Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

descriptionDoktrina separacije EmptyDoktrina separacije

more_horiz
Da ne duljim, ako Bog da, vrlo skoro ću pokrenuti blog sa najvažnijim doktrinama kršćanstva gdje ću cijeli svoj slućaj izprezentirati, ali za sada bi vas pitao za mišljenje o ovome:

Ne budite ujarmljeni s nevjernicima! Jer što ima pravednost s nepravednošću ili kakvu zajedništvo ima svjetlo s tamom?
2Co 6:15 Kako li se slaže Krist s Belijalom? Ili kakav dio ima vjernik s nevjernikom?
2Co 6:16 Kakav li sporazum ima hram Božji s idolima? Jer smo mi hram Boga živoga, kao što reče Bog: "Stanovat ću u njima, i među njima ću hodati, i bit ću im Bog, i oni će biti moj narod.
2Co 6:17 Zato iziđite između njih i odvojite se, govori Gospodin, i ne dotičite se nečista, i ja ću vas primiti.
2Co 6:18 I bit ću vam otac, i vi ćete biti koji sinovi i kćeri, veli Gospodin Svemoćni."

Ja i moja žena smo kupili 5 hektara jeftine zemlje u slavoniji i odlazimo živjeti tamo. Živjet ćemo od Božje providnosti i njegovih milosti. Odvajamo se od svijeta i sve što taj svijet predstavlja. Ako Bog da, a za što se molim, je da okupi braću i svoju crkvu kako bi voljeli Njega i jedni druge.

Tamo nema struje, socijalnog osiguranja, državnog obrazovanja, televizije i svih ostalih idola ovoga svijeta koje štujemo. Samo Božja providnost

Što znaći biti kršćanin? da li to znaći da stavimo na sebe križ ili ribicu i živimo i dalje u svijetu koji je kraljevstvo sotone- čiji je on princ. Ili je to dnevno umiranje sebi?

Vjernici bi se trebali odvojiti od svake crkve, organizacije ili individualaca koji:
1. ukljućuju nevjernike
2. dopušta bezbožno ponašanje
3. promiće Svjetske filozofije
4. propagira lažno ućenje
5. omalovažava autoritet Svetog Pisma
6. Poistovjećuje sa grupama, vladama, ili individualcima koje Bog osuđuje
7. Odbija podržati pravdu i sud kakav je naređen u Svetom Pismu

Ovo nije mjesto da bi se napisalo cijela doktrina,ali ona je očita u cijeloj Bibliji, od Postanka do Otkrivenja .
Ovo odvajanje ne znaći da ne treba širiti evanđelje poganima i nevjernicima

Psa 1:1 Blagoslovljen je čovjek, koji ne stoji u vijeću bezbožnika i ne ide putem grješnika i ne sjedi u društvu opakih;
Psa 1:2 Nego ima radost svoju u Zakonu Gospodnjem i o Zakonu njegovu razmišlja dan i noć!
Psa 1:3 On je kao drvo usađeno na vodenim potocima, koje rod svoj donosi u pravo vrijeme, i kojemu lišće ne vene; što on radi, sve uspijeva.
Psa 1:4 Nijesu takvi opaki! Oni su kao pljeva, koju raznosi vjetar.
Psa 1:5 Zato se ne mogu bezbožnici održati na sudu, ni grješnici na skupu pravednika.
Psa 1:6 Jer Gospod zna za put dobrih, a put bezbožnika vodi u propast.

descriptionDoktrina separacije EmptyRe: Doktrina separacije

more_horiz
cito

popisu od sedam točaka ja bi još nadodao ekumenizam i paktiranje s državom putem financiranja iz državnog buđeta.

u americi postoji pokret farmerskih crkava, ljudi čine ono što ćeš i ti kad doeš u slavoniju. ima tu pozitivnih strana takvog pristupa, ali svatko mora imati sigurnost i potvrdu od Boga. naravno, pitanje je je li baš svatko u poziciji da ode živjeti na selo, kako to obično biva jedno pitanje vuče drugo, priznajem da sam o tome dosta razmišljao, vremena za vjernike će biti sve teža, trebamo imati mudrosti

more_horiz
Baš lijepo. Vjernici bi se trebali odvojiti od onih koji zastupaju ono što se njima ne sviđa, ali to ne znači da vjernici ne bi trebali tima istima soliti pamet kako srljaju u grijeh - željeli ovi to čuti ili ne.
Ako je separacija, onda neka bude potpuna. Amiši su barem dosljedni.
U današnje je vrijeme Biblija u zapadnom svijetu dostupna svakomu. Ako ju netko odluči uzeti u ruke, onda je motivacija za to isključivo intrinzična. Nitko neće onoga koga to ne zanima, ili tko je svjesno odlučio to zanemariti, preobratiti ako taj sâm već nema u sebi klicu traganja.

more_horiz
Stranac,

Poanta je a svatko to može. Zemlja u Slavoniji je 1kn po m2. Ali bez poziva Boga da iziđeš iz Egipta naravno da nema smisla. Ali i skup svetih je važna stvar(Ecclesia). Ja bih jedan dan, ako Bog da, volio živjeti u zajednici vjernika, gdje se drži do Božjeg reda i rađaju se djeca, pričestvuju braća i volimo se i pomažemo i sudimo jedni drugima u preobraćenju.

more_horiz
cito je napisao/la:
Da ne duljim, ako Bog da, vrlo skoro ću pokrenuti blog sa najvažnijim doktrinama kršćanstva gdje ću cijeli svoj slućaj izprezentirati, ali za sada bi vas pitao za mišljenje o ovome:

Ne budite ujarmljeni s nevjernicima! Jer što ima pravednost s nepravednošću ili kakvu zajedništvo ima svjetlo s tamom?
2Co 6:15 Kako li se slaže Krist s Belijalom? Ili kakav dio ima vjernik s nevjernikom?
2Co 6:16 Kakav li sporazum ima hram Božji s idolima? Jer smo mi hram Boga živoga, kao što reče Bog: "Stanovat ću u njima, i među njima ću hodati, i bit ću im Bog, i oni će biti moj narod.
2Co 6:17 Zato iziđite između njih i odvojite se, govori Gospodin, i ne dotičite se nečista, i ja ću vas primiti.
2Co 6:18 I bit ću vam otac, i vi ćete biti koji sinovi i kćeri, veli Gospodin Svemoćni."

Ja i moja žena smo kupili 5 hektara jeftine zemlje u slavoniji i odlazimo živjeti tamo. Živjet ćemo od Božje providnosti i njegovih milosti. Odvajamo se od svijeta i sve što taj svijet predstavlja. Ako Bog da, a za što se molim, je da okupi braću i svoju crkvu kako bi voljeli Njega i jedni druge.

Tamo nema struje, socijalnog osiguranja, državnog obrazovanja, televizije i svih ostalih idola ovoga svijeta koje štujemo. Samo Božja providnost

Što znaći biti kršćanin? da li to znaći da stavimo na sebe križ ili ribicu i živimo i dalje u svijetu koji je kraljevstvo sotone- čiji je on princ. Ili je to dnevno umiranje sebi?

Vjernici bi se trebali odvojiti od svake crkve, organizacije ili individualaca koji:
1. ukljućuju nevjernike
2. dopušta bezbožno ponašanje
3. promiće Svjetske filozofije
4. propagira lažno ućenje
5. omalovažava autoritet Svetog Pisma
6. Poistovjećuje sa grupama, vladama, ili individualcima koje Bog osuđuje
7. Odbija podržati pravdu i sud kakav je naređen u Svetom Pismu

Ovo nije mjesto da bi se napisalo cijela doktrina,ali ona je očita u cijeloj Bibliji, od Postanka do Otkrivenja .
Ovo odvajanje ne znaći da ne treba širiti evanđelje poganima i nevjernicima

Psa 1:1 Blagoslovljen je čovjek, koji ne stoji u vijeću bezbožnika i ne ide putem grješnika i ne sjedi u društvu opakih;
Psa 1:2 Nego ima radost svoju u Zakonu Gospodnjem i o Zakonu njegovu razmišlja dan i noć!
Psa 1:3 On je kao drvo usađeno na vodenim potocima, koje rod svoj donosi u pravo vrijeme, i kojemu lišće ne vene; što on radi, sve uspijeva.
Psa 1:4 Nijesu takvi opaki! Oni su kao pljeva, koju raznosi vjetar.
Psa 1:5 Zato se ne mogu bezbožnici održati na sudu, ni grješnici na skupu pravednika.
Psa 1:6 Jer Gospod zna za put dobrih, a put bezbožnika vodi u propast.

Ne salis li se malo cito?Otkud,ti moze danasnji industrjiski covjek odluciti se za ovakav nacin zivljenja?Ma da iskreno receno,nije ovo nista novo,pa nisu li nase bake jos ovako zivjele? Mislim da je ovo bogatsvo zivota.A isto tako mislim,da ovakav puritanski nacin zivota mozemo i trebamo voditi na svakom mjestu,gdje jesmo?Covjek bira mjesto gdje ce ici,covjek bira sto ce misliti,covjek sam bira sto ce jesti,covjek bira sam kojim ce putevima ici,konacno zar covjek ne bira svoje bogove,gdje god bio,samo je taj covjek koji bira dobro ili zlo,ugadjanje Bogu svojim zivotom ili ne ugadjanje.

more_horiz
Svejedno, Ti mislišda se možeš odvojiti u srcu, a da tjelsno ne moraš. To nije istina. Čovjek koji je na sebe stavio križ oko vrata može tvrditi da je kršćanin ali promjene u njemu nema.

U svemu što radiš ovisiš o svijetu. Kad uplaćuješ mirovinu, kad uplaćuješ socijalno kao svoja osiguranja u životu. Kad radiš u firmi ili crkvi koja služi Mamonu. Kad ti djeca idu u školu sa drugom djecom odabrana samo po kvocijentu inteligencije i upijaju njihov kvas. Kad su televizija, internet i profesori kojim nije uopće stalo do duhovog razvoja ućitelji života. Kad ideš na izbore. Kad kupuješ u konzumu. Ovisiš o svijetu ( čitaj Egipt), a trebala bi o providnosti božjoj. Komfort koji pruža današnji svijet je samo idol.

Ovakav je svijet:
1.industrijalan
2. Korporativan i vođen biznisom
3. vođen svrhom (cilj opravdava sredstvo)
4. Urban. Ne zaboravimo tko je sagradio prvi grad (Kajin)
5. vođen sekularnim principima ili sa sekularnim principima bojeni u religiju.
6. Obuhvaća svaki dio života
7. Dopušta svaki pogled na svijet i kulturu osim one koja je totalna suprotnost. Zahtjeva asimilaciju.

Za kršćana je važno da je "van tabora" jer tamo može donjet ploda. jer je život van sistema svijeta i antikrista ovakav:

1.Poljoprivredan. BAziran na pravilnom i održivom vođenju Božjih stvorenja na slavu Božju
2. Separatističan je, obiteljski i sprovodljiv od prave religije
3.Vođen je procesom ( poslušnost Bogu)
4.Ruralan je
5. Vođen pravim kršćanskim principima
7. Osuđuje svaki pogled na svijet, ne u političkom smislu, nego u separaciji i ne obaziranju na iste. NE zahtijeva asimilaciju.

Nadalje, sama rijeć svet ili svetost znaći i odvojenost. A zapovjeđeno nam je da budemo sveti kao što je i On svet.

Osim toga za duhovni rast je izrazito važno biti poljoprivrednik jer npr. ama baš svaka parabola Isusa je poljoprivredna. Stvarno je gušt uživati u Božjem stvorenju.

1Co 3:7 Tako niti je onaj što, koji sadi, ni onaj, koji zalijeva, nego Bog koji daje te raste.

I to gledati je prekrasno. I duhovno i tjelesno.

NAravno, mislim imati svoju struju iz kolektora i agregata jer je struja sama po sebi moralno neutralna. Postaje zlo kad dolazi od zlih.

more_horiz
cito je napisao/la:
Svejedno, Ti mislišda se možeš odvojiti u srcu, a da tjelsno ne moraš. To nije istina. Čovjek koji je na sebe stavio križ oko vrata može tvrditi da je kršćanin ali promjene u njemu nema.

U svemu što radiš ovisiš o svijetu. Kad uplaćuješ mirovinu, kad uplaćuješ socijalno kao svoja osiguranja u životu. Kad radiš u firmi ili crkvi koja služi Mamonu. Kad ti djeca idu u školu sa drugom djecom odabrana samo po kvocijentu inteligencije i upijaju njihov kvas. Kad su televizija, internet i profesori kojim nije uopće stalo do duhovog razvoja ućitelji života. Kad ideš na izbore. Kad kupuješ u konzumu. Ovisiš o svijetu ( čitaj Egipt), a trebala bi o providnosti božjoj. Komfort koji pruža današnji svijet je samo idol.

Ovakav je svijet:
1.industrijalan
2. Korporativan i vođen biznisom
3. vođen svrhom (cilj opravdava sredstvo)
4. Urban. Ne zaboravimo tko je sagradio prvi grad (Kajin)
5. vođen sekularnim principima ili sa sekularnim principima bojeni u religiju.
7. Dopušta svaki pogled na svijet i kulturu osim one koja je totalna suprotnost. Zahtjeva asimilaciju.

Za kršćana je važno da je "van tabora" jer tamo može donjet ploda. jer je život van sistema svijeta i antikrista ovakav:

1.Poljoprivredan. BAziran na pravilnom i održivom vođenju Božjih stvorenja na slavu Božju
2. Separatističan je, obiteljski i sprovodljiv od prave religije
3.Vođen je procesom ( poslušnost Bogu)
4.Ruralan je
5. Vođen pravim kršćanskim principima
7. Osuđuje svaki pogled na svijet, ne u političkom smislu, nego u separaciji i ne obaziranju na iste. NE zahtijeva asimilaciju.

Nadalje, sama rijeć svet ili svetost znaći i odvojenost. A zapovjeđeno nam je da budemo sveti kao što je i On svet.

Osim toga za duhovni rast je izrazito važno biti poljoprivrednik jer npr. ama baš svaka parabola Isusa je poljoprivredna. Stvarno je gušt uživati u Božjem stvorenju.

1Co 3:7 Tako niti je onaj što, koji sadi, ni onaj, koji zalijeva, nego Bog koji daje te raste.

I to gledati je prekrasno. I duhovno i tjelesno.

NAravno, mislim imati svoju struju iz kolektora i agregata jer je struja sama po sebi moralno neutralna. Postaje zlo kad dolazi od zlih.

[quote]
Ovdje si presao malo svoje kompetencije,dopusti to Bogu neka vidi kome je sto u srcu.

Ova definicija naprosto nema osnove u Bibliji....Bog je dao razlicite darove ljudima.

Pa nisam li ti kazala u prijasnjem postu,da covjek bira gdje ce i sto ce,nemoj ovdje prosipati nekakve neosnovane teze,na svom blogu mozes,ali ovdje nije lijepo,zasto ti sjedis u crkvi koja sluzi mamonu,ti biras,izaberi crkvu koja ne sluzti mamonu nego Bogu.

Kad ti djeca idu u školu sa drugom djecom odabrana samo po kvocijentu inteligencije i upijaju njihov kvas.

Ej,jel ti ovo ovdje nas pravis sve maloumnim?Pa gdje su ti takve skole,a ako ih i ima,opet covjek bira skolu svog djeteta,elitna skola ne znaci ovo sto ti zelis prikazati.
Daj molim te ovaj post,jos jednom dobro revidiraj,i postivaj malo svoje sugovornike,koji,mozda nemaju IQ 152,ali nisu bas niti .....ili nema smisla imati ovu temu ovdje.
Mislim da ti hoces nesto ovdje protumaciti,sto ti niti samom nije jasno.
Iako nisam protiv ruralne sredine i takvog nacina zivota,ali ti opvdje pretjerujes u isticanju duhovnoga u bjezanju od realnoga.Covjek ovisi sto ima u srcu.Vanjski simboli poboznosti,ne cine covjeka poboznim,gdje god se on nasao,...Bog gleda sto je covjeku u srcu.
Najgori od svega ti je dragi moj primitivizam,a on ima vise smjerova,ne postiva li covjeg drugoga kao Bog,sto je u Ivan3,16 dao Sina svoga za njega,ne vrijedi mu da zivi na vrh Triglava ili u Sahari,nikad covjek ne moze pobjeci od sebe sama,i u tome ti je cijela poanta.
A najbolji stos ti je ovdje, sto ti zelis upravljati ovom drustvenom iluzornom formacijom.

more_horiz
Nisi me shvatila. JA govorim ne o tebi per se, nego o svakome.
JA ne kritiziram IQ nekog djeteta. IQ je nevažan. Važne su vrijednosti koje dijete nosi sa sobom. Ja samo kažem da se moje dijete neće igrati sa bilo kim, a kad dođe u školu igra se i radi sa osobama koje je država odabrala, a nisam ja kao odgovorni otac. Ja ću pružiti djetetu kućno obrazovanje, ako Bog da.

Drugo ta spika "Bog moje srce poznaje" je jedan od najgorih argumenata jer ti i ja poznajem tvoje srce, a ne poznam te, a sad ću ti reći kakvo je:
Jer 17:9 Srce je prijevarno više svega i opako; ko će ga poznati?

Duhovno je realno. Vidiš kako ti radiš razliku između svog duhovnog i ostalog života. Sveci su umirali radi tih stvari jer je duhovno bilo realnije od svjetovnog. NAnovo rođene osobe bi ipak trebale vidjeti da je Kraljevstvo Božje mnogo realnije od onoga što mu pet osjetila govori i ako smo pozvani na izlazak iz Egipta ne razumijmem zašto tebe to smeta? Zašto ne možemo živjeti u ljubavi, radišnosti, odricanju na slavu Božju? Daleko od toga da se svojim djelima možemo spasiti, ali umirati sebi svaki dan je ono što se očekuje od kršćana. Praksa kršćanstva kao naćina života, a ne samo iskaz doktrina i dizanje u ponedjeljak ujutro i idemo na posao. Treba prodavat ljudi, ajmo.

1Co 15:30 I mi zašto podnosimo muke i nevolje svaki čas?
1Co 15:31 Svaki dan umirem, tako mi, braćo, vaše slave, koju imam u Hristu Isusu Gospodu našemu.

Koji su darovi koje je Bog dao ljudima u smislu o kojem govoriš? Zar ne misliš da bi bolje razumila prispodobu o sijaću, npr.? Misliš da nas Bog nije pozvao da obrađujemo zemlju. A koji bio prvi zadatak Adama nego da obrađuje vrt?
Gen 2:15 Uze dakle Gospod Bog čovjeka i stavi ga u vrt edenski, da ga obrađuje i goji.

A tko je sagradio prvi grad?

er 17:7 Blago čovjeku koji se uzda u Gospoda i kome je Gospod uzdanica.
Jer 17:8 Jer će biti kao drvo usađeno kraj vode i koje niz potok pušta žile svoje, koje ne osjeća kad dođe pripeka, nego mu se list zeleni, i sušne godine ne brine se i ne prestaje rađati rod.
Jer 17:10 Ja Gospod ispitujem srca i iskušavam bubrege, da bih dao svakome prema putovima njegovijem i po plodu djela njegovijeh.

Separacija je osnovni tip i antitip u Bibliji. Bog je izdvojio Abrahama, potom je izdvojio Izrael, potom svoju crkvu, i mnoge druge stvari.

OVo je osnovna premisa:

2Co
6:16 Kakav li sporazum ima hram Božji s idolima? Jer smo mi hram Boga
živoga, kao što reče Bog: "Stanovat ću u njima, i među njima ću hodati,
i bit ću im Bog, i oni će biti moj narod.

more_horiz
Ja samo kažem da se moje dijete neće igrati sa bilo kim, a kad dođe u
školu igra se i radi sa osobama koje je država odabrala, a nisam ja kao
odgovorni otac. Ja ću pružiti djetetu kućno obrazovanje, ako Bog da.

To je nepoštovanje slobodne volje djeteta. Na taj način dijete neće nikada ni moći upoznati "vanjski" svijet i ako se jednom s njime suoči, bit će totalno dezorijentirano.
Ako pogledamo biografije kojekakvih autodestruktivnih tipova iz svijeta šoubiznisa (napamet mi pada G. G. Allin kao jedan od najekstremnijih) ili pak psihopata, obično postoji jedan moment - da su im roditelji bili vjerski fanatici koji su im u želji za "krepošću" branili bilo kakav kontakt sa stvarnim svijetom.
Dijete mora razviti vlastiti stav o nečemu. Na ovaj način, njemu je to uskraćeno.

Usporedimo to sa stihovima velikog libanonskog pjesnika Khalila Gibrana:

Vaša djeca nisu vaša djeca.
Ona su sinovi i kćeri čežnje života za samim sobom.
Ona dolaze kroz vas, ali ne od vas,
I premda su s vama, ne pripadaju vama.
Možete im dati svoju ljubav, ali ne i svoje misli,
Jer ona imaju vlastite misli.
Možete okućiti njihova tijela, ali ne njihove duše,
Jer njihove duše borave u kući od sutra, koju vi ne možete posjetiti, čak ni u svojim snima.
Možete se upinjati da budete kao oni, ali ne tražite od njih da budu poput vas.
Jer, život ne ide unatrag niti ostaje na prekjučer.
Vi ste lukovi s kojih su vaša djeca odapeta kao žive strijele.
Strijelac vidi metu na putu beskonačnosti, i
On vas napinje svojom snagom da bi njegove strijele poletjele brzo i daleko.
Neka vaša napetost u Strelčevoj ruci bude za sreću;
Jer, kao što On ljubi strijelu koja leti, isto tako ljubi i luk koji miruje

more_horiz
cito je napisao/la:
JA ne kritiziram IQ nekog djeteta. IQ je nevažan. Važne su vrijednosti koje dijete nosi sa sobom. Ja samo kažem da se moje dijete neće igrati sa bilo kim, a kad dođe u školu igra se i radi sa osobama koje je država odabrala, a nisam ja kao odgovorni otac. Ja ću pružiti djetetu kućno obrazovanje, ako Bog da.

Drugo ta spika "Bog moje srce poznaje" je jedan od najgorih argumenata jer ti i ja poznajem tvoje srce, a ne poznam te, a sad ću ti reći kakvo je:
Duhovno je realno. Vidiš kako ti radiš razliku između svog duhovnog i ostalog života. Sveci su umirali radi tih stvari jer je duhovno bilo realnije od svjetovnog. NAnovo rođene osobe bi ipak trebale vidjeti da je Kraljevstvo Božje mnogo realnije od onoga što mu pet osjetila govori i ako smo pozvani na izlazak iz Egipta ne razumijmem zašto tebe to smeta? Zašto ne možemo živjeti u ljubavi, radišnosti, odricanju na slavu Božju? Daleko od toga da se svojim djelima možemo spasiti, ali umirati sebi svaki dan je ono što se očekuje od kršćana. Praksa kršćanstva kao naćina života, a ne samo iskaz doktrina i dizanje u ponedjeljak ujutro i idemo na posao. Treba prodavat ljudi, ajmo.
1Co 15:30 I mi zašto podnosimo muke i nevolje svaki čas?
1Co 15:31 Svaki dan umirem, tako mi, braćo, vaše slave, koju imam u Hristu Isusu Gospodu našemu.

Koji su darovi koje je Bog dao ljudima u smislu o kojem govoriš? Zar ne misliš da bi bolje razumila prispodobu o sijaću, npr.? Misliš da nas Bog nije pozvao da obrađujemo zemlju. A koji bio prvi zadatak Adama nego da obrađuje vrt?
Gen 2:15 Uze dakle Gospod Bog čovjeka i stavi ga u vrt edenski, da ga obrađuje i goji.

A tko je sagradio prvi grad?

er 17:7 Blago čovjeku koji se uzda u Gospoda i kome je Gospod uzdanica.
Jer 17:8 Jer će biti kao drvo usađeno kraj vode i koje niz potok pušta žile svoje, koje ne osjeća kad dođe pripeka, nego mu se list zeleni, i sušne godine ne brine se i ne prestaje rađati rod.
Jer 17:10 Ja Gospod ispitujem srca i iskušavam bubrege, da bih dao svakome prema putovima njegovijem i po plodu djela njegovijeh.

Separacija je osnovni tip i antitip u Bibliji. Bog je izdvojio Abrahama, potom je izdvojio Izrael, potom svoju crkvu, i mnoge druge stvari.

OVo je osnovna premisa:

2Co

Mislim da ti nisi dobro razumio,jer se niti u jednom trenutku nisam osjetila da diras u mene.

To mozes,sve do odredjene granice i u postojeciom drustvenim okvirima,postoje i zakoni pedagogije,dokle roditelji sezu u odgoju.
To je nepoštovanje slobodne volje djeteta.

Tako je,i nitko nema prava,pa niti svom dijetetu oduzimati slobodu,tako je barem u ziviliziranim drustvima.

Daj si molim te procitaj ovo jos jednom,kakav je ovo apsurd ako nije lapsus?
NAnovo rođene osobe bi ipak trebale vidjeti da je Kraljevstvo Božje mnogo realnije od onoga što mu pet osjetila govori i ako smo pozvani na izlazak iz Egipta ne razumijmem zašto tebe to smeta? Zašto ne možemo živjeti u ljubavi, radišnosti, odricanju na slavu Božju? Daleko od toga da se svojim djelima možemo spasiti, ali umirati sebi svaki dan je ono što se očekuje od kršćana. Praksa kršćanstva kao naćina života, a ne samo iskaz doktrina i dizanje u ponedjeljak ujutro i idemo na posao. Treba prodavat ljudi, ajmo.

Ne smeta meni nista,ali bi morao znati da nanovorodjena osoba ne ide okolo i demonstrativno prikazuje svoje nanovorodjeno srce,to se pokazuje njegovim rodovima u skromnom i tihom zivljenju.
Pa to ti i sve vrijeme govorim,cist nacin zivota jednog krscanina,se treba i mora odvijati gdje god se on nasao,a ti nam tu djelis neku mudrost,treba otic i od svijeta,da bi zivio sveto...Pa ne kaze Isus za badava...,,Oce ne molim te da ih uzmes od svijeta,nego da ih sacuvas u svijetu.
2Co
[/
i sve ovo su mnogi ljudi do danas, i mnogi ljudi danas zive ovakvim nacinom zivota,samo sto s tim nacinom zivota,ne tuku i ne natjeravaju druge ljude na obavezan takav nacin zivota.
Citaj malo i u Bibliji kako su vjerni Bozji ljudi zivjeli.
Tko hoce neka ide izvan gradova,ali mora biti spreman na takav nacin zivota,i baviti se poljoprivredom nije nikakva sramota,kamo lijepe srece,kad bi se mnogi mladi vratili selu i takvom nacinu zivota,mnogi gradovi bi dobili vise hrane,mnoge obitelji bi bile mozda sretnije,nego otudjenim nacinom zivota.
I oprosti,ja ne pisem nista osobno tebi,jer tebe ne poznam,samo govorim svoja razmisljanja na tvoj upis,ti me uopce ne zanimas kao persona,a ako hoces da ti ne repliciram nema problema.A kao moderator,mi je duznost pratiti temu sto i cinim.

more_horiz
Sure, Sure. Malo bolje pročitaj o G.G. Allenu kojeg je otac zlostavljao skupa sa njegovom majkom. Kako su tebe odgajali da si sada u ratu s Bogom?

Pravi Biblijski nauk i ućenje djece istom da traže svoje spasenje nemože donjeti takva zla ploda
Mat 19:14 A Isus reče: ostavite djecu i ne zabranjujte im dolaziti k meni; jer je takovijeh carstvo nebesko.

Naravno da je to nepoštivanje djetetove slobodne volje jer ljudi se rađaju totalno iskvareni. Djecu ne moraš ućiti da budu zloćesta. Dijete mora poštivati volju roditelja i volja roditelja uvijek je mora biti iznad djetetove. Za njegovo dobro. ali to nije tema. Možemo otvoriti novi topic za razgovaranje o odgoju djece.

A Isus, Isus je ćinio samo što je vidio da Otac ćini, i nije djelovao po svojoj volji, već po Oćevoj.

Joh 5:30 Ja ne mogu ništa činiti sam od sebe. Sudim, kako čujem. Moj je sud pravedan; jer ne tražim volje svoje, nego volju onoga, koji me je poslao.

more_horiz
cito je napisao/la:
Sure, Sure. Malo bolje pročitaj o G.G. Allenu kojeg je otac zlostavljao skupa sa njegovom majkom.

Pa da, zlostavljao ga je jer je bio vjerski fanatik. Život u kolibi bez struje, odgoj batinama, nema razgovora nakon zalaska sunca...

Kako su tebe odgajali da si sada u ratu s Bogom?

Ja nisam u nikakvom ratu s Bogom. Ja sam jedino u ratu s onima koji tvrde da poznaju Božju volju.
Odgajali su me prilično benevolentno, uvijek sam imao priliku birati svoja vjerska uvjerenja.

Mat 19:14 A Isus reče: ostavite djecu i ne zabranjujte im dolaziti k meni; jer je takovijeh carstvo nebesko.

Upravo to. Isus se obraća Židovima, koji su djeci servirali svoje vjersko uvjerenje, a Isus im veli da puste da djeca sama odaberu. U ovom slučaju on govori o slijeđenju njega, no vjerujem da bi se isto tako zalagao i za drugi put kada bi netko djeci nekritički preporučio njega.

Naravno da je to nepoštivanje djetetove slobodne volje jer ljudi se rađaju totalno iskvareni.

Pa da, naravno, svako novorođenče je veći grešnik od bilo kojeg nanovo rođenog vjernika.
Molim te, poštedi me takvih gluposti.

Djecu ne moraš ućiti da budu zloćesta. Dijete mora poštivati volju roditelja i volja roditelja uvijek je mora biti iznad djetetove. Za njegovo dobro. ali to nije tema. Možemo otvoriti novi topic za razgovaranje o odgoju djece.

Ako iskreno takvo što misliš, onda te žalim, ali još više žalim tvoju djecu.
Ali možeš otvoriti temu.

Nadam se da ti je jasna logička pogreška - ako je volja roditelja uvijek iznad volje djeteta, onda dijete postaje samostalno tek biološkim zakonom, odnosno kad mu roditelji umru, a dotada je njegova volja nebitna.

A Isus, Isus je ćinio samo što je vidio da Otac ćini, i nije djelovao po svojoj volji, već po Oćevoj.

Da, jer se ovdje ne radi o biološkom, već o duhovnom roditeljstvu. Dapače, Isus je isto tako govorio da Boga treba voljeti više od svojih roditelja, i bio je prilično osoran prema Mariji.

more_horiz
Dina nisam ja došao suditi tebi, već naći brata. Znam da s tobom ne mogu prićati jer tebi su oćigledno npr. zakoni pedagogije važniji od onog što Biblija kaže.
Pro 13:24 Tko štedi prut, ne ljubi sina svojega, a tko ga ljubi, kara ga za vremena,

Ako misliš da je apsurd i lapsus ono što sam napisao onda malo bolje moraš proućiti Bibliju da naućiš kakvo je srce čovjeka.Taj argument sa srcem svaki grešnik koristi da se opravda, ali se zna da je srce zlo i pokvareno i zato obraćenje traje cijeli život.

Ovisiti o uslugama bezbožnika nije život kakav bi kršćanin trebao voditi bilo da ti oni pružaju hranu, toplinu ili što god, niti ti ja govorim kako bi ti trebala živjeti, već prenosim ono što mislim da Biblija govori i na što sam ja osobno pozvan, a ipak osjećam neki negativni naboj u tvojim postovima.

Nije moj naum da tlaćim ljude sa svojim nego da budem poslušan Bogu u svemu,a ako ti npr. ne vidiš nedostatak vjere u npr. zdrstvenom socijalnom osiguranju kako bi se spasila od bolesti ili u mirovinskom osiguranju onda ne želiš ovisti o Božjoj providnosti koji kaže da sve što ćini je za naše dobro.

Što se tiće tvojeg referiranja na Ivana 17:15 koji se odnosi na to da Bog produži njihove dane , proćitaj Ivana 17 :14 koji kaže:
Ja im dadoh riječ tvoju. A svijet zamrzi na njih, jer nijesu od svijeta, kao što ni ja nijesam od svijeta.

more_horiz
da ali ti miskec si unitarijanski univerzalist

more_horiz
cito je napisao/la:
da ali ti miskec si unitarijanski univerzalist

I kako to imalo utječe na tijek rasprave?

Znam da s tobom ne mogu prićati jer tebi su oćigledno npr. zakoni pedagogije važniji od onog što Biblija kaže.
Pro 13:24 Tko štedi prut, ne ljubi sina svojega, a tko ga ljubi, kara ga za vremena,

Propovjednik je navodno pisan 250 godina prije Krista. Odgajati svoju djecu prema principima koji su vrijedili prije 2250 godina jest, blago rečeno, nazadnjački.
Zakoni pedagogije zasnovani su na uvažavanju djeteta. Ako ti je knjiga važnija od vlastitog djeteta, onda je bolje da nemaš dijete. Jer niti jedna osoba na ovom svijetu ne bira hoće li se roditi, ali oni koji ju rode itekako ju biraju imati.

već prenosim ono što mislim da Biblija govori i na što sam ja osobno pozvan

Dvije stvari: MISLIŠ što Biblija govori (znači, to je tvoje osobno tumačenje) i na što si ti OSOBNO pozvan. Onoga časa kada svoja načela počneš primjenjivati na drugoga (svoje dijete), tada si prekršio svoje ovlasti, jer tretiraš svoje dijete kao svoje vlasništvo.

Nije moj naum da tlaćim ljude sa svojim nego da budem poslušan Bogu u svemu

Nda.

Ti si već negdje izjavio da je tebi grozno kada vidiš na ulici zgodnu mladu oskudno odjevenu djevojku, jer tvoje griješno tijelo reagira. E pa sad, je li kriva djevojka, ili si kriv ti? Ti imaš slobodu disciplinirati svoj um i ne reagirati tako kako reagiraš. Ali ne, ti misliš da će te misli prestati, ako se makneš od te djevojke. Neće, samo će biti zamijenjene drugim mislima. Zato se ti možeš otuđiti, otići živjeti nasred Antarktike, ali nećeš moći pobjeći od sebe. Božja pomoć ti treba da discipliniraš sebe, a tada, tada ćeš moći živjeti i usred Las Vegasa, a da te ne dira griješnost.
Ja znam po sebi, ako mi se neki posao ne da raditi, izmislit ću stotinu drugih obaveza koje moram napraviti prije nego što se bacim na njega. I doista vjerujem u to. U jednom trenutku posvršavam sve obaveze i više me ništa ne priječi da počnem raditi taj posao, ali onda se uhvatim kako grozničavo tražim neku drugu zanimaciju samo da se ne moram uhvatiti ukoštac s onim što mi se ne da. To je to. To je nedostatak discipline, u kojem ćeš tražiti vanjske uzroke poteškoća, umjesto da se suočiš sam sa sobom.
Prijatelju, što si prije priznaš da je čitavo "zlo" koje osjećaš ili činiš zapravo najobičnija duhovna lijenost, bit će lakše i tebi i ljudima oko tebe.

more_horiz
Pro 14:16 Mudar ima strahopoštovanje i l kloni se oda zla, a lud ide preko toga i osjeća se sigurnim.

Pro 15:5 Luđak se ruga pouci oca svojega, a tko prima opomenu, radi pametno.

Pro 17:21 Tko ima luda sina, toga mori briga; otac luđakov nema radosti

Pro 18:2 Bezumniku nije mio razum nego da se javlja srce njegovo.

Pro 26:3 Bič konju, uzda magarcu, a batina bezumnicima na leđa.

Pro 26:4 Ne odgovaraj bezumniku po bezumlju njegovu, da ne budeš i ti kao on.

Pro 26:5 Odgovori bezumniku prema bezumlju njegovu, da ne misli da je mudar.

Pro 26:11 Kao što se pas povraća na svoju bljuvotinu, tako bezumnik ponavlja svoje bezumlje.

Pro 28:26 Tko se oslanja na svoj vlastiti razum, luđak je; a tko hodi u mudrosti, spasit će se.

Jednostavno miškec ne mogu slušati tvoju glupost. Kužiš? ti nisi kršćanin, ti si mrtvac. Htio sam vidjeti razmišljanja "Kršćana", a ne Oprahovaca, jer je ovo u rubrici teologija.
Ti niti prihvaćaš osnove kao rođenje od djevice ili uskrsnuće. Ti pripadaš na ateističom forumu gdje njih uveravaš da postoji ono nešto i ako nešto dovoljno želiš, ostvarit će se. Na pederskom forumu UU kotira odlično.

Svaka tvoja premisa je netočna. Znaš zašto? jer je produkt tvoga uma i tvoga suda. Nije iz Biblije, koja je Rijeć Božja.

U cijeloj povijesti čovječanstva nije postojala gluplja religija od UU. Ćak i scientologija ima više vjerovanja nego vi, a mislio sam da je to najgluplja religija. Fakat pišem ti iz srca, ti si glup, ne razumiješ Bibliju nimalo, tvoje srce se svevišnji sud i imat ćeš boga ako taj bog je pokoren tvojem standardu.

Neću više sudjelovati na forumu sa UU da ne bih ja bio bludnik u oćima Gospodina.

2Co
2Co 6:18 I bit ću vam otac, i vi ćete biti koji sinovi i kćeri, veli Gospodin Svemoćni.

Tek mi je sad jasno.

pozdrav

more_horiz
cito je napisao/la:
Pro 14:16 Mudar ima strahopoštovanje i l kloni se oda zla, a lud ide preko toga i osjeća se sigurnim.

Pro 15:5 Luđak se ruga pouci oca svojega, a tko prima opomenu, radi pametno.

Pro 17:21 Tko ima luda sina, toga mori briga; otac luđakov nema radosti

Pro 18:2 Bezumniku nije mio razum nego da se javlja srce njegovo.

Pro 26:3 Bič konju, uzda magarcu, a batina bezumnicima na leđa.

Pro 26:4 Ne odgovaraj bezumniku po bezumlju njegovu, da ne budeš i ti kao on.

Pro 26:5 Odgovori bezumniku prema bezumlju njegovu, da ne misli da je mudar.

Pro 26:11 Kao što se pas povraća na svoju bljuvotinu, tako bezumnik ponavlja svoje bezumlje.

Pro 28:26 Tko se oslanja na svoj vlastiti razum, luđak je; a tko hodi u mudrosti, spasit će se.

Jednostavno miškec ne mogu slušati tvoju glupost. Kužiš? ti nisi kršćanin, ti si mrtvac. Htio sam vidjeti razmišljanja "Kršćana", a ne Oprahovaca, jer je ovo u rubrici teologija.
Ti niti prihvaćaš osnove kao rođenje od djevice ili uskrsnuće. Ti pripadaš na ateističom forumu gdje njih uveravaš da postoji ono nešto i ako nešto dovoljno želiš, ostvarit će se. Na pederskom forumu UU kotira odlično.

Svaka tvoja premisa je netočna. Znaš zašto? jer je produkt tvoga uma i tvoga suda. Nije iz Biblije, koja je Rijeć Božja.

U cijeloj povijesti čovječanstva nije postojala gluplja religija od UU. Ćak i scientologija ima više vjerovanja nego vi, a mislio sam da je to najgluplja religija. Fakat pišem ti iz srca, ti si glup, ne razumiješ Bibliju nimalo, tvoje srce se svevišnji sud i imat ćeš boga ako taj bog je pokoren tvojem standardu.

Neću više sudjelovati na forumu sa UU da ne bih ja bio bludnik u oćima Gospodina.

2Co
2Co 6:18 I bit ću vam otac, i vi ćete biti koji sinovi i kćeri, veli Gospodin Svemoćni.

Tek mi je sad jasno.

pozdrav

E ovo je pravi upis novorodjenog covjeka,stoga bravo.
Ne bi ti pomogla ni pustinja niti njiva,da konacno prihvatis drugog i drugacijeg.
Ti znas kakvo je tudje srce,dobro bi bilo pogledati svoje srce i preispitati svoje puteve.
Bilo bi lijepo ispricati se i miskecu i ostalim ucesnicima foruma,jer dijalog ima i svoje zakonitosti,jedna od njih je i pristojnost.
To je ipak sramotno,spominjati Boga kod ovakvih osuda.Stoga tema ce biti zakljucana na par dana,dok ti malo sredis svoje emotivne potencijale.
Dina nisam ja došao suditi tebi, već naći brata. Znam da s tobom ne mogu prićati jer tebi su oćigledno npr. zakoni pedagogije važniji od onog što Biblija kaže.

Ako misliš da je apsurd i lapsus ono što sam napisao onda malo bolje moraš proućiti Bibliju da naućiš kakvo je srce čovjeka.Taj argument sa srcem svaki grešnik koristi da se opravda, ali se zna da je srce zlo i pokvareno i zato obraćenje traje cijeli život.

Ovisiti o uslugama bezbožnika nije život kakav bi kršćanin trebao voditi bilo da ti oni pružaju hranu, toplinu ili što god, niti ti ja govorim kako bi ti trebala živjeti, već prenosim ono što mislim da Biblija govori i na što sam ja osobno pozvan, a ipak osjećam neki negativni naboj u tvojim postovima.

Nije moj naum da tlaćim ljude sa svojim nego da budem poslušan Bogu u svemu,a ako ti npr. ne vidiš nedostatak vjere u npr. zdrstvenom socijalnom osiguranju kako bi se spasila od bolesti ili u mirovinskom osiguranju onda ne želiš ovisti o Božjoj providnosti koji kaže da sve što ćini je za naše dobro.

Što se tiće tvojeg referiranja na Ivana 17:15 koji se odnosi na to da Bog produži njihove dane , proćitaj Ivana 17 :14 koji kaže:
Ja im dadoh riječ tvoju. A svijet zamrzi na njih, jer nijesu od svijeta, kao što ni ja nijesam od svijeta.

Dragi moj,iz Biblije su proizasli zakoni pedagogije,te stoga treba razumno citati Bibliju i u drugom covjeku vidjeti,Kristovog ucenika.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply