Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

descriptionModerni opadaci brace EmptyModerni opadaci brace

more_horiz
<blockquote>Da li smatrate,da negovorenje istine o drugim vjerskim denominacijama spada u krsenje zapovjedi Bozje:,,Ne svjedoci lazno na bliznjega svoga!''
Sta znaci svjedociti istinito na bliznjega svojega?</blockquote>

descriptionModerni opadaci brace EmptyRe: Moderni opadaci brace

more_horiz
Na prvom mestu sirenja dezinforacija o drugima jesu svestenici i pastori, verski ucitelji.

Cesto se sluze lazima u prikazivanju drugih vera kako bi svoje clanove zadrzali u svojim skupstinama.

S tim se sam susreo u radu sa ljudima koji pripadaju drugim Crkvama.
Na primer za nas adventiste svi drugi verski ucitelji, i to oni veoma obrazovani, uce kako smo mi legalisti koji verujemo da nas spasava Zakon. Posebno se sluze ismevanjem, ruganjem kako bi kod svojih vernika izazvali predrasude. Ono sto sam takodje primetio, ti ucitelji zabranjuju, ili u najmanju ruku plase svoje vernike da citaju nase knjige, a Elenu Vajt maltene proglasavaju sononistom i opasnom za citanje.

Ti moderni klevetnici, danas tako truju svoje vernike da je to strasno.

Na prvom mestu je duh ismevanja. Ovde se taj duh isto ispoljava. Neki se ismevaju i rugaju cinicno svemu sto je od adventista, i ostro napadaju.

Verujem da ce Bog suditi takvima. Jer su klevetnici. A klevetnici su zato sto nepoznaju adventisticko ucenje a o njemu govore po onome sto su culi od svojih verskih ucitelja.

more_horiz
Čujte moram pridodati tu i one koji za papu govore da je antikrist.
Isto tako opanjkavaju sestru Terezu i druge koji čine dobra djela.
bilo bi dobro toga se klonit.

more_horiz
Amen brate, trebamo znati da mi nismo svoji nego Kristovi. Tko može Njegove sluge opadati i osuđivati?

On je taj koji poznaje svako svoje otkupljenče, on je bio na Golgoti razapet za svakog čovjeka. Nismo mi bili razapeti za čovječanstvo.

Avaj, puni smo grijeha. Od pape pa do mene najmanje, neuke žene...

more_horiz
Davno je rečeno ne sudite da vam se ne sudi, i zašto vidiš trn u oku brata svojega , a brvno u svojemu ne, svi smo mi pozvani da budemo veleposlanici Isusa Krista na ovoj zemlji a ako smo njegovi predstavnici onda trebamo da se vladamo kao On da činimo ono što je on činio; prođe čineći dobro međusobne raspre i podbadanja donose razdor a služenje jednih drugima i činjenje jednog većim od sebe donosi obostrani blagoslov.Nije to jednostavno jer smo u grešnom tijelu, ali umiranje svakodnevno samome sebi donosi neprocjenjivo blago za sutra.

more_horiz
Izraele tvoja primedba je na mestu, ali nije opadanje ako se mi sada uhvatimo jedne teme i ja iznosim svoj stav a ti tvoj. Ja na primer kazem da je Elena Vajt lazni prorok ili ko zna ko, mozda je proglasim po mom ubedjenu atihristom, a ti izneses suprotan stav. To je i jeste razmena stavova. Tako se razgovara da bi se naucilo vise jedni od drugih.

Ali kad ja iznosim tvrdnje bez da ih ti mozes braniti, ili kada ja optuzujem neku veru i ucenje pa i papu, a ne dajem ljudima mogucnost da vide i drugu stranu medalje tada sam podmukao i opadam svoju bracu.

Ja pravim razliku u tome sto je opadanje brace cin koji se uvek cini ljudima iza ledja.

Ako bi katolicka Crkva tebi branila da citas moje knjige, a govorila ti naopacke ono sto ja kao vernik verujem, ili ako bi moja Crkva zabranjivala da ja citam ono sto izdaje katolicka Crkva, ujedno sirila o njoj lazi, tada je to opadanje.

Iznecu jedan primer. Dugo sam citao kako neki krugovi moje Crkve uce da je na papinim tijarama latiniski pisalo zamenik Sina Bozjeg. Kada bi se to prebacilo na brojeve, izasao bi skor tacno 666.
Tako su neki adventistcki teolozi pa i pisci, dokazivali da se iza pape krije antihristov broj 666.

Medjutim, dokazano je to nije istina.

Naravno moja Crkva je povukla takvu tvrdjenje, ali steta koja je ucinjenja nije mala.

Prema tome, kada nam nasi svestinici nesto govore treba proveriti njihova tvrdjenja. Jer vole oni da izmisljaju i lazu. U to sam se veoma uverio licno u radu sa ljudima.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply