Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Muka našeg Gospodina

power_settings_newLogin to reply
3 posters

descriptionMuka našeg Gospodina EmptyMuka našeg Gospodina

more_horiz
Dostojanstveno, jedinstveno, jednom riječju fascinantno.

http://www.imotski.hr/muka2006.htm

Muka našeg Gospodina DSC00367

Muka našeg Gospodina Im020407zupanijaziveslikemukeisusove1

Muka našeg Gospodina Im020407zupanijaziveslikemukeisusove7

Muka našeg Gospodina Im020407zupanijaziveslikemukeisusove8

descriptionMuka našeg Gospodina EmptyRe: Muka našeg Gospodina

more_horiz
Muka našeg Gospodina 1175600582

more_horiz
Muka našeg Gospodina Passion%20of%20The%20Christ

Muka našeg Gospodina Passion%20of%20the%20christ%20SPLASH

Muka našeg Gospodina Passioncross

Muka našeg Gospodina Passioncrown

more_horiz
<BLOCKQUOTE>O kad bi se cesce prisjecali ovoh scena u nasem zivotu,ne bi trazili genetske uzroke grijeha,nego bi u svojim srcima donjeli odluku,sad,ne cini grijeh.Koliko puta smo nasim grijesima razapeli Krista?Hvala ovim ljudima koji mozda na trenutak docaraju,ono sto je bilo u tim strasnim danima sa Kristom,ali da toga nije bilo nebi imali nikakve sanse za spasenje Hvala ti Kriste sto si podnio muke za nase grijehe.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Dina je napisao/la:
<blockquote>O kad bi se cesce prisjecali ovoh scena u nasem zivotu,ne bi trazili genetske uzroke grijeha,nego bi u svojim srcima donjeli odluku,sad,ne cini grijeh.Koliko puta smo nasim grijesima razapeli Krista?Hvala ovim ljudima koji mozda na trenutak docaraju,ono sto je bilo u tim strasnim danima sa Kristom,ali da toga nije bilo nebi imali nikakve sanse za spasenje Hvala ti Kriste sto si podnio muke za nase grijehe.</blockquote>

Tako je, Dina odlično si primjetila

Muka našeg Gospodina Passion6

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Izrail je napisao/la:
Dina je napisao/la:

<BLOCKQUOTE>O kad bi se cesce prisjecali ovoh scena u nasem zivotu,ne bi trazili genetske uzroke grijeha,nego bi u svojim srcima donjeli odluku,sad,ne cini grijeh.Koliko puta smo nasim grijesima razapeli Krista?Hvala ovim ljudima koji mozda na trenutak docaraju,ono sto je bilo u tim strasnim danima sa Kristom,ali da toga nije bilo nebi imali nikakve sanse za spasenje Hvala ti Kriste sto si podnio muke za nase grijehe.</BLOCKQUOTE>

Tako je, Dina odlično si primjetila

Za nas je bičevan bio...

Muka našeg Gospodina Passion_of_the_christ
Bicevan bio i razapet,nasim grijesima,jos kad mi ne znadijasmo za to koliku je ljubav Krist imao za nas.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Muka našeg Gospodina File_PassionMovie_NailHand

more_horiz
Muka našeg Gospodina File_Cross5

more_horiz
Bravo Izrailj.

Duboko su me ove slike dirnule.

more_horiz
Da li mislite stvarno da je ovako Isus izgledao...pa da li bio onda bio u stanju nositi križ na brdo gdje trebao biti razapet...mislim da se previše u tom filmu stavlja naglasak na muku...mislim na "Pasiju"

more_horiz
Krizostom je napisao/la:
Da li mislite stvarno da je ovako Isus izgledao...pa da li bio onda bio u stanju nositi križ na brdo gdje trebao biti razapet...mislim da se previše u tom filmu stavlja naglasak na muku...mislim na "Pasiju"

slažem se kriz. mislim da je u pravoj pasiji bio naglasak na duhovnoj boli, i Isus je bio ipak sposoban nositi križ (ili stup za jehovine) jedan dio puta. ovaj izmrcvareni, izklani, nekoliko puta ubijeni Isus to nije bio u stanju. ovaj Isus iz pasije je gumeni Isus. najprije su ga bacili sa mosta, ništa mu nije bilo. pa su ga bičevali, mlatili do smrti, a njemu ništa. gibsone, nevalja ti poso... pogledaj molim te na šta liči Isus u pasiji, svaki centimetar tijela mu je izrezan

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Isusovo srce pritiskivao je teret i sjenka je pocivala na Njegovu licu.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Isusove patnje bile su uvijek povezane s Njegovim ucenicima.Nije mislio na sebe.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Isus je ceznuo za Judinom dusom.Za njim je osjecao isti teret kao i za Jeruzalemom kad je plakao nad ovim gradom osudjenim na unistenje.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Krist je zelio da Njegovi ucenici razumiju kako to sto im je oprao noge nije nimalo umanjilo Njegovo dostojanstvo.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Posto je oprao noge ucenicima,Isus je rekao;,,Dao sam vam primjer,da i vi cinite kako ja ucinih vama.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Isus kome su svi sluzili,dosao je biti sluga svima.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Dok je Isus jeo pashu sa svojim ucenicima,uspostavio je umjesto nje obred koji je trebao postati uspomenom na Njegovu veliku zrtvu.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Cudesno je bilo Isusovo strpljenje u postupanju prema Judi koji se nalazio u kusnji.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Prednost je svih da shvate,mnogo vise no sto sad shvataju,
Kristove patnje koje donose otkup.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Onaj koji promatra Spasiteljevu neusporedivu ljubav,uzdici ce se u mislima,ocistiti srce i preobraziti karakter.
-------------------------------------------------------PASIJA NADE-Isusova patnja i pobjeda ,E.G.White</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Cjelokupan Kristov zivot bio je zivot nesebicne sluzbe
Matej 20,28

more_horiz
imhotep je napisao/la:
Krizostom je napisao/la:

slažem se kriz. mislim da je u pravoj pasiji bio naglasak na duhovnoj boli, i Isus je bio ipak sposoban nositi križ (ili stup za jehovine) jedan dio puta. ovaj izmrcvareni, izklani, nekoliko puta ubijeni Isus to nije bio u stanju. ovaj Isus iz pasije je gumeni Isus. najprije su ga bacili sa mosta, ništa mu nije bilo. pa su ga bičevali, mlatili do smrti, a njemu ništa. gibsone, nevalja ti poso... pogledaj molim te na šta liči Isus u pasiji, svaki centimetar tijela mu je izrezan

Nemogu a ne isčitati iz ovoga veliku farizejštinu.
Svakom je jasno da Križni put nije stvaran, jer je muka i križ povijesni događaj pa kao takav ima svoje mjesto i vrijeme.
Osuđivati da je previše krvi, da to točno tako nije bilo je znak velike duhovne oholosti i promašaja biti, tj ostavljane Gospodina i pristajanje uz jalovo mudrovanje.
Gledajući film mi bi trebali pustit takvo mudrovanje i osuđivanje, te shvatiti da se sam Bog dao zgaziti ko crv, mučiti do smrti sve poradi ljubavi za čovjeka.
To mučenje nije bilo teatralno, operetsko mučenje koje nema nikakvog dodira s stvarnošću već krvavo, iritantno i bolno za gledati a kamoli za proživiti.

Dakle manite se ćorava posla i neka svatko od nas sebi kaže:
Zbog mojih grijeha je sam Bog ovakav

Muka našeg Gospodina File_PassionMovie_Beaten

more_horiz
U svim ovim slikama inpresioniran sam krvlju Hristovom koja je prolivena. Ne sama slika, vec krv i rane Gospodnje. Misli i srce otislo je za tim prizorom u masti velikog otkupljenja.

Da li ste nekada bili surovi prema nekome?

Znamo li sta sve covek kada se razgnjevi ili ustremi na zrtvu moze uciniti?

Neznam da li je bilo bas tako kao na ovom filmu, i sigurno nije, ali znam sta je covek u stanju da ucini coveku. I znam da je covek coveku gori od zveri.
Zver ubija da bi jela, a covek muci da bi se izivljavao. Najgore strasti sotona i njegova orudja budili su u ljudima za vreme Hristovog sudjenja.
Jedni, koji su bili otvorena srca su plakali gledajuci Ga, a drugi su bili ljuci od zveri. Zato su i urlikali vicuci: Raspni Ga!

more_horiz
U današnje vrijeme, kršćani zadaju rane Kristu svojom dvoličnošću, osuđivanjem, laganjem, izmišljanjem i ogovaranjem braće po vjeri. Sad

more_horiz
Svaki naš grijeh je rana na tijelu Kristovu.
A nekima je i film prekrvav a ja im kažem koliko je krvavija stvarnost.
Kad bi ju vidjeli muka bi vam bilo i oporavili se nebi.
Zato je on naše grijehe ponio jer mi nemogosmo ni vidjeti i ostati na životu.

more_horiz
Veliko mnostvo pratilo je Isusa od sudnice do Golgote.Vijest o njegovoj presudi prosirila se po cjelom Jeruzalemu,i ljudi svih drustvenih slojeva u gomilama su se stjecali prema mjestu raspeca.Svecenici i poglavari obavezali su se obecanjem da nece zlostavljati Kristove sljedbenike ako im on bude predan,pa su se ucenici i vjerni iz grada pridruzili mnostvu sto je sljedilo Spasitelja.
Kad je Isus prosao kroz vrata Pilatova dvora,kriz koji je bio pripremljen za Barabu polozen je na njegova ranjena i krvava pleca.Dva Barabina sudruga trebali su biti pogubljerna zajedno sa Isusom,pa su i na njih polozeni krizevi.Za slabog i napacenog Spasitelja ovaj teret je bio pretezak.Od pashalne vecere sa svojim ucenicima nije nista jeo ni pio.Bio je u samrtnim mukama boreci se sa sotonskim silama u Getsimanskom vrtu.Podnio je bol izdaje i vidio je svoje ucenike kako ga napustaju i bjeze.Bio je vodjen Ani zatim Kifi i onda pilatu.Podnosio je pogrdu za pogrdom,ismijavanje za ismijavanjem;dva puta bio je isiban-cijele te noci mjenjali su se prizori takve naravi koji su do krajnjih granica iskusavali covjekovu dusu.Krist nije popoustio.Nije izgovorio nijednu rijec koja ne bi bila na slavu Bogu.Tijekom cjelokupne sramne sudeke farse drzao se odlucno i dostojanstveno.Ali kad je nakon drugog sibanja na njega polozen kriz,ljudska priroda vise nije mogla podnjeti.Onesvjescen je pao pod teretom.Gomila koja je pratila Spasitelja vidjela je Njegove slabe i posrcuce korake,ali nije pokazala sucut.
Matej 27,31-53
Citata-Pasija nade-Isusova patnja i pobjeda E.G.White

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply