Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

descriptionMali ujedi EmptyMali ujedi

more_horiz
Mali ujedi

Sammy je bio dječak s juga koji je svoje ljetne praznike provodio kao i svi njegovi vršnjaci. Istraživao je šumu izvan sela, igrao se s prijateljima i pecao na jezeru. Pecanje je, zapravo, bilo njegovo najomiljenije gubljenje vremena. Znao je i po cijeli dan tražiti gliste i crve pripremajući se za ribolov sljedećeg dana.

Toga je sparnoga dana ustao rano i gotovo je mogao čuti poziv jezerske vode da dođe na pecanje. Obukao se i iskrao se iz kuće. Na izlazu je pokupio svoj štap i posudu za žive mamce. Uputio se prema šumi jer tamo do tada još nije tražio gliste. Pretpostavljao je da bi ih trebalo biti među panjevima tamo gdje su nedavno rezali trupce. Bio je u pravu. U humusu pod jednim starim panjem našao je što je tražio i za kratko vrijeme napunio posudu mamcima.

Na obali jezera Sammy je iz posude izvukao poveću glistu i postavio je na udicu. Za trenutak je osjetio bockanje u prstu, ali zbog uzbuđenja nije mario. Samo jednu minutu kasnije štap je zadrhtao i dječak je povukao udicu. Oduševio se što je tako brzo uspio uloviti krasnu ribu.

Kada je namještao drugi mamac iz posude opet je osjetio ubod u prstu, ali nije imao vremena gledati što je to, jer je već zamahnuo pecaljkom. Opet isto. Za kratko vrijeme na drugome se kraju najlona koprcala velika riba. Ponovno je stavljao svježi mamac, ali je ovaj put opazio da mu je ruka malo manje osjetljiva, kao pod anestezijom. Pripisujući to sve možda nekom slučajnom ubodu vrha udice, Sammy je nastavio sa svojim omiljenim hobijem. Nakon samo pola sata dječak je u košari imao osam velikih riba. Bio je toliko ponosan da je odlučio svoj ulov pokazati roditeljima, iako je imao još cijeli dan pred sobom za pecanje. Spakirao je opremu i pošao prašnjavim putem prema selu.

Lokalni je šerif upravo vozio tom cestom. Kada je naišao na Sammya, ovaj ga je rukom pozvao da stane. S pobjedničkim osmjehom na licu, dječak je vadio jednu po jednu ribu i pokazivao šerifu. Međutim, stari je čovjek imao strašan predosjećaj gledajući u dječakove ruke. Bile su crvene i tako otekle da su šake izgledale gotovo dvostruko veće. Upitao je Sammya koji je mamac koristio, već pogađajući odgovor. Dječak mu je odgovorio da je našao nekakve posebno velike gliste u šumi pod starim panjem. Nakon što ih je bolje pogledao, šerif je brzo djelovao. Zgrabio je Sammya i ubacio ga u svoj auto. Naglo je okrenuo na uskoj cesti i pohitao u bolnicu. Ali na putu je dječak već izdahnuo od zmijskoga otrova.

Šerif je otkrio da je nesretni mališan pecao s malenim, tek izleglim čegrtušama. Da je Sammy prekinuo s pecanjem nakon prvoga ugriza male zmije, pa i nakon drugoga, mogao je primiti pravodobnu pomoć. Ali je dječaka obuzelo uzbuđenje trenutačne zabave i nije htio poslušati tihi glas male boli u ruci. A kada je ruka tek zamrla od otrova, utihnuo je i taj mali glas.

Naše poigravanje s grijehom slično je držanju malenih otrovnica u ruci. Griješenje izgleda bezopasno, osobito mladim ljudima koji su svjesni samo sebe i ne misle na posljedice. Apostol Jakov je upozoravao: "Svakoga napastuje njegova vlastita požuda. Ona ga izvlači i mami. Zatim požuda, pošto začne, rađa grijeh, a grijeh, kad je gotov, rađa smrt."

S grijehom je tako - što više popuštamo sklonostima koje se protive Božjoj volji za nas ljude, to više otupljujemo na grozotu grijeha. Neke stvari koje su nam se nekad činile odvratnima sada odobravamo, čak činimo. U početku, kada nam je grijeh najuzbudljiviji, zanemarujemo tihi glas opomene naše savjesti, glas Božjega Svetoga Duha koji nas upozorava u mislima, u srcu. Kasnije više niti ne čujemo dobro u nama već samo ono što nas vodi u propast.

Ali nije tu kraj. Možda još nije kasno. Zastanite i razmislite. Samo trenutak usred buke vaših misli posvetite Bogu i njegovoj pisanoj riječi, Bibliji. Dajte mu priliku i on će vam ubrizgati protuotrov da vas spasi. Tada ćete jasnije čuti glas vašega nebeskoga Oca kako vas ohrabruje da umjesto puta k vječnoj smrti izaberete ispunjen život koji ima za vas.

Željko Bošnjak
http://www.adventisti.info/misli.php?itemid=1067

Zadnja promjena: Dina; pon 04 lis 2010, 22:41; ukupno mijenjano 1 put.

descriptionMali ujedi EmptyRe: Mali ujedi

more_horiz
Draga Dina ova pesma je prelepa.
Duboka i potresna, a ni tekst ne zaostaje za njom.

more_horiz
Da veoma potresno. Isto tako tjera na razmišljanje i propitkivanje našeg odnosa sa i prema Bogu. Hvala. Mir vam u Isusu Kristu Gospodinu našemu.

more_horiz
I ljudima.

more_horiz
Da i ljudima. Hvala. Mir vam u Isusu Kristu Gospodinu našemu.

descriptionMali ujedi Emptysvedocanstvo

more_horiz
Zelim podeliti sa vama moje svedocanstvo.Kao dete odrastila sam bez roditelja.moja majka me napustila kada sam imala dve ipo godine.Od tog dana moj zivot je postao kosmar.Moj otac je postajao svakim danom sve nervozniji.A ja sam stalno plakala za majkom.nedostajala mi je njena ljubav, i paznja.jednog dana sam dosadila i mom ocu i odveo me mojoj baki i ostavio me na ulici placuci.Moja baka je bila hriscanka, i primila me je kao svoje rodjeno dete.Moja majka bi povremeno dolazila da me obidje,i tad bi nastajao pakao u mome zivotu.Vodila bi me sa sobom u njeno lose drustvo..gde se koristi alkohol,droga i gde je vladala preljuba..Ko dete svega se secam a imala sam 3 godine tada.Jedne noci nas je policija u kasne sate pritekla na ulici kako majka u alkoholisanom stanju vuce po ulici malo dete bez cipelice na nogici.A to dete sam bila ja.Tako iz dana u dan ja sam se sve vise razboljevala psihicki.moja baka mi je bila i majka i sve ona je najvise brinula o meni..Kad sam napunila osam godina i krenula vec u skolu.Sva deca su me odbacivala , pljuvala, ismejavala, zato sto sam bila siromasna i sto nisam zivela sa roditeljima.Bilo mi je svakim danom sve gore, i gore.jednoga dana vracajuci se kuci iz skole prelazila sam preko jednog mosta i zastala sam na njemu, razmisljajuci o najgorem.Sve boli, tuge su mi se skupile.Odlucila sam oduzeti sebi zivot.Rekla sam sebi za sta da zivim, moj zivot nema smisla niko me ne voli.Nameravala sam skociti sa mosta....Ali u tom trenutku zacula sam tihi ,nezan glas koji mi je govorio..DETE MOJE NE CINI TO.I AKO TE I MAJKA I OTAC NAPUSTE JA TE NIKADA NAPUSTITI NECU NEDAJ DUSU SVOJU DJAVOLU..U tom trenutku sam se trgla potrcala sam svojoj kuci, placuci zahvaljujuci Bogu sto me je sacuvao od vecne propasti.Od toga dana redovno sam isla sa bakom u crkvu.kada sam napunila 14 godina krstena sam vodom.A posle tri meseca Isus me je ispunio Duhom Svetim.I to se desilo isto na predivan nacim.Sama sam klekla u svojoj sobici i zatrazila da me Gospod ispuni Duhom svetim u tom trenutku kroz zatvorenih ociju ugledala sam predivno belu svetlost a u toj svetlosti belog goluba kako leti prema meni ,i u tom casu sam bila ispunjena Svetim Duhom.Slava Isusu za sve za njegovu predivnu Ljubav koja je vecna i nikada ne prestaje.Znaj Bog i tebe ljubi i zeli promeniti i tvoj tuzan mozda promasen zivot..Zelim ti reci,, ima nade Isus je umro i vaskrsao za tvoje i moje grehe da ti oprosti, da te opere svojom presvetom krvlju.On te ljubi i voli...!!!! zato prihvati ga za svoga spasitelja i doziveces cudesa Bozija..

descriptionMali ujedi Emptypozdrav

more_horiz
Hvala draga sestro.Cula sam divne stvari o vama.i bice mi drago da vas upoznam.boziji blagoslov vam zelim.I veliki pozdrav iz Zrenjanina..

more_horiz
Draga Gabrielle,
hvala Bogu da te je sacuvao u teskim danima tvog djetinstva,da te je sacuvao i da mozes proslavljati Njegovo ime.Veselim se jako tvom dolasku na forum.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply