Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Neću lažno kršćanstvo...

power_settings_newLogin to reply
3 posters

descriptionNeću lažno kršćanstvo... EmptyNeću lažno kršćanstvo...

more_horiz
Mladi se drogiraju, stariji se svađaju, ljudi se razvode, piju, tuku, ubijaju se, pljačka se svuda, na ulici nisi siguran a u našoj zemlji 90% ljudi izjavljuje da su kršćani...vlada nezaposlenost, ljudi kopaju po kontejnerima....

I...???? To zemlja kršćanska? MI smo zemlja glumaca i egoista. Zato nam i paše lažna religiznost jer ne moramo ni malo muke i truda unijeti u osobnu promjenu. A zašto bi, kad umjesto nas i Boga može da prašta naše grijehe neko isti kao što smo mi?

descriptionNeću lažno kršćanstvo... EmptyRe: Neću lažno kršćanstvo...

more_horiz
Pastori u crkvama svojim prijateljima iz klupe dali radna mjesta u crkvi, poslali u inozemstvo izvješće , treba nam domar i majstor, opa dva radna mjesta, svima dobro a članovi crkve nemaju pojma o radnim mjestima u crkvi. Važno je da uz mirovinu i plaću imaju još po jednu.

Svećenici imaju prekrasan auto. Zbilja je dobar, BMW ko nacrtan. I onaj pastorov je divan, najnoviji pežo.

Susjeda do mene i ja danas zajedno u dućan. Ona pijana , ja trijezna. Obje na crticu. Ona pivo, ja mlijeko.

Bilo svetenje kuća. kako da primiš svećenika u kuću a nemaš 20 kuna da staviš na stol?

Treba žena da sahrani muža. Neće nitko jer je muž njen musliman.

more_horiz
Mnogi danas ni ne vide dalje od svog ponosa i nekih lažnih tradicija koje nemaju veze sa pravim odnosom između nas i Boga.Ponos nam često ne dozvoljava da kažemo svom bližnjem Oprosti,žao mi je,pogriješio sam.Uzimamo li u obzir,koliko je samo naš Spasitelj bio ponizan i nije se uzdizao ni nad kime?Neka nam Isus Krist bude uzor.Ne uzimajmo si za pravo suditi drugog,a ne vidjeti sebe i brvna u našem oku.Samo je Jedan Savršen i Pravedan,naš Bog,Spasitelj i Otkupitelj Isus Krist.

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Noemi je napisao/la:
Pastori u crkvama svojim prijateljima iz klupe dali radna mjesta u crkvi, poslali u inozemstvo izvješće , treba nam domar i majstor, opa dva radna mjesta, svima dobro a članovi crkve nemaju pojma o radnim mjestima u crkvi. Važno je da uz mirovinu i plaću imaju još po jednu.

Svećenici imaju prekrasan auto. Zbilja je dobar, BMW ko nacrtan. I onaj pastorov je divan, najnoviji pežo.

Susjeda do mene i ja danas zajedno u dućan. Ona pijana , ja trijezna. Obje na crticu. Ona pivo, ja mlijeko.

Bilo svetenje kuća. kako da primiš svećenika u kuću a nemaš 20 kuna da staviš na stol?

Treba žena da sahrani muža. Neće nitko jer je muž njen musliman.

E draga moja,ocito da ti vidis da su teorija i praksa u raskoraku.A koliko njih koji sebe nazivaju krscaninom neznaju ni k sto je to,nemoj se uzrujavati,moli se Isusus da ti on bude put i istina,pusti ti to,sto znaci svecenje kuca za 20 kuna. da li ce moja kuca propasti bez tog svecenja,koji je to smisao toga,a sto se tice covjeka muslimana,njemu je tako svejedno,o koliki su se sahranili bez svecenika i nista u vreme komunizma pa to su neki obicaji,koje je su neke crkve izmislile za lovu.Mene brine vise strasno siromastvo koje preti Zemlji kao planeti,glad,prirodne katastrofe...........</BLOCKQUOTE>

more_horiz
[quote]Neću lažno kršćanstvo..[/quote]

Ni ja....

more_horiz
E vidis Noemi, kazes mi cuti bre malo, pricas vise od deset zena. A onda pokrenes temu na koju ja ne mogu reagovati pa sta mogu.

Puklo mi pred ocima dok citam.

Ma sta misle ti, ti, ti.... uh nesmem da kazem. Cu dobijem opomenu.

Ljudi meni muka od mene a kamo li od tih kvazi pastora i propovednika. Ili lazne religije.

Usudio se ja pre dok sam bio mladji da postavim i to pitanje. A oni meni, gle ispunjen si gorcinom. Pa ti samo kritikujes. I sve tako.

Gurno sam im prst u oko a oni me tako uhvatili na zub da sam to skupo platio. Ali kakav sam nisam se predavao. Jos bubnem nesto pa ostanem ziv, pa da vidite.

Kako ovo menjati? I dali mi mozemo pojedinacno nesto uciniti?

more_horiz
Jevrejin je napisao/la:
E vidis Noemi, kazes mi cuti bre malo, pricas vise od deset zena. A onda pokrenes temu na koju ja ne mogu reagovati pa sta mogu.

Puklo mi pred ocima dok citam.

Ma sta misle ti, ti, ti.... uh nesmem da kazem. Cu dobijem opomenu.

Ljudi meni muka od mene a kamo li od tih kvazi pastora i propovednika. Ili lazne religije.

Usudio se ja pre dok sam bio mladji da postavim i to pitanje. A oni meni, gle ispunjen si gorcinom. Pa ti samo kritikujes. I sve tako.

Gurno sam im prst u oko a oni me tako uhvatili na zub da sam to skupo platio. Ali kakav sam nisam se predavao. Jos bubnem nesto pa ostanem ziv, pa da vidite.

Kako ovo menjati? I dali mi mozemo pojedinacno nesto uciniti?

Možemo biti onakvi kave nas Isus želi.Ne razmišljati o lažnom krščanstvu tako da nas to razljuti,nego i takve ljubiti i moliti se za njih.Dobro da ti je muka od tebe samoga ,to je dobro i bolje nego od drugih da ti je muka.Gledajmo sve Isusovim očima. zajedništvo

more_horiz
Jeste muka mi od samog sebe, jedva cekam kada cu potpuno da se promenim i pobedim.

A hocu pobedu sada i to odma.

Ujedno, Sandra sada se molim, molim se za njih, ali prvo za sebe.

more_horiz
Što smo bliže Isusu,shvatit ćemo kako smo zli.Bit ćemo svjesniji kakvi smo i više ćemo voljeti ljude oko sebe,manje se ljutiti na koješta a kamoli druge osuđivati.
Slična Isusu,slična Isusu želim bit!moli

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Sandra je napisao/la:
Što smo bliže Isusu,shvatit ćemo kako smo zli.Bit ćemo svjesniji kakvi smo i više ćemo voljeti ljude oko sebe,manje se ljutiti na koješta a kamoli druge osuđivati.

Sandra da li si ovim htjela reci nesmijemo i mi biti lazni krscani?obred </BLOCKQUOTE>

more_horiz
Dina je napisao/la:

<BLOCKQUOTE>

Sandra je napisao/la:

Sandra da li si ovim htjela reci nesmijemo i mi biti lazni krscani?obred
Naravno,sebe čistim čuvati,nikoga osuđivati.Za druge stalno moliti.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Sandra je napisao/la:
Dina je napisao/la:

<BLOCKQUOTE>

Sandra je napisao/la:

Sandra da li si ovim htjela reci nesmijemo i mi biti lazni krscani?obred
Naravno,sebe čistim čuvati,nikoga osuđivati.Za druge stalno moliti.</BLOCKQUOTE>

Ovo je super receno,ali mene zanima sto to prakticno znaci?</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Praktično evo ovako:vidim svašta,pozivaju se na Božje ime a rade šta hoće.Ja sam doživjela od onih koji pripadaju Isusu isto svašta,al me Gospodin nešto naučio iz toga.Svi mi imamo različitu spoznaju o Bogu sukladno našem shvačanju ili razumjevanju.Tako da se uopče ne ljutim na nekog tko viče ja sam krščanin a djela govore drugo.S godinama te Gospod nauči strpljenju,ljubavi,suosječanju,svemu onome što je slično Isusu.Važno je željeti svakim danom suobličavat se u lik Kristov,tako da snagom Duha Svetoga mnoge stvari bolje razumješ.Ne uzrujava me neznanje mnogih i ovdje na forumu,jer svi smo mi na različitom duhovnom stajalištu a što bliže Isusu to si blaži,suosječajniji imaš više strpljenja i razumjevanja itd.To je normalni duhovni rast.

more_horiz
Tako da se uopče ne ljutim na nekog tko viče ja sam krščanin a djela govore drugo.

Da, ali dobijes hrpu nevjernika jer su im svecenici pedofili ogadili vjeru.

I tako ti ateisti idu u pakao.

Krscanstvo nije humanizam. Svrsetak stvari i naseg zivota nije sreca vec SLAVA BOZJA.

Isus je otkrivao licemjerje u svojem dobu, kao i svaki Bozji prorok, tako trebamo i mi ciniti.

more_horiz
dominik je napisao/la:
Tako da se uopče ne ljutim na nekog tko viče ja sam krščanin a djela govore drugo.

Da, ali dobijes hrpu nevjernika jer su im svecenici pedofili ogadili vjeru.

I tako ti ateisti idu u pakao.

Krscanstvo nije humanizam. Svrsetak stvari i naseg zivota nije sreca vec SLAVA BOZJA.

Isus je otkrivao licemjerje u svojem dobu, kao i svaki Bozji prorok, tako trebamo i mi ciniti.

Sandra hvala Bogu,da si tako daleko izrasla,ma da moramo stalno uzrastai svakim danom.Dominice objasni mi molim te pa kome je spasenje ponudjeno,da li smo mi kao krscani taj zip koji filtrira ljude?

more_horiz
Dragi dominiče,mislim da je Bog sa svima nama strpljiv!Nije na nama da upiremo prst i osuđujemo.U svom životu sam vidjela da samo ljubavlju možemo zadobit dušu za Krista.Raspravljanje nikud ne vodi.Znam to sve iz vlastitog iskustva a tih "licemjera" ima posvuda a oni su nekad naši najmiliji rodbina i dr.Bog me uči da ih trpim i ljubim,mogu ti reč da tada Bog zaista djeluje na njihova srca.Božji blagoslov dragi brate! grli

more_horiz
E najzad sam docekao da se ja i ti Sandra svadjamo. hihihi! A ako to ne budes htela ja cu te primorati, hi hi hi hi.

Naravno da se salim.

Nego imam ozbiljno pitanje za tebe.

Kako to da su do Isusa, pa i sam Isus verni ljudi govorili istinu o grehu tako da su gresnici morali da se suoce sa svojim stanjem, a sada odjednom mi moramo da trpimo, da im takticno i uvijeno iznosimo istinu?

Zar tebi to nije cudno?

Pazi ja znam kakav ces mi odgovor dati, i mnogi ce te ovde podrzati u tvom odgovoru, ali on po meni nije tacan.

Ima trenutaka kada je Isus gresnika podizao sa zemlje ili ga stitio od optuzivaca, ali isto tako ima trenutaka kada je otvoreno ukazivao na grehe i osudjivao.

Ta dragocena ravnoteza mora postojati.

Ne mozete u svakom trenutku i sa svima jednako ciniti. Ima kada moramo da dignemo glas i kazemo to je greh. Ima kada moramo sa ljubavlju i saosecanjem da podizemo jadne i slabe gresnike, koji osecaju potrebu za pomoc.

Dok oholima, i samouverenima a i sebicno hladnim srcima nesmemo uvijati zbog toga sto se bojimo njihove reakcije ili besa.

Imao sam priliku da sam s ljubavlju ali i autoritetom ljude korio za grehe. Otvoreno im davajuci na znanje pred svima oko njih da to sto cine nije u redu.

Jedno je nekoga trpiti, da bi smo mu pomogli i spasili, a drugo je kada ga moramo za njegovo dobro ukoriti. To ide zajedno, zar ne?

more_horiz
Dina je napisao/la:

Dominice objasni mi molim te pa kome je spasenje ponudjeno,da li smo mi kao krscani taj zip koji filtrira ljude?

Jao onome po kojemu sablazan dolazi. JAO! To su Isusove rijeci. Bilo bi bolje da si je MLINSKI KAMEN stavio oko vrata i bacio se u more. I to su Isusove rijeci.

Golem broj ljudi ne vjeruje, napusta vjeru, zbog licemjera. I ti kazes, vi kazete, nemoj nista govoriti. Pusti licemjere neka budu licemjeri. Neka ljudi i dalje odbacuju vjeru u Krista jer licemjerima nitko nista ne govori.

Po cemu ja znam. Po plodovima. Po plodovima Dina. Tko se zavjetovao na celibat a ima "javnu tajnu" kuharicu koju vrti po krevetu. Tko se zavjetovao na cisti zivot a trusi zestice i vino. Tko treba biti svecenik Boga, a na njegovoj sluzbi nema ni D od Duha. Nema ni S od Sile. Nema ni B od Boga. Po plodovima.

Jao onima po kojima sablazan dolazi!

Nije li nasa duznost upozoriti takve? Nije li nasa duznost upozoriti sablaznjene da licemjeri nisu krscani?

Ili da samo mirno legnemo i cekamo da odemo u raj? Ne radeci apsolutno nista za Boga, ili da radimo samo ono sto nam godi. Lijepo ugodno, samoudovoljavajuce krscanstvo. Nazalost sto to moram reci, takvo krscanstvo nikada nije postojalo. Niti nece. Jer to nije krscanstvo.

more_horiz
remove_circleSimilar topics
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply