Ovdje možete iznositi vaša mišljenja o postojanju dobra i zla.
Mucenik je napisao/la:Pa Fazlija, po cemu nema zla, ili zlog zacetnika greha?
Okrenimo se malo oko sebe.
Fazlija je napisao/la:Mucenik je napisao/la:Pa Fazlija, po cemu nema zla, ili zlog zacetnika greha?
Okrenimo se malo oko sebe.
Nikada nisam tvrdio da u svijetu nema zla, ali ono sto tvrdim jeste slijedece:
1- ne postoji neko univerzalno zlo bice koje je jedini uzrocnik zla i panje u svemiru
2- cak i da postoji, moglo bi to biti samo potpuno sukladno Bozjoj volji (a ne protiv nje)
3- konacno, iz svega toga slijedi da je Bog izvor, stvoritelj i uzrok sveg svemira, pa tako i zla i patnje; jednako kao i dobra i srece
Stena je napisao/la:Pa ti nas, tako mi se cini, Fazlija sjedinjujes Bogom. Sve je Bog i mi smo onda bogovi.
Stena je napisao/la:Da, i sta je za tebe jedna knjiga kao sto je Biblija?
Stena je napisao/la:Zlo mora da ima svoj pocetak.
Stena je napisao/la:Lucifer je opisan u Bibliji kao licnost, Isus je o njemu govorio kao o licnosti. Otac lazi. Ili lazac od pocetka. To je Isus govorio o njemu.
Fazlija je napisao/la:Moji su sugovornici izgleda izgubili volju za razgovorom o ovoj temi?!
Dizma je napisao/la:Fazlija je napisao/la:Moji su sugovornici izgleda izgubili volju za razgovorom o ovoj temi?!
Možda, jer outsideru se ne može ništa što se tiče kršćanstva tek tako dokazati; to je ko da ti pričam o npr. ljepoti vitraža u nekoj gotskoj crkvi, a ti si van crkve...
Ali ću ti sad opisati jedan istinski događaj. Prije nekih 20 ili više godina rimokatolički i evangelički su teolozi sa sveučilišta u Tuebingenu raspravljali o Kasperovoj knjizi Der Teufel. među slušaocima bio je i poznati marksistički filozof Ernst Bloch, tada već devedesetogodišnjak. Gospoda su teolozi na sve načine pokušali demitizirati đavola te govoriti o simbolici i personifikaciji zla te su pokušali minimizirati silu mraka... Stari i već slijepi Bloch je odjednom poskočio i zavapio: "Ovdje se zlo uopće ne uzima ozbiljno!" Onda je tresnuo vratima i napustio dvoranu...
|
|