Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Je li Isus Bog?

power_settings_newLogin to reply
+12
marijofilo
*El,Omen
sivko5
IGOR-apokrinomai
Seljak
emanuel
TOnniBonni
tripo 41
msomi
Juditha
piramida4
kainos
16 posters

descriptionJe li Isus Bog? - Page 21 EmptyRe: Je li Isus Bog?

more_horiz
Evo ti jedne čiste potvrde da riječ - nema nikakve veze sa Isusom,
već uvijek samo sa Bogom Jahvom.

Daničić-Karadžić
1. JOVANOVA 5,5
Ko je koji svijet pobjeđuje osim onoga koji
VJERUJE DA JE ISUS SIN BOŽIJ?
…………………………………………
Osnova vjerovanja je – vjerovati da je Isus Krist – Sin Božji.
Znači – Isus Krist – nije Bog.
Isus Krist je Božji Sin – Sin OD Boga.
Tko pobjeđuje svijet? Što moraš vjerovati?
----------------------------------------------------
1. JOVANOVA 5,6
Ovo je ISUS HRISTOS što
DOĐE VODOM I KRVLJU I DUHOM,
ne samo vodom nego vodom i krvlju;
i Duh je koji svjedoči,
jer je Duh istina,
……………………………………………

Kako je Isus Krist došao na Zemlju?
Došao je vodom, krvlju i duhom.
Tko svjedoči?
Tko je Duh? SD Božji? Bog?
Svjedočansto Sina:

DUH - kako je zatrudnila Marija - Bog je preko svog SD to učinio - znači DUH

KRV - kako se Sin prinio na - kakvu žrtvu - na krvnu žrtvu - dao je svoju krv - znači KRV

VODA - kada je Sina na križu probo vojnik - što je poteklo - voda, što Sin daje - vodu života - znači VODA

--------------------------------------------------------

1. JOVANOVA 5,7
Jer je TROJE ŠTO SVJEDOČI NA NEBU:
Otac,
Riječ, i
sveti Duh;
i ovo je troje jedno.

…………………………………………..

Postoji svjedočanstvo na Nebu.

Troje je na Nebu.

1. Na Nebu je Bog Otac Jahve.
2. Bog Otac Jahve ima svoju Riječ kojom sve stvara.
Riječ je Bog.
3. Bog Otac ima svoga Duha.
Bog Otac je Svet i Njegov Duh je Sveti Duh.

Na Nebu Bog Otac i Njegova Riječ i Njegov Sveti Duh čine jedno.
Jedinoga Boga Oca Jahvu
.

1. JOVANOVA 5,8
I TROJE JE ŠTO SVJEDOČI NA ZEMLJI:
duh, i voda, i krv; i troje je zajedno.

………………………………………………

Postoji svjedočanstvo na Zemlji.

Na Zemlji je bio Isus Krist.

I u Isusu Kristu je:
1. duh
2. voda
3. krv
Na Zemlji je Isus Krist sa svojim duhom, vodom i krvlju
svjedočio.

Jako lijepo i jasno naznačeno gdje je Bog Otac Jahve – na Nebu,
a gdje je Isus - na Zemlji.

Jako lijepo rečeno da „riječ“ nema nikakve veze sa vezom sa Isusom,
osim što je i Isus stvoren Božjom riječju.

more_horiz
Znaci po tebi je Arijanstvo pravo i Biblijsko krscanstvo a ovo sve ostalo hereza?

more_horiz
msomi je napisao/la:
Ja, ja sam Jahve,osim mene nema spasitelja.Iz43,11.
Šimun Petar, sluga i apostol Isusa Krista, onima koje pravednošću Boga našega i Spasitelja Isusa Krista zapade ista dragocjena vjera kao i nas.2.Pet1,1.
Vi ste mi svjedoci, riječ je Jahvina,
a ja sam Bog 13od vječnosti -
ja jesam!Iz 43,11.
Uistinu, ako ne povjerujete da Ja jesam,
umrijet ćete u grijesima svojim."Iv8,24.
"Ja sam prvi i ja sam posljednji:
osim mene Boga nema.Iz44,6.
"Ne boj se! Ja sam Prvi i Posljednji, 18i Živi! Mrtav bijah, a evo živim u vijeke vjekova te imam ključe Smrti, i Podzemlja.Otk1,17.18.
Odgovori mu Toma: "Gospodin moj i Bog moj!" 29Reče mu Isus:
"Budući da si me vidio, povjerovao si.
Blaženi koji ne vidješe, a vjeruju!"Iv20,28.
7Jer Jahve, Bog vaš, Bog je nad bogovima, Gospodar nad gospodarima, Bog velik, jak i strašan, koji nije pristran i ne da se podmititi; Pnz10,17.
Ratovat će protiv Jaganjca, ali će ih pobijediti Jaganjac - i njegovi pozvanici, izabranici, vjernici - jer on je Gospodar gospodara i Kralj kraljeva."Otk17,14.
Protiv koga vi to ratujete????

Da li mi možeš objasniti što si htio ovim stihovima dokazati?

more_horiz
Isus je Bog YHWH

Psalam 96,13 pred Jahvom, jer dolazi, jer dolazi suditi zemlji. Sudit će svijetu u pravdi i narodima u istini svojoj.

Psalam 98,9 Jer Jahve dolazi, dolazi suditi zemlji. Vladat će krugom zemaljskim po pravdi i pucima po pravici.

1. Ljetopisa 16,33 Neka klikće šumsko drveće pred Jahvom, jer dolazi da sudi zemlji.

" evo plata je njegova kod njega" Isaija 40,10

Otkrivenje 22,12 "I evo ću doći skoro, i plata moja sa mnom..."

Izaija 66,15 Jer, evo, dolazi Jahve s ognjem - bojna su mu kola poput vihora - da u jarosti gnjev svoj iskali i prijetnje svoje u ognju žarkome.
Izaija 66,16 Da, sudit će Jahve ognjem i mačem svakom smrtniku: pobijenih Jahvinih mnoštvo će biti.
Izaija 66,17 Oni koji se posvećuju i čiste u vrtovima iza onog jednog u sredini, koji jedu svinjetinu, nečisto i miševe - svi će zajedno izginuti, riječ je Jahvina.
Izaija 66,18 Ja dobro poznajem njihova djela i namjere njihove. "Dolazim da saberem sve puke i jezike, i oni će doći i vidjeti moju Slavu!

- [bU drugom Hristovom dolasku Bog će doći na Zemlju i MAČEM kazniti svako telo u PLAMENU OGNJENOM[/b]

2. Petrova 1,16 Ta nismo vam navijestili snagu i Dolazak Gospodina našega Isusa Krista slijedeći izmudrene priče, nego kao očevici njegova veličanstva.

Otkrivenje 19,11 I vidjeh: nebo otvoreno - i gle, konj bijelac, a na nj sjeo On, zvani Vjerni i Istiniti, a sudi i vojuje po pravdi;
Otkrivenje 19,12 oči mu plamen ognjeni, na glavi mu mnoge krune; nosi napisano ime kojeg nitko ne zna doli on sam;
Otkrivenje 19,13 ogrnut je ogrtačem krvlju natopljenim; ime mu: Riječ Božja.
Otkrivenje 19,14 Prate ga na bijelcima Vojske nebeske, odjevene u lan tanan, bijel i čist.
Otkrivenje 19,15 Iz usta mu izlazi oštar mač kojim će posjeći narode. Vladat će njima palicom gvozdenom. On gazi u kaci gnjevne srdžbe Boga Svevladara.
Otkrivenje 19,16 Na ogrtač, o boku, napisano mu ime: "Kralj kraljeva i Gospodar gospodara.

Izaija 35,4 Recite preplašenim srcima: "Budite jaki, ne bojte se! Evo Boga vašega, odmazda dolazi, Božja naplata, on sam hita da nas spasi!

Izaija 62,11 Evo, Jahve oglasuje do nakraj zemlje: "Recite kćeri sionskoj: Evo, dolazi tvoj spasitelj. Evo, s njim naplata njegova i njegova nagrada ispred njega!

Izaija 66,15 Jer, evo, dolazi Jahve s ognjem - bojna su mu kola poput vihora - da u jarosti gnjev svoj iskali i prijetnje svoje u ognju žarkome.
Izaija 66,16 Da, sudit će Jahve ognjem i mačem svakom smrtniku: pobijenih Jahvinih mnoštvo će biti.

Bog će suditi ljudima Isaija 3,13-14
Isus će suditi narodima 2. Korinćanima 5,10

Bog sudi između ovaca i koza Jezekilj 34,17
Isus sudi ovcama i jarcima Matej 25,31-33

Bog dolazi sa svojom slavom Isaija 40,5
Isus dolazi sa svojom slavom Matej 24,30

Titu 2,13 iščekujući blaženu nadu i pojavak slave velikoga Boga i Spasitelja našega Isusa Krista.

Marko 14,62 A Isus odgovori: "Ja Jesam; i vidjet ćete Sina čovječjega gdje sjedi s desne Svemogućega i dolazi na oblacima nebeskim."

Obratite pažnju kako veliki sveštenik reagira kad Isus kaže: Ja Jesam a isto takođe i zbog ovoga da sjedi s desne strane Oca i da dolazi na oblacima nebeskim.

Marko 14,63 Nato veliki svećenik razdrije haljine i reče: "Što nam još trebaju svjedoci?
Marko 14,64 Čuli ste hulu. Što vam se čini?" Oni svi presudiše da zaslužuje smrt.

ZAŠTO SE SVEŠTENIK IZNERVIRAO????????????????????

YHWH ide na oblacima 5. Mojsijeva 33:26

26 Izrailju! Niko nije kao Bog, koji ide po nebu tebi u pomoć, i u veličanstvu svom na oblacima.

Isus ide na oblacima. 7 Eno, ide s oblacima...Otkrivenje 1,7

30 I tada će se pokazati znak sina čovječijega na nebu; i tada će proplakati sva plemena na zemlji; i ugledaće sina čovječijega gdje ide na oblacima nebeskima sa silom i slavom velikom. Matej 24,30

Govori Bog 6 I reče mi: Svrši se. Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak. Ja ću žednome dati iz izvora vode žive za badava. Otkrivenje 21,6

Govori Isus 13Odgovori joj Isus: Tko god pije ove vode, opet će ožednjeti. 14A tko bude pio vode koju ću mu ja dati, ne, neće ožednjeti nikada: voda koju ću mu ja dati postat će u njemu izvorom vode koja struji u život vječni. Ivan 4

Jahve mi je svjetlost i spasenje: Psalam 27,1

12Isus im zatim ponovno progovori: Ja sam svjetlost svijeta; ko ide za mnom, neće hoditi u tami, nego će imati svjetlost života. Jovan 8,12

YHWH se ne mijenja Psalam 102:26-27
26 To će proći, a Ti ćeš ostati; sve će to kao haljina ovetšati, kao haljinu promenićeš ih i promeniće se.
27 Ali Ti si taj isti i godine Tvoje neće isteći.

YHWH se ne mijenja 6 Jer ja Gospod (Jahve) ne mijenjam se; zato vi, sinovi Jakovljevi, ne izgiboste. Malahija 3,6

Isus se ne mijenja Isus Hristos juče je i danas onaj isti i vavijek. Jevrejima 3,8

Bog je Gospodar gospodara i kralj kraljeva 15Njega će u svoje vrijeme pokazati On, Blaženi i jedini Vladar, Kralj kraljeva i Gospodar gospodara 1. Timotiju 6,15

Ratovat će protiv Jaganjca, ali će ih pobijediti Jaganjac - i njegovi pozvanici, izabranici, vjernici - jer on je Gospodar gospodara i Kralj kraljeva. Otkrivenje 17

more_horiz
Biblija jasno kaže da je Bog poslao svog Sina i da je taj Sin Njegova preslika i odsjaj slave. Čovjek stvarno treba biti slijep i gluh i kad čita Isusove riječi da ne konta kako je sva Isusova slava, moć i uzvišenost isključivo vezana uz priznanje njegovog Oca i Boga.

Zar ne tripo41?

Šta točno znači u srpskom jeziku "ODSJAJ" i "PRESLIKA"??

Stari moj, ti negiraš da Isus može biti božji Sin ako istovremeno nije i taj isti Bog čiji je Sin.

Negiraš i da je taj Sin nešto posebno i da između anđela i Boga može postojati još neko biće/osoba a da to ne mora biti anđeo ili Bog.

Zanimljivo da nemaš niti jedan jedini stih koji jasno kaže da je Bog 2 u 1 ili 3 u 1 ili bilo šta slično.

Jedan jedini stih u cijeloj Bibliji? Nije li to čudno tripo41?

Nikad se ne zapitaš da tu nešto ne štima?

more_horiz
Naravno ne možeš ništa da oboriš i onda moraš da se hvataš za slamku. Za odsjaj i presliku sam već davno dao odg. i objasnio šta to znači.

more_horiz
Ajd malo pogledaj kako ljudi "nisu" mislili da je Isus Bog.

https://www.youtube.com/watch?v=k6uAeJaK9_g

A kad glavari svećenički i pismoznanci vidješe čudesa koja učini i djecu što viču Hramom: "Hosana Sinu Davidovu!", gnjevni
Matej 21,16 mu rekoše: "Čuješ li što ovi govore?

Kaže im Isus: "Da! A niste li čitali: Iz usta djece i dojenčadi sebi si pripravio hvalu?

PSALAM 8
Darežljivost Stvoriteljeva
8
1 Zborovođi. Po napjevu "Tijesci".
Psalam. Davidov.
2 Jahve, Gospode naš,
divno je ime tvoje po svoj zemlji,
veličanstvom nebo natkriljuješ!
3 U ustima djece i dojenčadi
hvalu si spremio protiv neprijatelja,
da postidiš mrzitelja, zlotvora.

Fariseji su odlično shvatili šta je Isus govorio i šta znači Hosana sinu Davidovu.

Samo nisu htjeli da prihvate da je Isus Bog.

A Isus naravno nije lagao ili hulio.

more_horiz
Prijatelju, ja ne gledam amaterske bljuvotine i izmišljotine koje neprestano objavljuješ, čitam samo vaše "vrhunske" apologetike jer me samo takva rasprava zanima. Za Hosanu si već dobio odgovor od studenta koji si mudro ignorirao a sad opet priznajem da je tvoje tvrdnje zaista teško obarati. Spadaju u rubriku "vjerovali ili ne" i priznajem da nekoliko puta moram čitati tvoje rečenice da bih bio siguran da ne zbijaš šalu Smile

Farizeji su odlično shvatili tko je Isus ali u svemu ostalom su promašili? Smile

Ne kažem ja da Isus laže već da ti lažeš i tvoji farizeji, u redu? I zbog tog razloga želim na jednom mjestu pokazati kakvim se sredstvima služiš i kakve su uistinu tvoje namjere.

Argumenti na jednom neutralnom mjestu, objavljeni pod našim imenima i prezimenima, imamo li dogovor?

more_horiz
Pa vidiš da ovdje raspravljamo kao da smo na neutralnom terenu. Ono što si ti dao su izmišljotine. A u vezi Hosane student nije ništa dokazao, jeste dao. Ako ne znaš da se samo Bogu pjeva to onda o Bibliji definitivno ne znaš ništa. A ne znaš da su fariseji odlično znali SZ, a opet nisu shvatili Istinu i nisu je prihvatili. Ja svoje ime ne krijem. Ivan Ninčić iz Dervente.

Na FB mi piše Nincic pošto je eng. verzija.

A fariseji su očigledno tvoji. Jer upravo reakcija fariseja dokazuje da je Isus Bog. Ili valjda misliš da su toliko glupi pa da ne znaju koga djeca slave u Psalmu. A onda tu istu slavu daju Isusu, pošto se Njemu pjevalo.

Ali koliko god znali pismo, ne shvatiše i ne prihvatiše istinu Ivan 14,6

more_horiz
Isus je slika samog Boga, nečija slika ne može biti istovremeno i ta osoba Kol 1;15 2Kor 4;4

Odg.

Ovo je potpuno nepoznavanje učenja Biblije o Svetoj Trojici. Niko i ne kaže da su Otac i Isus ista osoba. Ali jesu isti Bog. Upravo ovo dokazuje da je Isus Bog. Ovdje slika predstavlja osobine, karakteristike Isusa koje su iste kao i Oca. Kološanima 1,15 On je slika Boga nevidljivoga, Prvorođenac svakog stvorenja. 2. Korinćanima 4,4 u onima kojima bog ovoga svijeta oslijepi pameti nevjerničke da ne zasvijetli svjetlost evanđelja slave Krista koji je slika Božja. Ali pogledajmo šta piše u SZ u Postanku Postanak 1,26 I reče Bog: "Načinimo čovjeka na svoju sliku, sebi slična, da bude gospodar ribama morskim, pticama nebeskim i stoci - svoj zemlji - i svim gmizavcima što puze po zemlji!
Postanak 1,27 Na svoju sliku stvori Bog čovjeka, na sliku Božju on ga stvori, muško i žensko stvori ih. Upravo slika označava karakteristike, osobine Boga. Svakako da ljudi nemaju sve osobine Boga, ali su dobili slobodnu volju, razmišljanje itd. sve što krasi čovjeka, a to nemaju životinje i biljke. Upravo zato slika predstavlja osobine Boga. To dokazuje da je Isus Bog. Bog kada je stvarao na SVOJU SLIKU ISUSA, je sve stvoreno. Dakle Isus je slika nevidljivog Boga, On je vidljivi Bog i On nosi sve osobine Boga. Ljudi nisu slika Boga, oni su stvoreni na SLIKU. Dakle uzor im je bio Isus. Dakle Isus je Bog On je slika nevidljivog Boga, ima sve osobine Boga Oca. Da bi to još bolje shvatili. Primjera radi otac ima sina. On ne samo da fizički liči nego i ima sve njegove osobine. I kada neko vidi njih dvojicu kaže "Vidi ga prava slika oca" svakako da otac i sin nisu iste osobe, ali su obojica ljudi. Nije samo otac. Ovo je samo malo da vam to približim na jedan jednostavniji način, nama ljudima shvatljiv.

more_horiz
Neutralni teren je onaj u kojem TI UČITELJU TRIPO41 NE MOŽEŠ BITI MODERATOR, zar ne učitelju? Smile

Pogledaj u rječnik šta znači "neutralnost" Smile

Super, sad kad si se predstavio, ne vidim više problem u tome da ne možeš složiti argumente na jednom mjestu i onda ih zajedno objavimo obojica potpisani, na jednom NEUTRALNOM mjestu, gdje nitko od nas dvojice ne može moderirati i reći da nešto nije napisao ili rekao, da li je to korektno? Smile

Znali su pismo i skontali vječnu misteriju vjere da je Isus Bog Starog zavjeta ali ne shvatiše istinu? Da je istovremeno bio i Mesija? Smile Ma hajde Smile

more_horiz
Stari, ja imam još dosta obaveza danas, hajde ti razmisli malo o mojem prijedlogu da sučelimo argumente na jednom mjestu, ne stignem ja nonstop tipkati jer si ti neprestano na ovom forumu i možeš očigledno po cijele dane ovako. Ok?

Ja ne tvrdim da je Isus Otac. Već da Isus nije Bog. Te da je samo Isusov i židovski Otac Bog Jahve Starog zavjeta. Ok?

I ako je samo jedan Bog, a to je Isusov Otac, Isus kao preslika svog Oca ne može biti Jahve, Bog Starog zavjeta. Ok?

A ti sada redefiniraš značenje riječi "preslika" i "otisak".

Isus je slika nevidljivog Boga, On je vidljivi Bog

I šta da velim na ovako nešto? Smile

Ljudi nisu slika Boga, oni su stvoreni na SLIKU

I na ovo? Smile

more_horiz
Pa ja ovdje kao i da nisam moderator.

Biblijom sam ti odg. šta je preslika i otisak.

Znam da te mrzi da tipkaš nego si već unaprijed pripremio copy-paste tekstove.

more_horiz
Smile

Je, čim ja budem mogao brisati tvoje odgovore možemo o tome pričati. Ok?

Također, ovo je forum tvojih istomišljenika, pa...rječnik...neutralnost... Smile

Ovih par dana ti mogu odgovarati samo na jedan topic, neka bude "spasitelj", ne stignem više pisati.

more_horiz
I kakva je ovo glupost, JA sam pripremio copy-paste tekstove????? Smile

Imaš li kakve dokaze za to?????????

Ti stvarno nemaš srama čovječe, neprestano kopiraš tuđe tekstove i sad mene prozivaš????

Joj, dosadno ti je u životu pa ovdje malo zbijaš šalu? Smile

more_horiz
Znaš ono kada vide da sin liči na oca. Gledaj ga prava slika oca.

Ili kao da je preslikan od oca.

Ali i otac i sin su čovjek.

more_horiz
Je, samo je kvaka u tome što je Bog samo JEDAN a ljudi ipak ima više, zar ne? Smile

Pa preslika samo JEDNOG Boga ne može biti taj isti Bog, zar ne? Smile

A Bog je samo JEDAN, Isusov Bog i Otac.

A siguran sam da ni ti nisi tvoj otac iako ste obojica iste osnovne građe? Smile

Tripo41 može biti preslika svog oca ali nije istovremeno i svoj otac. Logično?

Evo, priznajem da je Isus božanstven i jedinstven, jedinorođeni i provorođeni Sin Božji. I da ga je Otac napravio iz svog božanskog "materijala". Ali nije i Jahve osobno.

Jahve je jedan. I ima Sina. Isusa.

more_horiz
Pa jeste Bog jedan Sveta Trojica ili Trojstvo.

Kako ne može biti.

A ko ti je rekao da smo mi isti kao otac. Ali mi smo ljudi kao i naši očevi.

A Otac i Isus su isti Bog.

Ali Bog ne rađa niti je rođen.

Gdje piše da je napravio ili stvorio Isusa?????????

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply