Meni je bivša propala firma dužna također. Ne smijem ni reći koliko. Cijelih 15 plaća. Nešto malo su dali bonove za hrane, a ostalo zapisali nam kao rješenja da su nam dužni, otišli pod stečaj i nikom ništa.
Ali, moj Bog i Spasitelj se čudesno brinuo za moju obitelj. O tome bih mogla pisati romane, kao naučna fantastika.
Sjećam se, a i moja djeca, imali mi u kući jedno jaje ali nismo ga imali na čemu ispeći, nema ulja. Imala malo brašna. Ne znam ni sama kako sam se snašla, zahvalila Gospodu za to, nahranila djecu. Velim ja njima: ajmo sinovi moji na koljena pred Oca nebeskog da mu se zahvalimo i pomolimo pa na spavanje. Kleknuli mi, oni mali sklopili ručice, pomolili se i rekli: Oče nebeski, hvala ti za sve u našem životu. Stoga te molimo da nam ti daš što ćemo jesti.
Ujutro sam se ustala, idem otključati kapiju, kad nešto se bijeli u ormariću za poštu. Što je to, mislim se ja, tek je pola 7, rano je za poštara. Znam da uveče nije bilo pošte. Pogledam, ono bijela koverta i na njoj piše moje ime. Otvorim, unutra novac. Tri dana smo imali što jesti od te sume. Odakle to, jako smo se čudili. Od uveče do jutra, od molitve do koverte. Nitko nije znao u čemu smo trenutno. Od toga dana, Bog se brine i kad god uđemo u takvu nevolju On čudesno izbavlja.
Plaće i posla nije bilo, a moj sin treba u prvi razred. Ajme, kako kupiti knjige i ostalo. Zavapim Gospodu a on učinio da je došla susjeda na kavu i priča kako joj netko treba da obere kukuruz, platili bi. Velim ja njoj: susjeda, jel to teško raditi, bil ja mogla? Kaže, probaj. Otšla ja sa ženama na njivu. Prvo gledam kako se to radi, nikad nisam radila na njivi i u bašći. Kažu one: samo drži svoj red. Ajd, nekako ja berem al one odu naprijed. Gospode, pomozi... uspjela ja, i za tri dana zaradila dovoljno za školu sinu i zaradila strašne žuljeve al bilo je slatko iskustvo. Čudesno je to što ta susjeda nikad prije nije dolazila, živi u drugoj ulici i ima svoj krug prijatelja.
Mnogi u sezoni odu raditi na njivu, nisu prijavljeni. No, dovoljno zarade da prežive zimu. treba li to prijaviti?