Joshua je napisao/la:Moja vjera je vjera Bogu,vjera Njegovoj riječi.Nisam savršen u tome,ali tko je?Tvoje je pravo vjerovati kome god želiš.Netko je već primjetio da ti samo pobijaš,ali neuvjerljivo i sa nedostatkom argumenata,tuđa mišljenja.Iznesi svoje mišljenje,al ne ismijavaj tuđe.
Ja sam primjetio da u je raspravama u kojima sudjelujem pojava valjanog argumenta jako rijetka. Što me nakon izjava na ovom topicu uopće ne čudi.
Jer ako ti možeš vjerovati u nešto samo zato što si zabrijao da je to "Božja Riječ", onda ti argumenti niti ne trebaju. Pa Bog je iznad svakog argumenta, i može biti istinit kad i najjači argumenti govore protiv njega. Argumenti, koju zapravo počivaju na ljudskom rasuđivanju koje je padom u grijeh djelo sotone, su djelo sotone. Kako mi onda uopće možemo govoriti o bilo kakvim argumentima, obarati mišljenja isl. kad je cijelo naše mišljenje daleko od Boga. Treba samo vjerovati u "Pismo".
A odakle smo pukni da je prethodna rečenica točna nema veze, treba nešto puknuti da ne završimo u ludari. Tako su muslimani pukli da je to Kuran, vi da je to Biblija, hinduisti nešto svoje...
Možeš ti u ovo gore vjerovati, naravno. Ja ne vjerujem. Ja vjerujem u Trojedinog Boga u kojem je druga osoba Logos.
Što je moje mišljenje je valda jasno. Imaš Katekizam KC na netu, i 2000 godina obrazlaganja i argumentiranja toga od puno ljudi, pametnijih i od tebe i od mene.