Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Jutarnji stih

power_settings_newLogin to reply
+12
Duda
Angelius
resilina
Mi-Ha-El
albatros
amos
Mika
stefani
No Nick
Spart
mirjam
ljubičica
16 posters

descriptionJutarnji stih - Page 6 EmptyRe: Jutarnji stih

more_horiz
Dela 17.10 Braća su pak brže-bolje noću odaslala Pavla i Silu u Bereju. Kad su stigli, odoše u židovsku sinagogu.11 Ovi
su Židovi bili plemenitiji od solunskih: primili su Riječ sa svom
spremnošću i danomice istraživali Pisma, da li je to tako.

more_horiz
"On će, kad dođe, dokazati svijetu zabludu s obzirom na grijeh, na pravednost i na sud. S obzirom na grijeh, ukoliko ne vjeruju u me." (Ivan 16,8.9)

more_horiz
20 Pravednikov je jezik odabrano srebro, a razum opakoga malo vrijedi.
Izreke 10,20

more_horiz
Psalm 127.1 Ako Jahve kuću ne gradi, uzalud se muče graditelji. Ako Jahve grad ne čuva, uzalud stražar bdi.2 Uzalud vam je ustat prije zore i dugo u noć sjediti, vi što jedete kruh muke: miljenicima svojim u snu On daje.

more_horiz
"A Branitelj, Duh Sveti, kojega će Otac poslati zbog mene, naučit će vas sve i sjetiti vas svega što vam rekoh." (Ivan 14,26)

more_horiz
Isaija 57.11 Koga si se uplašila i pobojala da si se iznevjerila, da se više nisi mene spominjala, niti si me k srcu uzimala? Šutio sam, zatvarao oči, zato me se nisi bojala.12 Ali ću objavit' o tvojoj pravdi i djela ti tvoja neće koristiti.13 Kad uzmeš vikati, nek' te izbave kipovi koje si skupila, sve će ih vjetar raznijeti, vihor će ih otpuhnuti. A tko se u me uzda, baštinit će zemlju i zaposjest će svetu goru moju.14 Govorit će se: Naspite, naspite, poravnajte put! Uklonite zapreke s puta mog naroda!15 Jer ovako govori Višnji i Uzvišeni, koji vječno stoluje i ime mu je Sveti: U prebivalištu visokom i svetom stolujem, ali ja sam i s potlačenim i poniženim, da oživim duh smjernih, da oživim srca skrušenih.16 Jer neću se prepirati dovijeka ni vječno se ljutiti: preda mnom bi podlegao duh i duše što sam ih stvorio.

more_horiz
"Ali, primit ćete snagu pošto Duh Sveti siđe na vas, pa ćete mi biti svjedoci u Jeruzalemu, u svoj Judeji, u Samariji i sve do kraja zemlje." (Djela 1,Cool

more_horiz
Isaija 29.13 Jahve reče: Jer mi narod ovaj samo ustima pristupa i samo me usnama časti, a srce mu je daleko od mene i njegovo štovanje naučena ljudska uredba,14 zato ću, evo, i dalje čudno postupati s ovim narodom - čudno i prečudno: i propast će mudrost njegovih mudraca, pomračit se umnost njegovih umnika.15 Teško onima koji se od Jahve kriju da bi svoje sakrili namjere i koji u mraku djeluju i zbore: Tko nas vidi i tko nas pozna?

more_horiz
"Jer će neprijatelj navaliti kao rijeka, a duh će Gospodinov podignuti zastavu suprot njemu." (Izaija 59,19 — DK)

more_horiz
2 Korinćanima 11.1 O kad biste podnijeli nešto malo bezumlja mojega! Da, podnesite me!2 Ljubomoran sam doista na vas Božjim ljubomorom: ta zaručih vas s jednim mužem, kao čistu djevicu privedoh vas Kristu.3 Ali se bojim da se - kao što zmija zavede Evu svojom lukavštinom - misli vaše ne pokvare i odmetnu od iskrenosti prema Kristu. 4 Uistinu, ako tko dođe i propovijeda drugog Isusa, kojega mi nismo propovijedali - ili ako drugoga Duha primate, kojega niste primili; ili drugo evanđelje, koje niste prigrlili - takva lijepo podnosite.

more_horiz
2 korinćanima 11.13 Jer takvi su ljudi lažni apostoli, himbeni radnici, prerušuju se u apostole Kristove.14 I nikakvo čudo! Ta sam se Sotona prerušuje u anđela svjetla.15 Ništa osobito dakle ako se i službenici njegovi prerušuju u službenike pravednosti. Svršetak će im biti po djelima njihovim.

more_horiz
Otkrivenje 22.10 i 11

10 A zatim će mi: Ne zapečati riječi proroštva ove knjige jer - vrijeme je blizu! 11 Nepravednik neka samo i dalje čini nepravdu! Okaljan neka se i dalje kalja! Pravednik neka i dalje živi pravedno! Svet neka se i dalje posvećuje!

more_horiz
Jeremija 9.23 Ovako govori Jahve: Mudri neka se ne hvale mudrošću, ni junak neka se ne hvali hrabrošću, ni bogati neka se ne hvali bogatstvom.24 A tko
se hvaliti hoće, neka se hvali time što ima mudrost da mene spozna. Jer
ja sam Jahve koji tvori dobrotu, pravo i pravdu na zemlji, jer to mi je
milo - riječ je Jahvina

more_horiz
2.Letopis 7,14
7 Salomon je posvetio i sredinu predvorja koje je pred Jahvinim Domom, jer je ondje prinio paljenice i pretilinu od pričesnica, jer na tučani žrtvenik koji bijaše napravio Salomon nisu mogle stati paljenice ni prinosi ni pretilina.

more_horiz
Jeremija 29.11 Jer ja znam svoje naume koje s vama namjeravam - riječ je Jahvina - naume mira, a ne nesreće: da vam dadnem budućnost i nadu.12 Tada ćete me zazivati, dolaziti k meni, moliti mi se i ja ću vas uslišati.13 Tražit ćete me i naći me jer ćete me tražiti svim srcem svojim. 14 I pustit ću da me nađete - riječ je Jahvina.

more_horiz
Izaija 65,24,25
24 Prije nego me zazovu, ja ću im se odazvat'; još će govoriti, a ja ću ih već uslišiti. 25 Vuk i jagnje zajedno će pasti, lav će jesti slamu k'o govedo; al' će se zmija prahom hraniti. Nitko neće činiti zla ni štete na svoj Svetoj gori mojoj - govori Jahve.

more_horiz
Jeremija 33.2 Ovako govori Jahve, koji stvori zemlju, oblikova je i učvrsti - ime mu je Jahve!3 Zazovi me, i odazvat ću ti se i objavit ću ti velike i nedokučive tajne o kojima ništa ne znaš.

more_horiz
Psalm 27.4 Za jedno molim Jahvu, samo to ja tražim: da živim u Domu Jahvinu sve dane života svoga, da uživam milinu Jahvinu i Dom njegov gledam.5 U sjenici svojoj on me zaklanja u dan kobni; skriva me u skrovištu Šatora svoga, na hridinu on me uzdiže.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply