<blockquote>Kakava je uloga oca u domu?Da li je on jos uvijek glava doma,da li je odgovoran za krscanski odgoj djece,ali po uzoru na Krista,blag njezan i pun ljubavi za svoju suprugu i djecu.</blockquote>
vivi je napisao/la:Otac bi trebao biti glavan u domu!
vivi je napisao/la:Ellen White pise:
"otac je pretstavnik bozanskog zakonodavca u svojoj porpodici. On je Bozji pomagac koji ostvaruje Bozje milostive namere i u zivot dece ugradjuje sveta nacela, pomazuci im da izgrade svet i cist karakter i obogacujuci ih onim sto ce im pomoci da postuju svoje ne samo zemaljske roditelje nego i svog nebeskog Oca."
Znaci da otac ima vaznu ulogu u domu i treba da je vodi i sprema za vecni zivot. On treba razgovarati sa Bogom i traziti mudrost od njega.
vivi je napisao/la:ja mislim da se treba deliti teret..ne sme zena sav teret da nosi, ali kako sam vec rekla ja mislim da muz mora da vodi porodicu i da ima usku vezu sa Bogom! Bog je muza i zenu stvorio jednako, znaci da muz mora postovati svoju zenu.
vivi je napisao/la:Evo ti par Biliskih stihova o roditeljima/familija (posto mi zivimo po Bibliji):
Efescima 6, 1-5
Kolosanima 3, 20-21
2.Mojisijeva 20, 12
Price Salomunove 3, 12
Price Salomunove 22, 6
Klolosanima 3, 20
vivi je napisao/la:Trudimo se da zivimo po ovim Bibliskim principima.
Imamo raznih kjniga ili se inforimisi na nasoj stranici ww.adventisti.info
imamo i razne seminare za roditelje!
apostol je napisao/la:
<BLOCKQUOTE>
<BLOCKQUOTE>vivi je napisao/la:Trudimo se da zivimo po ovim Bibliskim principima.
Imamo raznih kjniga ili se inforimisi na nasoj stranici ww.adventisti.info
imamo i razne seminare za roditelje!
Da za roditelje,ali mene zanima,uloga oca,tamo bas i nema puno,ili......da li je kod vas patrijahalan odnos oca prema obitelji,sto ce reci,da li otac moze i kuhatri i prati,i sve sto i majka radi,ili kako si ono rekla on je GLAVNI.?</BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE>