Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

descriptionKaos EmptyKaos

more_horiz
Korisnik Abraham je spomenuo u jednom svome postu teznju da se otkrije istina izmedju dva sustava, zato što treceg sustava koji nadvisuje borbu izmedju dobra i zla ustvari nema.

Mislim da bi ovo moglo biti zanimljivo nekima, ovo je nesto sto sam proucavao prije par godina, pa kao takvo sam i pisao o tome, nazalost na engleskom je jer su vecina osoba s kojima sam diskutirao o tome stranci.

Ovo razmisljanje je uvelike utjecalo na razvoj mog karaktera, ponasanja i razmisljanja.

Mozda nekome bude zanimljivo jer nije u pitanju nikakva egzaktna vjera.

http://www.freewebs.com/ars-kha/index.htm

Ponavljam da je na engleskom, pa mozda nebude potpuno jasno svima, ali ukoliko ima kakvih pitanja slobodno pitajte.

descriptionKaos EmptyRe: Kaos

more_horiz
Borba dobra i zla jos uvijek traje. I tako dugo dok se dobro bori protiv zla, zlo nece prevladati.
Kao sto kaze sveto pismo:
"Dobrim savladajte zlo"

more_horiz
Zamolio bi Arcanaela da objasni sto je ovo:
Kaos Chaosmagie_chaosstern

Vjerujem da je ova magija kaosa utjecala na Tvoj karakter, razmisljanje i ponasanje - ali sigurno da te nije izvela iz prostora velike borbe izmedju dobra i zla..Gnosticko stanje
svetosti se razlikuje od krscanskog po tome sto je Isusova svetost odsutnost zla i grijeha u tijelu, duhu , umu i dusi - a tako i kod pravednika koji su posveceni kroz vjeru - supstancijalnu vrijednost koja nadi daje sigurnost i postojanost..Gnostici nisu odvojeni od zla i grijeha, oni su u njima , mogu biti umrtvljeni, prividno neaktivni, ali ih ta paradigma ne dovodi u vezu sa vjecnim zivotom bez obzira na njihov program svijesti i podsvjesti..
Da li si odabrao krscanstvo ili magiju kaosa?
Da li si primjenjivao tehnike :
“inhibitory gnosis”, “excitatory gnosis” , “indifferent vacuity”..
Zanimljivo je da Ti naglasavas misljenja , kulture itd koje zelis upoznati kako bi postigao , mislim znanje o svijetu, ponasas se dosta tolerantno sto govori o kultu znanja koji svoju podsvjest i svijest koristi kao orudje..Zanimljivo...
Mozes li navesti cinjenicu da se dobro moze kaotizirati?
Jer zlo je Luciferova kreativna izmisljotina koju je nastojao provesti kao kozmicku cinjenicu ..No zlo moze prevariti ako u covjeka ubaci samo jedan element - sumnju u Boga..Tako je bilo i sa Evom..
Da bi se dobro moglo kaotizirati potrebno je zlu dostici kozmicku dimenziju
vjecnosti..no to bas ne ide..ali eto kreator takve ideje je porazen na krizu..no nastavlja borbu ...

No , evo jedan cudan primjer kaos-magije:
"Pitanje je koje se je svaki pravi Hrvat upitao ovih dana. Ante Gotovina mora biti slobodan. Ali kako?
E, pa odgovor je jednostavan.
Veliki Hrvat poput mene proveo je puna 2 dana razmišljajući o tome i u ranim jutarnjim satima hrvatske zore riješenje se samo nametnulo...

Kaos magija!
Provjerena metoda čarobiranja koja je već mnogim ljudima pomogla u teškim vremenima. Siguran sam da ćemo zajedničkim snagama uspjeti izvesti ovu metodu i vratiti Antu gdje mu je i mjesto:
Na Karibe.

Ono što prvo trebate napraviti je napisati vašu želju na komadić papira:
Npr.
ŽELIM DA ANTE BUDE SLOBODAN
Onda se riješite svih samoglasnika:
ŽLM D NT BD SLBDN
Onda svih duplih slova:
ŽLMDNTBSL

Ovo možete pretvoriti u mantru dodavanjem nasumičnih samoglasnika:
ŽiLiMaDaNeTaBeSaL

Ono što sljedeće trebate napraviti je dizajnirati magični sigil koji će vam služiti kao koncentracijska točka tijekom izvođenja čarolije.
Da ne bi te naprezali vaše male hrvatske glavice potrudio sam se dizajnirati univerzalni sigil za ovu magiju spašavanja Ante. Sigil je naime abstrakcija vaše želje. Ovaj sigil predstavlja želju svih Hrvata da vide Antu na slobodi ispod zlatnog havajskog sunca.

KLIKNI ZA SIGIL

Time će vaša želja u obliku abstrakcije biti implementirana u vašu podsvjest.
Onda zaboravite na Antinu slobodu i mislite samo na sigil sve dok ne bude dio vaše podsvjesti.

Sad, sigili najbolje funkcioniraju kad ih se vizualizira tijekom stanja extremne uzbuđenosti ili boli.
Tako idući put kad budete masturbirali ili zabijali čavle u vlastito koljeno vizualizirajte sigil i ponavljajte " ŽiLiMaDaNeTaBeSaL" mantru.
Masturbacija je pogotovo dobra metoda sigilizacije, jer je većina čovječanstva expert u tome. Zabijanje čavla će najbolje funkcionirati u Zadru.
Posebno je važno da sigil vizualizirate pred očima u trenutku orgazma.
Nakon ejakulacije uništite sigil i papirić s mantromm, te više ne mislite o njemu.

Da bi ova tehnika bila pogotovo uspješna magija bi trebala biti izvedena u otprilike isto vrijeme.

Npr. 18. prosinca u 19.00.

Taman prije večernjeg Dnevnika, svi Hrvati koji žele Antu viditi na slobodi trebali bi par minuta posvetiti vlastiom spolnom organu i vizualiziranju sigila. Višestruka sexualna ekstaza tisuća Hrvata u istom trenutku zasigurno će biti primjećena na astralnoj kontrolnoj točki Bogova Kaosa koji će vas za vaš trud nagraditi." iz

- http://koalicija.blog.hr/2005/12/index.html

Ovo je vulgarizacija magije kaosa?!

more_horiz
Slazes li se Arcanael sa ovim:

"Šta je Magika Haosa?

Šta je Magika Haosa? Dobro pitanje. Otkad se pojavila na magičkoj sceni kasnih sedamdesetih, izazvala je mnogobrojne polemike o tome šta je ona zapravo, šta nije i ko je "pravilno" izvodi – okultisti obožavaju ovakve besmislene rasprave. Bilo bi primamljivo upustiti se sada u dugačku diskusiju o istoriji magike, ali ću se umesto toga ograničiti na opštu konstataciju da je, pre nego što je Haos urlajući utrčao na scenu, dominantni pristup "činjenju magike" (i još uvek je, u velikoj meri) bio "sistemski" pristup.

Dakle, šta je magički sistem? Magički sistemi kombinuju praktične vežbe za izazivanje promena sa verovanjima, stavovima, konceptualnim modelom univerzuma (ili više modela), etikom i još pokojom stvari pride. Primeri ovakvih sistema su Kabala, razne Vikanske tradicije, magički sistem Zlatne Zore sa svojim stepenima, odorama, motoima itd, kao i danas narastajući broj raznih zapadnih verzija šamanističkih staza. Prema većini magičkih sistema, pre nego što možete i da
počnete da mašete svojim čarobnim štapom ili skakućete na glavi dok ne dostignete prosvetljenje, morate da posvetite dosta vremena izučavanju verovanja povezanih sa sistemom, učenju njegovih "smem / ne smem" pravila, bubanju napamet lista simbola i korespondencija, načinu ophođenja prema kolegama magovima i, u ekstremnim slučajevima, načinu odevanja, hodanja i žvakanja žvake u isto vreme. Čemu sve ovo? Pa, magika je, kao i neke velike religijske poruke, u osnovi jednostavna, ali podložna procesu u kome jednostavne ideje postaju izuzetno komplikovana verovanja koja vas odvlače sve dalje od činjenja bilo kakve magike. Vratite se unazad kroz vreme negde u paleolit i pronaći ćete šamana kako zjapi u vizije izazvane pokislim parčetom pečurke.
Pretrčite par milenijuma unapred i naći ćete "magički sistem" koji se sastoji od nekoliko stotina hiljada reči, opskurnih dijagrama i dodataka i koji na nekom mestu verovatno kaže da su droge "no-no".

Rođenje Haotike zbilo se negde kasnih sedamdesetih, otprilike u vreme kada je pank bljuvao na muzičku industriju, a matematičari, fizičari i ekonomisti počinjali Teoriju Haosa da uzimaju za ozbiljno. Dva imena najviše vezivana za rođenje Haotike su Piter Kerol (Peter Carroll) i Rej Šervin (Ray Sherwin), mada su i drugi vrebali iz prikrajka, npr. "Stouk Njuington Sorserers" (Stoke Newtington Sorcerors – SNS), koji su kasnije bili upleteni u prva komešanja pank pokreta.

Neke od ranih radova Pita Kerola o Haosu izdao je "Nju Ekvinoks" (The New Equinox) Reja Šervina i u njemu se pojavljuju prvi oglasi koji objavljuju nastanak magičkog reda Iluminata Tanaterosa (Illuminates of Thanateros – IOT).Interesantno je da nema pomena termina "haos" u najranijim verzijama IOT materijala.
Šervinov "Morton Pres" (Morton Press) zatim izdaje Kerolov"Liber Null", kao i "Knjigu Rezultata" (The Book of Results) samog Šervina, koji tumače veoma praktičan metod"Sigilizacije", koji je razvio Ostin Osman Sper (Austin Osman Spare), a koji je postao jedna od retkih ključnih tehnika vezanih za Haotiku.

Rani razvoj Haotike karakterisala je labava mreža neformalnih grupa koje su se skupile da eksperimentišu mogućnostima nove struje. Po zatvaranju "Nju Ekvinoksa", "deca haosa" su saopštavala svoje rezultate i jeresi na stranicama novog magazina Krisa Braja (Chris Bray) – "Totova Lampa" (The Lamp of Thoth). Prvim knjigama o Haosu pridružile su se dve kasete - "Koncept Haosa" (The Chaos Concept), koja je razmatrala osnove Magike Haosa, i "Haokomora" (The Chaochamber), naučno fantastični magički rad koji je
kombinovao elemente "Zvezdanih Staza" (Star Trek), Majkla Murkoka (Michael Moorthingy) i H. G. Velsa (Wells). Brajev "Sorserors Aprentis Pres" (Sorceror's Apprentice Press) ponovo izdaje "Liber Null", "Knjigu Rezultata" i dve nove knjige - "Psihonaut" (Psychonaut) Pita Kerola i "Teatar Magike" (The Theatre of Magic) Reja Šervina. Ovo, zajedno sa člancima iz rastućeg haotičkog opusa IOT-a, privlači sve više ljudi ka eksperimentisanju novim pristupom. Zahvaljujući naporima Ralfa Tegtmajera (Ralph Tegtmeier), haotički
pristup privlači pažnju i u kontinentalnoj Evropi.
Osnovna poruka Haotike kaže da je suština magike u njenom činjenju – da, kao i kod seksa, nikakva količina teoretisanja i razmišljanja ne može da zameni lično iskustvo. Kerolov "Liber Null" je, dakle, predstavio golu osnovu magičkih tehnika koje se mogu upotrebiti da izazovu promene nečijeg stanja. "Liber Null" je bio usredsređen na tehnike, govoreći da su sami metodi magike u osnovi isti u različitim sistemima, bez obzira na razliku u simbolima, verovanjima i dogmama. Koje simbole ćete upotrebiti je pitanje izbora, a tkanje verovanja koje ih okružuje je samo sredstvo za postizanje određenog cilja, ne i cilj sam po sebi .........."

Ali, vjera je sila koja pobijedi svijet.
1.Ivanova 5,1:

Jer sve što je od Boga rođeno, pobjeđuje svijet. I ovo je pobjeda što pobijedi svijet: vjera naša.

Arcanael, zelis li spoznati ili pobijediti svijet?

more_horiz
Zamolio bi Arcanaela da objasni sto je ovo:

To je simbol kaosa... Koji Michael Moorcock izmislio za jednu svoju pricu... a kasnije je uzeta kao univerzalni znak kaosa a predstavlja osam strana kaosa... znaci vise puteva, za razliku od znaka zakona (jenda strelica okrenuta prema gore) ili znaka trojstva (svetog ili nesvetog). Nekim ljudima sluzi za meditacije i sl. osobno nevidim nista vise u njemu od naslovne stranice neke knjige.

Istina, teroija kaosa me nije izvela iz konstantne borbe dobra i zla, od malena sam bio nadaren za neke stvari koje nisam shvacao... Prikazivali su mi se andjeli u snovima u jednakom broju kao i demoni... Neki kazu da su ti "bozji darovi" blagoslov... ja mislim da bi ja ipak radje samo mirno spavao Razz

Nitko nije rekao da su gnostici odvojeni od icega... vec samo imaju drugaciji pogled na to...

Bit kaosa je da razvija individualnost i slobodu... a jedine tehnike kojima sam se ja sluzio bile su one vezane uz meditaciju... Orgazmi, nanosenje boli i druge stvari me nisu toliko zanimale... ali ih nisam zato izostavio sa onoga popisa... jel to su iskustva ljudi... a ono je teoloski tekst.

Zanimljivo
je da Ti naglasavas misljenja , kulture itd koje zelis upoznati kako bi
postigao , mislim znanje o svijetu, ponasas se dosta tolerantno sto
govori o kultu znanja koji svoju podsvjest i svijest koristi kao
orudje..Zanimljivo...

Mislim da vrijedi znati sve, naravno da se nebi krivo razumjeli, nitko nemoze znati sve... ali bar jedan dio onoga podrucja s kojim se bavis... Kako bi neki rekli... znanje je moc.

A sto se toga tice, pricao sam sa mnogim ljudima razlicitih vjera i znanja, razlicitih starosti, procitao sam dosta toga, i trudim se bit tolerantan jer smatram da svatko ima pravo na svoje misljenje... Ono sto se uvuklo u ponasanje danasnjih ljudi jest da pljuju po svemu i svakome sto nije njihovo ili sto ne razumiju... i idu na zakon Ili si samnom ili protiv mene... u kojemu ja ne vidim neku preveliku smisao...
Zlo je tocka gledista.

A ovo sa A.Gotovinom... hehe, lijepo sam se nasmijao...
Pa u teoriji bi moglo funkcionirati... uz pokoju ispravku samo Wink
Ali vrlo lijep sigil... Ja nikad nisam probao jer nisam imao potrebe za tako necime...

Nije vulgarizacija... vrlo dobar primjer ustvari skepticne osobe, treba probati mozda ti uspije, cak ti netreba nitko drugi, sam bi to mogao postici. Probaj, nikad neznas. Samo kako napominju treba vjerovati u to Razz

Ono sto mi nije jasno je cemu je to bilo potrebno?
Jeli to bilo ruganje meni? Ili osobama koje su smislile to? ili cemu? Zasto nebi mogli voditi normalnu raspravu bez pod***avanja nekog ? Razz

Cijelo to razmisljanje da se tako nesto moze postici moze ici vrlo dublje od oslobadjanja A.Gotovine... Na primjer samo postojanje boga ili njegovo stvaranje svijeta...

Nije li vrlo slicno? On je sve samo zamislio... Ili on mozda postoji samo zato jer mi tako mislimo, nase vjerovanje u njega ustvari ga cini stvarnim...
Ali mislim da tebe ne zanima recimo neko takvo razmisljanje ili diskusija...

Shvacam kako sve to zvuci... nisam ni ja imao neku puno drugaciju reakciju... ali kao i svaki takav tekst i kao i svaki vjerski tekst... treab citati izmedju redova Wink

Slazes li se Arcanael sa ovim:

Slazem se... to je ukratko povijest nastanka teorije kaosa...

I prije nego me oznacite kao neku izgubljenu "new age" osobu... moram napomenuti da je ovo samo vrlo zanimljiv pristup... svemu uglavnom... iako se ja ne slazem s vecinom.. .a sama ljepota toga je da i nemoram...

Svi su u pravu i istovremeno nitko nije u pravu... je tako bolna cinjenica... ali ju mi odbijamo vidjeti...

Ja ne zelim pobijediti svijet... jer nemam sto pobijediti...

Sve sto zelim dobijem, sve cega se primim napravim, u cemu god se natjecem pobijedim... ako se potrudim, to je sva logika.

Prije bi rekao da zelim spoznati svijet... Ono sto drugi misle i zasto, kako?

Zelim znati zasto sotonisti mrze andjele i vjeruju da oni uzimaju ljudsku energiju, te zasto krscani mrze demone i misle da im oni zele zlo... Jer postoje oni koji nemisle niti jedno od toga, a nisu ih se odrekli ni andjeli ni demoni...

Ljudi u sebi imaju jednako dobra koliko i zla... Okolina i dogadjaji utjecu na njihovu manifestaciju, a karakter i znanje je kljuc koji ih sprijecuje.

more_horiz
Smatras li da je materija grijesna i bezvrijedna,neki gnostici izabiru svojevrsni asketizam kako bi odrzali svojevrsnu cistocu osobne slobode.Vrlo ce biti interesantna diskusija o
gnostickoj kosmogoniji,i o kraju borbe dobra i zla.Cinjenica je da orjentacija na suzavanje vjerovanja covjeka vodi u ne znanje,ali nije bibliska nauka da je vjera odvojena od razuma i od vjere za saznavanja.Krist ustvari otklanja zavjesu onima koji vjeruju u kraj borbe dobra i zla,kako bi zapoceo proces ne ometane spoznaje.

more_horiz
Ali , spoznaja petodimenzionalnog Kosmosa po teoriji L.Randal koja je razvila Einsteinovu zakrivljenost kozmosa i utvrdila da su Kosmosi odjeljeni branama zakrivljenosti tako da na pr. kaos jednog tipa ne moze prodrijeti u susjedni kozmos, stvara u nama znatizelju koju nemozemo zadovoljiti drugacije no spoznajom telosa..Kaos koji prodire u drugi kozmos bi trebao imati teleolosku univerzalnost..Dakle trazimo univerzalni zakon koji omogucava covjeku prepoznati smisao kaosa unutar visedimenzionalnih uredjenja..
Potrebno nam je prodrijeti iza zavjese smrti koja se nalazi u nasemu tijelu..Tek , kako kaze Dina , nakon probrazenja moguc je prodor u beskonacnu spoznaju..Prvo - oslobodjenje od raspadnuca i smrti, pobjeda nad grobom, trenutak kada zivot guta smrt - korak je koji je moguc tek po Izbavitelju...
Teorija emanacije se ogranicenim zivotom ne moze ispitati..

more_horiz
Arcanael
Jer postoje oni koji nemisle niti jedno od toga, a nisu ih se odrekli ni andjeli ni demoni...

Ali postoje oni koji su takvi bili pa su se opredjelili..

U velikoj borbi dobra i zla, svjetla i tmine Bog se nije odrekao ni jednog covjeka..No na koju ce se stranu odluciti ovisi o osvjedocenju na osnovu
iskustva spoznaje i vjere..Mora biti moguce upoznati Boga u Njegovoj osobnoj stvarnosti..Razum mora moci otkriti vjeru i zadovoljiti ceznju duse..On otkriva ceznju duse za kao jeku Bozje ceznje prema stvorenjima..
Epikurov otklon od determiniranosti , kojeg je Marks ocijenio kao principom slobode a Bloch dodao dimenziju nade - moguc dio je stalnog razvoja uredjenosti ljepote kozmosa u kojem sam proces prijelaza se moze ciniti ogranicenim bicima kao kaos koji nije pogodan za zivot..Smisao kaosa nije unistenje reda tj Kozmosa vec uredjenost ..Kada udjete u slikarski ili koji god studio cini vam se kaoticnim u odnosu na dovrsetak djela koje gane dusu, tako i u kozmosu nakon zavrsetka velike borbe pobunjenika protiv Stvoritelja - ljepota pravednosti ce omoguciti svestranu kreativnost u skladu sa svetoscu..Vjecni zivot preobrazenih vise nije uvjetan ali je svaki otklon od svetosti - samoubojstvo..Ako je spoznata tajna smrti otkrivenjem sile zivota i opravdanjem zivota i zakona svetosti - tada bi opredjeljenje protiv takvog poretka bilo nezamislivo..Kada su AdamEva dobili dar uredjivanja vrta i naseljavanje Zemlje - dobili su i logicnu kibernetsku mogucnost kaosa kao sredstvo obrade i odrzavanja malog -Geokozmosa..To kreativno orudje bilo je uvjetovano poslusnoscu zakona slobode ..Adam se ponudjacu novog kaosa mogao suprotstaviti svojim kaosom jer je imao silu vjere koju nije iskoristio..On nije morao upoznati zlo kroz gubitak zivota..Mogao je spoznati smrt i bez umiranja i provjeriti istinitost prijevare..i njega se nisu odrekli ni andjeli ni demoni..

more_horiz
Jakob kaze da
tako i u kozmosu nakon zavrsetka velike borbe pobunjenika protiv Stvoritelja - ljepota pravednosti ce omoguciti svestranu kreativnost u skladu sa svetoscu..Vjecni zivot preobrazenih vise nije uvjetan ali je svaki otklon od svetosti - samoubojstvo..Ako je spoznata tajna smrti otkrivenjem sile zivota i opravdanjem zivota i zakona svetosti - tada bi opredjeljenje protiv takvog poretka bilo nezamislivo

Tko je i sto je uzrok smrti ?Mozemo li umom spoznati zivot vjecni a da ga ne iskusimo fizicki?
Nad smrcu dolazi razorna sila zivota i ona je neizbjezni unistavajuci kaos za uzrocitelja i njegovu sudbinu..Sotona ne moze nikakvom supermagijom izbjeci svoje unistenje kao ni demoni..Njegov je pokusaj oblikovanja kozmosa i geokozmosa kaosom propao jer nije mogao dokazati da je nepravedno da samo svetosti pripada zivot vjecni..
Imam jedno zanimljivo predavanje , znam da su neki gnostici kao katari vjerovali u prijelaz iz smrti u zivot oslobodjenjem od materije ali se nisu bavili magijom..:

http://www.nada21veka.info/pages/video_fajt_tajanstveno_carstvo_smrti.htm

No jedno od gnostickih traganja u ovo doba je i pitanje emanacije ali i zacetnika emanacije, dakle jedno filozofsko pitanje:
http://www.nada21veka.info/audio/Fajt/Fajt-pitanja12.mp3

more_horiz
Budem odgovorio uskoro, trenutacno sam slab na slobodnom vremenu, previse posla Razz ... pa cu se zabavit s tim kasnije.

more_horiz
Kako bi definirali Kaos i koja je njegova svrha u Kozmosu.
Da li je duhovni kaos primaran u odnosu na materijalni?
Da li uzrok smrti dolazi iz materijalnog, a zivot iz duhovnog?

Kaos Animation_showing_movement_of_2003_UB313

more_horiz
Kako bi definirali Kaos i koja je njegova svrha u Kozmosu.
Da li je duhovni kaos primaran u odnosu na materijalni?
Da li uzrok smrti dolazi iz materijalnog, a zivot iz duhovnog?

1. Kaos je kreativno nacelo, pocelo, prauzorak, princip, element, sastavni dio i zakon iza svake magije. Kada je neki magicni ritual proveden, neovisno o "tradiciji" ili nekoj drugoj varijabli u elementu cina, odredjena energija je stvorena i stavljena u pokret sa razlogom da se nesto dogodi.

kako

Stephan Mace u svojoj knjizi "Sorcery as Virtual Mechanics" objasnjanava to ovako...

‘To keep it simple, let us confine our example to just two electrons, the point like carriers of negative charge. Let us say they are a part of the solar wind - beta particles, as it were - streaming out from the sun at thousands of miles a second. Say that these two came close enough that their negative charges interact, causing them to repel one another. How do they accomplish this change in momentum?

‘According to quantum electrodynamics, they do it by exchanging a “virtual” photon. One electron spawns it, the other absorbs it, and so do they repel each other. The photon is “virtual” because it cannot be seen by an outside observer, being wholly contained in the interaction. But it is real enough, and the emission and absorption of virtual photons is how the electromagnetic interaction operates.

‘The question which is relevant to our purpose here is where does the photon come from. It does not come out of one electron and lodge in the other, as if it were a bullet fired from one rock into another. The electrons themselves are unchanged, except for their momenta. Rather, the photon is created out of nothing by the strain of the interaction. According to current theory, when the two electrons come close, their waveforms interact, either cancelling out or reinforcing one another. Waveforms are intimately tied to characteristics like electric charge, and we could thus expect the charges on the two electrons to change. But electron charge does not vary; it is always 1.602 x 10(- 19) coulombs. Instead, the virtual photons appear out of the vacuum and act to readjust the system. The stress spawns them and by their creation is the stress resolved.’

Da odmah nesto ovdje objasnimo, magicni cin ili ritual,kako je vec gore navedeno, stvara energiju, neovisno o tradiciji ili nekoj drugoj varijabli u elementu cina, dakle magicni cin ovdje nije neki nezamislivi hokus pokus, to je ujedino i molitva, mantra, bilo sto...

Izravan primjer kaosa bi mogla biti i sveta voda, cija se molekularna struktura mijenja kada je posvecena, kristali u vodi postaju veci,ljepsi itd.
Potpuno jednako primjeru sa dva elektrona Stephana Macea.

Nisu rijeci ono sto je promijenilo tu strukturu vode... neovisno dali vi procitali to na latinskom, hebrejskom ili hrvatskom isti je efekt... Dakle nije stvar u rijecima... Provedeni su mnogi pokusi i sa biljkama i slicnim stvorenjima na taj nacin... lijepe misli i govor poticu biljku da raste, ruzne misli da uvene.

2. Dohovni kaos je usko povezan sa materijalnim, i jedan bez drugoga ne funkcioniraju... Oboje su stvoreni u isto vrijeme i u nasoj dimenziji se sklapaju, ali nasa realnost ili dimenzija kako god to zelite nazvati je vise materijalna, astral bi bio primjer duhovne uz potpuno odsustvo materije, bar onakve kakvu mi znamo ovdje. Njihove granice se dodiruju ali jos nismo u mogucnosti sklopiti ih... Energija je ono sto spaja materiju i duh, ona je opce prisutna svugdje i bez nje niti jedno nebi postojalo.

3. Opet smrt i zivot nisu uzrokovani samo jednim. Ali oko zivota i razloga smrti treba uzeti u obzir puno stvari, tako da je to prica za sebe... I dugotrajna kao takva.

more_horiz
Raspadljivost je prolazna - ona ne nasljedjuje neraspadljivost
tj. - besmrtnost koju nasljedjuju pravednici - oni u cijem se umu po izboru pravednosti kroz vjeru koja sadrzava djelo pobjede nad smrcu, nece dogoditi kaos razaranja zivota niti otpor protiv svetosti kojoj pripada zivot vjecni..Duh uskrisava umrle pravednike jer je Isus postigao opravdanje zivota pobjedom nad silom grijeha ispunjenjem zakona..U tom ispunjenju se zdruzuju ljubav - pravda - svetost...potpuna negacija zla - sva Bozanska punina fizicki..
Arcanael
Nisu rijeci ono sto je promijenilo tu strukturu vode... neovisno dali vi procitali to na latinskom, hebrejskom ili hrvatskom isti je efekt... Dakle nije stvar u rijecima... Provedeni su mnogi pokusi i sa biljkama i slicnim stvorenjima na taj nacin... lijepe misli i govor poticu biljku da raste, ruzne misli da uvene.

"A mi svi, koji otkrivenim licem i gledamo slavu Gospodnju, preobražavamo se u istu sliku iz slave u slavu, kao od Gospodnjega Duha."
Nakon uskrsnuca, poslije probrazenja dolazi:

I otrt će im svaku suzu s očiju te smrti više neće biti, ni tuge, ni jauka, ni boli više neće biti jer - prijašnje uminu.

Vidim ovdje prestanak kaosa tvoritelja grijeha koji ce biti i fizicki unisten..
Njegov kaos nije u skladu sa Bozanskim kreativitetom .
Isusov kaos - kozmos pravde je razorio grijeh - smrcu kojom je pobijedio smrt..

more_horiz
@jakob

Stalno spominjes kaos kao neko zlo i razaranje, dok kaos o kojem se ovdje prica i o kojem sam ja govorio nema veze s time...

On prema definiciji je pocetak i kraj svega... svugdje prisutan... Alfa i Omega... I nije niti zao niti dobar... on jednostavno jest...

Moglo bi se gledati na kaos kao i na stvoritelja svega... kaos bi definitivno mogao biti i krscanski bog, zasto ne?

Cinjenica je da se to treba malo vise prouciti i razmisliti o tome, i u teoriji nema potpuno krivog niti potpuno tocnog objasnjenja... zato se u toj teoriji i koristi metavjerovanje ili metabelief...

Ovo ovdje aposlutno nema nikakve veze sa biblijom, njenim bogom ili vragom... ovo je znanstvena teorija i praksa koja ima duhovne temelje...

I iskreno preporucam da se procita malo vise od uvoda ukoliko se zele posteni komentari i dijalozi...
Proucite paradigme i god-formove... o kojima sve lijepo pise...
ovdije...

http://www.freewebs.com/ars-kha/paradigmsandaeonics.htm
http://www.freewebs.com/ars-kha/chaostechniques.htm

Ako se malo udubite u to... pa naci ce se tu i teorije o postanku i nastanku boga kao takvog... o kojima krscanstvo koliko skuzih nema misljenja veceg od... "on je bio tamo prije nas i mi nismo sposobni znati vise"... u grubo receno Razz

more_horiz
Kaos kao sastavnica Kozmosa.Na pr. orbitalno kretanje elektrona oko jezgre pokazuje da se oni nikada ne sudaraju
jer imaju odvojenu putanju.Svi atomi u Svemiru imaju odvojene orbite .
Postoje sedam elektonskih ljuski i koji se nikada ne mijenja te je odredjen formulom 2n².
Maksimalni broj elektrona koji moze biti prisutan u elektronskoj ljusci fiksiran je tom formulom- n je broj elektronske ljuske..Haos se ne javlja unutar atoma.
To nije slucajno.Svaka elektronska ljuska ima podljuske u kojima se elektroni krecu.Putovanje elektrona izmedju ljuski moguc je jedino primanjem vanjske energije.Izvor te energije je foton.
Koliko predivnih boja u svemiru:
[url=http://object width="425" height="355"param name="movie" value="https://www.youtube.com/v/WZXM2eq46_s&rel=1"/paramparam name="wmode" value="transparent"/paramembed src="https://www.youtube.com/v/WZXM2eq46_s&rel=1" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="355"/embed/object]http://<object width="425" height="355"><param name="movie" value="https://www.youtube.com/v/WZXM2eq46_s&rel=1"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="https://www.youtube.com/v/WZXM2eq46_s&rel=1" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="355"></embed></object>[/url]

more_horiz
Slava Bogu:

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply