Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

descriptionRazmotrimo ! EmptyRazmotrimo !

more_horiz
Značenje pravog razumevanja hrišćanstva nije samo potreba, već i veliki izazov.
Padom u greh, čovekova i Božja priroda se razdvojila! Ljidima je bilo nemoguće
ponovo sjedinjenje sa Bogom, tako da je sam Bog preuzeo inicijativu ; Isus je postao
"mesto"na kojem se božanska priroda spojila sa ljudskom, trajnim sjedinjavanjem.
Tražeci od Jovana da bude kršten, Isus se poistovetio sa ljudima,i,kada je izlazio iz vode,
klekao je i pomolio se Ocu...Biblija ne beleži šta je to on uputio Ocu,ali beleži Ocev odgovor
"Ti si sin moj ljubazni, ti si po mojoj volji", čime je veličanstveni Bog prihvatio zajedništvo
sa nama ljudima. Božiji glas,pa, Duh Svjeti u simbolu goluba, i Isus, sjedinjen sa čovekom,
označuje "obogaćeno" Trojstvo, u čijem zagrljaju sigurnosti se sada nalazi i čovek!
Razmotrimo sada posledice ovog čudesnog,veličanstvenog i spasonosnog postupka ;
Hristos je sa neba došao da umre za nas ! Pred samu smrt, izgovorio je strahovite i
uznemirujuće reči od kojih je zanemio ceo univerzum ; Uzvikom kosmičkih razmera
"Bože moj,Bože moj zašto si me ostavio"-- označilo je, od večnosti prvi put razdvajanje Trojstva..
Razmotrimo sada sledeće :Ovo razdvajanje Trojstva nije usledilo zbor Isusovog greha ; Isus je
pobedio i svako kušanje i svaki greh, ali sjedinjavanje sa čovekom, prvi put u istoriji večnosti,
pojavilo se nešto stravično : -- Isusova potpuna zavisnost od Oca !!! Kako je do toga došlo ?
Rzmotrimo sada Isusovu borbu,usrdne molitve i stanje pred raspeće ;
Isusovo emocionalno i fizičko stanje dostiglo je nove dubine nelagodnosti i uznemirenosti..
Bila je to posledica preuzimannja greha sveta, a ne strah od onoga što bi ljudi mogli da mu učine...
Isus je rekao učenicima : "Duša je moja puna žalosti do smrti". Izraz,"puna žalosti" je prevod
grčke reči "perilupos",koja označuje tugu i jad koji su nemerljivo jaki...Ova posebna, i žestoko
jaka tuga, dovodila je Isusa do ivice druge smrti... -- Razmotrimo sad ;
U tom strahovitom bolu, Isus je osetio puninu caše Božijeg gnjeva nad grehom i grešnicima...
Greh i grešnici neminovno odlaze u smrt, i tu cašu Isus je zaželeo da ga mimoiđe.....
Molio je Oca u neustrašivoj agoniji, koju mi možemo vrlo dobro da razumemo !....
Kada ponovo nije dobio odgovor, shvatio je da Očeva šutnja znači da nema nikoga drugog
koji bi mogao da spasi ljudski rod....Bilo je to stravično, toliko me je voleo, tebe i mene
da se je tada odrekao sile, i dobrovoljno potčinio Ocevoj volji...Tada je celi svemir zanemeo;
I tu se otkrila i učvrstila večna, pravedna i nesebicna Isusova ljubav prema nama ljudima..
Razmotrimo sada dobro ; Odrekavši se svoje sile pred samu smrt,Trojstvo još nije bilo raskinuto,
što je značilo da je i sam Otac, zajedno sa Sinom patio zbog tebe i mene !....
Božje srce bilo je ispunjeno najdubljom tugom kada je Njegov Sin, onaj koji je bio bez krivice,
podnosio kaznu za greh...Isusovom žrtvom, Trojstvo je pretrpelo posljedice grijeha umesto nas !...
-- "Bože moj,Bože moj zašto si me OSTAVIO"-- je za trenutak razdvojilo Trojstvo,
što se nikada više nece dogoditi u toku cele večnosti....
A sada razmotrimo, svi ovo najvažnije :
Agonija koju je Isus podneo proširuje,produbljuje,i omogućuje mnogo šire razumjevanje prirode grijeha,
i daje nam snagu da se borimo proiv njrga !.....

Biblijski hrišćanin

descriptionRazmotrimo ! EmptyRe: Razmotrimo !

more_horiz
Upravo tako jer je Ljubav pasti ali se opet dici pa kad pokleknes da opet ustanes i nikad se ne predas zlu vec cinis Bogu volju a dobijes neizmernu Ljubav, Istinu i Zivot!!!
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply