Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Citati iz knjiga E.G. White

power_settings_newLogin to reply
+4
kainos
laodikejac
dominik
Justin
8 posters

descriptionCitati iz knjiga E.G. White - Page 2 EmptyRe: Citati iz knjiga E.G. White

more_horiz
Noemi je napisao/la:
Uvjeti za dobivanje božje milosti su jednostavni, pravedni i razumljivi. Da bismo dobili oprost grijeha, Gospod ne zahtijeva od nas da se izlažemo mukama. ne moramo odlaziti na duga i zamorna hodočašća, ili obavljati mučne pokore da bismo svoju dušu preporučili nebeskom Bogu ili okajali svoje pristupe: nego onaj koji priznaje i ostavlja svoj grijeh, dobiva milost.

kakve to veze s icim ovdje ima? confused

descriptionCitati iz knjiga E.G. White - Page 2 EmptyRe: Citati iz knjiga E.G. White

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
dominik je napisao/la:
Noemi je napisao/la:
mislim na to, možda ipak ima nešto po netu, netko ima kopirano i tako, ipak se knjige koriste za čitanje...joj, pa neću sad ispasti još i lopov drunken

draga Noemi, intelektualno vlasnistvo je vlasnistvo kao i svako drugo...

kopirane knjige, glazba, filmovi i ostalo su kradja od njihovih legalnih vlasnika.

Ako netko snimi glazbu i kaze: molim, platite mi ako zelite slusati (tj. kupite CD ili kazetu ili sl. medij) a ti mu uzmes i ne platis - cemu se razlikujes od onoga koji ide po selu i krade pilice?

Nemoj da te neznanje valja u grijeh. Ja sam mlad i upoznat s tehnologijom i pravima, i Bog me upozorio da to ne cinim. Nemoj i ti, jer ti tada to nece biti na blagoslov - vec na prokletstvo. Radi tebe ti govorim.

Ne plasi se Dominice,ovo se sve moze kopirati,Noemi slobodno kopiraj,a za sve ostalo sam ja osobno odgovorna,dosta knjiga ima na www,svetlostistine.com,a mozes vidjeti i na drugim linkovima,kod nas na forumu u krscanskoj kultiri imas ovu knjigu Pasija,predivna je link je stavio nik Dragan.I ne zaboravi sve mozes kopirati sto je na adventistickim stranicama,za sve ja odgovorna.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
ajoj, ja stavila citat a nisam navela, evo sad: E.G.White, Put Kristu

jel sad ok? Smile

laku noć, kompjuter zaspo...spava na komp

more_horiz
noemi ono što sam naveo je baš ta knjiga iz koje si ti pisala!
evo ti neke adrese gde možeš da sa interneta skineš!

http://www.svetlostistine.com/Knjige/Biblioteka.aspx
ovde imaš dobre knjige

http://www.gospel-download.com/Srpski/knjige/knjige.htm svako dobro u Gospodu

more_horiz
Hvala! Ne mogu vam opisati koja mi radost čitati te redke i kako lijepo, jednostavno objašnjeni stihovi iz Biblije! cheers I love you

more_horiz
Želim svima ispunjenost milinom subotnjeg blagoslova, meni je lijepo, zaokružila me tiha sreća u duhu, da se nitko nitko nije usudio da me uzruja, ovako mi je dobro andjeo

more_horiz
dominik je napisao/la:
Krizostom je napisao/la:
Što se tiče Ellen, da je živa odobrila bi ti...

a izdavac i nositelj "copyrighta"? Wink

Autorsko djelo postaje javno dobro, čini mi se 70 godina nakon smrti autora. A i izdavač hrvatskog izdanja je postavio knjige na besplatan download, tako da se dominiče nemoraš brinit za Noemino poštenje Wink

A ti Noemi, a i svi ostali koji želite, možete ih preuzeti na http://adventisti.info/dl.php?catid=11

more_horiz
ako je izdavac stavio na besplatan download tada se slazem da je ok to isprintati i citati Smile

more_horiz
Spasitelju se nije oteo nijedan uzdah:njegovo lice ostalo je mirno i pribrano,ali mu je celo bilo oroseno krupnim kapljama znoja.Nije bilo milostive ruke da obrise samrtni znoj s njegova lica,niti rijeci sucuti i nepokolebljive odanosti koja bi stala uz njegovo ljudsko srce.Dok su vojnici obavljali svoj strasni posao,Isus se molio za svoje neprijatelje;,,Oce,oprosti im ,jer neznaju sto cine!''Njegove misli prelazile su s vlastitih patnji na grijeh njegovih mucitelja i strasnu osvetu koja ce ih stici.Nikakvu klevetu nije uputio vojnicima koji su s Njim postupali grubo.Nikakvu osvetu nije prizivao na svecenike i poglavare koji su se nasladjivali ostvarenjem svoje namjere.Krist ih je sazaljevao zbog njihova neznanja i krivice.Blago je samo prosaputao molitvu,,jer ne znaju sto cine''
Pasija nade-Isusova patnja i pobjeda E.G.White

more_horiz
Da su znali kako muce Onoga koji je dosao spasti grjesni ljudski rod od vjecne propasti,obuzela bi ih griznja savjesti i uzas.Medjutim njihovo netnanje nije uklonilo njihovu krivicu,jer su imali prednost upoznati i prihvatiti Isusa kao svoga Spasitelja.Neki od njih jednog dana uvidjet ce svoj grijeh,pokajati se i obrati ti.Neki su svojom okoreloscu onemogucili uslisenje Kristove molitve za njih.Ipak,uza sve to,Bozji plan je dostizao svoje ispunjenje.Isus je stekao pravo da postane zastupnikom pred Bozjim licem.
Pasija nade-Isusove patnje i pobjeda E.G.White

more_horiz
"Vi ste vidjelo svijetu. " Matej 5,14
Bez Krista smo kao nezapaljena svjeća, slični Mesjecu koji je svoje lice okrenuo od Sunca; mi nemamo ni jedan jedini zračak svjetlosti koji bismo mogli rasvjetliti tamu svjeta. Ali, kada se okrenemo prema Suncu pravde, kada dođemo u dodir s Kristom, cjela duša biva ozarena sjajem božanske prisutnosti. ...
Anđeli slave čekaju da preko vas prenose nebesku svjetlost i silu dušama koje se nalaze na ivici propasti.
Misli s Gore Balgoslova E.G. White

more_horiz
<BLOCKQUOTE>

1. zdravstveno_izvijesce.mp3 - 2592 KB
2. povijest_adventnog_pokreta.mp3 -</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Moje mišljenje je da EGW spada u apostole onog vremena. Svima koji imaju otpor prema njenim knjigama, predlažem da se pomole i da im Gospodin pomogne vidjeti istinu. Ona je zaista pisala poruku iz Božjeg srca.

more_horiz
tako je noemi! Ellen G.White je bila super zena. ja jako volim citati njene knjige a pogotovo knjigu "velika borba". super je!

"Bozja Rec naglasava veliku vaznost uticaja koji drustvenost vrsi cak i na odrasle; a koliko snaznije i upecatljivije to deluje na razvoj uma i karaktera dece i omladine. Drustvo u kojem se krecu, nacela koja usvajaju i navike koje na taj nacin sticu, odlucuju pitanje njihove korisnosti u ovom zivotu, kao i njihove buduce- vecne interese. Uzasna je cinjenica, i to treba da potrese srce svakog roditelja kad pomisli da u tolikim skolama i naucnim ustanovama, gde se deca i mladi salju radi obrazovanje i disciplinovanja uma, preovladjuju uticaji koji kvare karakter, odvracaju um od pravog zivotnog cilja i unistavaju moral. Kontaktiranjem sa nevernim ljubiteljima uzivanja i izopacenima, mnogi mladi izgube jednostavnost i cistotu, veru u Boga i duh samopozrtvovanja- vrline koju su hriscanski roditelji toliko njegovali brizljivim uputstvima i cuvali najusrdnijim molitvama....."
EGW,"Zdravlje i sreca" str.355, 356

more_horiz
Ellen White za djecu:
http://www.whiteestate.org/vez/apr07/next-Ve.Z.htm

Citati iz knjiga E.G. White - Page 2 Vez_header1

Citati iz knjiga E.G. White - Page 2 Vez_issue1a
Citati iz knjiga E.G. White - Page 2 Vez_issue1c

Citati iz knjiga E.G. White - Page 2 Vez_issue1b
[size=12]Welcome to the first issue of Ellen White Visionary for Kids (Ve.Z), a new online e.Zine, for kids 9-14 years. It's loaded with tons of great stuff about reaching out and sharing your love for God. We're looking forward to hearing your feedback about Ve.Z, so please [email]email us[/email] your questions, stories, pictures or drawings. Receive $25 for articles and drawings we publish (See Next Ve.Z).
Copyright 2007, Ellen G. White Estate, Inc.
http://www.whiteestate.org/vez/apr07/your-corner.htm

more_horiz
Citati iz knjiga E.G. White - Page 2 Vez_header

Citati iz knjiga E.G. White - Page 2 Egw
  1. “In the near future many children will be [endowed] with the Spirit of God and will do a work in proclaiming the truth to the world that at that time cannot well be done by the older members of the church.”—The Adventist Home, p. 489.
  2. “[The youth] must be interested in the Lord’s work, and led to see that He expects them to do something to advance His cause... Teach them to try in a quiet, unpretending way to help their young companions... Thus they will learn to work for God.”—Gospel Workers, p. 210.
  3. “Those who are coworkers with God manifest a missionary spirit; for they are ever receiving, that they may ever be giving to others the light and blessing of heaven.”—Counsels on Sabbath School Work, p. 66.
  4. “Never, never feel the slightest disturbance because the Lord is raising up youth to lift and carry the heavier burdens and proclaim the message of truth.”—Letter 14, December 11, 1891.
  5. “Make [the youth] feel that they are expected to do something. The Lord chooses them because they are strong.”—Gospel Workers,.
  6. “God calls for youthful vigor, zeal, and courage.”p. 535.
  7. “With such an army of workers as our youth, rightly trained, might furnish, how soon the message of a crucified, risen, and soon-coming Savior might be carried to the whole world!”—Education, p. 271.
  8. “The Lord is calling for the youth, for He would make them His helpers to do good service under His banner.”—The Adventist Home,p. 358.
  9. “We want our children to believe the truth. We want them to be blessed of God. We want them to act a part in well-organized plans for helping other youth.”—Messages to Young People, p. 2.
  10. “Those who open their hearts to receive largely will be able to give largely.”—Counsels on Sabbath School Work,p. 66.

Citati iz knjiga E.G. White - Page 2 Prev_button Previous
    Next Citati iz knjiga E.G. White - Page 2 Next_button

more_horiz
Za djecu:
http://www.whiteestate.org/vez/apr07/focus-on-missions.htm
http://www.whiteestate.org/vez/vez.html

more_horiz
Suuupppeeerrrrr! Ovo mi se bas svidja Smile

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply