Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

descriptionDjevojcice donose srecu EmptyDjevojcice donose srecu

more_horiz
Djevojčice donose sreću
Djevojcice donose srecu 0305007.17
Foto: Arhiva
Znanstvena su istraživanja pokazala da su odnosi u obiteljima sa ženskom djecom otvoreniji i stabilniji, a djeca koja rastu u takvoj okolini sretnija su i zadovoljnija.

Znanstvenici su ispitali 571 osobu u dobi od 17 do 25 godina i saznali da su oni koji su odrasli uz sestru imali veće šanse da budu sretni i uravnoteženi.

Sa Sveučilišta u Ulsteru kažu da su obitelji koje imaju kćeri otvorenije i spremnije razgovarati o osjećajima.

Smatraju da je utjecaj djevojčica iznimno važan nakon stresnih obiteljskih situacija, kao što su razvodi.

Tijekom studije sudionici su ispunjavali psihološke testove koje su istraživači koristili kako bi se upoznali s nizom problema, kao što je njihov pozitivan stav i metalno zdravlje.

Izražavanje osjećaja je nužno za dobro psihološko zdravlje, a djevojčice to potiču unutar obitelji.

''Sestre izgleda potiču otvoreniju komunikaciju i koheziju u obitelji'', kaže glavni istraživač Tony Cassidy.

''No braća imaju sasvim suprotni učinak.''

Mnogi od ispitanika odgajani su u obiteljima u kojima su se roditelji razveli i u njima je utjecaj djevojčica bio još izraženiji.

''Mislim da bi ovo moglo pomoći ljudima koji pružaju savjete obiteljima u kriznim vremenima. Moramo smisliti način kako pomoći obiteljima s mnogo dječaka.''

''Ovo je jako zanimljivo i uistinu se poklapa s našim iskustvom'', kaže Geri Burnikell, koordinator na dobrovoljnoj telefonskoj liniji za pružanje pomoći Support Line.

''Dječaci personaliziraju probleme. U obiteljima gdje ima puno sinova to može izazvati probleme.''

Net.hr
17.04.2009.
http://www.net.hr/webcafe/page/2009/04/17/0199006.html

descriptionDjevojcice donose srecu EmptyRe: Djevojcice donose srecu

more_horiz
Zanimljiva tema,nikad čula.
Ja osobno nikad nisam htela rodit ,al kad je već "bio red" ,poželela sam devojčicu,da ne divlja. Rolling Eyes
I dogodilo mi se.
Jedna ko nijedna ,pa je mir Very Happy
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply