Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Zanimljivosti

power_settings_newLogin to reply
5 posters

descriptionZanimljivosti EmptyZanimljivosti

more_horiz
Delboyev auto prodan za 40.000 funti

Zanimljivosti Tro.wide

Krntija na tri kotača kojom se u humorističnoj seriji "Mućke" koristila obitelj Trotter prodana je na dražbi po cijeni većoj od 40.000 funti.

Slavni žuti Reliant Regal s logom tvrtke "Trotters Independent Trading Co, New York, Paris, Peckham", prodan je po cijeni dvostruko većoj od početne koja je iznosila 20.000 funti.

Automobil je bio sastavni dio obitelji Trotter, koja ga je koristila za obavljanje svojih 'mutnih poslova'. To je drugi po redu automobil koji je napravljen za seriju, a koristio se na snimanjima od šeste epizode na dalje.

Uz njega, na dražbi u Royal Hroticultural Hallu u Londonu, ponuđeni su i drugi slavni automobili, no ne svi s istim uspjehom. Tako je Ferrari poznatoga glazbenika Chrisa Reae prodan za samo 28.000 funti iako je procijenjen na 38.000 do 45.000 funti.

descriptionZanimljivosti EmptyRe: Zanimljivosti

more_horiz
Eto, a kada bih hteo da moj krs prodam, niko ga nebi ni pogledao.

Ujedno, da se tako izrazim, koja je to b... kupila, ups, kupac.

more_horiz
50.rođendan Trabant-a

Zanimljivosti Trabant5

Zanimljivosti Trabant7

Zanimljivosti Trabant8
To se zove makina vozač
Zanimljivosti Trabant9

more_horiz
Dok sam ziveo u madji, nagledao sam ih se koliko god hoces. Ali ovaj policajac najvise mi se svidja.

more_horiz
PRESTALA DA ŠTUCA POSLE PET NEDELJA

ZANIMLJIVOSTI - Petak, Mart 02, 2007 16:57

Posle pet nedelja neprekidnog štucanja 15-godišnja Dženifer Mi sa Floride je odahnula - naglo je prestala da štuca, dok su svi dotadašnj napori da zaustavi štucanje bili bezuspešni.

Niko tačno ne zna kako je štucanje počelo ni kako je prestalo.

Samo tokom poslednje nedelje, devojka je posetila specijalistu za infektivne bolesti, neurologa, hipnotičara i stručnjaka za akupunkturu, javio je AP.

Američki institut zdravlja navodi da se štucanje može javiti kao posledica čitavog niza razloga, od prezačinjenog jela do stresa.

Štucanje nastaje usled kontrakcija dijafragme, koje izazivaju kratkotrajno zatvaranje glasnih žica, što proizvodi karakterističan zvuk.

more_horiz
Kada moja zena stuca, a to je uvek posle jela niko i nista ne moze da joj pomogne.

Ja zacepim obicno usi da je ne cujem. Ali kako ni to ne vredi jer suvise glasno stuca, onda se iznenada dosunjam do nje, obicno sa ledja i uplasim je. Buuuuu!

Ili kao ono naljutim se za nesto pa sam je gledam kao babaroga.

Odma prestaje stucanje ( u zadnje vreme i to ne pali, pokupila mi je sve fore ), i tada uzivam.

Kucannje, ovaj stucanje je strasna stvar.

more_horiz
<BLOCKQUOTE>A Josi,vidim ja volis ti makine nema sta,i sve su ti bolje i bolje,doces ti do mercedes.E da,da zbog ovakvih makina i smoga mi moramo sad kupiti zelene naljepnice kao dokaz,da ne produciramo smog a one kostaju od 5-10e</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Ma kakav mečka,trabant je zakon.Natankaš punog i voziš se do mile volje.Više kilometara,a manje goriva vozač

more_horiz
Ovo je samo šala.Žene nemojte se ljutit.
Zanimljivosti Ogranicenje

more_horiz
Prema tome, to znaci da je najsigurnije kada idu peske.

more_horiz
No comment
Zanimljivosti 003

more_horiz
BANGKOK - Dvoje desetogodišnjih Tajlanđana otkrilo je ovoga tjedna da su zamijenjeni pri rođenju i da žive s krivim obiteljima, potvrdili su mjesni dužnosnici.
---
Jeerawuth Boonyoo i Orawan Chanthong, dječak i djevojčica koji se poznaju iz škole, saznali su da su iz rodilišta u obalnoj južnoj pokrajini Trang poslani krivim obiteljima.

Oboje su rođeni 14. svibnja 1995. i njihove majke izgubile su nedugo nakon porođaja svijest, rekao je novinarima provincijski načelnik za zdravstvo Virat Ketmetha.

U zbrci koja je tada nastala, djeca su zamijenjena.

Obitelji su počele sumnjati kada su njihovi školski prijatelji primijetili da ne nalikuju na svoje roditelje, a zabuna je definitivno potvrđena DNA analizom.

Bolnički dužnosnici ne mogu objasniti kako je do zabune došlo.

Obitelji su se dogovorile da će djeca sama odlučiti hoće se li se vratiti biološkim roditeljima ili ostati s obiteljima s kojima žive od rođenja.

"Obje obitelji kazale su da će biti zadovoljne što god djeca odlučila", rekao je Virat.

Izvor: Večernji list

more_horiz
ISLAMABAD - Policija u središnjem dijelu Pakistana prijavila je seljaka koji je navodno prodao bubreg svoje žene da bi kupio traktor, objavile su u utorak novine.
---
Žena je rekla vlastima u okrugu Bahawalpuru kako su liječnici otkrili da nema jedan bubreg kad su joj liječili infekciju mokraćnoga sustava koju je zaradila nakon toga ilegalnog zahvata, piše Daily Times.

Nakon jednog ranijeg pobačaja imala je komplikacije i završila u lokalnoj bolnici. I to je dijete izgubila, tvrdi, jer ju je prebio muž koji se urotio s liječnicima kako bi joj bez njezina znanja izvadili bubreg.

Siromašni Pakistanci mogu prodajom bubrega zaraditi i do tisuću dolara, ali većinu zarade odnesu liječnici i posrednici.

Izvor: Vecernji.hr
srijeda, 28.02.2007.

more_horiz
BERLIN - Nijemac star 71 godinu koji je 53 godine proveo iza rešetaka želi ostati u zatvoru do kraja života, iz straha od novog početka, doznaje se od zatvorske uprave.
---
"Ne želi izaći", kazao je glasnogovornik zatvora u Aix-la-Chapelle (na zapadu Njemačke) u kojemu služi kaznu Hubert Niemann.

"Ne znam kamo bih ako izađem", kazao je on za dnevni list Sueddeutsche Zeitung.

Niemann, višestruki recidivist, prvo je silovao i ubio sestru već kao sedamnaestogodišnjak. U 70-im je, dok je kratko boravio na slobodi, pokušao ubiti majku, a onda je početko 1990-ih silovao i udavio jednu ženu, a zatim je dotukao udarcima kamenom.

Niemann zahvaljuje svojim drugovima u ćeliji i zatvorskom osoblju što su ga već četiri puta spasili od srčanog udara. "Da sam vani, bio bih sam i sigurno bih umro", zaključio je.

more_horiz
Pizza, najpoznatije talijansko jelo (uz špagete), koje svoje korijene navodno vuče još iz Indije iz čapatija (pogače) koja se jede u kombinaciji s povrćem, a osvojilo je simpatije cijeloga svijeta, uskoro će se moći kupovati i u uličnim automatima.
---
Tvrtka Wonder Pizza, koja ima poslovnice u Europi i SAD-u konstruirala je stroj, nalik na automate za napitke, koji u roku od samo dvije minute ispeče i posluži tople pizze u prikladnim posudama.

POGLEDAJTE KAKO AUTOMAT RADI

Kompanija tvrdi kako njihov automat radi pravu, hrskavu pizzu u tri različite verzije. Prvi dio stroja je hladnjak u kojem su pizze zaleđene na temperaturi između 0 i 4 stupnja Celzijeva. U drugom se nalazi električna pećnica koja podražava pravu pećnicu, a zajamčeno nije mikrovalna. Svaki automat sadrži 102 pizze s tri različita okusa.

Izvor: Jutarnji.hr
nedjelja, 04.03.2007

more_horiz
Najpopularnija lutkica na svijetu Barbie izašla je do sada u mnogo verzija, no ova posljednja namijenjena je igri muslimanskim djevojčicama, jer na sebi nosi veo preko lica, čime pruža uzoran model ponašanja žena djeci koja se odgajaju u muslimanskom okružju.
---
Do sada "neprimjerene" golišave Barbie lutkice bile su gotovo nedostižne djevojčicama koje roditelji odgajaju u duhu muslimanske vjere, no nova lutkica s velom i potpuno prekrivenim nogama i rukama mogla bi dobiti odobrenje strogih konzervativnih roditelja i stići u domove djevojčica muslimanki.

Tamnooka Fulla kože boje masline nije prva lutka u Barbie kolekciji koja se prodaje na istočnom tržištu. Prije dvije godine u Saudijskoj Arabiji zabranjena je prodaja "židovske" Barbie lutkice, jer joj je odjeća previše otkriva tijelo, a ni poze koje je zauzimala Barbie nisu bile prikladne.

Izvor: Večernji list
ponedjeljak, 16.01.2006.

more_horiz
PEKING - Jedan Kinez osuđen je na smrt jer je prevario ljude za 387 milijuna dolara prodajući im mrave, koje je naplaćivao puno više od uobičajene cijene.
---
Naime, u nekim dijelovima Kine mravi se stavljaju u čaj ili potapaju u alkohol ne bi li služili kao lijek protiv bolesti poput artritisa.

Wang Zhendong iskoristio je lakovjernost ljudi i izmislio da ima posao proizvodnje vina, čaja i medicinskih napitaka za koje upotrebljava skupocjene zrele mrave. Tako je prodavao pakete mrava vrijednosti i do 1300 dolara, a kojima je stvarna cijena bila 200 dolara.

Više od deset tisuća ljudi, namamljenih obećanjima kamata od čak 60 posto, potpisalo je 100.000 ugovora s Wangovom izmišljenom kompanijom prije nego što ga je netko prijavio i slučaj došao do suda 2005. godine. Jedan muškarac koji je uložio novac toliko se izbezumio novčanim gubitkom da se ubio.

U svoju obranu Wang je rekao da nema pojma o uzgoju mrava, te zato nije ni mogao znati po kolikoj cijeni ih je realno prodavati. Wang je potrošio više od sto milijuna dolara na svoje užitke, otplatio sve svoje dugove, te velikodušno posuđivao novac prijateljima i rođacima.

more_horiz
WASHINGTON - Daniel Walker trčao je zadnji krug na satu tjelesnog odgoja u svojoj srednjoj školi kada je kolabirao, njegovo oštećeno srce ga je izdalo.
---
Četiri dana kasnije, njegovo srce u zastoju, održavano na životu pomoću aparata za bypass, počelo je ponovo kucati. Roditelji 17-godišnjaka nazvali su to božanskom intervencijom. Njegovi liječnici nisu bili ništa manje zapanjeni, izvijestio je u ponedjeljak CNN.

"Ja sam kirurg već 10 godina, i to je valjda jedna od najnevjerojatnijih stvari koje sam ikada vidio", izjavio je dr. Abeel Mangi, Walkerov kardiokirurg u Prezbiterijanskoj bolnici Columbia u New Yorku.

Walkerov otac opisuje sinovljev oporavak duhovnim terminima. "Bog se okrenuo, stavio ruku na moga sina i ponovo mu napunio baterije", rekao je William Walker, 58-godišnji umirovljeni zdravstveni radnik.

Patnje njegova sina počele su 19. siječnja, kada se onesvijestio na satu tjelesnog odgoja. Daniel Walker pati od rijetke prirođene srčane mane koja je ostavila njegovu glavnu koronarnu arteriju prignječenu, ostavljajući mu samo 10 posto kapaciteta normalnog srca. Premješten je iz dviju bolnica prije nego što je primljen na Columbiju, gdje je priključen na umjetno srce i stavljen na listu za transplantacije.

Walkerovi kirurzi kažu da ne mogu objasniti njegov oporavak.

"To je čudo. Nema drugog objašnjenja", rekao je dr. Abeel Mangi.

Dva dana nakon što je srce samo proradilo, kirurzi su uspjeli poboljšati dotok krvi u njega, povećavši mu kapacitet na 60 posto.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply