Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Jutarnji stih

power_settings_newLogin to reply
+12
Duda
Angelius
resilina
Mi-Ha-El
albatros
amos
Mika
stefani
No Nick
Spart
mirjam
ljubičica
16 posters

descriptionJutarnji stih - Page 3 EmptyRe: Jutarnji stih

more_horiz
1 Ivanova 4.1 Ljubljeni, ne vjerujte svakom duhu, nego provjeravajte duhove jesu li od Boga, jer su mnogi lažni proroci izišli u svijet.

more_horiz
Jevrejima 12.1 Zato i mi, okruženi tolikim oblakom svjedoka, odložimo svaki teret i grijeh koji nas sapinje te postojano trčimo u borbu koja je pred nama!2 Uprimo pogled u Početnika i Dovršitelja vjere, Isusa, koji umjesto radosti što je stajala pred njim podnese križ, prezrevši sramotu te sjedi zdesna prijestolja Božjega.3 Doista pomno promotrite njega, koji podnese toliko protivljenje grešnika protiv sebe, da - premoreni - ne klonete duhom.4 Ta još se do krvi ne oduprijeste u borbi protiv grijeha.5 Pa, zar ste zaboravili opomenu koja vam je kao sinovima upravljena: Sine moj, ne omalovažavaj stege Gospodnje i ne kloni kad te on ukori.6 Jer koga Gospodin ljubi, onoga i stegom odgaja, šiba sina koga voli.

more_horiz
2.Letopis 7,14
7 Salomon je posvetio i sredinu predvorja koje je pred Jahvinim Domom, jer je ondje prinio paljenice i pretilinu od pričesnica, jer na tučani žrtvenik koji bijaše napravio Salomon nisu mogle stati paljenice ni prinosi ni pretilina.

more_horiz
Psalm 101.2 Razmatrat ću put savršenstva: kad li ćeš k meni doći? Hodit ću u nedužnosti srca u domu svojemu.3 Neću stavljati pred oči svoje ništa opako. Mrzim čovjeka koji čini zlo: on neće biti uza me.

more_horiz
Psalm 30.6 U svojoj sreći rekoh: Neću se pokolebati nikada!7 Dobrotom si me, o Jahve, na goru nade postavio, ali čim lice sakriješ, sav se uplašim.

more_horiz
Psalm 21.1Dosudi mi pravo, Jahve, jer hodih u nedužnosti, i uzdajuć' se u Jahvu ja se ne pokolebah.2 Ispitaj me, Jahve, iskušaj me, istraži mi bubrege i srce.3 Jer tvoja je dobrota pred očima mojim, u istini tvojoj ja hodim.4 S ljudima opakim ja ne sjedim i ne svraćam podlima.

more_horiz
Psalm 27.1 Jahve mi je svjetlost i spasenje: koga da se bojim? Jahve je štit života moga: pred kime da strepim?

more_horiz
Galatima 1.10 Doista,nastojim li ovo pridobiti ljude ili Boga? Ili idem li za tim da ljudima ugodim? Kad bih sveudilj nastojao ljudima ugađati, ne bih bio Kristov
sluga.

more_horiz
Psalm 18.1 Ljubim te, Jahve, kreposti moja!2 Jahve, hridino moja, utvrdo moja spase moj; Bože moj, pećino moja kojoj se utječem, štite moj, snago spasenja moga, tvrđavo moja!

more_horiz
Psalm 2.1 Blažen onaj kome je grijeh otpušten, kome je zločin pokriven!2 Blago čovjeku kome Jahve ne ubraja krivnju i u čijem duhu nema prijevare!

more_horiz
Matej 11.25 U ono vrijeme reče Isus: Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima.
26 Da, Oče, tako se tebi svidjelo.
27 Sve je meni predao Otac moj i nitko ne pozna Sina doli Otac niti tko pozna Oca doli Sin i onaj kome Sin hoće objaviti.28 Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti.
29 Uzmite jaram moj na sebe, učite se od mene jer sam krotka i ponizna srca i naći ćete spokoj dušama svojim.
30 Uistinu, jaram je moj sladak i breme moje lako.

more_horiz
Propovednik 7.8 Bolji je svršetak stvari nego njezin početak i bolja je strpljivost od oholosti.

Propovednik 8.1 Tko je kao mudrac? Tko još umije tumačiti stvari? Čovekova mudrost prosvetljuje ga, čini da se prkos njegovog lica promeni.

more_horiz
Izaija 8.11 Jer, ovako mi reče Jahve, kad me rukom uhvatio i opomenuo da ne idem putem kojim narod ovaj ide:12 Ne zovite urotom sve što narod ovaj urotom zove; ne bojte se čega se on boji i nemajte straha.13 Jahve nad Vojskama - on jedini nek' vam svet bude; jedino se njega bojte, strah od njega nek' vas prožme.

more_horiz
1 Ivanova 3.1 Gledajte koliku nam je ljubav darovao Otac: djeca se Božja zovemo, i jesmo. A svijet nas ne poznaje zato što ne poznaje njega.2 Ljubljeni, sad smo djeca Božja i još se ne očitova što ćemo biti. Znamo: kad se očituje, bit ćemo njemu slični, jer vidjet ćemo ga kao što jest.3 I tko god ima tu nadu u njemu, čisti se kao što je on čist.

more_horiz
Isaija 33.15 Onaj koji hodi u pravdi i pravo govori, koji prezire dobit od prinude, koji otresa ruku da ne primi mito, koji zatiskuje uši da ne čuje o krvoproliću, koji zatvara oči da ne vidi zlo:16 on će prebivati u visinama, tvrđe na stijenama bit će mu utočište, imat će dosta kruha i vode će mu svagda dotjecati.

more_horiz
Izaija 40.27 Zašto kažeš, Jakove, i ti, Izraele, govoriš: Moj put sakriven je Jahvi, Bogu mom izmiče moja pravica?28 Zar ne znaš? Zar nisi čuo? Jahve je Bog vječni, krajeva zemaljskih stvoritelj. On se ne umara, ne sustaje, i um je njegov neizmjerljiv.29 Umornome snagu vraća, jača nemoćnoga.30 Mladići se more i malakšu, iznemogli, momci posrću.31 Al' onima što se u Jahvu uzdaju snaga se obnavlja, krila im rastu kao orlovima, trče i ne sustaju, hode i ne more se.

more_horiz
Izaija 43.8 Izvedi narod slijep, premda oči ima, i gluh, premda uši ima.9 Neka se saberu sva plemena i neka se skupe narodi. Tko je od njih to prorekao i davno navijestio? Nek' dovedu svjedoke da se opravdaju, neka se čuje da se može reći: Istina je!10 Jer vi ste mi svjedoci, riječ je Jahvina, i moje sluge koje sam izabrao, da biste znali i vjerovali i uvidjeli da sam to ja. Prije mene nijedan bog nije bio načinjen i neće poslije mene biti.11 Ja, ja sam Jahve, osim mene nema spasitelja.12 Ja sam prorekao, spasio i navijestio, i nema među vama tuđinca! Vi ste mi svjedoci, riječ je Jahvina, a ja sam Bog13 od vječnosti - ja jesam! I nitko iz ruke moje ne izbavlja; što učinim, tko izmijeniti može?

more_horiz
Izaija 49.14 Sion reče: Jahve me ostavi, Gospod me zaboravi.15 Može li žena zaboravit' svoje dojenče, ne imat' sućuti za čedo utrobe svoje? Pa kad bi koja i zaboravila, tebe ja zaboraviti neću.16 Gle, u dlanove sam te svoje urezao, zidovi tvoji svagda su mi pred očima.17 Obnovitelji tvoji hitaju, rušioci tvoji i pustošitelji odlaze od tebe.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply