Netačno, Isus jeste postao čovjek, ali to ne znači da nije Bog. Isus jeste Bog. Isus zna sve. Ti možeš da dokazuješ da je Isus čovjek, ali ne možeš dokazati da nije Bog. Ne znam kome dokazuješ da je čovjek. Ja nisam rekao da je samo Bog.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Isus je „samo“ čovjek – naročito na Zemlji.
Prije dolaska je bio Duhovno Biće,
a po odlasku je Isus ostao – Tijelo.
A Bog Jahve je Duh – a Isus je Tijelo – Tijelo nije Duh – Isus nije Bog.
Zašto ne postoji niti jedan jedini stih u kojem bi Isus rekao:
Ja sam Bog! -?
Zašto ne postoji niti jedan jedini stih u kojem bi Bog Jahve rekao Isusu:
Bože Sine, Bože Isuse! - ?
Zašto?
Možeš li mi na to odgovoriti?
,,,,,,,,,,,,,,,,,
Što kaže ovaj stih?
1. Timoteju 2,5
Jer jedan je Bog, jedan je i posrednik između Boga i ljudi, čovjek - Krist Isus,
Tko je Isus?
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Što kažu ovi stihovi?
Rimljanima 5,14-19 - Adam - Isus
Tko je Isus?
,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Biblija je knjiga zakona – što u njoj piše – to je zakon – istina.
A nigdje ne piše – Isus je bog.
Ali – Za Boga Oca Jahvu – to piše na 1.000e i 1.000e mjesta.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Student imaš veliki problem. Isus jeste čovjek i zato tako i govori. Nekada govori kao čovjek, nekada kao Bog. To ne znači da nije Bog. Čuo si da je potrebno svjedočanstvo dvojice da bi bilo validno.
Ali nisi čuo da su pisci Jevanđelja pripisali Isusu nauku i riječi i djela. Što znači da su oni smatrali da je Bog i da je to Njegova nauka. "I učaše ih nauci SVOJOJ... A pošto u Bibliji nema kontradikcija jasno je ovo što sam objasnio za stih koji si dao.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Pročitaj malo donje stihove, pa ostani i nadalje sa svojom gornjom tvrdnjom.
IVAN 3,34
Uistinu, onaj koga Bog posla Božje riječi govori jer Bog Duha ne daje na mjeru.
IVAN 5,19
Isus nato odvrati: "Zaista, zaista, kažem vam: Sin ne može sam od sebe činiti ništa, doli što vidi da čini Otac; što on čini, to jednako i Sin čini.
IVAN 5,20
Jer Otac Ljubi Sina i pokazuje mu sve što sam čini. Pokazat će mu i veća djela od ovih te ćete se čudom čuditi.
IVAN 5,30
Ja sam od sebe ne mogu učiniti ništa: kako čujem, sudim, i sud je moj pravedan jer ne tražim svoje volje, nego volju onoga koji me posla."
IVAN 5,36
Ali ja imam svjedočanstvo veće od Ivanova: djela koja mi je dao izvršiti Otac, upravo ta djela koja činim, svjedoče za mene - da me poslao Otac.
IVAN 6, 38
jer siđoh s neba ne da vršim svoju volju, nego volju onoga koji me posla.
IVAN 7,16
Nato im Isus odvrati: "Moj nauk nije moj, nego onoga koji me posla.
IVAN 7,17
Ako tko hoće vršiti volju njegovu, prepoznat će da li je taj nauk od Boga ili ja sam od sebe govorim.
IVAN 8, 26
"Ta što da vam s početka opet zborim? Mnogo toga imam o vama zboriti i suditi; no onaj koji me posla istinit je, i što sam čuo od njega, to ja zborim svijetu."
IVAN 13,16
Zaista, zaista, kažem vam: nije sluga veći od gospodara niti poslanik od onoga koji ga posla.
IVAN 14,24
Tko mene ne ljubi, riječi mojih ne čuva. A riječ koju slušate nije moja, nego Oca koji me posla.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Očigledno slabo znaš Bibliju.
A u po noći stade vika eto ženika izlazte Mu na susret...
Ako nisi znao ovo "u po noći" označava iznenadni dolazak Isusa. I označava bukvalni dolazak u sred noći najvjerovatnije u ponoć.
Jer meni ne treba tražilica Bog najčešće djeluje oko ponoći.
A oko ponoći pobi Gospod sve prvence u zemlji misirskoj Izlazak 12,29
Umiru za čas i u PO NOĆI... Job 34,20
"A u PONOĆI STADE VIKA...Matej 25,6
Što dokazuje da se radi o istom Bogu.
Naravno ljudi ne znaju. Matej 25,13
Ipak ako uzmemo tip i antitip onda je jasno da će to biti oko ponoći. Naravno ljudi ne znaju da li je baš tačno tada. Poznavanje tipa i antitipa u Bibliji je ipak student malo veće poznavanje Biblije.
Ali Matej jasno kaže da ljudi ne znaju kada će doći Isus.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
U ponoć – koje godine, kojega mjeseca, kojega dana?
Jel reko? – Nije!
Zašto nije reko?
Jer pojma nema.
A zašto pojma nema?
Jer nije Bog.
,,,,,,,,,,,,,,,,,
Objasni onda ovo:
Matej 24,20 "I molite da bijeg vaš ne bude zimi ili subotom
Isus ne zna niti da li će biti zima ili ljeto,
da li će biti Subota ili neki drugi dan.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
IVAN 5,30
Ja sam od sebe ne mogu učiniti ništa: kako čujem, sudim, i sud je moj pravedan jer ne tražim svoje volje, nego volju onoga koji me posla.
već sam ti naveo zbog čega Isus to govori. A jeste Njegov sud pravedan.
A ko je sudija koji dolazi nisi čitao.
Psa. 98,9 Jer Jahve dolazi, dolazi suditi zemlji. Vladat će krugom zemaljskim po pravdi i pucima po pravici.
Očigledno ti slabo ide poređenje stihova.
1. Ljetopisa 16,33 Neka klikće šumsko drveće pred Jahvom, jer dolazi da sudi zemlji.
Psalam 96,13 pred Jahvom, jer dolazi, jer dolazi suditi zemlji. Sudit će svijetu u pravdi i narodima u istini svojoj.
A ko dolazi student? Ajd pogodi.
" evo plata je njegova kod njega" Isaija 40,10
Otkrivenje 22,12 "I evo ću doći skoro, i plata moja sa mnom..."
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ja čitam – Jahve – ne Isus.
Prvo moraš dokazati da je Isus = Jahve.
,,,,,,,,,,,,,,,,
U Otkrivenju su i nadalje Dvojica – Jedan je Jedini i uvijek samo Bog,
a Drugi je uvijek i nadalje „samo“ Isus Jaganjac.
Zašto?
Zašto nema Boga Isusa, Boga Jaganjca?
,,,,,,,,,,,,,,,,,,
OTKRIVENJE 6,10
Vikahu iza glasa: "Ta dokle, Gospodaru sveti i istiniti! Zar nećeš suditi i osvetiti krv našu na pozemljarima?
OTKRIVENJE 14,7
Viče iza glasa: "Bojte se Boga i dajte mu slavu jer dođe čas suda njegova! I poklonite se njemu koji stvori nebo i zemlju i more i izvore voda!
OTKRIVENJE 16,5
I začujem anđela voda gdje govori: "Pravedan si, Ti koji jesi i koji bijaše, Sveti, što si tako dosudio!
OTKRIVENJE 16,7
I začujem žrtvenik kako govori: "Da, Gospode, Bože, Svevladaru! Istiniti su i pravedni sudovi tvoji!
OTKRIVENJE 18,8
Stoga u isti će je dan zla zadesiti: smrt i jad i glad te će sva u ognju biti spaljena. Jer silan je Gospod, Bog, Sudac njezin!
OTKRIVENJE 18,20
Veseli se nad njom, nebo, i svi sveti i apostoli i proroci jer Bog osudivši nju, vama pravo dosudi!
OTKRIVENJE 19,2
Doista, istiniti su i pravedni sudovi njegovi jer osudi veliku Bludnicu, što pokvari zemlju bludom svojim, i osveti na njoj krv slugu svojih!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------