da znaš moje mišljenje. No

more_horiz
Feba je napisao/la:

Ja pomažem ljudima ne pitajući za vjeru i nacionalnost, ljepotu i dobrotu. Što se tiče katolika, i za njih je Krist umro.
A što se tiče katolicizma, mislim da znaš moje mišljenje. No

I ok jati ne zamjeram i možemo pričati zar ne. study

more_horiz
Nego sto se tice beskvasnog kruha:

I drugu im kaza prispodobu: "Kraljevstvo je nebesko kao kad žena uze kvasac i zamijesi ga u tri mjere brašna dok sve ne uskisne." mt 13,33
Very Happy

Ovaj stih kad sam ga procitao me podosta iznenadio. I uvjerio da beskvasni kruh i kruh s kvascem da nema veze. Smile Osim na nepcu.

more_horiz
dominik je napisao/la:
I uvjerio da beskvasni kruh i kruh s kvascem da nema veze. Smile Osim na nepcu.

Nema veze s čim?

more_horiz
S icime. Nije vazan kakav je kruh.

I neces me dobit u denominacijsku prepirku. nje-nje Laughing

more_horiz
Kakva denominacijska prepirka? Izrail je tražio recept za beskvasni kruh, sigurno mu je za nešto potreban i zaključujem da mu nije svejedno dali je ovakav ili onakav.

Ovo je ipak kategorija Dom i vrt.

more_horiz
A za pekač kruha ima li takav beskvasni recept?

more_horiz
remove_circleSimilar topics
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply