Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Postoji li Branhamizam

power_settings_newLogin to reply
+2
cubela
Daniel
6 posters

descriptionPostoji li Branhamizam - Page 2 EmptyRe: Postoji li Branhamizam

more_horiz
Hm, samo da napomenem da nije sve bas tako...mjesovito.

Naime Edward Byskal, cije su mnoge mp3 i video propovjedi tamo je, cini se, nasljedovatelj i razglasivac (i ocevidac) djela i ucenja (za to bas striktno ne kazu, ali je vjerojatno tako) W. Branhama.

I Lonnie Jenkins je takodjer usko povezan da Branhamom i njegovom obitelji. I Tim Pruitt je takodjer uvrsten na wiliambranham.com kao jedna od crkvi.

Tako da golema vecina (vjerojatno sve, ali nisam sve propovjednike tamo provjerio) sadrzaja je od Branhama ili ljudi koji su povjerovali sve sto je rekao.

Nazalost, tako da tvrdnja "propovedi od bar 10 razlicitih propovednika" je samo u pola istinita, jer svi ti propovjedinici su iz iste "denominacije", tj. proizasli iz Branhamovog djela i ucenja. Ne vidim raznolikost.

more_horiz
aladine, hajde da se dogovorimo oko nekih stvari i da se ne igramo gluvih telefona. Je li moze tako nesto??

Ono sto se ne razume tesko je komentarisati.

Objasni mi:

1) Ucenje Biblije o prirodi Isusa Hrista.

2) Ucenje Biblije o prirodi greha.

Zasto te ovo pitam? Zato sto Branham uci:

1) Da Isus nije sin Bozji.

2) Da je djavo spavao sa Evom i tako se rodio Kajin.

Odakle mi ove informacije? Pa sa sajta kojeg si ti ostavio.

Prema tome, ja ne znam kako se zvala Branhamova baka, ali ovo sam citajuci zapazio. Molim dalje objasnjenje pre no sto mi kazes da nesto ne razumem. Cisto da ne bi bili u zabuni.

Ni ja nikog ne osudjujem, i nisam mislio na to sta je hriscansko a sta nije.

Eto mog pitanja.

Poz.

more_horiz
Ne Dominik, to nije polirana istina. Mi smo hriscani koji verujemo u Bibliju, no kao i svi ostali hriscani imamo inspiraciju necije sluzbe koja nam je na blagoslov. Ako bih otisao na Adventisticke sajtove, sva ucenja imaju korene u onome sto je propovedala Elen Vajt, i da ne nabrajam dalje. Pentekostalni sajtovi svi imaju korene u Azuza ulici 1906. Ako bih otisao na Luteranske sajtove, logicno je da ce propovednici Luterani posebno naglasiti Luterovu sluzbu. Dakle, ako dodjes na sajtove Hriscana koji postuju sluzbu Brata Branhama, logicno je da ce propovednici odakle god dosli propovedati stvari koje dolaze iz probudjenja odakle imaju korene. Veslijanci ce posebno mesto dati Dzonu Vesliju. Baptisti svom osnivacu itd. Razmislite malo nije li to sve istina. Zasto bi ljudi tako grubo govorili o nama kada i oni imaju to isto. Naravno samo sa malo drugacijim pogledom na Bibliju. I ako se opet upustimo u sve to ponovo iz cega pokusavam da se izvucem i sebe i vas, opet ce nam neko sa foruma nametnuti da su oni od Boga a mi verovatno od djavola. Dominik, izgleda da te napusta pocetna dobra inspiracija. Mora da te neko u medjuvremenu uverio u jos nesto. No kazem ti, onaj post koji si prvobitno napisao, to je veoma ispravan stav.

Brta Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
Ne Dominik, to nije polirana istina. Mi smo hriscani koji verujemo u Bibliju, no kao i svi ostali hriscani imamo inspiraciju necije sluzbe koja nam je na blagoslov. Ako bih otisao na Adventisticke sajtove, sva ucenja imaju korene u onome sto je propovedala Elen Vajt, i da ne nabrajam dalje. Pentekostalni sajtovi svi imaju korene u Azuza ulici 1906. Ako bih otisao na Luteranske sajtove, logicno je da ce propovednici Luterani posebno naglasiti Luterovu sluzbu. Dakle, ako dodjes na sajtove Hriscana koji postuju sluzbu Brata Branhama, logicno je da ce propovednici odakle god dosli propovedati stvari koje dolaze iz probudjenja odakle imaju korene. Veslijanci ce posebno mesto dati Dzonu Vesliju. Baptisti svom osnivacu itd. Razmislite malo nije li to sve istina. Zasto bi ljudi tako grubo govorili o nama kada i oni imaju to isto. Naravno samo sa malo drugacijim pogledom na Bibliju. I ako se opet upustimo u sve to ponovo iz cega pokusavam da se izvucem i sebe i vas, opet ce nam neko sa foruma nametnuti da su oni od Boga a mi verovatno od djavola. Dominik, izgleda da te napusta pocetna dobra inspiracija. Mora da te neko u medjuvremenu uverio u jos nesto. No kazem ti, onaj post koji si prvobitno napisao, to je veoma ispravan stav.

Brta Aladin
[url=http://www.nevesta-hristova.org
www.nevesta-hristova.org[/quote[/url]]

Cuj, prijatelju, ovo nacelno moze biti tacno, ali je pomalo i grubo receno. Ne zelim da govorim u nicije ime, jer to nije tema topica. Denominacije koje si prozvao-uglavnom je tacno, svi imaju nekog svog 'papu', neki imaju eto, zenskog 'papu', i ja ne ulazim u sve to koliko je to tacno i ispravno.

Ono za sta se ja zalazem jeste-Pismo! Bozja rec. Ne uzrujavam se previse sta ko od pojedinaca uci/ne uci, ali me mnogo vise zanima sta uci Pismo, kako da ga razumem, kako poruku da primenim, zelim da se menjam, upoznam Hrista, itd itd...

Da, tacno je da ti neko moze biti inspiracija, i sa time se slazem, zaista. Medjutim, ne mogu bas sa svime da se slazem. Eto, postavio sam ti iskrena pitanja. Pa mogu i ja Branhama slusati i pozeleti da budem verniji Bogu, ali kada naidjem na onakve stvari, a ima toga jos samo sto nemam vremena iscitavat-onda zastajem malo, obazriviji sam, jer jos uvek mi je vise stalo do Pisma no do bilo cega drugog.

U stvari, kada dva puta razmislim -zar u Pismu nema toliko ljudi koji nam mogu biti uzori u duhovnosti? Eh, pa cak su i oni bili sa manama-jedva da ima par osoba kojima ne bismo mogli naci 'dlaku u jajetu', cak i ako bismo imali 'dar gledanja tudjeg brvna u oku'. Smile Razumete me ocito...??

Prema tome, zalazem se sa Pismo, jer to je jedini i najsigurniji put koji nas moze voditi, svi drugi su sumnjiivi. Ako gradimo na temelju Pisma-nikada necemo pogresiti, zar ne??

Pozdrav.

more_horiz
Aladin je napisao/la:
Ne Dominik, to nije polirana istina. Mi smo hriscani koji verujemo u Bibliju, no kao i svi ostali hriscani imamo inspiraciju necije sluzbe koja nam je na blagoslov.

I onda se katolicima zamjera da štuju svece! cheers Ideššš...

Znajte, čim počnete nekoga slijediti prestajete slijediti istinu.

more_horiz
Ljudi, ne razumete sto zelim reci. Svako doba u Bibliji je imao svoju poruku i nosioca te poruke. Uzecu samo neke primere, Jovan Krstitelj, Mojsije, Pavle...Primiti Reci koje su oni propovedali znacilo je zivot, i nije znacilo slediti coveka. Na kraju krajeva vera dolazi od slusanja, ne samo od citanja. Cemu sluze apostoli, evandjelisti, proroci, ucitelji i pastiri ako treba citata samo Bibliju? Dakle, ja licno ne sledim brata Branhama kao coveka, vec jednostavno verujem da je covek bio propovednik Evandjelja na osnovu mnogih stvari koje stoje u Pismu. Plus jos su ga sledili i Biblijski znaci + rodovi Duha, i to cak ne mogu osporiti ni najveci kriticari njegovog vremena. Kada je neko poznavao brata Branhama i pratio njegovu sluzbu pa ga kritikovao, to jos mogu shvatiti, ali kada ljudi sa ovog foruma tako reaguju a skoro nista ne znaju o toj sluzbi onda me to cudi. Nije samo nacin razumevanja Biblije merilo, jer ima preko 3000 Hriscanskih pravaca danas koji deluju na zemlji. Pa ko je u pravu? I svi tvrde da samo oni slede Bibliju! A vecinu njih ne slede ni Biblijski znaci ni rodovi Duha, uglavnom je to neka teologija ili fanaticni pokreti. Dakle, ne znam sto mi se zamera da sledim brata Branhama kada svi imaju nekog coveka koji ih je inspirisao kroz zivot, I TO JE CAK BIBLIJSKI.
A sto se tice Katolika, kada bi oni sledili Apostole u smislu apostolske nauke, sigurno bi im mogao pruziti ruku zajednistva. No posto se mole apostolima i devici Mariji, to zasigurno nije po Pismu. Jer jedan je Posrednik, covek Isus Hrist. Ja se ne molim Branhamu niti se krstavam u njegovo ime, niti nikakav drugi oblik fanatizma. Jednostavno njegova sluzba meni donosi veliku inspiraciju za Hriscanski zivot.

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.com

more_horiz
Mali princ je napisao/la:
dragomir je napisao/la:
Inace, otvorio sam i ja tvoj sajt ili sajt koji si stavio ispod tvog posta.

Vodi ka adventistima, PA OPET MI NA TEMI LAZNIH PROROKA OVOG PUTA PROROCICA, I TU IMA PUNO ZANIMLJIVOG.

Na koji link misliš, na moje homepage ili...?
Halo Dragomire,ajd malo do etike foruma skoci,ti sve sto ljudi kazu postenoga i iskrenoga,trpas u adventiste,budi korektan u dijalogu molim te,postuj naslov teme,molim te,molim,te ovo te upozoravam,nemoj poslije plakat da ti se prijetimo,budi pristojan,i postuj red,rad i mir na forumu.

more_horiz
Setro Dina

Molim da se onda podjednako kvalifikuju postovi. To nije nista ne logicno sto molim. Onda kada neko sa foruma bude istupio protiv nasih uverenja kao Joe i Friends i jos neki, molim da se i drugi isto tako upozore. A kada smo mi istupili tvrdo i to doslo do vas, onda nas upozoravate. Molim jednake kriterijume za sve. Inace vi vodite ovaj forum postupite kako vam je volja, no ako smo kod etike, i korektnosti, ONDA JEDNAKA PRAVILA ZA SVE. Procitajte sta su samo neki clanovi sa ovog foruma pisali o mom i Dragomirovom verskom uverenju, cak pre nego smo uopste imali prilike bilo sta reci, jos nismo ni stigli do doktrina itd, vec smo bili veoma tesko okvalifikovani. KAKO ONDA TO NIJE NIKOM SMETALO. Naravno svakom smetaju stvari kada one zakucaju na njihova vrata. Jedino kako se moze posteno funkcionisati kada je JEDNAK KRITERIJUM ZA SVE.

Ovim nisam zeleo reci nista lose.

Bog s vama
Brat Aladin

more_horiz
Aladine, ja ne mislim da je vas neko toliko zestoko uvredio pa biste se nasli tako uvredjenima! Ja zaista nisam to vidio, ko je to ucinio. Nemojmo ni preterivat. Ok, ako smo prenaglili-svako je.

Klin se klinom ne izbija u teologiji i hriscanstvu, nego ljubaznoscu, uctivoscu, prijatnoscu, i slicno, pa ako ti misli da mnogi nisu ovde takvi, budi bar ti takav i pruzi nam/im primer. Ne poistovecuj se sa nama ako vec ne valjamo, nego nam budi uzor i na taj nacin nas opomeni, pa ako Bog da da se menjamo. Nemoj ni ti da ides 'djonom', jer niko ne moze misliti da mozes biti u pravu. Pusti da vreme pokaze svoje, vidim da si dosta korektan, eto tako i ostani, i nemoj se previse 'tripovati' sto te neko ne znam kako zove, mada i nije toliko strashno koliko se sve to naduvalo. Opusti se malo, i uzivaj jer Isus nas sve voli!

Pozdrav.

more_horiz
Brate No Nick

Nisam došao da delim lekcije iz pristojnosti niti kažem da nevaljate. Gde sam to rekao da ljudi na ovom foruma nevaljaju.

Opustio sam se i stvarno puštam da vreme pokaže, no vreme mi nije jedino merilo, već šta je prorokovano za ovu generaciju u kojoj živim, a to je ono što me najviše brine, jer se proroštvo ne može menjati, a u Bibliji ne postoji niti jedna dobra reč za ljude na kraju vremena‚i crkve na kraju vremena, to je ono što me brine. A vreme svakako prolazi, i bio opušten ili ne stvari su sve teže i gore u Hrišćanskom svetu. Da sada stavim nauku sa strane, ali rodovi su ono što me još više brine.

Crkve su sve više nalik na Holivud. Žene su sve nemoralnijeg izgleda. Materijalizam je sve više prisutan. Ljudi se žene i udaju koliko god to puta hoće u Ime Isusa Hrista po crkvama. Zabavljanje mladih koje se u ogromnom broju procenata završava vanbračnom seksualnošću, što je u Bibliji kurvarstvo. Ogovaranja, borbe za vlast i propovedaonicu. Mnogi čak vernici iz različitih crkava iz svih mogućih pravaca sa kojima sam pričao mogu za to posvedočiti a i priznaju. Ali da li vide izlaz iz toga? NE! Humanitarne pomoći koje često liče na cirkus i otimačinu najužeg kruga ljudi oko roukovodstva crkve, gde se manifestuju najcrnje ljudske osobine. Isus je rekao kada je svetlo u vama tama, šta ćete reći na to kada stvarno budete prepoznali da je nešto tama. A najgore je što teologija zauzima mesto Duha i sile Božije. Pa je sve manje Božanskog isceljenja u crkvi. Sve manje pravih proročkih darova i službi. Video sam razne proroke po raznim crkvama, ali njihova proroštva su često nešto što se ja nebih nikada usudio time nazvati.

Eto brate moj No Nick. To je mnogo veći problem ovog vremena nego bilo šta. Da li si pročitao Otkrivenje 3.-ću glavu, Pismo Laodikejskoj crkvi, to je slika poslednjeg crkvenog doba. Pročitaj samo kako se Gospod obraća tim crkvama u Laodikeji, što je slika našeg vremena. "Ko ima uho neka čuje šta Duh govori crkvama!"

Bog te blagoslovio.
Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
Dar Duha proroštva Bog daje pokretu troanđeoske vijesti kako bi se anđeo iz 18 glave Otkrivenja susreo sa radom trećeg anđela u vrijeme pred potpuni pad Babilona - strašno vrijeme kada izgleda da je tama svijeta veća nego tama u Enohovo vrijeme..
Problem odbijanja poruke o ne sudjelovanju u babilonskim grijesima ne može se riješiti ni novom Pedesetnicom - Velikom svjetlošću i velikom silom Moćnog anđela iz Otkrivenja 18 glave.Moćni anđeo predstavlja sve vjernike koji su izdržali probu za ovo vrijeme i u krštenju Duhom ujedinili se sa djelom Trećeg anđela..On obuhvata sve one koji su poslušali glas Duha koji govori crkvama..No svi ovi su iskusili opravdanje vjerom i subotu kroz Božje odobravanje..

more_horiz
OK, brate Abrahame, hvala na trudu da mi objasniš.

Ja prosto ne znam kako da učestvujem na ovom forumu i da razgovaram o svim zanimljivim temama kada sam toliko vremenski ograničen. Oprostite mi ako su moji stavovi ne dorečeni, oni su takvi jer nemam vremena o svemu detaljno da pišem, a i da imam pitanje koliko je uopšte pisanjem moguće izneti određene stvari, makar meni. Ako neko bude imao želju da nešto detaljnije komuniciramo može preko Sakype, zgodna stvar pa još i nekošta nešto, samo Internet.

Pozdrav Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
Aladin je napisao/la:
OK, brate Abrahame, hvala na trudu da mi objasniš.

Ja prosto ne znam kako da učestvujem na ovom forumu i da razgovaram o svim zanimljivim temama kada sam toliko vremenski ograničen. Oprostite mi ako su moji stavovi ne dorečeni, oni su takvi jer nemam vremena o svemu detaljno da pišem, a i da imam pitanje koliko je uopšte pisanjem moguće izneti određene stvari, makar meni. Ako neko bude imao želju da nešto detaljnije komuniciramo može preko Sakype, zgodna stvar pa još i nekošta nešto, samo Internet.

Pozdrav Brat Aladin
[url=http://www.nevesta-hristova.org
www.nevesta-hristova.org[/quote[/url]]
Svima je pitanje nedostatka vremena i snaga.Dobro je stoga biti jezgrovit i susretljiv.No sakype je dobro rješenje..Ali govorili ili pisli ili uopće šutjeli sve je Bogu vidljivo i zapisuje se u nebeske knjige kao na compjuterskoj memoriji...Posebno su gledanje Nebu i svijetu oni koji prenose poruku o Kristovom drugom dolasku...

more_horiz
posebno i najposebnije gledanje Neba je onoga koji ima čisto i neokaljano i pravedno srce

more_horiz
Daniel je napisao/la:
posebno i najposebnije gledanje Neba je onoga koji ima čisto i neokaljano i pravedno srce

Vidi se po rodovima, ali ako se ne straži može se dovesti u opasnost sudbina na osnovu jedne najobičnije "mane".Imaš pravo Daniele!Ali treba upučivati na očišćenje..

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply