Izrail je napisao/la:
Inače mislim da ekumenizam i međureligijski dijalog jednostavno nemaju alternativu.
Postoji velika vika u cijelom svijetu koja gura toleranciju i većinom dolazi od bezbožnog duha među narodima. Većina netolerantnih nacija i nacionalnih vođa propovijedaju toleranciju, pozivaju na slamanje religioznih prepreka i razlika.
No ovo je stajalište Božjih ljudi – Biblija je najnetolerantnija knjiga u svijetu i najnetolerantniji učitelj koji se obratio slušateljstvu bio je sam Gospodin Isus Krist.
Isus Krist je pokazao razliku između milosrđa i tolerancije. Krist je bio milosrdan u srcu da je bio spreman plakati nad grešnicima, prigrliti sve ljude na svijetu i umrijeti za one koji su ga mrzili.
Čak i sa toliko ljubavi i milosti, Isus je bio netolerantan kada je učio: „Ako niste na mojoj strani, tada ste protiv mene; ako ne vjerujete da sam Ja Jesam, umrijet ćete u svojim grijesima.“ On nije ostavio neutralno tlo za smještaj neutralnih ljudi koji propovijedaju toleranciju. Krist nije ostavio neutralno tlo, mjesto između.
Tolerancija lako postaje kukavičluk ako su uključeni duhovni principi i ignoriranje Biblije. Zamislimo da zauzmemo stav tolerancije i kompromitiramo pitanje spasenja. "Svatko tko želi može doći Kristu i biti spašen, ali ako ne želi biti spašen, možda postoji neki drugi način koji ćemo naći. Mi želimo da vjerujete u Gospodina Isusa Krista, ako želite. No ako ne želite, pokušat ćemo naći mogućnost da Bog ima neki drugi put za vas."
Tako je tolerancija bolest koja se širi i uništava savršenstvo božanskog otkrivenja i nepromjenjive biblijske istine. Istinski kršćani ne smiju tolerirati toleranciju, čak i pod cijenu nerazumijevanja ili udaljavanja od prijatelja, obitelji, svijeta.
A. W. Tozer