Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Tradicionalna latinska misa

power_settings_newLogin to reply
3 posters

descriptionTradicionalna latinska misa EmptyTradicionalna latinska misa

more_horiz
Kao sto sam vec smomenuo u temi crkva.Zanima me misljenja i upoznatost vjernika s obredom latinske mise.....

descriptionTradicionalna latinska misa EmptyRe: Tradicionalna latinska misa

more_horiz
Pa kazi nesto vise o tome.

Ja neznam sta tacno hoces da kazes i u cemu je poenta pitanja.

more_horiz
http://www.nocturnale.de/pdf/Missale/Missale.pdf

Malo se sporo otvara jer ima preko 1200 stranica.

more_horiz
Pa zanimaju me pravi katolici koje bi zanimala takva misa,ja sam ministrirao kod jednog svecenika u njemackoj,a imam prijatelja koji pokusava u crkvi vec neko vrijeme pokrenuti to pitanje.....ali bozanic kaze da nema dosta vjernika,a da ni jedan svecenik nezna obred.....pa me zanimaju ljudi koje zanimaju iste stvari....pravi katolici

more_horiz
Ok, nisam taj.

Sve najbolje.

more_horiz
O da mozda bi trebao da odes direktno na katolicki forum, i tamo to pitati.

Ovde ima par katolika.

more_horiz
Pa neznam zasto se svi odmah zbediraju na ta pitanja. Pogotova crkva koja je taj obred potisnula,a latinski jezik (jezik crkve) je izbacen,dodaju se gitarice i razni drugi instrumenti...... Svi su kao katolici,a kad se postavi to pitanje nitko nista nezna

more_horiz
Brate ja nisam katolik.

Ti si dobro dosao na ovaj forum,

samo treba da sacekas da se pojave tvoji i valda ce ti oni znati nesto reci po tom pitanju.

pozdrav

more_horiz
Neka se razumje,ja ne govorim o fanaticnom pokretu (nesmatram sebe fanatikom),nego o obredu kulturne i povijesne vrijednosti koji je priznat od Katoličke crkve.... Tako da me zanimaju misljanje Hrvata uopce o tom pitanju.....Pisite samo pisite

more_horiz
Pa odgovorio sam ti ovdje :
https://izaija95.forumcroatian.com/Vjera-c2/Crkva-f6/Pitanja-za-katolike-p12574.htm?highlight=#12574
ne kužim zašto na dva mjesta.

more_horiz
PA POSTO SE NISAM SNASAO ODMAH NA OVOM FORUMU SLUCAJNO SAM PRVO TEMU TAMO OTVORIO....... NEMOJ SE LJUTITI ALI ODGOVOR ME NEZADOVOLJAVA...... O "NOVIM STVARIMA"ZNAM SVE SAM,ZANIMAJU ME KATOLICI KOJI VOLE POVIJEST,GLAZBU (KORAL) I STARI OBRED.......... AKO TAKVI UOPCE POSTOJE............................... SVEJEDNO HVALA TI NA TRUDU

more_horiz
Sve do Drugog vatikanskog sabora (1962. - 1965.), službeni liturgijski jezik bio je latinski, osim u nekoliko hrvatskih biskupija kojima je bila dozvoljena uporaba narodnog jezika u liturgiji zapadnog obreda, što je bio jedinstveni slučaj u rimokatoličkom svijetu. Nakon Drugog vatikanskog sabora dozvoljena je upotreba svih živih jezika u liturgiji, a latinski jezik se i dalje može koristiti.

more_horiz
evo, nađoh na:

http://hr.wikipedia.org/w/index.php?title=Drugi_vatikanski_sabor&action=edit

more_horiz
Basileus je napisao/la:
PA POSTO SE NISAM SNASAO ODMAH NA OVOM FORUMU SLUCAJNO SAM PRVO TEMU TAMO OTVORIO....... NEMOJ SE LJUTITI ALI ODGOVOR ME NEZADOVOLJAVA...... O "NOVIM STVARIMA"ZNAM SVE SAM,ZANIMAJU ME KATOLICI KOJI VOLE POVIJEST,GLAZBU (KORAL) I STARI OBRED.......... AKO TAKVI UOPCE POSTOJE............................... SVEJEDNO HVALA TI NA TRUDU

Dobro na volju ti ja ti pak savjetujem da malo i živiš bogatstvo vjere kojoj pripadaš.
Hrvati su odista uvijek cjenili razumljivu riječ i od Svetog Jeronima imaju obred mise na narodnom jeziku. Eto tu ja smatram ljepotu.
No ne kažem i latinska misa je lijepa ali volim sudjelovati na misi s razumijevanjem.
Puno sreće u potrazi.
Navrati vidjeti jesmo opstali ovdje. moli

more_horiz
JAKO LIJEPO,UPOZNAT SAM JA SA SVIME TOME MOZDA I PREVISE,SAMO ME ZANIMAJU LJUDI KOJI ZELE MALO VISE NAUCITI O TOME ILI AKO BOG DA.....DA SU SE SUSRELI I SUDJELOVALI NA SV. LATINSKOJ MISI. PUNO HVALA.......

more_horiz
MA NE.............(SAD IZGLEDAM KAO NEKI FANATIK............MENI JE LIJEPA JAKO NASA KATOLIČKA MISA,ALI ME ZANIMA KOLIKO JE LJUDI VIDJELO UOPCE TRADICIONALNU MISU,(KOJA JE ISTO NASA).MISLIM DA TREBAMO CUVATI NASE POVIJESNE VRIJEDNOSTI I TRAZIM LJUDE SLICNA MISLJENJA (NEKAKO ZVUCI KAO DA SMO SEKTA,ALI MENI JE SAMA TA RIJEC....RUZNA. SAMO SMO LJUDI KOJI VOLE MALO VISE DETALJA........

more_horiz
Basileus, molim te ako možeš pisati malim slovima, jer smo svi mišljenja da onaj koji piše velikim slovima viče...ja znam da ti ne vičeš, ali svi pišemo malim...hvala....

more_horiz
Dobro stanovnice konstaninopola necu vise,caps lock mi ostao upaljen.Molim vas ako netrazim previse da samo katolici odgovatraju na ovu temu........ Nadam se da se nitko nije uvrijedio

more_horiz
remove_circleSimilar topics
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne možeš odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply