Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

descriptionMoje svjedocanstvo EmptyMoje svjedocanstvo

more_horiz
Evo u najkracim crtama cu..jer da sam napisao cijelu pricu ne bi moglo stat u jedan post...

Zovem se Davor , imam 17 god i dolazim iz Zenice (BiH).To sam vec naveo u temi upoznavanja.

Uglavnom , dosta sam propatio u djetinjstvu.Sada su mi roditelji rastavljeni najvise tatinom krivicom.On nas je sve psihicki maltretirao a najvise mamu.Ozenio se snjom samo iz koristi i na prevaru dobio pola garsonjere u kojoj sad zivimo ja,moja mama i mali brat (11 god).I sada hoce da se vrati iako su razvedeni a mi se moramo seliti kod moje majke (mama od moje mame.I mene je takodjer puno psihicki maltretirao u djetinjstvu...U osnovnoj skoli sam imao jako lose "drustvo" koji su me takodjer psihicki maltretirali,smatrali su me prakticno kao svog "roba".Ali ja se nisam nikad usudio da kazem to mami.I sve to je posljedica trauma kakvih ja danas imam.Naime , imam problem mucanja , kad pricam zamuckujem , imam strah od usmenog odgovaranja u skoli,strah me otic u prodavnicu,izbjegavao sam drustvo itd. itd. Isao sam logopedu i psihologu ali nista nije pomoglo.Takodjer me u zadnje vrijeme strah spavat.Moje svjedocanstvo Alikako1.Ne znam vise sta da radim sa ovim problemima.

To je sto se tice mog stanja.

E sad drugi dio...
Moj tata je dio humanitarne organizacije LERC u Zenici i tim ujedno clan Evandjeoske crkve.I vise puta sam sa njim isao u nedjelju na sluzbu.I moja mama iako je rodjena muslimanka , dolazila je mnogo puta nedjeljom,i ja sam isao sa njom,obratila se i krstila.Medjutim,tada nisam puno tome ja pridavao paznju.Isao sam samo zato sto nisam imao gdje ostati i bilo mi je dosadno.

E sad treci dio...
Kada sam se trebao upisati u srednju skolu bio sam veoma neodlucan i upisao sam drugu gimnaziju samo zato sto mi je bila blizu i zbog jednog prijatelja.Ali je to bila fatalna greska sto sam upisao tu skolu.Zbog toga sam snosio posljedice.Prvi razred sam jedva prosao.Bilo je to i zbog teskoce skole ali i vecim dijelom mojih trauma kojih sam naveo u prvom dijelu mog svjedocanstva.Mama je zamolila profesore da odgovaram pismeno i samo zbog toga sam jedva prosao.I bilo mi je veoma drago i mislio sam da ce bit bolje u drugom razredu.Na raspustu sam isao logopedu i psihologu medjutim nije pomoglo,kako sam vec gore naveo.U drugom razredu mi je jos gore bilo.Vidio sam da mi je lose krenulo i dva mjeseca nisam isao u skolu.Hodao sam po gradu i smrzavao se po zimi.I pred kraj prosle godine,tj. pred kraj polugodista,vise nisam mogao izdrzat i rekao sam mami za sve.I na moju veliku radost,uspjeli smo zakljucit da ova skola nije za mene i ispisala me je i sad pauziram drugo polugodiste pa cu onda upisat zanat koji volim i koji sam odmah trebao upisat,ali Djavao je odradio svoje...

E sad cetvrti i najvaziniji dio...
U ovim danima kad ne idem u skolu i kad samo lijencarimMoje svjedocanstvo Icon_lol Moje svjedocanstvo Icon_lol neka me Sila potakla nesto me je povuklo,neznam ni ja sta tacno da otvorim ormar i uzmem Novi Zavjet da citam.Poceo sam citat i jako sam se mirno i spokojno osjecao kad citam.I onda za par dana sam uzeo knjigu "MIR S BOGOM" i procitao sam je cijelu i jako mi je pomogla i odgovorila na moja mnoga pitanja.I svakim danom citajuci Novi Zavjet sigurniji sam da trebam molit Boga da mi oprosti moje grijehe,da prihvatim Krista kao svog Spasitelja i Gospodara.Pa sam se registrovao na ovaj forum u nadi da cu biti u zajednici sa ostalim krscanima,da mi pruze potporu i da nadjem odgovor na jos mnoge nedoumice.Htio sam sa ocem da popricam o ovome i da imam bar nekoga ko ce mi pruziti potporu ali neki dan sam ga cuo kako psuje ... i shvatio sam mnoge stvari koje mi je mama govorila ali je nisam slusao;kako on ide u crkvu samo iz koristi.Ali nebih sad o tome...

Eto to je moja ukratno zivotna prica...

Nek je Krist sa vama,Moje svjedocanstvo Amen1

descriptionMoje svjedocanstvo EmptyRe: Moje svjedocanstvo

more_horiz
hrabro svjedoćanstvo. Hvala ti na njemu i hvala Bogu na tebi. Što se tiće ovog zadnjeg:

"Pa sam se registrovao na ovaj forum u nadi da cu biti u zajednici sa ostalim krscanima,da mi pruze potporu i da nadjem odgovor na jos mnoge nedoumice."

Prvo, da me netko nebi krivo shvatio, nemam ništa protiv foruma niti bilo što u tome kontekstu, ali, toplo ti preporućam, da unatoć razlogu koji si naveo prije svega traži to isto, ali osobno i sa Bogom i Gospodom Isusom Kristom. To ti je najvažnije, najbitnije i najosnovnije da bih mogao biti živ, živjeti i rasti u Kristu. Bez toga, male vajde od zajedništva i svega ostaloga sa drugima. Nekažem ti to zbog bilokojeg drugog razloga doli jednog i jedinog - u Boga se NIKAD nećeš moći razočarati, dok je to kod nas ljudi ipak relativno. primjera radi, ovaj moj post te već može razoćarati u neku ruku, al opet, nebih ti to govorio da i sam nisam svjestan svih neugodnosti i nepoželjnih stvari koje te mogu zateći., a sve sa svrhom da: sumanjš, upadaš u nedoumice, dileme o Bogu i mnogo toga nepotrebnoga, nekorisnoga i štetnoga za tvoju dušu. Zato ti još jednom napominjem, prvo i prije SVEGA moraš izgradit ćvrst i prisan (osoban) odnos sa Bogom, i Njegovom riječi. (biblijom). To je što se tiće potpore i zajedništva. 

A što se tiće nedoumica, osobno, nemislim da je forum mjesto za traženje odgovora, (mada možeš naći, to stoji, eto primjer pitao si za mastrubaciju, odgovor si dobio, al pogledaj koliko njih...i sad je na tebi: izabrati ono što ti odgovara, ILI ono što je istina. E, al kvaka je u tome da đavao ZAVODI tako što te uvjeri u neistinu, pa ti onda reci što je istina a što laž. Shvaćaš što hoću reći?) prije bih ti savjetovao, opet meni osobno, pouzdane naćine za traganjem istine o nekoj (više manje, bilokojoj) temi/nedoumici, poput: internet stranica na kojima možeš naći propovjedi o dotićnoj temi, i tako. Nebih htio reklamirati, no ako hoćeš, pošaljem ti PM sa linkovima VRLO korisnih i prije svega čistih, tj. istinitih Božjih ljudi. 

Eto toliko od mene, želim ti Božji blagoslov, i neka te Otac nebeski očuva u Krisu Isusu te da ono što je zapoćeo u tebi, svojom milošću i dovrši. Na slavu Njegova Imena. amen!

more_horiz
vega je napisao/la:
hrabro svjedoćanstvo. Hvala ti na njemu i hvala Bogu na tebi. Što se tiće ovog zadnjeg:

"Pa sam se registrovao na ovaj forum u nadi da cu biti u zajednici sa ostalim krscanima,da mi pruze potporu i da nadjem odgovor na jos mnoge nedoumice."

Prvo, da me netko nebi krivo shvatio, nemam ništa protiv foruma niti bilo što u tome kontekstu, ali, toplo ti preporućam, da unatoć razlogu koji si naveo prije svega traži to isto, ali osobno i sa Bogom i Gospodom Isusom Kristom. To ti je najvažnije, najbitnije i najosnovnije da bih mogao biti živ, živjeti i rasti u Kristu. Bez toga, male vajde od zajedništva i svega ostaloga sa drugima. Nekažem ti to zbog bilokojeg drugog razloga doli jednog i jedinog - u Boga se NIKAD nećeš moći razočarati, dok je to kod nas ljudi ipak relativno. primjera radi, ovaj moj post te već može razoćarati u neku ruku, al opet, nebih ti to govorio da i sam nisam svjestan svih neugodnosti i nepoželjnih stvari koje te mogu zateći., a sve sa svrhom da: sumanjš, upadaš u nedoumice, dileme o Bogu i mnogo toga nepotrebnoga, nekorisnoga i štetnoga za tvoju dušu. Zato ti još jednom napominjem, prvo i prije SVEGA moraš izgradit ćvrst i prisan (osoban) odnos sa Bogom, i Njegovom riječi. (biblijom). To je što se tiće potpore i zajedništva.

A što se tiće nedoumica, osobno, nemislim da je forum mjesto za traženje odgovora, (mada možeš naći, to stoji, eto primjer pitao si za mastrubaciju, odgovor si dobio, al pogledaj koliko njih...i sad je na tebi: izabrati ono što ti odgovara, ILI ono što je istina. E, al kvaka je u tome da đavao ZAVODI tako što te uvjeri u neistinu, pa ti onda reci što je istina a što laž. Shvaćaš što hoću reći?) prije bih ti savjetovao, opet meni osobno, pouzdane naćine za traganjem istine o nekoj (više manje, bilokojoj) temi/nedoumici, poput: internet stranica na kojima možeš naći propovjedi o dotićnoj temi, i tako. Nebih htio reklamirati, no ako hoćeš, pošaljem ti PM sa linkovima VRLO korisnih i prije svega čistih, tj. istinitih Božjih ljudi.

Eto toliko od mene, želim ti Božji blagoslov, i neka te Otac nebeski očuva u Krisu Isusu te da ono što je zapoćeo u tebi, svojom milošću i dovrši. Na slavu Njegova Imena. amen!

Prije svega hvala na dobrom i pouzdanom odgovoru.

Sto se tice ovog prvog sto si naveo,da trazim prvo zajednistvo sa Bogom i Gospodinom Isusom Kristom mislim da si veoma upravu.Mislim da to mogu ostvariti citajuci Novi Zavjet,citajuci krscanske knjige i kroz molitvu.Ako sam sta izostavio nadopuni me.

Medjutim citajuci Novi Zavjet i knjigu "Mir s Bogom" nasao sam mnogo puta na to da moramo biti u zajednistvu sa ostalim krscanima.Medjutim,posto jos nisam spreman otici u crkvu,da bar preko ovog foruma osjetim zajednistvo sa ostalim krscanima.

I sto se tice ovih linkova za stranice bio bih ti zahvalan kad bi mi poslao.

Pozdrav.

more_horiz
vega je napisao/la:

A što se tiće nedoumica, osobno, nemislim da je forum mjesto za traženje odgovora, (mada možeš naći, to stoji, eto primjer pitao si za mastrubaciju, odgovor si dobio, al pogledaj koliko njih...i sad je na tebi: izabrati ono što ti odgovara, ILI ono što je istina. E, al kvaka je u tome da đavao ZAVODI tako što te uvjeri u neistinu, pa ti onda reci što je istina a što laž. Shvaćaš što hoću reći?) prije bih ti savjetovao, opet meni osobno, pouzdane naćine za traganjem istine o nekoj (više manje, bilokojoj) temi/nedoumici, poput: internet stranica na kojima možeš naći propovjedi o dotićnoj temi, i tako.

Kakve veze imaju istina ili laž sa mastrubacijom?
Istina može samo reći,točno je on mastrubira,laž opet može reći svoje.
Nikakva istina nije donjela zakone da li je ili nije mastrubacija grijeh.
Zakone iz SZ zavjeta dijelo je Jahvino,on je odredio da je to grijeh i točka.
Sve protivnike drugačijeg mišljenja naziva se sotonom,vragom ili đavlom.
Čemu onda rasprave na tu temu ili neku drugu kad uvažavate samo jedno mišljenje,
naravno kakvo vama odgovara jer za primjer:
Onaj tko mastrubira je griješan,on je đavo,sotona itd,ali za zakon o
obrezanju(za koji se kazna smrt)već ne vrijede zakoni iz SZ.
Dakle ako hoćete sudit po zakonima iz SZ onda se držite svih,ama baš svih
zakona iz SZ.
Pojedinci bi malo šetali iz SZ u NZ kako njima odgovara.

more_horiz
Zdravo i tebi.

Povratak Medenog je napisao/la:
Kakve veze imaju istina ili laž sa mastrubacijom?

bilo bi zgodno da proćitaš moj post na temi mastrubacija, pa ćeš imati pobliži uvid u moj stav.

more_horiz
davor_ze je napisao/la:
Evo u najkracim crtama cu..jer da sam napisao cijelu pricu ne bi moglo stat u jedan post...

Zovem se Davor , imam 17 god i dolazim iz Zenice (BiH).To sam vec naveo u temi upoznavanja.

Uglavnom , dosta sam propatio u djetinjstvu.Sada su mi roditelji rastavljeni najvise tatinom krivicom.On nas je sve psihicki maltretirao a najvise mamu.Ozenio se snjom samo iz koristi i na prevaru dobio pola garsonjere u kojoj sad zivimo ja,moja mama i mali brat (11 god).I sada hoce da se vrati iako su razvedeni a mi se moramo seliti kod moje majke (mama od moje mame.I mene je takodjer puno psihicki maltretirao u djetinjstvu...U osnovnoj skoli sam imao jako lose "drustvo" koji su me takodjer psihicki maltretirali,smatrali su me prakticno kao svog "roba".Ali ja se nisam nikad usudio da kazem to mami.I sve to je posljedica trauma kakvih ja danas imam.Naime , imam problem mucanja , kad pricam zamuckujem , imam strah od usmenog odgovaranja u skoli,strah me otic u prodavnicu,izbjegavao sam drustvo itd. itd. Isao sam logopedu i psihologu ali nista nije pomoglo.Takodjer me u zadnje vrijeme strah spavat.Moje svjedocanstvo Alikako1.Ne znam vise sta da radim sa ovim problemima.

E sad drugi dio...
Moj tata je dio humanitarne organizacije LERC u Zenici i tim ujedno clan Evandjeoske crkve.I vise puta sam sa njim isao u nedjelju na sluzbu.I moja mama iako je rodjena muslimanka , dolazila je mnogo puta nedjeljom,i ja sam isao sa njom,obratila se i krstila.Medjutim,tada nisam puno tome ja pridavao paznju.Isao sam samo zato sto nisam imao gdje ostati i bilo mi je dosadno.

E sad treci dio...
Kada sam se trebao upisati u srednju skolu bio sam veoma neodlucan i upisao sam drugu gimnaziju samo zato sto mi je bila blizu i zbog jednog prijatelja.Ali je to bila fatalna greska sto sam upisao tu skolu.Zbog toga sam snosio posljedice.Prvi razred sam jedva prosao.Bilo je to i zbog teskoce skole ali i vecim dijelom mojih trauma kojih sam naveo u prvom dijelu mog svjedocanstva.Mama je zamolila profesore da odgovaram pismeno i samo zbog toga sam jedva prosao.I bilo mi je veoma drago i mislio sam da ce bit bolje u drugom razredu.Na raspustu sam isao logopedu i psihologu medjutim nije pomoglo,kako sam vec gore naveo.U drugom razredu mi je jos gore bilo.Vidio sam da mi je lose krenulo i dva mjeseca nisam isao u skolu.Hodao sam po gradu i smrzavao se po zimi.I pred kraj prosle godine,tj. pred kraj polugodista,vise nisam mogao izdrzat i rekao sam mami za sve.I na moju veliku radost,uspjeli smo zakljucit da ova skola nije za mene i ispisala me je i sad pauziram drugo polugodiste pa cu onda upisat zanat koji volim i koji sam odmah trebao upisat,ali Djavao je odradio svoje...

U ovim danima kad ne idem u skolu i kad samo lijencarimMoje svjedocanstvo Icon_lol Moje svjedocanstvo Icon_lol neka me Sila potakla nesto me je povuklo,neznam ni ja sta tacno da otvorim ormar i uzmem Novi Zavjet da citam.Poceo sam citat i jako sam se mirno i spokojno osjecao kad citam.I onda za par dana sam uzeo knjigu "MIR S BOGOM" i procitao sam je cijelu i jako mi je pomogla i odgovorila na moja mnoga pitanja.I svakim danom citajuci Novi Zavjet sigurniji sam da trebam molit Boga da mi oprosti moje grijehe,da prihvatim Krista kao svog Spasitelja i Gospodara.Pa sam se registrovao na ovaj forum u nadi da cu biti u zajednici sa ostalim krscanima,da mi pruze potporu i da nadjem odgovor na jos mnoge nedoumice.Htio sam sa ocem da popricam o ovome i da imam bar nekoga ko ce mi pruziti potporu ali neki dan sam ga cuo kako psuje ... i shvatio sam mnoge stvari koje mi je mama govorila ali je nisam slusao;kako on ide u crkvu samo iz koristi.Ali nebih sad o tome...

Malo mi je čudno da tvoj tata ide u crkvu i da je bio tiranin!
To bi trebalo biti nespojivo!
Ako već neideš ucrkvu(a trebao bi) onda bar sa par kršćana koji su ti dragi,,,koje smatraš moralnim i duhovnim osobama,nađi se ponekad na razgovoru ,,imajte neku molitvenu grupu!
Teško je biti tek obraćen a duhovno rasti bez zajedništva!
Možda se ti nikad nebi obratio da nisi imao tako traumatična iskustva u odrastanju!
Budući da te je Bog privukao k sebi,,da si osjetio njegovu ljubav,TI SI NETKO VRIJEDAN,,ako vrijediš Bogu,onda vrijediš kao čovjek uopće!
Nemoj imati nisko mišljenje o sebi!Sve ovo prije,,bilo pa prošlo!
Sad idi kroz život sa novom snagom,Bog je sa tobom,ti si mu izuzetno drag!

more_horiz
patriot_1 je napisao/la:
davor_ze je napisao/la:

E sad drugi dio...

E sad treci dio...

Malo mi je čudno da tvoj tata ide u crkvu i da je bio tiranin!
To bi trebalo biti nespojivo!
Ako već neideš ucrkvu(a trebao bi) onda bar sa par kršćana koji su ti dragi,,,koje smatraš moralnim i duhovnim osobama,nađi se ponekad na razgovoru ,,imajte neku molitvenu grupu!
Teško je biti tek obraćen a duhovno rasti bez zajedništva!
Možda se ti nikad nebi obratio da nisi imao tako traumatična iskustva u odrastanju!
Budući da te je Bog privukao k sebi,,da si osjetio njegovu ljubav,TI SI NETKO VRIJEDAN,,ako vrijediš Bogu,onda vrijediš kao čovjek uopće!
Nemoj imati nisko mišljenje o sebi!Sve ovo prije,,bilo pa prošlo!
Sad idi kroz život sa novom snagom,Bog je sa tobom,ti si mu izuzetno drag!

Razmisljam vec dugo da idem u crkvu...ne poznajem uzivo nijednog krscanina ali zato preko neta (facebook) upoznao sam jednu super prijateljicu,ujedno i krscanka i sa njome se dopisujem.
I hvala na ohrabrenju brate!
Znam pastora crkve u Zanici ili Tuzli,,,nisam siguran koje mjesto je.
Super čovjek,,,Bapristička ili prije će bit Pentekostalna Crkva,,Zoran se zove!
Probaj se sa njim povezati!
Probat ću naći nešto o njoj:

Basic Info

Name:
EVANĐEOSKA CRKVA TUZLA
Category:
Organizations - Religious Organizations
Description:
Language: Bosanski | English
The Evangelical Church Tuzla

www.ecbih.com

History

Tuzla Picture from Fall 2004Tuzla is in the North-East of Bosnia and Herzegovina and the third largest city. Tuzla Canton is the most populated in the whole of BiH with around 500 000 inhabitants.

The history of the church starts during the war, in 1994, when Nikola Skrinjarić and Karmelo Kresonja were visiting Tuzla, transporting and providing aid through the humanitarian organisation ‘Agape’. Klaus Domke, a German missionary, stayed in Tuzla and, apart from distributing humanitarian aid, was sharing the hope and love of the Lord with people.

The Evangelical Church of Tuzla (ECT) was founded in 1995, when the first baptisms were performed by Nikola Skrinjarić, and the church was officially registered the same year. At that time Klaus left for Bihać and Nenad and Zorica Jambrović, a couple from Zagreb, Croatia came to stay and pastor the church full-time.

After two years of moving and renting, the church’s current building was found and bought. Nenad and Zorica moved back to Zagreb in 2001 and Zoran Pavić and Nives Targuš took over leadership of the church. Zoran was born in Tuzla and Nives came to Tuzla in 1998 from Osijek, Croatia to help in full time ministry. In 2002, Nives and Zoran got married, and in 2003 Zoran was ordained by the leadership of the Evangelical Church of Bosnia and Herzegovina.

Vision

As a church, our goal is to grow more in spiritual maturity, cover the town with home groups, and also eventually send new leaders into neighboring towns and villages.

The hope of our church is to be strong enough in its core that we can impact our community in different ways according to the needs, all for God’s glory.

Leadership

Zoran Pavić is the pastor. He and four other church members form a church oversight team, who discuss and make decisions regarding church issues.

Ministries

There are 38 members, and about 35 to 45 people come to the Sunday service. Apart from Sunday services, there is a prayer meeting on Tuesday evening and four home Bible study groups, which meet on Thursday or Friday. There is a women’s meeting once every three months. Other ministries include a Sunday school program for children, Saturday evening meetings for young people and sometimes half-nights of prayer on Friday night.

Svjetionik English School, founded in 1998, is owned by the church and is in the same building. It is approved by the local government as an educational institution and is run by the Director Gordana Jurković (Bosnian) and Gill Matthews (British), who both qualified as ESL teachers in Britain. Other teachers (mainly British) come to teach for shorter periods of time (a year or two) as well, and all school staff are actively involved in church life. The school is always keen to recruit new teachers.

The school has a good reputation locally and is always full, with about 100-120 students, and many more on the waiting list. It has 5 levels, after which it offers preparation for Cambridge Certificate exams in English, which can be taken in Zagreb or Sarajevo. The goal of the school is to provide a high standard of English teaching, shine God’s light and share Jesus with the students.

The Roma village, Kiseljak, is near Tuzla. There are about 200 families with many children. Most of them live in very poor conditions but about 90% of the children are going to school. The village has a small committee that is fighting for their interests. A special program called CHE (Community Health Education), and humanitarian aid distribution are run by the church at the moment in Kiseljak. There is also a group of men and women that open the doors of their homes to visits, friendships and Bible study.

We are happy to have had a close and friendly relationship with “Lotos” Organization for Disabled People in Tuzla for a long time. From time to time, the church helps with humanitarian aid (clothing, food, wheelchairs, etc…) in support to the organization.

Prayer needs

* guidance from the Lord for the leadership and church, where and how to serve the community which is so overwhelming in needs
* more teachers to join the English School
* new leaders to work with young people
* help from God as we continue to serve among the local Roma population
(read less)
Language: Bosanski | English
The Evangelical Church Tuzla

www.ecbih.com

History

Tuzla Picture from Fall 2004Tuzla is in the North-East of Bosnia and Herzegovina and the third largest city. Tuzla Canton is the most populated in the whole of BiH with around 500 000 inhabitants.

The history of the church starts during the war, in 1994, when Nikola Skrinjarić and Karmelo Kresonja were visiting Tuzla, transporting and providing aid through the humanitarian organisation ‘Agape’. Klaus Domke,... (read more)

Privacy Type:
Open: All content is public.

Contact Info

Email:
ect95@bih.net.ba
Website:
http://www.ecbih.com
Office:
pastor Zoran Pavić
Tuzla, Bosnia and Herzegovina

more_horiz