Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

descriptionDuznici reci Bozijoj EmptyDuznici reci Bozijoj

more_horiz
Luka 12.45 No rekne li taj sluga u srcu: 'Okasnit će gospodar moj' pa stane tući sluge i sluškinje, jesti, piti i opijati se, 46 doći će gospodar toga sluge u dan u koji mu se ne nada i u čas u koji i ne sluti; rasjeći će ga i dodijeliti mu udes među nevjernicima. 47 I onaj sluga što je znao volju gospodara svoga, a nije bio spreman ili nije učinio po volji njegovoj, dobit će mnogo udaraca.48 Aonaj koji nije znao, ali je učinio što zaslužuje udarce, dobit će malo udaraca. Kome je god mnogo dano, od njega će se mnogo iskati. Kome je mnogo povjereno, više će se od njega iskati.

Posto dosta vremena provodim na internetu i na ovom forumu, primetio sam jednu jako bitnu cinjenicu.Kolika kolicina informacija o volji Gospoda prodje kroz ove stranice i mnogi imaju priliku da citaju i upoznaju ono sto Gospod kaze i zeli da cinimo.Ono sto verujem da je sakriveno mnogima je to da svaka procitana rec svako saznanje donosi jedno zaduzenje kojeg covek nije sada svestan nego jednog dana kada dodje ispred Onoga koji ce suditi sve, i kada bude video koliko je ustvari duzan iznenadi ce se, ali ce tada biti kasno.U izrekama 13.13 stih rec Bozija kaze da onaj koji pezire rec svakako ce biti zaduzen sa njom, ali onaj koji se boji zapovedi bice nagradjen.Dakle to sto neko u svom srcu kaze ma nije to istina nije znak da ce biti u dan suda slobodan od te reci, nece itekako ce odgovarati jer zna.Mnogi misle da gomilanje znanja i mudrovanje ce im u onaj dan doneti korist, ali je tuzna cinjenica da sto smo vise upoznati vise smo zaduzeni, i bolje bi bilo da nista nismo znali, nego sto smo znali a nismo poslusali i cinili kako treba, nego samo gomilali znanje.Takoda ovaj forum na kojem se moze cuti i videti dosta stvari, poprilicno gomila dug mnogima koji dolaze iz losih motiva i neposlusnih reci koji samim tim sto imaju priliku da citaju ono sto Gospod govori kroz svoje sluge, gomilaju sebi jos goru bedu na vrat.Eto toliko mi bilo na srcu da obavestim i nekome na blagoslov a nekome na dug.

descriptionDuznici reci Bozijoj EmptyRe: Duznici reci Bozijoj

more_horiz
Pročitaj polako sve šta si ovdje napisao,i onda se prisjeti da si još prije dva dana lažno svjedočio,zar možeš spojit jedno sa drugim,zar ti nije ni malo neugodno?

more_horiz
albatros je napisao/la:
Pročitaj polako sve šta si ovdje napisao,i onda se prisjeti da si još prije dva dana lažno svjedočio,zar možeš spojit jedno sa drugim,zar ti nije ni malo neugodno?

Svako jutro moj brat ustaje rano na posao i kuva kavu kod mene gde spavam, i obicno me ne probudi.Medjutim jutros me je probudio, i ja sam ustao i hajde da pogledam sta ima na forumu.I zamisli naletim na na ovu tvoju provokaciju, i znas sta sam uradio, legao sam mirno ponovo na spavanje.Vidis da sam video samo ja, tvoje insistiranje bi me nateralo da pomislim da sam halucinirao, i to ti ozbiljno kazem.Ali kako nisam jedini video, bilo nas je jos i vise, poznam i jos nekog ko nije ucestvovao u potvrdjivanju ali se van foruma cujem sa tom osobom, i isto mi je receno.To me vise nego utvrdjuje u pomisli da sam dobro video.
A kako vidim ti si taj koji ima problema sa spavanjem, posto si i nocu i danju, i ranim jutrom tu, dakle izgleda da ne mozes spavati, more biti da te nesto grize dok jos uvek insistiras na tom dogadjaju.Odmori malo, odspavaj, i videces bice bolje. Very Happy

more_horiz
Kad si vidio danas moj post, šta si opet nekog zvao da dođe i da te uvjeri u ono šta gledaš ili?Ali to šta ti mirno spavaš to me baš fascinira kod tebe sobzirom da znaš da si dva dana ranije tako spremno lažno svjedočio.Svaka čast.

more_horiz
albatros je napisao/la:
Kad si vidio danas moj post, šta si opet nekog zvao da dođe i da te uvjeri u ono šta gledaš ili?Ali to šta ti mirno spavaš to me baš fascinira kod tebe sobzirom da znaš da si dva dana ranije tako spremno lažno svjedočio.Svaka čast.

Mirno spavanje dolazi od mirne savesti, a meni je savest mirna, i ovo su poslednje reci koje ces dobiti od mene.

Ostani slobodno u svom uverenju, i nastojanju da zivciras druge, ja za to nemam vremena, da se preganjam sa tobom.Sto sam rekao rekao sam.A ti ako mislis da si upravu reci to Gospodu koji pravedno sudi i On ce rasuditi izmedju tebe i mene.Ja cu tako uraditi namesto da se preganjam ovde sa tobom.
amen

more_horiz
albatros je napisao/la:

Zar ti uopce imas ljudskog dostojanstva,ako amos nije jedini bio mislis li da ces takvim blefiranjem javnosti ostale privuci ?Za takve stvari lazno optuzivanje se takodje dobija ban,jer ometa ostale forumase koji zele u miru voditi diskusiju.Molm te prestani kvariti red i mir na forumu!

more_horiz
albatros je napisao/la:

Ako ti mozes nama nekolko ovo reci,ja bi se na tvom mjestu priupitala prvo,kakav sam covjek,a drugo kakav sam krscanin,ovo ti je zadnja opomena,ne pravi nemir na forumu ili ti ban slijedi.
Duznici reci Bozijoj Utikarton6ik

more_horiz
Dosta sa podbadanjem više. Ako je bilo više svjedoka koji su to vidjeli onda je to tako. Ne želim više nikakve rasprave po tom pitanju na ovom forumu.

more_horiz
Amose kad se zakuhala ona tema jučer ovako si više manje pisao:vidio sam tvoj post,ja kažem nisi jer ga ja nisam ni napisao,ti kažeš jesam jer kad sam vidio htio sam odgovorit na njega a tu odjedamput cap i tog posta više nema,ja kažem nisam napisao nikakav post i da ti nisi ništa vidio,ti kažeš jesam vidio sam i kad sam vidio zvao sam još jednu osobu da se zajedno uvjerimo, i postavljaš retoričko pitanje: "dali smo onda obadvojica halucinirali"?Znači ti sjediš doma pred računalom gledaš moj post na kojem sam ja navodno napisao da je Isus krstio malu djecu,nemožeš vjerovat pa zoveš još jednu osobu da dođe pogledat taj post i da se zajedno uvjerite.Ja ti opet kažem da nisam napisao takav post i da upravo svjedočiš lažno i osvrnem se na tvoje riječi koje sam sad i gore naveo i kažem ti da nemaju nikakvog smisla.Da bi nakon toga ti napisao kako ti je odpočetka mog prisustva na forumu moje pisanje bezveze da na moje postove uopće ne obraćaš pažnju i uopće ih nečitaš.Znači ti uopće ne čitaš moje postove nit ne obraćaš nikakvu pažnju na njih,a sad odjedamput kažeš da se jako dobro sjećaš tog nepostojećeg mog posta.Tako da majstore ovo ti nema nikakvog smisla.Da moderatori imaju malo više muda ostavili bi tu temu barem u arhivama kao i inače a ne maknuli je skroz da se ni ne vidi.Jedini Stranac je ispao fer koji kaže da je pratio cijelu raspravu i jedinog posta kojeg se sjeća je onaj od Usamljene kojeg je netko nedugo nakon šta je bio napisan maknuo.Dina nemoraš me upozoravat da ćeš me banirat već sam ti rekao samo reci da odem i ja idem.Ionako sam ovdje ilegalno nakon šta si me prije dva dana izbacila bez ikakvog razloga i objašnjenja.

more_horiz
Luka 12.45 No rekne li taj sluga u srcu: 'Okasnit će gospodar moj' pa stane tući sluge i sluškinje, jesti, piti i opijati se, 46doći će gospodar toga sluge u dan u koji mu se ne nada i u čas u koji i ne sluti; rasjeći će ga i dodijeliti mu udes među nevjernicima. 47 I onaj sluga što je znao volju gospodara svoga, a nije bio spreman ili nije učinio po volji njegovoj, dobit će mnogo udaraca.48 A onaj koji nije znao, ali je učinio što zaslužuje udarce, dobit će malo udaraca. Kome je god mnogo dano, od njega će se mnogo iskati. Kome je mnogo povjereno, više će se od njega iskati.

Posto dosta vremena provodim na internetu i na ovom forumu, primetio sam jednu jako bitnu cinjenicu.Kolika kolicina informacija o volji Gospoda prodje kroz ove stranice i mnogi imaju priliku da citaju i upoznaju ono sto Gospod kaze i zeli da cinimo.Ono sto verujem da je sakriveno mnogima je to da sv aka procitana rec svako saznanje donosi jedno zaduzenje kojeg covek nije sada svestan nego jednog dana kada dodje ispred Onoga koji ce suditi sve, i kada bude video koliko je ustvari duzan iznenadi ce se, ali ce tada biti kasno.U izrekama 13.13 stih rec Bozija kaze da onaj koji pezire rec svakako ce biti zaduzen sa njom, ali onaj koji se boji zapovedi bice nagradjen.Dakle to sto neko u svom srcu kaze ma nije to istina nije znak da ce biti u dan suda slobodan od te reci, nece itekako ce odgovarati jer zna.Mnogi misle da gomilanje znanja i mudrovanje ce im u onaj dan doneti korist, ali je tuzna cinjenica da sto smo vise upoznati vise smo zaduzeni, i bolje bi bilo da nista nismo znali, nego sto smo znali a nismo poslusali i cinili kako treba, nego samo gomilali znanje.Takoda ovaj forum na kojem se moze cuti i videti dosta stvari, poprilicno gomila dug mnogima koji dolaze iz losih motiva i neposlusnih reci koji samim tim sto imaju priliku da citaju ono sto Gospod govori kroz svoje sluge, gomilaju sebi jos goru bedu na vrat.Eto toliko mi bilo na srcu da obavestim i nekome na blagoslov a nekome na dug.

more_horiz
5 Knjiga Mojsijeva 6.17 "Točno vršite zapovijedi Jahve, Boga svoga, upute njegove i zakone njegove koje je izdao.18 Čini što je pravo i dobro u očima Jahve da ti dobro bude i da se domogneš dobre zemlje za koju se Jahve zakleo tvojim ocima19 da će iz nje protjerati sve tvoje neprijatelje ispred tebe; tako je obećao Jahve.20 A kad te sutra zapita tvoj sin: što su te upute, zakoni i uredbe što ih je Jahve, Bog naš, vama propisao -21 kaži svome sinu: 'Bili smo faraonovi robovi u Egiptu, ali nas je Jahve izveo iz Egipta jakom rukom.22 Na naše je oči Jahve učinio velike i strašne znakove i čudesa protiv Egipta, protiv faraona i protiv svega doma njegova,23 a nas je odande izveo da nas dovede i dade nam zemlju koju je zakletvom obećao ocima našim.24 I naredio nam je Jahve da sve ove naredbe vršimo u strahopoštovanju prema Jahvi, Bogu svome, da bismo uvijek bili sretni i da živimo kao što je to danas.' 25 Naša će, dakle, pravednost biti: držati i vršiti sve ove zapovijedi pred Jahvom, Bogom našim, kako nam je naredio."

Eh, duznici reci Bozije.Koliko sam samo razmisljao o tome sta znaci sluziti Gospodu, biti Njegovo dete.Kada pricam sa ljudima danas stalno vidim potrebu da imaju Boga koji radi ono sto njima odgovara i onda veruju bice im dobro.Cesto se susrecem sa tom zabludom da je nas Bog u kojeg mi Hriscani verujemo, jedini pravi i Istiniti Bog bas takav.Ali to jednostavno nije istina, nas Bog je dao jasno u svojoj reci kakav je On, nigde ne pise da mi Njemu treba da odredjujemo sta da nama daje, pa da nam bude dobro, vec se kroz celu bibliju provlaci poruka:Slusajte i izvrsavajte moje reci da bi vam bilo dobro.Gospod kroz celu bibliju ponavlja ko je On, kakav je On, i kakvi mi treba da budemo da bi nam bilo dobro.Ali malo je onih koji zele da poslusaju bilo sta osim sebe, i onoga koji se krije iza nasih misli i sapuce nam svakave misli poturajuci ih kao nase, i kao ispravne.Ali Gospod je uvek bio jasan, poslusajte moj glas i bice vam dobro, nemojte poslusati i nece vam biti dobro.Ali oholi ponosni covek kaze, ucini da mi bude dobro, pa cu onda poslusati tvoj glas Boze.Ne zelim sada da se bavim tim recima, svaka konfesija i denominacija misli i tvrdi da bas ona poseduje te reci, ali istina je da je bas rec(logos) Isus dosao na zemlju i tacno rekao sta se treba raditi, ali narod ni to nece da poslusa nego stalno izmislja neka nova i svoja pravila, dok su pravila davno uspostavljena samo sto niko ne zeli da ih slusa.Jer kada bi slusali ne bi se toliko grizli i svadjali zar ne?Isus nigde nije reako da se tako radi, da je niz preciznih uputstava na samom pocetku svoje sluzbe ( Matej 5,6,7) kako zapoceti i nastaviti slediti istinitog biblijskog Boga.Ali ne mnogi zaobidju temelj i misle da su razumeli "velike" biblijske doktrine(istine) i krenu da sluze Gospodu na nacin na koji On nikada nije rekao da mu se sluzi.Uzeti jednu biblijsku istinu i iza nje sakriti sakriti dela tela, pod parolom JA ZNAM, pregaziti sve ono zasta je Isus ustvari umro i govori da treba da se cini.Plodovi Svetog Duha su uvek bili i bice pokazatelji zrelosti jednog Hriscanina i jedne konfesije ili denominacije, a ne neke istine zbog kojih narod koji se naziva Bozijim imenom gazi i prezire gore pomenute plodove, i time samo pokazuje da je toliko daleko od istine za koju govori da se bori, koliko je daleko nebo od zemlje.
Galatima 5.22 Plod je pak Duha: ljubav, radost, mir, velikodušnost, uslužnost, dobrota, vjernost,23 blagost, uzdržljivost. Protiv tih nema zakona.

Mozda ce se neko sloziti sa ovim recima, mozda nece, ali kao sto je vec receno, upoznati su duzni.Promislimo koga sluzimo i koji su Njegovi nacini.

Zadnja promjena: amos; sub 25 tra 2009, 15:19; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Koliku važnost i odgovornost donosi otkrivenje Božje riječi u naš život svjedoči nam Pavlov primjer. U 26. poglavlju knjige Djela zabilježeno je njegovo izlaganje kralju Agripi. U jednom trenutku mu je rekao, da mu je Isus poručio: "Ukazao sam ti se zato, da te postavim slugom i svjedokom, kako onome što si vidio, tako onome što ću objaviti.

Zanimljive su grčke riječi koje opisuju pojmove sluge i svjedoka
- hurpetes (sluga): izvršitelj kažnjavanja
- martus (svjedok): mučenje, žrtva, patnik, očevidac, izvještaj.

Mi ne primimamo otkrivenje da bi smo pričali okolo kako ga imamo, ili da bismo se uzdizali u vlastitim očima. Otkrivenje Božje riječi je obveza, traži se rad s otkrivenjem, duhovno djelovanje, njegovo širenje, to je "krvav" posao, a Pavlov život to svjedoči. Koliko je slava, toliko je i breme!

Nadalje je Pavao rekao Agripi: "Od tada kralju nisam bio neposlušan nebeskom viđenju ..." Dakle, da Pavao nije počeo djelovati s otkrivenjem u Božjim očima bio bi neposlušan. Mislim da je u današnjem crkvenom dobu prisutna veća želja za primanjem otkrivenja, nego za njegovim širenjem i svjedočenjem istog. Ali princip kraljevstva je da koliko primamo, toliko i trebamo davati.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply