Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Udruga Forum protiv nasilja nad ženama u društvu i obitelji

power_settings_newLogin to reply
3 posters

descriptionUdruga Forum protiv nasilja nad ženama u društvu i obitelji EmptyUdruga Forum protiv nasilja nad ženama u društvu i obitelji

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Uključi se u borbu protiv nasilja nad ženama u društvu i obitelji,
kako shvaćaš zlatno pravilo u borbi protiv zla...Žene i muškarci, kršćani, što vam se dogodilo kao žrtvi a niste mogli spriječiti..Zašto?
Što predlažete, zar to nasilje ne bi trebali zaustaviti kršćani..?
Žene su silovane u braku.Zar su muževi postali životinje?Razne udruge predlažu svoje programe borbe ..
Želim Vam Božji blagoslov, budite slobodni i hrabri..!Javite se!</BLOCKQUOTE>

descriptionUdruga Forum protiv nasilja nad ženama u društvu i obitelji EmptyRe: Udruga Forum protiv nasilja nad ženama u društvu i obitelji

more_horiz
Uočljiva je vrlo niska razina utjecaja društvene agape a visoka razina sila otuđenja erosa..To je značajka bjega od slobode, značajka dekulturalizacije svjetovnosti na nivo barbarizma..

descriptionUdruga Forum protiv nasilja nad ženama u društvu i obitelji EmptyRe: Udruga Forum protiv nasilja nad ženama u društvu i obitelji

more_horiz
Što pišu novine o ovome problemu - kako kršćani praktično suzbijaju nasilje nad ženama?

more_horiz
Uvjek bi pomogla takvim ženama u bilo kojem smislu.

descriptionUdruga Forum protiv nasilja nad ženama u društvu i obitelji EmptyPotraga - prilika za praktičnu moralnu teologiju

more_horiz
Sandra je napisao/la:
Uvjek bi pomogla takvim ženama u bilo kojem smislu.

Načinimo ovdje rubrike tipova nasilja nad ženama i spisak institucija koje zaštičuju žene.
Obavijestimo , pozovimo i pronađimo žene koje su žrtve nasilja, koje su silovane i ne smiju to kazati jer očekuju osvetu ili nerazumijevanje.Neka bar kažu ovdje kako bi im pomogli koliko možemo u bilo kojem smislu.Bog ih blagoslovio..

more_horiz
<BLOCKQUOTE>Postoje vise vrsta nasilja koja se mogu pociniti:
-psihicko
-tjelesno
-seksualno-ekonomsko
evo adrese za pomoc,kod ovih nasilja:
www.mobms.hr
SOS tel-za zene i djecu zrtve nasilja o1/4655-222
fax 01/4658-389 email :sos@zamir.net

www.babe.hr
tel.01/4611-351</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Ja sam protiv nasilja nad muskarcima sa strane zena.

Ja sam nekada tukao moju zenu. Tukao sam i decu. Bio sam nasilnik.

A moja zena nikada ne bi tako prosla u nasem braku da nije cackala mecku.

Ja joj onako taze zaljubljen lepo kazem, molim je: Nemoj to molim te.
A ona udala se za mene, ali kako mi je objasnila kasnije na nagovor mame. Znate ono, odjednom joj proradi srce za bivsim deckom.
A ja joj opet kazem: Slusaj srce, ja sam, znas, u svetu bio opasan momak ( bio sam hriscanin kada se sve to desilo ), daj nemoj molim te.
Ona udari u bah.

Jednom joj ja kazem: Nemoj me izazivati jer ako pocnem da te bijem, tesko cu vise ikada stati. To sto ti cinis ja nemam snage da otrpim. Boli me to, smeta mi to.
Molim ja, upozoravam ali ne vredi.

E kada sam je prvi put udario, i kada se rodila ona stara zver, sve je bilo kasnije uzalud. Vise nisam mogao da se zaustavim.

Proslo je mnogo dana suza, borbi u istom rovu, sa velikim posedicama, dok Bog nije ukrotio tu nemirnu i zlu,gresnu prirodu.

Slusam te vase poklike za zastitu zena, i gnusam se. Jer sam ne samo u svom zivotu i licnom iskustvu video sta zena moze da ucini jednom coveku, i izazove ga, pa se pitam da li vi realno vidite zivot, ili ste vec u oblacima.

Sta vi licno znate sta je patnja u porodici?

Koliko je vas bilo u toj uzarenoj paklenoj kuci? I znate li koliko muzeva ili zena koji su u braku pocinili greske zele da se iscupaju a nemaju snage i muce se gore nego u paklu.
Koliko ja vidim vi bi da sudite, a neznate sto je uzrok ili posledica takvog jednog zivota.
Ujedno niste ni svesni koliko demona i sila zla je u jednoj kuci, koji ropski drze u svojoj vlasti takve ljude. Neznate da je sotoni drago kada lomi takve domove, a zna i vidi da se ti ljudi ipak vole. Oni zele, oni hoce da se promene, ali ih jedna demonska sila drzi u vlasti iz koje se ne moze nikako izaci.

Bolje bi vam bilo da oformite forumski okrugli sto za zrtve nasilja, kako za nasilnike tako i za stradalnike. U njemu vi koji toliko se busate u zastitu zena prvi bi trebali da se molite za te ljude molitvama Roze Mornoa, pozivajuci se na zasluge krvi koju je prolio Isus Hristos.

To bi bilo najbolje oruzje protiv nasilja ne samo nad zenama, nego i decom kao i muskarcima od strane vrlo podlih i nefer zena. Kao i za nasilnike. Jer su i oni zrtve samih sebe. Zrtve nemirne i opterecenja osude savesti koju jos dodatno opterecuje demonska sila.

Ako ista hocete da ucinite, a da to ne bude samo puko razdvajanje i lomnjenje porodice, onda padnite na kolena i od danas redovno i stalno molite se.

Sve drugo je glupost.

more_horiz
Jevrejin je napisao/la:
Ja sam protiv nasilja nad muskarcima sa strane zena.

Ja sam nekada tukao moju zenu. Tukao sam i decu. Bio sam nasilnik.

A moja zena nikada ne bi tako prosla u nasem braku da nije cackala mecku.

Ja joj onako taze zaljubljen lepo kazem, molim je: Nemoj to molim te.
A ona udala se za mene, ali kako mi je objasnila kasnije na nagovor mame. Znate ono, odjednom joj proradi srce za bivsim deckom.
A ja joj opet kazem: Slusaj srce, ja sam, znas, u svetu bio opasan momak ( bio sam hriscanin kada se sve to desilo ), daj nemoj molim te.
Ona udari u bah.

Jednom joj ja kazem: Nemoj me izazivati jer ako pocnem da te bijem, tesko cu vise ikada stati. To sto ti cinis ja nemam snage da otrpim. Boli me to, smeta mi to.
Molim ja, upozoravam ali ne vredi.

E kada sam je prvi put udario, i kada se rodila ona stara zver, sve je bilo kasnije uzalud. Vise nisam mogao da se zaustavim.

Proslo je mnogo dana suza, borbi u istom rovu, sa velikim posedicama, dok Bog nije ukrotio tu nemirnu i zlu,gresnu prirodu.

Slusam te vase poklike za zastitu zena, i gnusam se. Jer sam ne samo u svom zivotu i licnom iskustvu video sta zena moze da ucini jednom coveku, i izazove ga, pa se pitam da li vi realno vidite zivot, ili ste vec u oblacima.

Sta vi licno znate sta je patnja u porodici?

Koliko je vas bilo u toj uzarenoj paklenoj kuci? I znate li koliko muzeva ili zena koji su u braku pocinili greske zele da se iscupaju a nemaju snage i muce se gore nego u paklu.
Koliko ja vidim vi bi da sudite, a neznate sto je uzrok ili posledica takvog jednog zivota.
Ujedno niste ni svesni koliko demona i sila zla je u jednoj kuci, koji ropski drze u svojoj vlasti takve ljude. Neznate da je sotoni drago kada lomi takve domove, a zna i vidi da se ti ljudi ipak vole. Oni zele, oni hoce da se promene, ali ih jedna demonska sila drzi u vlasti iz koje se ne moze nikako izaci.

Bolje bi vam bilo da oformite forumski okrugli sto za zrtve nasilja, kako za nasilnike tako i za stradalnike. U njemu vi koji toliko se busate u zastitu zena prvi bi trebali da se molite za te ljude molitvama Roze Mornoa, pozivajuci se na zasluge krvi koju je prolio Isus Hristos.

To bi bilo najbolje oruzje protiv nasilja ne samo nad zenama, nego i decom kao i muskarcima od strane vrlo podlih i nefer zena. Kao i za nasilnike. Jer su i oni zrtve samih sebe. Zrtve nemirne i opterecenja osude savesti koju jos dodatno opterecuje demonska sila.

Ako ista hocete da ucinite, a da to ne bude samo puko razdvajanje i lomnjenje porodice, onda padnite na kolena i od danas redovno i stalno molite se.

Sve drugo je glupost.

Hvala ti Jevrejin,sto si u ovom postu bio jako iskren,ovo smo napravili ako si zamjetio i za muskarce ,koji pate,od naselja,mi prihvatamo tvoj prijedlog po istom principu,STOP nasilju,sve jedno je, tko je nasilnik,jer mi kao krscani imamo principe ponasanja i muza i zene ,jedno prema drugom,a najpre prema Kristu.

more_horiz
Hvala Dina,

Dugo sam se lomio da li treba nesto da kazem. I vise nisam mogao da izdrzim.

Hvala ti sto si me poslusala.

Na tom okruglom stolu, svako ko je u nekoj neprilici trebao bi da otvoreno kaze ili iznese svoju muku, i onda se svi koji su zainteresovani mogu moliti ozbiljno Bogu za njihove probleme. Kao sto mozemo pisati o onima za koje znamo da pate.

Molim vas nikoga ne osudjujmo, jer dok ne upoznamo ljude necemo znati zasto je nesto postalo lose u braku, ujedno svi su zrtve tada, cela porodica.

Ja i moja supruga, posle duge borbe, uspeli smo da dobijemo od Boga preko molitava vere, divan brak, zaista to je istina, ona je sada divna supruga i mi znamo koliko je vazno moliti se za druge ljude.
Mi to danas cinimo od srca. Znamo iz iskustva kako Bog moze sigurno pomoci, i mozemo svima dati korisne savete u tom pogledu.

more_horiz
Ja sam bila " zločesta" prema mom mužu, uvijek sam se držala kao da sam bolja od njega, plemenitija, a ustvari je on bio ljudina i dobričina, a ja vuk samotnjak. Pa to je katastrofa! Da sto godina budem u mišjoj rupi, ne znam dal bi bilo dovoljno da okajem to što sada osjećam, koliko puta je jadan išao na pecanje jer nije mogao izdržati moj perfekcionizam, zašto sam se uopće udala...aha, sjetila sam se , da odem od mame...jer me živcirala...Sad

more_horiz
Ajaj problema.

Ma pevaj, to je nista.

Ako su ti potrebne molitve podrske, evo tu sam javi se.

more_horiz
Kasno janko na kosovo stiže...moj muž je umro...

more_horiz
Mozemo se moliti za ... .

more_horiz
...da ja nađem mir u svom kajanju...jer sam svoje griješenje osvijestila tek kada ga više nema...

more_horiz
Ma, nisam to mislio, vec .... ma nista. Zaboravi.

Da li ces cekati muza dok se jednog dana ponovo ne nadjete pred Bogom?

Jeli bio hriscanin?

more_horiz
jeste...a to čekati, ne znam na što misliš? jel na ponovnu udaju? ma kakvi , bre, da uništim još jedno nevino biće...? ni čut! jedino ako me netko hoće da mi kuha...dok sam ja zatrpana knjigama..

more_horiz
Bogu je sve moguce.

Ma slavi ti Boga sto imas toliko vremena za Njega, to je nesto najlepse.

more_horiz
To i radim...po cijele noći proučavam Bibliju, a preko dana spavam, da imam muža morala bih kuhati i krpati čorape... Razz

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply