Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

descriptionSavjest EmptySavjest

more_horiz
Par riječi o savjesti.U poslanici Rimljanima na početku devetog poglavlja možemo pročitati : "Istinu govorim u Kristu -- ne lažem -- zato mi svjedoči moja savjest zajedno s Duhom Svetim... (Rim. 9:1)

Unutarnji duhovni čovjek,ima glas -- baš kao što izvanjski čovjek ima glas.Taj unutarnji glas duhovnoga čovjeka nazivamo savjest.
Ljudski duh ima glas koji nazivamo savjest.Neki ga nazivaju intuicijom,unutarnjim glasom ili vodstvom.Svijet ga naziva predosjećajem,ali se zapravo radi o glasu našeg duha.Naš duh nam može govoriti bilo da smo spašeni ili ne.
Ljudski je duh,skriveni čovjek srca.On je skriven fizičkim osjetilima.Ne možeš ga vidjeti svojim očima niti dotaći rukama.Ako si primio Krista,taj unutarnji čovjek je novo stvorenje u Njemu (2. Korinćanima 5:17).
Bog je po Ezekielu i Jeremiji proročki najavio kako će jednoga dana ukloniti iz ljudi srce od kamena i dati im novo srce.Obećao je da će u nas udahnuti svoga Duha.To je izvršio u Novom Savezu!
Novorođenje je ponovno rađanje ljudskoga duha.Kao što nam Pismo govori,ako je tko u Kristu,on je novi stvor.Sve staro u njegovom duhu nestalo je i sve je postalo novo.
Redovito proučavajući Bibliju i razmišljajući o njoj,primjenjujući je u svom životu,čovječji duh će postati snažan,a unutarnji glas savjesti postat će pouzdani vodič.
"Duh je čovječji svjetiljka Gospodnja..." (Izreke 20:27)
Novorođeni duh ima u sebi Božji život i prirodu.U njemu je Duh Sveti.

descriptionSavjest EmptyRe: Savjest

more_horiz
Da, savjest je važan dio čovjeka, što se tiče raspoznavanja dobra i zla. Zato je važno svoje duhovno tijelo hraniti sa Riječima iz Biblije, koje je Bog preko svojih sluga prenio nama.
Ako želimo imati čistu savjest, trebamo se vladati kako Bog to očekuje od nas. A njegove upute kako se vladati u društvu, kao dijete kao roditelj, muž, žene, i kako kršćanin mi nalazimo u Bibliji.

"Učini mi Bože čisto srce i duh prav ponovi u meni." (Psalam 51,10)
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply