Djela apostolska 13,25 A kad je Ivan dovršavao svoju trku, govorio je: `Nisam ja onaj za koga me vi držite. Nego za mnom evo dolazi onaj komu ja nisam dostojan odriješiti obuće na nogama.`
1. Korinćanima 15,9 Da, ja sam najmanji među apostolima i nisam dostojan zvati se apostolom jer sam progonio Crkvu Božju.
Ipak jesu li cutali?
Jesu li se bojali propovjedati vjest spasenja?
Hebrejima 11,32 I što još da kažem? Jer mi ne bi dostalo vremena, kad bih stao pripovijedati o Gideonu, Baraku, Samsonu, Jeftahi, Davidu, Samuelu i prorocima,
Hebrejima 11,33 Koji vjerom pobijediše kraljevstva, učiniše pravdu, dobiše obećanja, zatvoriše usta lavovima,
Hebrejima 11,34 Ugasiše silu ognjenu, utekoše od oštrica mača, ojačaše od slabosti, postadoše junaci u boju, rastjeraše vojske tuđe;
Hebrejima 11,35 žene primiše svoje mrtve uskrsnućem a drugi su bili pobijeni ne primivši oslobođenja, da dobiju bolje uskrsnuće;
Hebrejima 11,36 A drugi pogrde i udarce podnesoše, pa još okove i tamnice;
Hebrejima 11,37 Bili su kamenovani mučeni, prepiljeni, posječeni od mača pomriješe; obilazili su u ovčjim kožusima, u kozjim kožama, u oskudici, u nevolji, u sramoti;
Hebrejima 11,38 Kojih nije bio dostojan svijet; potucali se po pustinjama, po gorama i pučinama, i po Jamama zemaljskim.
Hebrejima 11,39 I ovi svi, koji su dobili vjerom svjedočanstvo, ne primiše obećanja,
Hebrejima 11,40 Jer je Bog nešto bolje za nas odredio, da ne prime bez nas savršenstva.
I jedno znam nisu se drzali sluzbenog ucenja niti su trazili sluzbenu vjeru nego vjeru jedamput datu svetima.Kad su sluzbeno Isusa tuzilli zvanicni prdstavnici crkve , trazili su da se razapne jer nije vjerovao u njihovo sluzbeno ucenje nego je vrsio volju Oca Nebeskog.Kada su uhapsili Pavla hapsili su ga upravo zbog neslaganja sa sluzbenim vjerovanjem zvanicno priznate crkve.....
Judina 1,3 Ljubljeni! Kako mi je veoma na srcu, da vam pišem o našemu općemu spasenju, smatrao sam potrebnim opomenuti vas pismom, da se borite za vjeru, koja jedanput zauvijek predana svetima.