Izraele tvoja primedba je na mestu, ali nije opadanje ako se mi sada uhvatimo jedne teme i ja iznosim svoj stav a ti tvoj. Ja na primer kazem da je Elena Vajt lazni prorok ili ko zna ko, mozda je proglasim po mom ubedjenu atihristom, a ti izneses suprotan stav. To je i jeste razmena stavova. Tako se razgovara da bi se naucilo vise jedni od drugih.
Ali kad ja iznosim tvrdnje bez da ih ti mozes braniti, ili kada ja optuzujem neku veru i ucenje pa i papu, a ne dajem ljudima mogucnost da vide i drugu stranu medalje tada sam podmukao i opadam svoju bracu.
Ja pravim razliku u tome sto je opadanje brace cin koji se uvek cini ljudima iza ledja.
Ako bi katolicka Crkva tebi branila da citas moje knjige, a govorila ti naopacke ono sto ja kao vernik verujem, ili ako bi moja Crkva zabranjivala da ja citam ono sto izdaje katolicka Crkva, ujedno sirila o njoj lazi, tada je to opadanje.
Iznecu jedan primer. Dugo sam citao kako neki krugovi moje Crkve uce da je na papinim tijarama latiniski pisalo zamenik Sina Bozjeg. Kada bi se to prebacilo na brojeve, izasao bi skor tacno 666.
Tako su neki adventistcki teolozi pa i pisci, dokazivali da se iza pape krije antihristov broj 666.
Medjutim, dokazano je to nije istina.
Naravno moja Crkva je povukla takvu tvrdjenje, ali steta koja je ucinjenja nije mala.
Prema tome, kada nam nasi svestinici nesto govore treba proveriti njihova tvrdjenja. Jer vole oni da izmisljaju i lazu. U to sam se veoma uverio licno u radu sa ljudima.