Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

descriptionMalahija 4. EmptyMalahija 4.

more_horiz
Da li moze neko da mi iznese svoja reazmisljanja o jednom prorostvu iz Malahije 4.-te glave. Prorostvo kaze da ce Bog poslati Iliju proroka pre nego dodje veliki i strasni dan Gospodnji. I tamo pise u toj glavi da ce u to vreme pravednici izaci na zemlju i gaziti po pepelu bezboznika. Ja imam odredjene misli o tome, ali bih voleo da cujem i druge sa foruma. Meni to izgleda kao prorostvo za kraj vremena, jer strasni dan Gospodnji je pocetak Bozijeg suda i gneva na zemlji koji je opisan u Knjizi Otkrivenja.

Gospod s vama
Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

descriptionMalahija 4. EmptyRe: Malahija 4.

more_horiz
3:20 A vama koji se Imena moga bojite sunce pravde će ogranuti sa zdravljem u zrakama, i vi ćete izlaziti poskakujući kao telad na pašu.
3:21 I gazit ćete bezbožnike kao prah pod nogama u dan koji spremam" - govori Jahve nad Vojskama.
3:22 "Spomenite se Zakona Mojsija, sluge moga, kome sam na Horebu propisao zakone i uredbe za sav Izrael.
3:23 Evo, poslat ću vam proroka Iliju prije nego dođe Dan Jahvin, dan velik i strašan.
3:24 On će obratiti srce otaca k sinovima, a srce sinova k ocima, da ne dođem i ne udarim prokletstvom zemlju."

...

Otk
11:3 I ja ću poslati dva svoja svjedoka da, obučeni u kostrijet, prorokuju tisuću dvjesta i šezdeset dana.
11:4 Oni su dvije masline i dva svijećnjaka što stoje pred Gospodarom zemlje.
11:5 Ako im tko hoće nauditi, oganj suče iz usta njihovih i proždire njihove neprijatelje. Doista, htjedne li im tko nauditi, tako treba da pogine.
11:6 Oni imaju vlast zaključati nebo da ne pada kiša dok prorokuju; imaju vlast pretvoriti vode u krv i udariti zemlju kojim god zlom kad god htjednu.
11:7 A kada dovrše svoje svjedočanstvo, Zvijer koja izlazi iz Bezdana zaratit će s njima, pobijediti ih i ubiti.
11:8 I njihova će trupla ležati na trgu grada velikoga koji se duhovno zove Sodoma i Egipat, gdje je i Gospodin njihov raspet.
11:9 Ljudi iz svih puka i plemena i jezika i naroda gledat će njihova trupla tri i pol dana i neće dopustiti da im se trupla u grob polože.
11:10 Pozemljari će se radovati i veseliti zbog njihove nesreće i darivati jedan drugoga jer su ta dva proroka zadavala muku pozemljarima.
11:11 Ali nakon tri i pol dana duh životni od Boga uđe u njih i stadoše na noge te strah velik obuze one koji ih promatrahu.
11:12 I začuše glas s neba silan: "Uziđite ovamo!" I uziđoše na oblaku u nebo na očigled svojih neprijatelja.

onaj koji ima vlast u bibliji zatvoriti nebo da ne pada kiša je Ilija, a onaj koji ima vlast pretvoriti vode u krv i zadesiti zlom zemlju je Mojsije po Bibliji...

znači ta dva proroka su ili pravi Ilija koji je uznesen ili netko sa ilijinim duhom ili Mojsije (Juda 1:9) ili pak netko sa mojsijevim duhom...

u svakom slučaju oni MORAJU umrijeti u Jeruzalemu da bi ispunili ovo proročanstvo...

more_horiz
a tko stoji pred Gospodarom zemlje?

Lk
9:29 I dok se molio, izgled mu se lica izmijeni, a odjeća sjajem zablista.
9:30 I gle, dva čovjeka razgovarahu s njime. Bijahu to Mojsije i Ilija.
9:31 Ukazali se u slavi i razgovarali s njime o njegovu Izlasku, što se doskora imao ispuniti u Jeruzalemu.
9:32 No Petra i njegove drugove bijaše svladao san. Kad se probudiše, ugledaše njegovu slavu i dva čovjeka koji stajahu uza nj.
9:33 I dok su oni odlazili od njega, reče Petar Isusu: "Učitelju, dobro nam je ovdje biti. Načinimo tri sjenice: jednu tebi, jednu Mojsiju, jednu Iliji." Nije znao što govori.
9:34 Dok je on to govorio, pojavi se oblak i zasjeni ih. Ušavši u oblak, oni se prestrašiše.
9:35 A glas se začu iz oblaka: "Ovo je Sin moj, Izabranik! Njega slušajte!"

more_horiz
Potpuno razumem tvoje stavove i isto sam verovao kao i ti, sve do odredjenog trenutka kada sam video jos nesto sto je vezano za ovo prorostvo... No sada sam umoran, a ovoj temi zelim maksimalno posvetiti paznju, jer mislim da ce na ovome postovati ljudi koji veoma ozbiljno razmisljaju o Bibliji. Javicu se kada se malo odmorim, ili sutra.

Brat Aladin
www.neveta-hristova.org

more_horiz
ne možeš me nikako uvjeriti u suprotno, jer Ilija treba biti poslan IZRAELU a NE Crkvi, tako da ako si mislio na Matej 17:12, ili na neki drugi stih iz Evanđelja bolje se pripremi jako jako dobro, jer neka Gospodin po ovoj temi ti pokaže tko je zapravo Ilija prorok koji će doći prije Krista u drugom dolasku....

more_horiz
Aladin je napisao/la:
Da li moze neko da mi iznese svoja reazmisljanja o jednom prorostvu iz Malahije 4.-te glave. Prorostvo kaze da ce Bog poslati Iliju proroka pre nego dodje veliki i strasni dan Gospodnji. I tamo pise u toj glavi da ce u to vreme pravednici izaci na zemlju i gaziti po pepelu bezboznika. Ja imam odredjene misli o tome, ali bih voleo da cujem i druge sa foruma. Meni to izgleda kao prorostvo za kraj vremena, jer strasni dan Gospodnji je pocetak Bozijeg suda i gneva na zemlji koji je opisan u Knjizi Otkrivenja.

Gospod s vama
Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

U ovim danima svopćeg otpadništva, Bog poziva svoje vjesnike da objavljuju Njegov zakon u duhu i sili Ilijie proroka.
Kao što je Ivan Krstitelj, pripremao narod za prvi Kristov dolazak, skretao pažnju svojih slušatelja na propise Dekaloga, tako i mi trebamo jasno i određeno objavljivati poruku iz Otkrivenja 14:" Bojte se Boga i dajte mu slavu, jer dođe čas njegova suda..."
Sa usrdnošću koja je bila značajna za Iliju i Ivana Krstitelja i mi trebamo pripravljati put za drugi Kristov dolazak..
To je pokret Trojice anđela - pokret koji formira crkvu ostatka..Obećanje u 3.i 4. glavi Malahije se doslovno ispunjavaju..
Sotona - vođa pobune i otpadništva, predstavlja korjen, a grane su svi njegovi sljedbenici koji propovijedaju njegove laži u pogledu Božjeg zakona
- na primjer : da je ukinut kad je bio ispunjen!
Božji zakon nije ukinut kada ga je Isus ispunio.On nam ga je upisao u srce po opravdanju vjerom..zato ga je ispunio svojom žrtvom da ga krvlju Svetim Duhom upiše u srce i um..po osudi grijeha za grijeh u tijelu..

more_horiz
jedino ti argument može biti 2 Ljetopisa 21:12-15, jel na to misliš?

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply