Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

descriptionUpomoc! Help! EmptyUpomoc! Help!

more_horiz
Cao svima!
Eto juce me zvala jedna sestra iz crkve da sutra drzim nesto o nadi ili o veri!
Nemogu nista naci dali znate vi nesto onda molim vas napisite:
Mozda sta je nada ili vera?
Kako je osetimo itd.
Pozdrav svima i volim vas vivi

Zadnja promjena: ; pet 16 oľu 2007, 19:11; ukupno mijenjano 1 put.

descriptionUpomoc! Help! EmptyRe: Upomoc! Help!

more_horiz
C. S. Lewis (kršćanski pisac) je rekao o nadi:

«Ako su ljudi istinski naučili proniknuti u svoje srce, svjesni su tada neutažive želje za nečim što na ovom svijetu ne mogu dobiti.» On kaže da se u čovjeku, u njegovom srcu, javlja neka nada, neka vjera u nešto, onog trenutka kada se prvi put zaljubi, ili kad pomisli na neku stranu zemlju, ili kad se počne baviti nečim što ga ispunjava. Međutim, kaže Lewis, ta vjera i nada, koja nam u tom trenutku dođe kao jaki osjećaj, uskoro izblijedi. I onda ljudi najčešće zauzimaju 3 pristupa prema toj njihovoj težnji za takvom vjerom, za takvom nadom, za tim osjećajem.
Prvi pristup je «stav budale». To su ljudi koji su stalno nezadovoljni, koji čitav svoj život pokušavaju pronaći «to nešto», a kad ne uspijevaju, okrivljuju druge i sebe, stalno gunđaju i «dosadni su najprije sebi, a onda i svima drugima».
Drugi pristup, je «stav razočaranog, ali razumnog čovjeka», koji odmah, čim taj divni osjećaj iščezne, «shvaća da su u životu samo snovi lijepi, da čovjek gaji neku nadu dok je mlad, a kad ostari, opameti se i prestane trčati za dugom. I tako se on smiri u saznanju da od života ne treba očekivati previše, te pokušava ušutkati onaj dio u sebi, koji, kao što sam kaže, 'želi rukom dohvatiti mjesec'».
Međutim, neki ljudi zauzimaju i treći pristup, a to je «kršćanski stav». «Kršćani razmišljaju na sljedeći način: 'Ako postoje želje, tada mora postojati i način da se želje ispune.' Međutim, ukoliko osjećam neku čežnju koju na ovome svijetu ne može zadovoljiti ni jedno iskustvo, onda sam najvjerojatnije stvoren za drugi svijet.»

Izaija 65:17
2. Petrova 3:13
Otkrivenje 21:1

more_horiz
hvala ti puno Justine!
Pravi si mi brat...
pozdrav vivi

more_horiz
Draga vivi, savjetovao bih ti, iako nisam nesto mudar, da ne trazis druge da ti pomognu. Vec da molis Krista da ti udijeli mudrost i rijec za druge. Smile Ako nista drugo, uvijek mozes govoriti iz svog iskustva.

more_horiz
Nema na cemu, vivi, imao sam to vec dugo kod sebe, pa je samo bilo copy-paste...

Dominiče, imaš pravo s jedne strane.. Međutim, nemoj biti tako strog, ovo je bilo iznenada i zašto ne bismo jedni drugima pomogli? Ja sam siguran da će vivi ovo što sam ja napisao pomoći, da će ju nadahnuti i da će ona doista nešto lijepo i od srca iznijeti sutra... Vivi, molit ćemo se za tebe, da te vodi Božji Duh... Jel tako, ljudi?

Trebamo pomagati jedni drugima.

more_horiz
Nisam zelio ispasti strog...samo kazem da se treba oslanjati na Boga. I dati ono sto je nama dano...a ne uzimati od drugih i prodavati pod svoje.

Inace odlicna je tema vjera.
Kako vjera se odrazava u nasem zivotu.
Vjera u teskim trenucima.
Vjera u ono sto ce tek biti.
Moze se o tome mnooogo.

A za sto je to? Govor pred crkvom? Ili je to vjernonauk? Seminar? Projekt ili sto?

more_horiz
ma to je govor pred crkvom!
Hvala vam svima puno puno prava ste braca!
Subotnji blagoslov i razumem sta hoces reci Dominik imas pravo!

more_horiz
Ma nema na cemu, sve je od Gospodina. U Njega se uzdaj! Smile

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply