Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

descriptionDiskriminacija EmptyDiskriminacija

more_horiz
Sta mislte o danasnoj diskriminaciji raznobojnih ljudi?

descriptionDiskriminacija EmptyRe: Diskriminacija

more_horiz
Žalosno je kada i mi kršćani imamo predrasude ili nevolimo (blago rečeno) ljude zbog njihove boje kože.
Isus je umro za svakoga, i za bijelog i crnog i žutog i crvenog..i želi svakome da da priliku spasenja.
Mi bi trebali da sledimo primjer Kristov i kao što je Pavle u ono vrijeme propovijedao neznabošcima, što je za židove bilo nemoguće. trebamo gledati što je čovjeku u srce, a ne obraćati pažnju na njegov izgled.
Bog ljubi svakog čovjeka!!!

more_horiz
Na Nebu ce biti veliko, SARENO, raznobojno, mnosto ljudi. Spaseni ce se okupiti oko Isusa, upravo takvi.

Ma kakva diskriminacija kod hriscana? Takvi hriscani uopste nisu hriscani, oni su ko zna sta.

more_horiz
Slazem se potpuno sa vama !Wink
Nema niko pravo da diskriminira druge jer je Bog za sve ljude umro. A oni koji to rade su tako jadni i bedni i na kraju ce dobiti svoju platu za to.Mad

more_horiz
Puno ljudi pogotovo oni koji imaju drugu boju nego belci su bili diskriminirani...strasno kako su ih mucili..bas sam u ponedeljak gledala film u skoli o africi i kako su ih belci mucili!

more_horiz
Alí mi znamo da je pred Bogom svako jednak i da nas o ljudbi celim srcem...

more_horiz
rasizam je kao i nacionalizam, šovinizam, i ostali primitivizmi nasilne prirode jedno od najvećih zala koje je ikad snašlo svijet...

žalosno je što su upravo tome pridonosili vrlo često kršćani, bili katolici ili protestanti... gledao sam baš jučer latinicu o ustašama... vrlo zanimljiva rečenica mi je bila: "za srbe su ustaše imali ovakav plan: trećinu protjerati, trećinu pokrstiti na katoličku vjeru, a trećinu poubijati". kako divno...

more_horiz
a joj....Shocked

more_horiz
.....zanimljivo koliko malo postova!?.......

more_horiz
pa mozda bas zbog toga sto su puno ljudi na ovom forumu diskriminatori......bilo da su rasisti, fašisti, ustase, cetnici ili bilo koji drugi, mozda gledaju sa mrznjom na pripadnike drugog vjerksog opredjeljenja......
to je zalosno...kad pogledamo koliko je svaki rat donio ne samo prevelik broj mrtvih, nego i velik broj žrtava zarobljenih mržnjom, koja je stvorena preko noci. I kao takvo, drustvo zarobljeno u okove mržnje i osude moze tesko napredovati na nekom moralnom, a kamoli na duhovnom podrucju....to je jako jako zalosno.........Sad a sto je jos bolnije, da je ta mrznja neosnovana, jel ako ti je neka osoba ucinila nesto nazao, mrzi nju, a ne cijeli narod, rasu, pripadnost bilo kakve vrste....

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply