Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

descriptionEvanđelje Isusa Krista! EmptyEvanđelje Isusa Krista!

more_horiz
Što je to Evanđelje Isusa Krista ili drugim riječima Radosna vijest Isusa Krista koju svaki vjernik treba znati i nevjernik čuti?
Sam Isus je rekao svojim ucenicima, svakom čovjeku idite po svem svijetu i propovjedajte Radosnu vijest svakom stvorenju! Što je ta radosna vijest, što je ta radost koju Isus želi da kažemo svakome? Radosna vijest Isusa Krista je poruka svakom stvorenju da je Isus Krist, osoba, umro za tebe tj umjesto tebe na križu plativši cijenu za tvoj grijeh. Što to znači? To znaci da tvoja cijena za grijeh je bila smrt ali ti ne moras umrijeti jer je Krist platio tu cijenu. To znači kad ti povjeruješ u Isusa i žrtvu koju je on učinio za tebe ti bivaš dionikom njegova kraljevstva, ti se nanovo rodiš. To znači da ne moraš više osjecati griznju savijesti i misliti dal ces mozda u raj, i osjecati da si grijesnik. Ne više kad si prihvatio Krista kao svog osobnog spasitelja. U Rimljanima 9:9,10 piše "Ako vjeruješ svim srcem da je Isus Gospodin i da ga je Bog uskrisio od mrtvih bit ćeš spasen, vjera srca postiže pravednost a priznanje usta spasenje."
Ali,ali pa to je jednostavno, zar ne moram ici na misu, sluzbu da bi Bog mislio da sam dobar? Ne,jer tebe Kristova žrtva čini pravednim a ne odlazak u crkvu i molenje dugih molitva i klečanje na riži (da treba se ugraditi u zdravu lokalnu zivu crkvu i moliti se Bogu ali na ispravan način, onaj koji Bog kaže a ne koji ljudska tradicija nalaže, ispravno razumijte)
Pa kako ću znati da sam spasen? Vjerom u Krista u svom srcu.
Ali ja sumnjam, moje misli lutaju.. To jezato što moras nauciti kontrolirati svoje misli i podrediti ih Rijeci Bozjoj.
A što je to govor u jezicima, neko mumljanje, ako to želim kako ću? Duh Sveti ti neće otvoriti usta, ti moraš sam, u vjeri početi. Samo reci ja vjerujem jer Bog tako kaze u svojoj riječi u Rim 8:26 i 1kor 14.

Bog nije namjenio da budes jadan,bijedan, siromasan, to je davao namijenio. Ti ne moras biti jadan bijedan da bi se svidio u ocima Bozjim i da bi onda bio super pravi krscanin. Ne! To je misljenje koje se uvuklo u svijetu i krivo je!
Bog je namjenio da svaki krcanin bude jak, snazan , ima strahopostovanje prema njemu i bogat da ima za sebe i jos za bilo kakvo dobro djelo!

Krist je umro za tebe i na tebi je da mu kažeš Da i Ne davlu.

descriptionEvanđelje Isusa Krista! EmptyRe: Evanđelje Isusa Krista!

more_horiz
Pozdrav,

Svidjaju mi se tovje misli kada bi svi tako razmisljali bilo bi mnogo vise uspeha u sluzbi ljudima.
Pozdrav

more_horiz
forestsilvy,
neznamo odakle ti ta spoznaja da svaki hriscanin treba biti bogat, jak...
Pa sam Pavle je jednom izjavio: "Jadan sam ti ja gresnik".
U Reci vidimo da su i apostoli bili ponekad slabi, pitanje je dal su bili bogati.
Ali cime ti dokazujes da svi mi treba da budemo bogati.
Nedavno smo citali knjigu koja opisuje takav nacin "super vere". Ne vidimo stihove u Bibliji koji nam to dokazuju.
Zasto bi Isus inace rekao: "ne sakupljaj blaga na zemlji...", ili "gde ti je blago tamo ti je i srce". Sta na te stihove kazes?

more_horiz
O tome smo JoPlus već pisali na temi "Riječ Života"...teologija prospariteta...

more_horiz
Krizostom je napisao/la:
O tome smo JoPlus već pisali na temi "Riječ Života"...teologija prospariteta...

u redu ako ste o tome pisali na drugoj temi.
Ali sam ja odreagovao na post, gde se to spominje. Pa ako se u njemu to vec spominje, zar ne smem da kazem svoje misljenje?

Pozdrav
JoPlus & Friends
s

more_horiz
Naravno da smiješ...no mislio sam ako te još nešto u vezi toga zanima da odeš na tu temu...

Pozdrav, Krizostom

more_horiz
JoPlus & Friends je napisao/la:
forestsilvy,
neznamo odakle ti ta spoznaja da svaki hriscanin treba biti bogat, jak...
Pa sam Pavle je jednom izjavio: "Jadan sam ti ja gresnik".
U Reci vidimo da su i apostoli bili ponekad slabi, pitanje je dal su bili bogati.
Ali cime ti dokazujes da svi mi treba da budemo bogati.
Nedavno smo citali knjigu koja opisuje takav nacin "super vere". Ne vidimo stihove u Bibliji koji nam to dokazuju.
Zasto bi Isus inace rekao: "ne sakupljaj blaga na zemlji...", ili "gde ti je blago tamo ti je i srce". Sta na te stihove kazes?

kad Isus kaze da ne skupljas blago na zemlji misli se na to da ti srce ne bude u tom blagu, vec u Kristu. Da blago zemaljsko ne zatruje tvoje srce,
a ne da budes siromasan. To je kriva nauka da treba da budes siromasan i ne imas nista i da je to Bogu ugodno. Isus je dosao da nas izbavi od siromastva, bolesti etc.. da nam da radost srecu bogatsvo ....

more_horiz
Hvala Bogu za Evanđelje, Radosnu vijest o Isusu Kristu koji nas je otkupio i prebacio iz carstva smrti u carstvo Božje ljubavi.

Kad dublje pogledamo, radi se o duhovnoj dimenziji. Čovjek koji primi Krista, evanđeljem biva promijenjen i živi u istom tijelu obnovljen duhom. Kaže nam Pismo, nekoć bijasmo u tami uma, a kroz evanđelje primismo Svjetlo.

Evanđelje nas uči, to božansko Znanje dopire duboko u naša srca i nanovorađa unutarnjeg našeg čovjeka. Iz čovjek a duhovnog mrtvog, izranja čovjek duhovno živ, spoznaje Boga i ima život vječni.

Isus Krist, ta Riječ , ima moć da nas učini duhovno živima i novim stvorenjem.

more_horiz
No Nick:

Amen!!

Evo jednog citata kad vec ovo kazes:

Citat:

"Božja Riječ je dovoljna da prosvijetli najzamagljeniji um; može je razumjeti svatko tko želi da je razumije."

Predivno...

Poz.

more_horiz
Aladin:

Ono sto mene odusevljavlja u Evandjelju je da isti Duh koji je podigao Isusa iz mrtvih je sada u nama, odnosno onima koji su iskusili nanovorodjenje i krstenje Svetim Duhom. I taj istu Duh, koji je bio u Isusu podignuce i nasa smrtna tela, koja tada vise nece biti smrtna, jer su blazeni i sveti oni koji imaju udela u prvom uskrsnucu, nad njima druga smrt nema vise vlasti.

Zamislite isti Duh, ne neki drugi, koji je bio nekada u Isusu iz Nazareta, sada je u pravim vernicima. Ako je to isti Duh, onda se moraju ispuniti i Isusove Reci. "Dela koja ja cinim i vi cete ciniti." "Ako budete imali veru kao zrno gorusicino, recicete toj planini da se pomeri i ona ce vas poslusati."

Zamislite kakva sve imamo obecanja kroz Evandjelje. II. Petrova kaze da budemo sudeonici u njegovoj Bozanskoj prirodi. Zamislite, nekada gresnici i odvojeni od Bozanskog zivota, a sada sudeonici u Njegovoj Bozanskoj prirodi.

Imali nesto divnije od Evandjelja??????????????????

Boziji blagoslov vernicima na forumu
Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
kad Isus kaze da ne skupljas blago na zemlji
misli se na to da ti srce ne bude u tom blagu, vec u Kristu. Da blago
zemaljsko ne zatruje tvoje srce,
a ne da budes siromasan. To je
kriva nauka da treba da budes siromasan i ne imas nista i da je to Bogu
ugodno. Isus je dosao da nas izbavi od siromastva, bolesti etc.. da nam
da radost srecu bogatsvo ...

Nisam tvoga misljenja. Bar ne u potpunosti. Jer nam Rec nigde ne navodi da treba da budemo bogati, ali takodje ne i da treba da budemo siromasni. Tacno je to da ce se Bog pobrinuti za nase potrebe, i da nas nece ostaviti ni gladne ni zedne. Ali ne vidim nigde da se spominje bogastvo. Neznam dal se u Novom zavetu spominje iko ko je bio bogat a da je sledio Hrista. Jedino mogu navesti primer onog mladica koji je bio bogat, i kad nije mogao da napusti svoje blago da bi sledio Hrista. Sta je Isus tada rekao? Lakse ce kamila proci kroz iglene usi, nego bogatas u carstvo Nebesko. Sta na to kazes?

Zadnja promjena: ; sri 14 oľu 2007, 12:23; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Evo, forestsilvy, tema je na svom mjestu, ujedinjena s tri teme iz svjedočenja.

more_horiz

Nisam tvoga misljenja. Bar ne u potpunosti. Jer nam Rec nigde ne navodi da treba da budemo bogati, ali takodje ne i da treba da budemo siromasni. Tacno je to da ce se Bog pobrinuti za nase potrebe, i da nas nece ostaviti ni gladne ni zedne. Ali ne vidim nigde da se spominje bogastvo. Neznam dal se u Novom zavetu spominje iko ko je bio bogat a da je sledio Hrista. Jedino mogu navesti primer onog mladica koji je bio bogat, i kad nije mogao da napusti svoje blago da bi sledio Hrista. Sta je Isus tada rekao? Lakse ce kamila proci kroz iglene usi, nego bogatas u carstvo Nebesko. Sta na to kazes?

Ne radi se o misljenjima nego o ISTINI.
Kad bi proucio cijelu Bibliju znao bi da bogatstvo o kojem Isus prica nalazi se u srcima ljudi koje gospodari njima,
razmisli logicki, kome ti mozes pomoci ako nemas materijalnih sredstava?
Mislis li da mozes nekome pomoci ako jedva imas za sebe?
Bog je rekao da cemo imati i za druge, sto znaci da cemo imati za sebe i za druge, e a to trazi materijalno bogatstvo,
pogledaj samo kako je Bog blagoslivljao one koji su ga slijedili i postovali , kako su bili iznimno bogati, ali "CAKA" je u tome sto njihovo srce nije bilo u tom bogatstvu vec za Boga, oni su znali tko im je dao , i znali su da on to moze i oduzeti kada hoce.
Ti ljudi su bili spremni napusiti svoje sve bogatstvo samozato sto bi to Bog trazio, jer im je draze poslusati Boga nego sve bogatstvo svijeta.

more_horiz
Neznam dal se u Novom zavetu spominje iko ko je bio bogat a da je sledio Hrista. Jedino mogu navesti primer onog mladica koji je bio bogat, i kad nije mogao da napusti svoje blago da bi sledio Hrista. Sta je Isus tada rekao? Lakse ce kamila proci kroz iglene usi, nego bogatas u carstvo Nebesko. Sta na to kazes?

Pa, nije upuceno meni, ali mislim da nije tako. Bilo je mnogo situiranih u vreme apostola. Nikodim, Josif, npr. Vrlo moguce i sam apostol Jovan/Ivan. Pa i Pavle, sta je on bio slepac, mozda?? Ne,naravno da nije. Luka isto tako. Teofil? Pa i on. Sad, zavisi kako posmatras 'bogatase', ali to su sve bili dobro situirani ljudi, a bilo ih je jos.

more_horiz
JoPlus & je napisao/la:
kad Isus kaze da ne skupljas blago na zemlji
misli se na to da ti srce ne bude u tom blagu, vec u Kristu. Da blago
zemaljsko ne zatruje tvoje srce,
a ne da budes siromasan. To je
kriva nauka da treba da budes siromasan i ne imas nista i da je to Bogu
ugodno. Isus je dosao da nas izbavi od siromastva, bolesti etc.. da nam
da radost srecu bogatsvo ...

U NZ, ako proucis vidjet ces da je Isus bio bogat, i da je imao para,
stoga...

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply