Sinke pa ja se ne igram da bi doblila,to je tvoj problem a ne moj.Ja tebi iznesem cinjenice a ja tebe ne ubjedjujem i ako to ne prihvatis ja idem dalje jer ja ne zelim da filozofiram i iznosim more podataka nekome koji na karaju ne zeli ni da razmisli da li je to istina i koji ni ne pokusava da bude objektivan.Takva je bila tvoja praksa sa ranijim diskutantima ali izvini ja nisam taj slucaj.
Ruta- govorim u miru- ne iskazuješ nikakve činjenice već povijesne i biblijske apsurde. Tvoje ideje da se Salomona ne bi smjelo smatrati uzorom vjere na nekim područjima opasna je teološka prepreka budući da su Salomon i Isus u direktnom rodoslovlju (
Matej 1:6 ). To je činjenica, a moj stav prema mojim kolegama na ovome forumu uvijek je bio u toleranciji i poštovanju. I ne držim da je moguće drukčije pristupiti ovakvom dijalogu.
Jedno te samo molim da ne budes licimjeran i tvrdis da podaci iz katolickih knjiga su samo ispravni a sve protestanske su lazne.
Ako nisi licemjerna, reci kada sam ikad u diskusiji rekao da su sve protestantske knjige lažne. S druge strane, čini mi se da većinu svojih argumenata vučeš iz Boettnera, knjige koja baš i nije nešto što bi Protestanti smijeli citirati ako žele ostaviti dojam ozbiljnog sugovornika. Zapisi Martina Luthera Kinga po meni su nešto što bi trebalo uvesti kao obaveznu literaturu za Katoličke teologe tijekom studija. Nije li i on bio Baptist kao i ti?
Ako je Biblija izvor kod vas katolika onda vi nemate pravo da izmisljate red kao sto su kardinali pogotovu kad se zna da je taj red postojao u paganstvu.
Kardinali nisu red iz poganstva, i tko tvrdi takvo što neka iznese jasne i nedvosmislene dokaze o osnutku, namjeri, povijesti i sustavnosti kardinala u hijerarhiji rimske religije. Podsjećam da riječ "cardinalis" ne označava nužno imenicu već je oznaka više vrijednosti u latinskom jeziku ( "kardinalni smjer" ).
Bog je želio da Katolici budu Crkva koja je formirala Bibliju 395 na koncilu u Hippu. To što su Protestanti izbacili iz Biblije knjige koje im se nisu dopale, nije tema ove diskusije.
Ja nisam rekla da je crvena boja ,boja zla ali odore koje nose kardinali i paganski svecenici iz Rima su iste i to je zlo ali ako ti kazes da to kod vas moze tu se onda nema sta dodati............Zar nije malo cudnovato sto su se Rimski vojnici oblacili u crkveno.Sad te Sinke pitam da li su se Apostoli oblacili u crveno?
Kako možeš Bogu govoriti nešto protiv NJegovih naredbi (
Izlazak 26:31 )? Bog je naredio da se "ljubičastom, crvenom i tamnocrvenom bojom" imaju napraviti zavjese u NJegovom Hramu !
Za tvoju informaciju, Katolički kardinali ne nose "crvenu" boju već odjeću po uzoru što je Bog naredio u Bibliji da bude nošnja svećenstva (
Izlazak 28:4 ).
Reći da je takva odjeća poganskog podrijetla velika je kontradikcija s Biblijom, Božjom Riječju- i nazivanje takve odjeće poganskom velika je uvreda Bogu jer se suprotstavlja Njegovoj Volji.
Zadnja promjena: ; čet 06 ruj 2007, 02:50; ukupno mijenjano 1 put.