Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

vatikan ili...???

power_settings_newLogin to reply
4 posters

descriptionvatikan ili...??? - Page 2 EmptyRe: vatikan ili...???

more_horiz
papa je promjenio istinu o bibliji!
DAKLEM UCENIK,Uporan si u krsenju forumskog pravila ovo je zadnja opomena,kod slijedeceg Chat posta ces biti baniran.Mislimda si iscrpio sve mogucnosti pristojnog moderatosrskog opominjanja.

more_horiz
Reci nam nešto što neznamo

Inliner, buduci da si stariji clan foruma,takodje vrijedi ista opomena,zadnji post koji bude napisan u stilu Chata,bit ce baniran.

Hvala ostalim ucesnicima na forumu koji imaju razumjevanja za koncepciju foruma.

more_horiz
posto ja ne mrzim nikoga i zelim reci istinu ali mi se ne dozvoljava i neznam sto se dogadja i neznam koliko ti je sveti otac-papa platio da me maknes s foruma???

more_horiz
Daniel 12.
"U ono će vrijeme ustati Mihael, veliki knez koji štiti sinove tvog naroda. Bit će to vrijeme tjeskobe kakve ne bijaše otkako je ljudi pa do toga vremena. U ono vrijeme tvoj će se narod spasiti - svi koji se nađu zapisani u Knjizi.

2Tada će se probuditi mnogi koji snivaju u prahu zemljinu; jedni za vječni život, drugi za sramotu, za vječnu gadost. 3Umnici će blistati kao sjajni nebeski svod, i koji su mnoge učili pravednosti, kao zvijezde navijeke, u svu vječnost."
Ograničavam se od raznih fundamentalističkih interpretacija Otkrivenja kao ove koja služi promidžbi protiv učenja adventista sedmoga dana što pojačava bulevarske zamisli o neprijateljstvu asd prema katolicima:
Ispričavam se na korištenju njemačkog jezika
http://www.kreuz.net/?redirect=05903848K7YyNrJSyigpKbDS1y8vL9crzy_KSSnOSSwuSc5IzEtO1UvOz9VXsgYA

no imamo i englesku verziju:
http://babelfish.altavista.com/babelfish/trurl_pagecontent?lp=de_en&trurl=http%3a%2f%2fwww.kreuz.net%2f%3fredirect%3d05903848K7YyNrJSyigpKbDS1y8vL9crzy_KSSnOSSwuSc5IzEtO1UvOz9VXsgYA

Radi se o učenjima crkava fundamentalista tipa "World last Chance" koja koriste adventističku teologiju i doktrinu ..To nije pokret Biblijske antibabilonske ekumene - koja adira sve one koji očekuju Novu pedesetnicu iz Otkrivenja 18,1.: Citiram Veliku borbu o pedesetnici:(oprostite na prijevodu)

"Ali, dok se god Isus nalazi gore u svetinji kao čovjekov posrednik,

obuzdavajući utjcaj Svetog Duha osjeća se kod vladara i naroda.

On još uvijek kontrolira u izvesnoj mjeri zemaljske zakone. Da

nema ovih zakona stanje u svijetu bi bilo mnogo gore nego što je

sada. Dok su mnogi naši vladari Sotonina aktivna oruđa, Bog,

takođe, ima svoja oruđa među vodećim ljudima države. Neprijatelj

pokreće svoje sluge da predlažu mjere koje bi znatno ometale Božje djelo. Ali, na državnike koji se boje Gospoda utiču sveti anđeli da se takvim prijedlozima usprotive neoborivim argumentima. Na ovaj način će nekolicina ljudi zadržati moćnu struju zla. Protivljenje neprijatelja istine biće obuzdano da Treća vijest može izvršiti svoje djelo.

Kada

glasna vika bude objavljena, ona će privući pažnju ovih vodećih ljudi kroz koje Gospodin sada radi, i neki od njih će je prihvatiti, i stajaće s narodom Božjim kroz vrijeme nevolje.

Anđeo koji se pridružuje u objavljivanju Treće vijesti rasvijetlit će cijelu Zemlju svojom slavom. Ovdje je predstavljeno djelo koje ima neobičnu silu i obuhvata čitav svijet. Adventni pokret od 1840 — 1844. godine bio je slavno ispoljavanje sile Bo.je. Prva vijest bila je

odnesena do svake misionarske stanice u svijetu, a u ovoj zemlji nastalo je najveće vjersko zanimanje kakvo se još od reformacije u šesnaestom vijeku nije vidilo ni u jednoj zemlji. Ali, ono će biti daleko nadmašeno moćnim pokretom pod glasnom vikom Treće vijesti. Djelo će biti slično onome na dan Pedesetnice. Božje sluge

ozarena lica svetim posvećenjem žure od mjesta do mjesta da

objave opomenu sa Neba.

Tisuće glasova širom zemlje nosiće opomenu.

Čudesa se čine, bolesni ozdravljaju, a znaci i čuda prate

vijerne. Sotona, takođe, djeluje lažnim čudima, čak spuštajući vatru s neba naočigled ljudi. Tako su stanovnici Zemlje navedeni da zauzmu stav.Vijest će biti odnesena, kao što je bio i Ponoćni poklič 1844, ne toliko dokazivanjem, koliko dubokim osvjedočenjem Božjeg Duha.Dokazi su bili izneseni. Sjeme je posijano, a sada će niknuti i donijeti rod. Spisi koje su raznosili misionarski radnici izvršili su svoj utjecaj, ipak, mnogi čiji su umovi bili impresionirani spisima bili su spriječeni da istinu potpuno razumiju, ili je poslušaju. Ali, sada zraci svjetlosti svuda prodiru, istina se vidi u svoj svojoj jasnoći i iskrena Božja djeca kidaju veze koje su ih zadržavale. Porodične i crkvene veze sada su nemoćne da iz zadrže. Istina im je dragocjenija od svega

drugog. Uprkos djelovanjima udruženih protiv istine, veliki broj zauzima svoje mjesto na Gospodnjoj strani."

Opet naglašavam da eshatološki indentiteti Babilona i Antikrista trebaju biti sagledani iz perspektive Nebeskoga suda koji se vodi u korist Božjeg naroda koji se nalazi u svim denominacijama i njihovim hijerarhijama.Budući da se razumijevanje izričaja o eshatološkim identitetima može navijački tumačiti posebno ističem Nebesku perspektivu gledanja na veliku borbu svjetla i tame.Koristim Aristotelovu - Ono što bijaše biti - to tie en enai - u dinamičnom sadržaju bitno vezanu za osobni odnos vjernika prema Bogu, kao zančajnu odrednicu oblikovanja identiteta na osnovu djela i svjetlosti koja je dana čovječanstvu..Mi se ne moramo ponašati po paradigmi protureformacije-reformacije - svaki čovjek odlučuje sam o tome..Kada pogledamo denominacije sa Nebeskog stanovišta osvjetljene svjetlošću Evanđelja tada u svakom čovjeku gledamo kandidata za Nebo..Oni koji takvo gledanje osporavaju na putu su ususrtet Antikristu..

Zato sam citirao Daniela 12,1.2 kako bih naglasio da će Božji narod u vrijeme velike nevolje biti zaštićen u eshatološko vrijeme završetka milosti kada će Božji narod biti optužen za izazivača Božjeg gnjeva zbog njegovog odbijanja da se pokloni Zvijeri - prema Otkrivenju 14,6-12.

more_horiz
UČENIK10 je napisao/la:
posto ja ne mrzim nikoga i zelim reci istinu ali mi se ne dozvoljava i neznam sto se dogadja i neznam koliko ti je sveti otac-papa platio da me maknes s foruma???

Mislim da zbiljam s tobom nema smisla replicirati,jesam li te pozvala dokazi to sto tvrdis pred svima,nemoj sramotiti denominaciju,kojoj mozda pripadas,idi na koljena i vidi sto radis.Nitko s ovakvim ponasanjem nije ostao bez sankcija neces niti ti,da li si svjestan,kakav grijeh cinis????Koju zapovijed krsis???....Ne svjedoci lazno na bliznjega svoga,bolje bi bilo da se iskreno ispricas....kao pravi krscanin koji vidi sto radi,kako si tako zaslijepnjen minornim znanjem.!!!!

descriptionvatikan ili...??? - Page 2 Emptyeshatološka bajka

more_horiz
UČENIK10 je napisao/la:

Ipak bi mogao razumjeti da papagajsko ponavljanje da je papa Antikrist i Vatikan Babilon....,
nije govorenje istine - jer, eshatološka indntifikacija glavnih subjekata i njihovih radnji u Otkrivenju se ne može sveti na fanatićno ponavljanje parola koje sasvim odbijaju i ne dokazuju ništa ..
Nitko te neće maknuti s foruma za istinu niti za imitiranje istine..
Imaš prilike dokazati a ne blogirati i chatati - to nije sastavni dio kombinirane poruke trojice anđela , već chickanje..
Molim ispričaj se sestri Dini..
Osim toga mogao si pročitati mnogo kvalitetnije i riskantnije diskusije na temu indentifikacje Antikrista, papstva i sl. Ovaj je forum zbog objektivnog i fer odnosa prema denominacijskim razlikama po tim temama sačuvao renome i nitko mu nikada nije tako nešto pripisao kao Ti..Nadam se da ćeš skupiti hrabrosti i sa svojim vjerskim učiteljem razmotriti sadržaje ovih tema
te moći biti hrabar i reći koju istinsku kršćansku riječ kako oni koji se danonoćno zalažu za istinu i fer-play dijalog nisu zaslužili takav prigovor..
Ti si sam kriv što nisi čitao prijašnje postove i uznastojao iči naprijed..
Izvoli ih pročitat, dobrodošao i dobroostao ..

more_horiz
Dina je napisao/la:
UČENIK10 je napisao/la:

Mislim da zbiljam s tobom nema smisla replicirati,jesam li te pozvala dokazi to sto tvrdis pred svima,nemoj sramotiti denominaciju,kojoj mozda pripadas,idi na koljena i vidi sto radis.Nitko s ovakvim ponasanjem nije ostao bez sankcija neces niti ti,da li si svjestan,kakav grijeh cinis????Koju zapovijed krsis???....Ne svjedoci lazno na bliznjega svoga,bolje bi bilo da se iskreno ispricas....kao pravi krscanin koji vidi sto radi,kako si tako zaslijepnjen minornim znanjem.!!!!

ispricavam se zbog glupiranja i cudnih pitanja!

more_horiz
UČENIK10 je napisao/la:
Dina je napisao/la:
UČENIK10 je napisao/la:
......i ti onda dođes i pises o njemu i u tekstu pise da je on sveti otac.

dali je papa antikrist ili ne, tko je po tebi antikrist????

Cuj,ja bi voljela da mi ovo dokazes?
a slijedeca moja instrukcije,je da ne pozivas ljude na jasna izjasnjenja,jer ti nisi kompetentan za to,to sebi nisam dopustila niti u jednoj diskusiji moje javno izjasnjavanje.Svatko tko ne stoji uz Krista je antikrist,svatko tko ima djela pogana moze biti antikrist,....i opet ti kazem to mozemo biti ja i ti.
Molim te jos jednom PROUCI dobro forum vec smo ovu temu imali,dopustila sam ti je ponovo,ali mislim da ovakvim tonom necemo diskutirati.Bozji vjesnici,osim sto moraju posjedovati,mnogo znanja moraju imati visoku kulturu u prenosenju Kristove poruke,ljudima za spasenje,a ne nositi u svojim rukama batinu.

mislim da je uredu da ljudi znaju ili da razmisle dali je papa antikrist!

U Bibliji piše da je antikrist onaj tko niječe da je Isus sin Božji,papa to ne radi.Papa je protivnik Isusovih riječi,a dokaz za to je što dopušta da ga se
zove svetim ocem.Isus je rekao nikoga na zemlji ne zovite ocem. Very Happy

more_horiz
Medo je napisao/la:

U Bibliji piše da je antikrist onaj tko niječe da je Isus sin Božji,papa to ne radi.Papa je protivnik Isusovih riječi,a dokaz za to je što dopušta da ga se

Ovdje Isus nije mislio doslovno da nikog ne smijemo zvati ocem - tada zapravo nitko od nas ne bi smio svog biološkog oca nazvati ocem i trebali bi izmisliti novu riječ. Radi se o stilskom sredstvu... Isus je ovime želio reći da trebamo Boga ljubiti više od svih ljudi, pa i roditelja.
U sv. Pismu vidimo da Stjepan i Pavao druge nazivaju ocem:

''Stjepan odgovori: "Braćo i oci, čujte! Bog slave ukaza se ocu našemu Abrahamu dok bijaše u Mezopotamiji, prije negoli se nastani u Haranu, i reče mu: Iziđi iz zemlje svoje, iz zavičaja svoga, hajde u zemlju koju ću ti pokazati.'' (Dj 7, 2-3)

''Evo doista riječi obećanja: U ovo ću doba doći i Sara će imati sina. Ali ne samo to! I Rebeka je s jednim, s Izakom, ocem našim, zanijela. '' (Rim 9,9)

more_horiz
Caesar je napisao/la:
Medo je napisao/la:

Ovdje Isus nije mislio doslovno da nikog ne smijemo zvati ocem - tada zapravo nitko od nas ne bi smio svog biološkog oca nazvati ocem i trebali bi izmisliti novu riječ. Radi se o stilskom sredstvu... Isus je ovime želio reći da trebamo Boga ljubiti više od svih ljudi, pa i roditelja.
U sv. Pismu vidimo da Stjepan i Pavao druge nazivaju ocem:

''Stjepan odgovori: "Braćo i oci, čujte! Bog slave ukaza se ocu našemu Abrahamu dok bijaše u Mezopotamiji, prije negoli se nastani u Haranu, i reče mu: Iziđi iz zemlje svoje, iz zavičaja svoga, hajde u zemlju koju ću ti pokazati.'' (Dj 7, 2-3)

''Evo doista riječi obećanja: U ovo ću doba doći i Sara će imati sina. Ali ne samo to! I Rebeka je s jednim, s Izakom, ocem našim, zanijela. '' (Rim 9,9)

(Iv 6,22)
"Duh je onaj koji oživljuje,
tijelo ne koristi ništa.
Riječi koje sam vam govorio
duh su i život su."

Svaka nevjera se sastoji od toga da taj i taj nisu rekli to što su rekli,
da nisu mislili doslovno itd.

Mislim da se pojedinci trebaju odlučiti koga će slijedit:Isusa ili "papu" jer
jedan od njih dvojice vodi u propast,a to sigurno nije Isus. Very Happy

more_horiz
par pitanja i moderatorima i sudionicima. a o čemu zapravo govori ova tema? previše je nedefinirana. vatikan? jedan od povijesnih djelova Rima? Država? sjedište pape? apostolske stolice? rimske kurije? o kojoj od navedenih stvari raspravljamo? ima li koji postavljen problem? nešto problematično u ovim ustanovama? ako netko nekoga nazove antikristom, to je uvreda, za takve stvari treba imati jake argumente. nitko ih nije iznio. reći da papa ne slijedi Krista, ili da je promijenio nauk, ne znači ništa, to je stil ideoloških parola, treba precizno navesti u čemu je problem i dati jasne argumente. naslov je nejasan: vatikan ili..ili šta? uvodni post je citat iz Otk, neprokomentiran, ne zna se što se njime htjelo reći? može li me netko uvesti u temu?

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply