Zamolio bi Arcanaela da objasni sto je ovo:
To je simbol kaosa... Koji Michael Moorcock izmislio za jednu svoju pricu... a kasnije je uzeta kao univerzalni znak kaosa a predstavlja osam strana kaosa... znaci vise puteva, za razliku od znaka zakona (jenda strelica okrenuta prema gore) ili znaka trojstva (svetog ili nesvetog). Nekim ljudima sluzi za meditacije i sl. osobno nevidim nista vise u njemu od naslovne stranice neke knjige.
Istina, teroija kaosa me nije izvela iz konstantne borbe dobra i zla, od malena sam bio nadaren za neke stvari koje nisam shvacao... Prikazivali su mi se andjeli u snovima u jednakom broju kao i demoni... Neki kazu da su ti "bozji darovi" blagoslov... ja mislim da bi ja ipak radje samo mirno spavao
Nitko nije rekao da su gnostici odvojeni od icega... vec samo imaju drugaciji pogled na to...
Bit kaosa je da razvija individualnost i slobodu... a jedine tehnike kojima sam se ja sluzio bile su one vezane uz meditaciju... Orgazmi, nanosenje boli i druge stvari me nisu toliko zanimale... ali ih nisam zato izostavio sa onoga popisa... jel to su iskustva ljudi... a ono je teoloski tekst.
Zanimljivo
je da Ti naglasavas misljenja , kulture itd koje zelis upoznati kako bi
postigao , mislim znanje o svijetu, ponasas se dosta tolerantno sto
govori o kultu znanja koji svoju podsvjest i svijest koristi kao
orudje..Zanimljivo...
Mislim da vrijedi znati sve, naravno da se nebi krivo razumjeli, nitko nemoze znati sve... ali bar jedan dio onoga podrucja s kojim se bavis... Kako bi neki rekli... znanje je moc.
A sto se toga tice, pricao sam sa mnogim ljudima razlicitih vjera i znanja, razlicitih starosti, procitao sam dosta toga, i trudim se bit tolerantan jer smatram da svatko ima pravo na svoje misljenje... Ono sto se uvuklo u ponasanje danasnjih ljudi jest da pljuju po svemu i svakome sto nije njihovo ili sto ne razumiju... i idu na zakon Ili si samnom ili protiv mene... u kojemu ja ne vidim neku preveliku smisao...
Zlo je tocka gledista.
A ovo sa A.Gotovinom... hehe, lijepo sam se nasmijao...
Pa u teoriji bi moglo funkcionirati... uz pokoju ispravku samo
Ali vrlo lijep sigil... Ja nikad nisam probao jer nisam imao potrebe za tako necime...
Nije vulgarizacija... vrlo dobar primjer ustvari skepticne osobe, treba probati mozda ti uspije, cak ti netreba nitko drugi, sam bi to mogao postici. Probaj, nikad neznas. Samo kako napominju treba vjerovati u to
Ono sto mi nije jasno je cemu je to bilo potrebno?
Jeli to bilo ruganje meni? Ili osobama koje su smislile to? ili cemu? Zasto nebi mogli voditi normalnu raspravu bez pod***avanja nekog ?
Cijelo to razmisljanje da se tako nesto moze postici moze ici vrlo dublje od oslobadjanja A.Gotovine... Na primjer samo postojanje boga ili njegovo stvaranje svijeta...
Nije li vrlo slicno? On je sve samo zamislio... Ili on mozda postoji samo zato jer mi tako mislimo, nase vjerovanje u njega ustvari ga cini stvarnim...
Ali mislim da tebe ne zanima recimo neko takvo razmisljanje ili diskusija...
Shvacam kako sve to zvuci... nisam ni ja imao neku puno drugaciju reakciju... ali kao i svaki takav tekst i kao i svaki vjerski tekst... treab citati izmedju redova
Slazes li se Arcanael sa ovim:
Slazem se... to je ukratko povijest nastanka teorije kaosa...
I prije nego me oznacite kao neku izgubljenu "new age" osobu... moram napomenuti da je ovo samo vrlo zanimljiv pristup... svemu uglavnom... iako se ja ne slazem s vecinom.. .a sama ljepota toga je da i nemoram...
Svi su u pravu i istovremeno nitko nije u pravu... je tako bolna cinjenica... ali ju mi odbijamo vidjeti...
Ja ne zelim pobijediti svijet... jer nemam sto pobijediti...
Sve sto zelim dobijem, sve cega se primim napravim, u cemu god se natjecem pobijedim... ako se potrudim, to je sva logika.
Prije bi rekao da zelim spoznati svijet... Ono sto drugi misle i zasto, kako?
Zelim znati zasto sotonisti mrze andjele i vjeruju da oni uzimaju ljudsku energiju, te zasto krscani mrze demone i misle da im oni zele zlo... Jer postoje oni koji nemisle niti jedno od toga, a nisu ih se odrekli ni andjeli ni demoni...
Ljudi u sebi imaju jednako dobra koliko i zla... Okolina i dogadjaji utjecu na njihovu manifestaciju, a karakter i znanje je kljuc koji ih sprijecuje.