Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

descriptionObrana Europe - obrana apologetike EmptyObrana Europe - obrana apologetike

more_horiz
Svijet je napadnut lažnom religijom koja nadahnjuje društvenoekonomski život narodima i potiskuje primjenu Kristovih načela u ekonomskoj bazi i nadgardnji svih naroda..Od vjere ćemo živjeti od nevjere ćemo propasti.
Branimo kršćanstvo praktičnom apologetikom, primjenimo moć Kristovu u svagdašnjem životu..

descriptionObrana Europe - obrana apologetike EmptyRe: Obrana Europe - obrana apologetike

more_horiz
hm...dragi abrahame nema vise mjesta obrani...krscanstvo u evropi je odavno pregazeno

descriptionObrana Europe - obrana apologetike EmptyRe: Obrana Europe - obrana apologetike

more_horiz
Evropa nije kršćanska i baš zato je trebamo evangelizirati praktičnim kršćanstvom a ne nekim uzvišenim teologijama.

more_horiz
Feba je napisao/la:
Evropa nije kršćanska i baš zato je trebamo evangelizirati praktičnim kršćanstvom a ne nekim uzvišenim teologijama.

Kristovo - kršćanstvo - evanđelje kako ga On "vidi" i podučava svoje učenike - raduje me zainteresiranost za praktično kršćanstvo puno sile i istine Duha Svetog..Bog šalje prve kišne kapi istinskog probuđenja..Duše će se zaželjeti Boga, jer u kutevima duša čami čežnja za ispunjenjem obećanja koji je Bog izrekao Adamu -Evi.Pronaći te kutke gdje se čežnja sklupčala od straha pred zmijom..dirnuti "jednostavnim evanđeljem", svuda i stalno.Prvo, koji znaju evanđelje , moraju se vratiti Bogu odbacivanjem svojih idola..Bog nam daje viziju praktičnog evangeliziranja Europe, i kršćanstvo se mora vratiti Europi i Europa kršćanstvu--Mislim i narodom i institucijom i Crkvom ..U početku bila je mala grupica učenika oko Krista..
Vjerujem da je Bog spreman dati viziju a da mu se mi nismo obratili primiti je...
-------------
Došli upravo sa posla...

more_horiz
dominik je napisao/la:
hm...dragi abrahame nema vise mjesta obrani...krscanstvo u evropi je odavno pregazeno

Mislim da je sekularizacija ljudima već postala bljutava..

more_horiz
Radimo tako da svaki od nas ohrabri svoga bližnjega da preispita svoj odnos sa Bogom. Život naš i riječi naše neka svjetle. A Gospodin će da doda snagu, vjeru, probuđenje....On to hoće i može....tek promijenjen pojedinac može donijeti kvalitetu.

Što se mene tiče, nisam za Europu, dobra meni naša zemlja i bez europskog ucijenjavanja i karakternog zahlađivanja.

Što je Planeta toplija, to je ljudsko srce hladnije. affraid

Ej, ljudi, ako se želimo podsjetiti čovječnosti, da trknemo časkom do braće bosanaca. Oni dočekaju čovjeka s pitom krumpirušom i sirnjačom, crnom kavicom i ratlukom, i pitaju : jesi se umorio, prijatelju! Ma, šta će mi europa u kojoj deset godina živiš pored komšije a ne znaš ni kako se zove, niti on , tko si ti! A kamoli kahva sa rahatlukom. Razz

more_horiz
Crkve žele natrag u ustav

Pastorova kći Angela Merkel je za uključivanje
'kršćanskog naslijeđa' u ustav. Njemački kardinali ne žele 'bezbožnu Europu',
Francuzi ne žele ni čuti za spominjanje kršćanstva. Papa šuti.

BERLIN - Nastojanja Njemačke da oživi projekt europskog ustava
potaknula su čelnike crkvenih zajednica u Europi da obnove vlastitu posustalu
kampanju za uključivanje kršćanskog naslijeđa u taj dokument.

Tako su učestali pozivi katoličkih i protestantskih prelata njemačkoj
kancelarki Angeli Merkel da se snažno založi za spominjanje kršćanstva
u europskom ustavu tijekom aktualnog predsjedanja Njemačke Europskom unijom.
Naime, njezin je otac bio pastor, a Merkel i osobno podupire takve
prijedloge.

Među čelnicima koji su se ovog mjeseca založili za spominjanje kršćanstva u
europskom ustavu bili su njemački kardinal Karl Lehmann, predsjednik
njemačke biskupske konferencije, i minhenski kardinal Friedrich Wetter.
"Ne želimo bezbožnu državu i bezbožnu Europu", rekao je Wetter.

Papa Benedikt Šesnaesti nije se zasad poveo za primjerom svog
prethodnika Ivana Pavla Drugog, koji je u vrijeme izrade nacrta
europskog ustava zatražio spomen kršćanstva u tom dokumentu.

"Njegov je stav prema Europi nijansiraniji, dok je onaj Ivana Pavla
Drugog bio obilježen idealizmom", istaknuo je Hugo Brady iz
londonskog Centra za europske reforme.

Njemačka je kancelarka tijekom vikenda u razgovoru za tjednik Focus
signalizirala da prihvaća njihove zahtjeve. "Europa mora nastaviti
razmatrati to pitanje", poručila je Merkel.

No, čini se malo vjerojatnim da će EU u nacrtu ustava ići dalje od ukazivanja
na "kulturno, vjersko i humanističko naslijeđe" Europe, sukladno
dogovoru iz 2004. kojim je EU reagirao na snažnu kampanju Vatikana i
tradicionalno katoličkih zemalja.

"Europski čelnici trenutno pokušavaju sročiti zajedničko priopćenje
povodom 50. godišnjice Rimske povelje i zasigurno neće biti spremni uključiti
u taj dokument kakav novi kamen smutnje", smatra Brady.

Jedan se ambasador pri EU složio s Bradyjevom ocjenom: "Nema nikakvih
izgleda za ponovno pokretanje te rasprave", zaključio je ambasador.

Francuski ministar vanjskih poslova Philippe Douste-Blazy odbacio je
bilo kakvu mogućnost promjena. "Mi smo sekularna zemlja i ne želimo
takve reference u ustavnoj povelji", naglasio je Douste-Blazy.

more_horiz
remove_circleSimilar topics
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply