Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Svemoguc da ali u kojem smislu

power_settings_newLogin to reply
+11
No Nick
Aladin
vivi
Živac
forestsilvy
Mali princ
mirjam
hrvoje hrki
kainos
Spart
braslav
15 posters

descriptionSvemoguc da ali u kojem smislu - Page 2 EmptyRe: Svemoguc da ali u kojem smislu

more_horiz
Joshua je napisao/la:
Moja vjera je vjera Bogu,vjera Njegovoj riječi.Nisam savršen u tome,ali tko je?Tvoje je pravo vjerovati kome god želiš.Netko je već primjetio da ti samo pobijaš,ali neuvjerljivo i sa nedostatkom argumenata,tuđa mišljenja.Iznesi svoje mišljenje,al ne ismijavaj tuđe.

Ja sam primjetio da u je raspravama u kojima sudjelujem pojava valjanog argumenta jako rijetka. Što me nakon izjava na ovom topicu uopće ne čudi.

Jer ako ti možeš vjerovati u nešto samo zato što si zabrijao da je to "Božja Riječ", onda ti argumenti niti ne trebaju. Pa Bog je iznad svakog argumenta, i može biti istinit kad i najjači argumenti govore protiv njega. Argumenti, koju zapravo počivaju na ljudskom rasuđivanju koje je padom u grijeh djelo sotone, su djelo sotone. Kako mi onda uopće možemo govoriti o bilo kakvim argumentima, obarati mišljenja isl. kad je cijelo naše mišljenje daleko od Boga. Treba samo vjerovati u "Pismo".

A odakle smo pukni da je prethodna rečenica točna nema veze, treba nešto puknuti da ne završimo u ludari. Tako su muslimani pukli da je to Kuran, vi da je to Biblija, hinduisti nešto svoje...

Možeš ti u ovo gore vjerovati, naravno. Ja ne vjerujem. Ja vjerujem u Trojedinog Boga u kojem je druga osoba Logos.

Što je moje mišljenje je valda jasno. Imaš Katekizam KC na netu, i 2000 godina obrazlaganja i argumentiranja toga od puno ljudi, pametnijih i od tebe i od mene.

descriptionSvemoguc da ali u kojem smislu - Page 2 EmptyRe: Svemoguc da ali u kojem smislu

more_horiz
Oprostite što se miješam, no vidim da ste stupili u nesporazum i da mislite na dvije različite stvari.

more_horiz
Logos-Riječ-Sin Božji- Svjetlo u smislu svjesnosti, spoznaje, Istinitog bivanja-Jesnost Boga

....... i

Riječ u smislu obilježavanja pojmova, razumijevanje,razlučivanje,analiza,logika

----------------------------------------------
Tako da sam uvidjela da ste pričali o različitim aspektima.

more_horiz
To dvoje ti je isto. Wink

more_horiz
Živac je napisao/la:
To dvoje ti je isto. Wink

...različiti su bili vaši aspekti gledanja na istu stvar: Riječ.

Đošua je mislio na besplodne rasprave...

more_horiz
Dragi Braslave,ne možeš ti,niti ja ni bilo tko ograničiti Boga.Pusti logiku i nevažne rasprave i vjeruj
-------------------------------------------------

Vidiš? Smile

...a ustvari se nisu poklopile teme, valne duljine...drunken

on je mislio na drugu vrst. A vi ste pričali o nečem drugom. Tako da je došlo do nesporazuma.

pecanje

more_horiz
Upravo tako Noemi.Naše rasprave o Bogu neće niti umanjiti niti uvećati Božju veličinu.Vjerujem u ono što piše u Svetom Pismu,a svatko tko ne dijeli mišljenje sa mnom ima pravo na to.Za mene filozofija i zaključci na temelju logike koji nisu u skladu sa onime što piše konkretno o postanku čovječanstva u Bibliji,su samo puka ljudska nastojanja da se objasni na znanstveni način da je Bog ograničen,a što nije istina.

more_horiz
E, kužim ja stara koka. Twisted Evil

Meni ste vi dečki super, svaki jedan.cheers Slava Bogu za vas.

more_horiz
Ja mislim da je Bog svemoguc.
Tako pise i u Bibliji i o tome se svako moze sam uveriti kroz iskustva s njim.

more_horiz
Živac je napisao/la:
Pa Bog je iznad svakog argumenta, i može biti istinit kad i najjači argumenti govore protiv njega. Argumenti, koju zapravo počivaju na ljudskom rasuđivanju koje je padom u grijeh djelo sotone, su djelo sotone. Kako mi onda uopće možemo govoriti o bilo kakvim argumentima, obarati mišljenja isl. kad je cijelo naše mišljenje daleko od Boga. Treba samo vjerovati u "Pismo".

Joshua je napisao/la:
Za mene filozofija i zaključci na temelju logike koji nisu u skladu sa onime što piše konkretno o postanku čovječanstva u Bibliji,su samo puka ljudska nastojanja da se objasni na znanstveni način da je Bog ograničen,a što nije istina.

Vidiš da je ovo gore isto. Takvo razmišljanje jednostavno nema temelja jer polaziš od teze koja ničim nije potkrijepljena, a to je da je Biblija Riječ Božja.

more_horiz
Ja tebe Živac uopće ne razumijem.Daj sad malo pojasni,da li smatraš da Biblija nije od Boga i kao takva da nije autoritativna ili želiš reći da se tom tvrdnjom da je Biblija Riječ Božja,izjednačava sa samim Bogom?Što je za tebe Riječ Božja i koga to kršćani trebaju slušati da bi bili za tebe kršćani?Po ovome kako ti pišeš meni barem ispada da ti misliš za znanost da je više od Boga nego samo Sveto Pismo.

more_horiz
Joshua je napisao/la:
Daj sad malo pojasni,da li smatraš da Biblija nije od Boga...?

Ne, naravno da smatram da je od Boga. Ja samo velim da pojedinac mora imati neke razumne razloge zašto smatra da je od Boga. Jer ako nema može sve smatrati od Boga, pa recimo i knjigu Da Vincijev kod. A ako se pozdravi sa svakom mogućnošću razumnog razmišljanja govoreći da je ono ljudsko, dakle nesavršeno, ne može niti imati razloga nečemu vjerovati da je od Boga.

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Živac je napisao/la:
Joshua je napisao/la:

Ne, naravno da smatram da je od Boga. Ja samo velim da pojedinac mora imati neke razumne razloge zašto smatra da je od Boga. Jer ako nema može sve smatrati od Boga, pa recimo i knjigu Da Vincijev kod. A ako se pozdravi sa svakom mogućnošću razumnog razmišljanja govoreći da je ono ljudsko, dakle nesavršeno, ne može niti imati razloga nečemu vjerovati da je od Boga.

A razumni razlozi mogu biti ako netko ima stvarno zdrav razum.Kako cu ja znati koliko je zdrava razuma netko,pa mi je lakse vjerovati Bozjoj rijeci nego necijem zdravom razumu,za koga nisam sigurna,a jako mi je zao sto nam se stalno prigovara da nemamo argumente,sto naravno nije tocno.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Ljudski um kao takav je ograničen i ne možemo se uvijek oslanjati samo na razum.Razum,logika,naše poimanje onog što je Bog učinio,a da prije svega nismo uzeli u obzir Božji autoritet i dosljednost Biblije je stvar individue,a tako možemo beskonačno raspravljati "ja mislim Bog je ovakav,ti misliš Bog je onakav....." Kamo bi nas to odvelo,oslanjajući se na našu logiku?Vjerovati onome što piše u Svetom Pismu je prva stavka koju ne smijemo zanemariti,a samim time ne isključujemo razum jer logički i razumno je vjerovati Božjoj Riječi ako nas je On stvorio.

more_horiz
Živac je napisao/la:
Joshua je napisao/la:

Služba je nebeskih anđela da pripreme naša srca i umove da bismo razumjeli Božju Riječ, da budemo oduševljeni njenom ljepotom, opomenuti savjetima, ohrabreni i ojačani obećanjima koja se u njoj nalaze.Razumijevanje Biblijskih istina zavisi od intelektualne moći onoga koji proučava a još više od iskrenosti namjera i od ozbiljne želje za pravednošću.Mada je Biblija puna opomena protiv lažnih učitelja ipak su mnogi spremni povjeriti svoje spasenje svećenstvu.Nemoguće je da čovjek koji se drži Svetog pisma štuje Boga na pogrešan način.

more_horiz
Dina je napisao/la:
A razumni razlozi mogu biti ako netko ima stvarno zdrav razum.Kako cu ja znati koliko je zdrava razuma netko,pa mi je lakse vjerovati Bozjoj rijeci nego necijem zdravom razumu,za koga nisam sigurna,a jako mi je zao sto nam se stalno prigovara da nemamo argumente,sto naravno nije tocno.

Pa ne možeš znati da je to Božja Riječ ako nemaš zdrav razum.

I da, ne vjeruješ nečijem zdravom razumu, vjeruješ svom zdravom razumu. Ako si slobodna od svih okova, on će te sigurno odvesti do Boga. Ako nisi slobodna onda te ionako ništa ne može spasiti.

more_horiz
Živac je napisao/la:
Dina je napisao/la:
A razumni razlozi mogu biti ako netko ima stvarno zdrav razum.Kako cu ja znati koliko je zdrava razuma netko,pa mi je lakse vjerovati Bozjoj rijeci nego necijem zdravom razumu,za koga nisam sigurna,a jako mi je zao sto nam se stalno prigovara da nemamo argumente,sto naravno nije tocno.

Pa ne možeš znati da je to Božja Riječ ako nemaš zdrav razum.

I da, ne vjeruješ nečijem zdravom razumu, vjeruješ svom zdravom razumu. Ako si slobodna od svih okova, on će te sigurno odvesti do Boga. Ako nisi slobodna onda te ionako ništa ne može spasiti.

Zdrav razum je prema Solomunu - znanje svetih stvari, a ne instrument uma praktičkog uma kojemu priskače u pomoć apriorni um..-transcendentalni um..

more_horiz
Znam samo dve stvari koje SVEMOGUĆI BOG ne može učiniti.

Prva: Bog ne može lagati!

Druga: Bog ne može a da ne ispuni ono što je obećao!

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply