Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

descriptiondidulidudada Emptydidulidudada

more_horiz
farao Dakle, ovo je radio stanica mileva didulidudada.

Pita jedan slušatelj, po čemu se razlikuje kršćanstvo od drugih sistema?

Velim ja: kršćanstvo ima svoga vođu.

Slušatelj: i drugi sistemi imaju svoga vođu.

Ja: da, ali ovaj vođa je sve svoje uložio, cijelog sebe.
Sluško: da, ali i vođe drugih sistema su uložili cijeloga sebe.

Ja: da, ali, ovaj vođa je opunomoćio druge da nastave njegov posao.
Sluško: da, ali, i drugi vođe su kod bilježnika opunomoćili druge da u njihovo ime rade za njih.
Ja: da, ali, ovaj vođa traje vječno, nikad se ne mijenja.
Sluško: zato je uvijek jedno te isto, treba napredovati.
Ja:da, ali, ovaj vođa je sve već ostvario, dosegao vrhunac.

Sluško: da, ali što je ostavio iza sebe, pogledaj koji kaos, a on uživa u svom vrhuncu.
Ja: Da, ali, pogledaj, on je i drugima pružio mogućnost vrha, dao je ključeve od svega što je postigao drugima.

(nastavite intervju)

Zadnja promjena: ; ned 11 oľu 2007, 23:34; ukupno mijenjano 1 put.

descriptiondidulidudada EmptyRe: didulidudada

more_horiz
kršćani i laž

Twisted Evil
inače, mi kršćani ponekad malo smuljnemo, to se zove bijela laž. No, važno je naglasiti da ne propuštamo priliku sinove ovog svijeta nagrditi kao djecu Oca laži.

A to, što mi nekad smuljnemo, pa moramo, u laži se niko nije ugušio. Mi smo vrlo privilegirani, ovaj svijet kada laže, prijetimo gnjevom božjim, a mi kad lažemo, tada znamo, dobar je Bog, on nam prašta sve naše grijehe, pa i sitne laži, koliko je nebo daleko od zemlje, tako i on baca naše grijehe dalekooooo

a kako mi to lažemo? Pa fino, lažemo najviše svoju braću po vjeri.A zašto? Zato da prikrijemo neku namjeru, ili neko djelo za koje mi nađemo da potrebno, ali drugima se neće svidjeti, ili...što ja znam, možda smo jači od slabijeg brata, pa pazimo da ga ne sablaznimo, te usput smuljnemo, da ga ne bi sablaznili...

crna laž----bijela laž----zanimljivo drunken

more_horiz
Didulidudada, zar bih to ucinio ja!

O da moze li prevod sta znaci smuljnemo.

more_horiz
rendeer Stena, smuljnemo je izvedenica od smuljati. Twisted Evil

Inače, naš slušatelj je rekao da bolje glumce od nas kršćana nije vidio ni čuo.
Ja mu rekla da smo mi godinama vježbali da budemo lukavi ko zmije, al smo malo zapostavili ono: bezazleni kao golubovi. lol! Dotle još nismo valjda stigli, jedno po jedno, narafski. cat

more_horiz
Radio stanica ba, na 116 megaherca alien

Pa kažu ljudi, može li se naći Boga? Gdje je Bog danas? Traže li ga traže, ja im velim, ajte ljudi u crkvu.

Ama, jok, mi bili tamo, sreli smo popa, sreli smo muziku, sreli govoranciju, susreli se s košaricom, svetom vodicom, ali....Boga nigdje.

Kuku, šta to pričate? Kako Boga nigdje?

Pa, tako. Imali smo nekih pitanja, ali nismo imali kome postaviti. Izašli smo van, pred crkvu, zapalili duvan, i čudili se. Kad, prišo nama neki mršavac, onako malo izmučen, sirotinja neka, vidi, a ruke mu u zavojima. Mi ga pitali: šta bi s tobom? On veli, ma nisam ja važan, nego šta vi? Pa eto, htjeli smo naći Boga u crkvi da ga pitamo nešto, al nismo ga mogli naći.

A što ste ga htjeli pitati?

Pitali bi ga, da li on nas voli takve kakvi jesmo, a ako ne, šta trebamo uraditi da nas prihvati, šta trebamo mijenjati?

Kaže nama mršavac: nemojte se mijenjati. Upravo ste takvi kakve vas ljubim...i položio je zamotane zavojima dlanove na nas i rekao: dokle god VI pokušavate da se mijenjate kako vi mislite da bi vas Bog volio, dotle ste jako daleko od njega, jer On gleda drugčijim očima nego vi.

more_horiz
svi na svakoga, jedan po jedan, biblijom po glavi, ups, tj. toljagom po glavi cat

naša večerašnja emisija je rekordna, zvali su sa svih strana bounce

malo smo se teže sporazumijeli sa onima iz Kine i sa Tajlanda, a ni švedski nam baš nije nešto išao...no, mi smo govorili jes or nou, tako da je sve ispalo kako treba.

evo, upravo smo saznali da se na Zemlju spustio NLO. Senzacija, ljudi moji, ma jeli to moguće, svemirska nogometna ekipaaa, ma jeli to moguće...farao

o, neee...problem , big problem, traže da im se klanjaju, o, neee, invazija, prevara, kaos, trče svi na sve strane svijeta, trče li trče, bježe...uuu, koja katastrofa, koja prevara iz NLO...

evo javljaju iz redakcije da su nabavili oružje, šta je to, pjesma? pjesma kao oružje? Bravooo ljudi, eno pjevaju i počeli sad bježat NLO-ovci, odošeee, ni traga im nema...

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply