Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Je li Isus Bog?

power_settings_newLogin to reply
+12
marijofilo
*El,Omen
sivko5
IGOR-apokrinomai
Seljak
emanuel
TOnniBonni
tripo 41
msomi
Juditha
piramida4
kainos
16 posters

descriptionJe li Isus Bog? - Page 8 EmptyRe: Je li Isus Bog?

more_horiz
BonniT je napisao/la:
Tko je onda Isus Krist?

SIgurno nije anđeo.....Ako je rekao da je bio prije Abrahama (Ivan 8:58)

pa naravno da je Isus ziveo(na nebu) PRIJE abrahama cak i prije adama.
No to ne znaci da je on Jahve...... "Ja sam" se hebrejski kaze: anohi a ta rec NE stoji u 2:Mojsijevu 3:14 tamo stoji ehjeh. Treba samo malo VOLJE, vjerema i truda i sve se da sanati....

Da Isus nije bio Bog. On bi ljudima rekao da ga ne štuju, baš kao što je to učinio anđeo u Otkrivenju.

Dobro razmisljas !!! a jesi razmislio to da je Isus Jahve on bi ljudima(DIREKNO i JASNO) rekao da je on taj Jahve. Ako ne drugima bar svojim apostolima...

Koja je bila reakcija židova: »Odgovoriše mu Židovi: zbog dobrog te djela ne kamenujemo nego zbog hule što se praviš Bogom, iako si samo čovjek« (Ivan 10,33)

Znači....Isusovu tvrdnju su židovi uzeli da se pravi Bogom.

hajd procitaj to par puta i obrati paznju na kotext. procitaj i cjelo poglavlje 10.

Ivan 10
31Židovi ponovno pograbiše kamenje da ga kamenuju. 32Isus im odgovori: Mnoga vam dobra djela Očeva pokazah. Za koje me od tih djela kamenujete? 33Odgovoriše mu Židovi: Zbog dobra te djela ne kamenujemo, nego zbog hule: što ti - čovjek - sebe Bogom praviš. 34Odgovori im Isus: Nije li pisano u vašem Zakonu: Ja rekoh: bogovi ste! 35Ako bogovima nazva one kojima je riječ Božja upravljena - a Pismo se ne može dokinuti - 36kako onda vi onome kog Otac posveti i posla na svijet možete reći: 'Huliš!' - zbog toga što rekoh: 'Sin sam Božji!'

Jedno su Zidovi tvrdili(optuzivali) ,a sasvim drugo je Isus reko(objasnjavao)....

more_horiz
Seljak je napisao/la:
BonniT je napisao/la:
Tko je onda Isus Krist?

No to ne znaci da je on Jahve...... "Ja sam" se hebrejski kaze: anohi a ta rec NE stoji u 2:Mojsijevu 3:14 tamo stoji ehjeh. Treba samo malo VOLJE, vjerema i truda i sve se da sanati....

Da Isus nije bio Bog. On bi ljudima rekao da ga ne štuju, baš kao što je to učinio anđeo u Otkrivenju.

Dobro razmisljas !!! a jesi razmislio to da je Isus Jahve on bi ljudima(DIREKNO i JASNO) rekao da je on taj Jahve. Ako ne drugima bar svojim apostolima...

Koja je bila reakcija židova: »Odgovoriše mu Židovi: zbog dobrog te djela ne kamenujemo nego zbog hule što se praviš Bogom, iako si samo čovjek« (Ivan 10,33)

hajd procitaj to par puta i obrati paznju na kotext. procitaj i cjelo poglavlje 10.

Ivan 10
31Židovi ponovno pograbiše kamenje da ga kamenuju. 32Isus im odgovori: Mnoga vam dobra djela Očeva pokazah. Za koje me od tih djela kamenujete? 33Odgovoriše mu Židovi: Zbog dobra te djela ne kamenujemo, nego zbog hule: što ti - čovjek - sebe Bogom praviš. 34Odgovori im Isus: Nije li pisano u vašem Zakonu: Ja rekoh: bogovi ste! 35Ako bogovima nazva one kojima je riječ Božja upravljena - a Pismo se ne može dokinuti - 36kako onda vi onome kog Otac posveti i posla na svijet možete reći: 'Huliš!' - zbog toga što rekoh: 'Sin sam Božji!'

Jedno su Zidovi tvrdili(optuzivali) ,a sasvim drugo je Isus reko(objasnjavao)....

Jako zanimljvo....u svakom slučaju ostaje misterij i dalje....Tko je Isus Krist?

U svakom slučaju znamo da je put istina i život. I da nema drugih puteva.

more_horiz
Seljak, super si to obrazložio, jasno i jednostavnim riječima!!!!
Svaka čast! Smile

more_horiz
[quote="BonniT"]
Seljak je napisao/la:
BonniT je napisao/la:
Tko je onda Isus Krist?

Ivan 10

Jako zanimljvo....u svakom slučaju ostaje misterij i dalje....Tko je Isus Krist?

Misterij pise ovdje: DIREKNO I JASNO.....
Matej 16:
13Kad Isus dođe u krajeve Cezareje Filipove, upita učenike: Što govore ljudi, tko je Sin Čovječji? 14Oni rekoše: Jedni da je Ivan Krstitelj; drugi da je Ilija; treći opet da je Jeremija ili koji od proroka. 15Kaže im: A vi, što vi kažete, tko sam ja? 16Šimun Petar prihvati i reče: Ti si Krist-Pomazanik, Sin Boga živoga. 17Nato Isus reče njemu: Blago tebi, Šimune, sine Jonin, jer ti to ne objavi tijelo i krv, nego Otac moj, koji je na nebesima

U svakom slučaju znamo da je put istina i život. I da nema drugih puteva.

Amen...... to stari

more_horiz
καιros je napisao/la:
IGOR-apokrinomai je napisao/la:
I pazite ovu krajnje nevjerojatnu tvrdnju:

"Od pocetka do kraja Biblije glavni i kljucni lik je Isus Krist, a ne Jahve"

Prikane moj, ovo je hereza čak i za trinitarijance poput tebe i tripa 41.

Ovo bi značilo da:

1) Bog Jahve nije ključni lik Biblije
2) Da Isus nije Jahve
3) Da ti nemaš pojma šta piše u Bibliji i ne vidiš da cijeli Stari zavjet govori o Jahvi a Isus u Novom zavjetu stalno govori o svom Ocu i Bogu. A to je Jahve

Autogol?

lol!

Bog je u Starom zavjetu imao vise imena, zasto bi Jahve bio kljucni....Pa Isus Krist obuhvata sva ta imena....citaj Iz 40,3 - Mt 3,3 Isus je Jahve isto ako cemo tako...

NA FORUM HR JONADAB TI JE ODGOVORIO na Izaja 40 i Matej 3......

more_horiz
Nevjerojatno je koliko ljudi imaju malo srama i ne libe se lagati da bi zaštitili svoja uvjerenja.

Citirat ću sebe s moje stranice koju tripo 41 obara kao sumanut Smile

www.apokrinomai.com

1. Stari zavjet-Izl 3;14

a) Septuaginta

Septuaginta (LXX) je grčki prijevod Starog Zavjeta koji je bio u upotrebi u Isusovo vrijeme i bila je u upotrebi tri stoljeća prije Isusovog rođenja. Usporedimo Iv 8;58 sa grčkom verzijom SZ-a i Izl 3;14;

Izl 3;14
Kai eipen ho Theos pros Moouseen Egoo Eimi Ho Oon kai eipen outoos ereis tois uiois Israeel Ho Oon apestalken me pros umas

Iv 8;58
Eipen autois Ieesous, ameen ameen legoo humin, prin Abraam genesthai egoo eimi.

Prevodioci Septuaginte koja se koristila u Isusovo vrijeme su Boga identificirali kao "ho on" a ne kao "ego eimi". Iako ovaj prijevod na grčki nije doslovan, on pokazuje da se Bog nije predstavio istim riječima kao Isus (ego eimi) već kao (ho on) i prema tome nema direktne povezanosti između Isusa i Jahve.

b) Hebrejski original

"ehyeh asher ehyeh"

"S tim u vezi značajno je dvoje: hebrejski jezik nema prezenta, nego samo-ako se tako smije reći-perfekt i futur." Biblija, izdavačka kuća Stvarnost, 1171. stranica.

“Ehyeh” je imperfekt glagola “hayah”, tj. biti ili postati i označava buduću radnju.U hebrejskom jeziku ne postoji prezent (prezentom se prevodi hebrejski perfekt a ne imperfect).

Citat iz trinitarističke stranice http://www.bible.ca;/

Strong's lists a wide range of meaning for "hayah", including past present and future tenses of the word: "was, come to pass, came, has been, were happened, to be, become, exist, happen".

Kao što vidimo, sadašnje vrijeme nije u značenju te riječi što pokazuje da nema direktne povezanosti Isusovih riječi sa Jahvinim riječima.

Citat trinitarističkog apologetika Shamouna (http://answering-islam.org/);

John 8:58:
"Jesus said to them: 'Most truly I say to you, Before Abraham came into existence, I AM (prin Abraam genesthai ego eimi)."
This passage is perhaps one of the strongest affirmations to the Deity of Christ, and yet one of the most controversial as well. The reason for this is that many Trinitarians see echoes of Exodus 3:14 here where we are told:
"God said to Moses, 'I AM WHO I AM (ehyeh asher ehyeh). This is what you are to say to the Israelites: I AM has sent me to you.'" NIV
Hence, Jesus' I AM statements seemingly identify him with the I AM of Exodus, Yahweh God. If this is the case, this would affirm that Jesus explicitly claimed to be Yahweh God.

However, not all agree that Jesus' I AM statements are direct claims to Yahweh. This is based primarily on the fact that the phrase "I AM WHO I AM" can legitimately be translated as "I WILL BE WHAT I WILL BE." This is due to the verb from which the phrase stems.

The Hebrew phrase ehyeh asher ehyeh is derived from the verb hayah, "will be." It is often given the following meanings in standard Hebrew Dictionaries: "was, come to pass, came, has been, has happened, become, pertained, better for thee."

Kao što vidimo, ne postoji dokaz da je Bog koristio sadašnje vrijeme prilikom predstavljanja Mojsiju i božje riječi označavaju prvenstveno kombinaciju budućeg i prošlog stanja a tek na drugom mjestu se njegove riječi mogu (nagađanje) interpretirati u sadašnjem vremenu.

Šta kaže Strongov leksikon, riječ hayah iz Izlaska 3:14:

http://www.blueletterbible.org/lang/lexicon/lexicon.cfm?Strongs=H1961&t=KJV

1) to be, become, come to pass, exist, happen, fall out
a) (Qal)
1) -----
a) to happen, fall out, occur, take place, come about, come to pass
b) to come about, come to pass
2) to come into being, become
a) to arise, appear, come
b) to become
1) to become
2) to become like
3) to be instituted, be established
3) to be
a) to exist, be in existence
b) to abide, remain, continue (with word of place or time)
c) to stand, lie, be in, be at, be situated (with word of locality)
d) to accompany, be with
b) (Niphal)
1) to occur, come to pass, be done, be brought about
2) to be done, be finished, be gone

AV — was, come to pass, came, has been, were happened, become, pertained, better for thee

Vidimo da naš moderator tripo 41 redovito kopira kilometarske tekstove i po dobrom starom običaju opet ne iznosi istinite tvrdnje No

Ja sam dao link za ono. A tekst je u vezi teme. Kakve veze ima vremenska odrednica prilikom predstavljanja Mojsiju, Bog je izvan vremena? Notorna glupost da to nije isto zato što u jevrejskom nema prezenta a u grčkom je prezent.

ego eimi (ἐγώ εἰμι) "I am", "I exist", is the first person singular present tense of the verb "to be" in ancient Greek.
When used alone, without a predicate, "I am", "he is", "they are", typically mean "I exist" etc.

Pa vidiš šta si napisao

“Ehyeh” je imperfekt glagola “hayah”, tj. biti ili postati i označava buduću radnju.

To što je Isus rekao u sadašnjem momentu, momentu govora ne znači da On podliježe vremenu. Jer kaže da je prije Avrama.

Samo gramatički može da označava budućnost, ali Bog se podređuje vremenu kao ljudi. On je izvan vremena. Kao što si lupio glupost na svom sajtu "kako Isus može biti 100 Bog i 100 čovjek?" i kažeš još "Sin Božiji."

Pa valjda ti je jasno da je Bog svemoguć. Bog ne podliježe vremenu i prostoru. A sajt ti je totalno amaterski. Baš me uveseljava.

Naravno ovo ne smiješ ni da pogledaš.

http://ichthys.com/mail-I%20am.htm

http://www.neirr.org/egoeimi.htm
I ko ti je rekao da je Bog koristio sadašnje vrijeme kada se predstavio Mojsiju?

I reakcija Jevreja na izreku "Ja sam..." dokazuje šta je Isus zaista rekao. Tako da Bog nije govorio u nekom vremenu, jer za Njega vrijeme ne postoji.

more_horiz
BonniT je napisao/la:
Ne kuzim ovu spiku oko prevođenja Biblije. Pa jel Biblija prevedena kak spada ili nije? Jel Bog sad kao dopustio da se njegova riječ krivo prevede i samo oni pametni teolozi koji znaju hebrejski i grčki će znati što točno piše......Mislim da mi to nema veze s zdravom pameti i logikom.

Koju god B da uzmeš,
niti jedna neće biti ista,
ali
u svakoj,
pa i u onoj od JS,
koju svi najviše kritikuju,
zapisana je u globalu
ISTINA.

Nećeš čitajući jednu u odnosu na drugu
imati skretanje od vjere.

SVE JE ISTO.
Za to se Bog pobrinuo.

more_horiz
BonniT je napisao/la:

Bog se itekako potrudio da piše tako kako piše....Ako piše da je Isus rekao da su on i Otac jedno onda je to tako i nema nikako drugačije....sad cete vi govoriti da je to nešto drugačije prevedeno.....glupost....zašto onda ne piše kako treba pisati...što je Bog dopustio da prevoditelji utjecu na pravi prijevod??? Isto tako ako piše da da Isus kaže u Ivanu 8:58 stihu "Ja jesam" onda to tak valjda je trebalo biti prevedeno i tak je Bog to dopustio.

Ponovno:
-------------------------------------
U SZ što Bog Jahve kaže - ja jesam:

I AM - H1961 היה hâyâh haw-yaw' - JEDNA RIJEČ

primitivni korijen (usporedi H1933), DA POSTOJI, da je, biti ili postati, doći do prijevoja (uvijek nedvosmislen, a ne samo kopula ili pomoćni): - svjetlo, ukupno X, biti (-dolaze, ostvaren je počinio, kao i ), break, uzrok, dođe (proći), i dalje, ne, onesvijestiti, jesen, + slijediti, dogoditi, X imaju, posljednja, odnose, prestati (jedan) samouprave, zahtijevati, X koristiti.

Pojavljuje se u 3.095 stihova, 3.502 puta samo u SZ

------------------------------------------------------------

U NZ što Sin kaže - ja jesam:

I G1473 + am:G1510 - DVIJE RIJEČI

Prva:

I G1473 - G1473 ἐγώ egō eg-o'

PRIMARNA ZAMJENICA PRVOG LICA, "JA" (samo izrazio kada je nedvosmislen): Ja, ja. Za ostale slučajeve i množini vidjeti G1691, G1698, G1700,G2248, G2249, G2254, G2257, itd.

Pojavljuje se u 332 stiha, 368 puta.

--------------------------------------

Druga:

am:G1510 - G1510εἰμί eimi i-mee'

PRVO LICE JEDNINE predstaviti indikativan, produljeno oblik primarnog idefektivni, ja sam postoji (koristiti samo kada nedvosmislen): - am, koji su bili X to mi je bio. Vidi također G1488, G1498, G1511, G1527, G2258,G2071, G2070, G2075, G2076, G2771, G2468, G5600.

Pojavljuje se u 137 stihova, 146 puta samo u NZ

--------------------------------------------------

Stavi na papir sa strane
i usporedi
ono što kaže
Jahve
sa onim što kaže
Sin.

Jako je očito da se ne radi o istim pojmovima.

Jako je očito da se neistinama nagurava
da je Sin = Bog,
a što nije niti će biti.

more_horiz
BonniT je napisao/la:

1.
Uostalom student gdje to piše u Bibliji: Arijanizam je jedinio i najispravnije gledište... Pokaži stihove...
2.
Uostalom otkud ti znaš da si ti bliže istini od mene...malo se spusti na zemlju. Ne znaci da to što zastupaš da je točno..to što ti misliš da je istina ne mora biti..... otkud znaš da je?

1.
Ovo gornje nije dobro postavljeno pitanje.
To pitanje ja postavljam za ono što ne piše u B.
To sebe zapitaj - gdje u B piše
T i T koje zastupaš?
Bogočovjek?
SD Bog?

Toga nema = izmišljotina.

O Arijanizmu sam čuo tek prije oko godinu dana.
Nisam se upoznavao dublje o tome,
ali je očito da su još neki ljudi razmišljali svojom glavom.
--------------------------------
2.
Istina?
Pa piše jako jasno u B.
Ja se toga držim.

A ti kažeš isto!?!?!?

Ali ja ne izmišljam
T, T, Isus = Bog,
SD= Bog,
ne izmišljam ono što ne piše.

A ti ono što ne piše zastupaš.

---------------

Po tvojoj logici - sutra će se pojaviti likovi
koji će tvrditi da je Sve stvorio Svemirko Vaseljenić.

Ti ćeš ga prvi pitati - pa odakle ti takve nebuloze?
Gdje ti to piše u B?

A taj će ti reći -
pa na istom mjestu gdje i tebi piše
SD=Bog
Isus je Stvoritelj svega
Isus = Jahve.

Na istom mjestu piše i da je Svemirko Vaselenić
glavi u Bibliji.

more_horiz
Juditha je napisao/la:

Ja ne vjerujem da je Isus jednak Bogu, Ocu, možda sam se krivo izrazila izvinjavam se!
No što je sa time kada se , Boga i Isusa mješa u Grčkim spisima.Recimo onaj toliko spomenut izraz " Ja jesam".
Za mene je Bog stvoritelj, a Isus sin i otkupitelj.

Bravo - još jedno biće koje samostalno čita Bibliju,
bez uredaba ljudskih.

Opet ukratko napisah u gornjem postu o JA JESAM
Ako u tome netko opet ne vidi istinu - onda je zbilja slijep kod zdravih očiju.

1. Timoteju 2,5
Jer jedan je Bog,
jedan je i posrednik između Boga i ljudi,
čovjek - Krist Isus,

1. Ivanova 2,1
Dječice moja, ovo vam pišem da ne griješite.
Ako tko i sagriješi,
zagovornika imamo
kod Oca -
Isusa Krista, Pravednika.

more_horiz
καιros je napisao/la:
Od pocetka do kraja Biblije glavni i kljucni lik je Isus Krist, a ne Jahve...

Ti bar nećeš imati na onome svijetu problema sa grijanjem
Đaba centralno na vijeke vijekova.

------------------------
Pogledajmo malo statistički
u kakovom brojčanom odnosu su Bog Jahve i Isus:
----------------
Isus u NZ:

G2424 Ἰησοῦς Iēsous ee-ay-sooce'
Od hebrejskog podrijetla [H3091]; Isus (to jest, Jehoshua),ime našeg Gospodina i dva (tri) drugi i sela: - Isusa.

U 935 stihova, 975 puta

/////////////////////////////////////////////

Bog - samo u SZ:

H430 אלהים 'ĕlôhı̂ym el-o-heem'
Množina od H433, bogovi u običnom smislu, no posebnose koristi (u množini tako, osobito članka) vrhovnog Boga, povremeno primjenjuje način poštovanje prema sucima, aponekad kao superiorna: - anđeli, X prekoračenja, Bog (bogovi) (-boginje,-ly), X (vrlo) velik, suci, X moćan.

2247 stihova, 2601 puta
/////////////////////////////////////////////////////////////////
975 za Isusa : 2601 za Boga - Elohim
//////////////////////////////////////////////////////////////////
Jehova u SZ:

H3068 יהוה yehôvâh yeh-ho-vaw'
Od H1961, () samouprave postoji ili vječni; Jahve, židovske nacionalne ime Boga - Jehova, Gospodin. UsporediH3050, H3069.

5524 stihova, 6521 puta
/////////////////////////////////////////////////////////////
975 za Isusa : 6521 za Jehovu
///////////////////////////////////////////////////////////
Za Teos u SZ:

G2316 θεός theos theh'-os
Od neizvjesne afiniteta, božanstvo, posebice (uz G3588)vrhovno božanstvo, figurativno sudac, po vrlo Hebraism: - X veće, Bog, bog [-Naime, Ward-].

1172 stihova, 1343 puta
////////////////////////////////////////////////////
975 za Isusa : 1343 za Teos
//////////////////////////////////////////////////

Rezultati nisu ni blizu realnosti,
jer bi trebalo zbrojiti sve za Bog prema Isusu.

Onda je jako uočljivo da je Bog= Bog
a Sin = Sin.
-----------------------------

Ne vjeruj meni čitatelju!
Sve sam provjeri.

Savjet:

Uzmi crveni i plavi marker.
Počni od početka čitati Bibliju.
Sve što je Bog Otac Jahve - zacrveni.
Sve što je Sin Isus Krist - zaplavi.

I onda iz daljine prolistaj cijelu B
i vidjet ćeš da će se i te kako CRVENITI.

Čak i NZ - bit će CRVENIJE više nego plavije.

Provjeri.

Kome ćeš se pokloniti na Nebu?

Bogu Jahvi ili Isusu?
O tome ovisi tvoj daljnji put prema gore ili prema dole!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

more_horiz
καιros je napisao/la:

"Boga nitko nikada nije vidio.Jedinorođeni koji je Bog,koji počiva u Očevu krilu,nam ga je objavio." Ivan 1:18

Evo još jedne seljačine da ti odgovori:
Čitaj, provjeri, ispravi se da ne pogineš.
-----------------------------------------------------

IVAN 1,18 – SIN - BOG

Pogledajmo zajedno sve prijevode:

KJV
Joh 1:18 No man hath seen God at any time; the only begotten Son, which is in the bosom of the Father, he hath declared him.

Joh 1:18 nitko nikada ne vidje Boga u bilo kojem trenutku, jedinorođeni Sin, koji je u krilu Očevu, on ga obznani.

KJV
Joh 1:18 No manG3762 hath seenG3708 GodG2316 at any time;G4455 theG3588 only begottenG3439 Son,G5207 which isG5607 inG1519 theG3588 bosomG2859 of theG3588 Father,G3962 heG1565 hath declaredG1834 him.
----------------------------------------------------

VULGATA
Joh 1:18 Deum nemo vidit umquam unigenitus Filius qui est in sinu Patris ipse enarravit

Ivan 1:18 Nijedan čovjek nije vidio Boga bilo kada Jedinorođeni Sin, koji je u krilu Očevu, on ga obznani
----------------------------------------------------
GNT
Joh 1:18 Θεὸν οὐδεὶς ἑώρακε πώποτε· μονογενὴς υἱὸς ὁ ὢν εἰς τὸν κόλπον τοῦ πατρὸς, ἐκεῖνος ἐξηγήσατο.

Joh 1:18 Bog nitko nikad ne vidje, Jedinorođenac Sin u krilu oca on ga obznanio.
----------------------------------------------------------------------

HNT
Joh 1:18 את האלהים לא־ראה איש מעולם הבן היחיד אשר בחיק האב הוא הודיע׃

Joh 1:18 Bog, ne - nitko nije vidio jedini sin u krilu Očevu, on je najavio:
------------------------------------------------------------------------------------

VAMVAS
Joh 1:18 Ουδείς είδε ποτέ τον Θεόν• ο μονογενής Υιός, ο ων εις τον κόλπον του Πατρός, εκείνος εφανέρωσεν αυτόν.

Joh 1:18 Nitko ne vidje Boga, Sin Jedinorođenac u krilu Očevu, on ga efanerosen.
-------------------------------------------------------------------------
Ovoregijski prevoditelji:

Ivan Šarić
Ivan 1,18
Boga nitko nije vidio nikada. Jedinorođeni, KOJI JE BOG, koji počiva na srcu Očevu, on je donio vijest,

Jeruzalemska
Ivan 1,18
Boga nitko nikada ne vidje: JEDINOROĐENAC - BOG - koji je u krilu Očevu, on ga obznani.

Tomislav Dretar
Ivan 1,18
Nitko nikad nije vidio Boga; BOG SIN JEDINAC, koji je u krilu Očevom, otkrio nam je Njega.

Daničić-Karadžić
Jovan 1,18
Boga niko nije vidio nikad: jedinorodni sin koji je u naručju očinom, on ga javi.

-----------------------------------------------------------------------

Da li što treba objašnjavati,
ili je jasno kako lažni prijevodi mogu odvući čovjeka na krivu nauku.

-----------------------

Ponovno - usporedi originale grčke,
sa ovoregijskim prijevodima.

----------------------------------

Malo kvasca ukiseli cijeli kruh.
Čuvajte se lažnih učitelja.

more_horiz
καιros je napisao/la:

Ovako, Isus je i Jahve iz Starog zavjeta, to sam objasnio već sa ovim stihom Izaija 40,3: "
Glas viče: "Pripravite Jahvi put kroz pustinju. Poravnajte u stepi stazu Bogu našemu.

Što čitamo u Mateju 3,3:
Ovo je uistinu onaj o kom proreče Izaija prorok: Glas viče u pustinji: Pripravite put Gospodinu (tj. Isusu), poravnite mu staze!
O kome je ovdje u Mateju riječ, naravno o Isusu Kristu, ili kako ga je Izaija nazvao Jahvi, Jehovi...zato je Isus rekao ja i Otac jedno smo....Ta duhovna stijena koja je vodila izraleski narod kroz pustinju je Isus Krist ,kako negdje stoji u poslanici Korinćanima...on ih je znači vodio...Jahve, Isus je komunicirao sa izraelcima

Bog Jahve je SVE u SVEMU.
Bog Jahve daje svome Sinu titulu - Gospodin.
Ali to ne znači da se je Bog Jahve odrekao te titule.
(počasni dekan)
Bog Jahve je DAO sud Sinu.
Ali to ne znači da će Sin samostalno bilo što suditi,
jer će biti sve onako kako Sveznajući Pravedni Jedini presudi - preko Sina - izvršioca.

Ne miješaj krumpire i jagode,
ili kako to već mi seljačine govorimo.

Inače - seljaci - zemljoradnici - najbliže su Bogu i istini,
a najdalje od uredaba ljudskih koje vode u spalionu.

more_horiz
καιros je napisao/la:

Ovako, Isus je i Jahve iz Starog zavjeta, to sam objasnio već sa ovim stihom Izaija 40,3: "
Glas viče: "Pripravite Jahvi put kroz pustinju. Poravnajte u stepi stazu Bogu našemu.

Što čitamo u Mateju 3,3:
Ovo je uistinu onaj o kom proreče Izaija prorok: Glas viče u pustinji: Pripravite put Gospodinu (tj. Isusu), poravnite mu staze!

--------------------------------

Podložiti nogama

Kako razumeš stihove gde se govori da čeka dok mu se sve pod noge ne pokori i na kraju zaključak da će sve biti u svemu jedno.

Čitaj malo i okolne stihove.
Ti se hvataš samo za one koji tebi odgovaraju.
Svi stihovi gdje se kaže - jedno - ti odmah grizeš na Trojstvo.
A gdje ti je treći? - Ovo uvijek ispada Dvojstvo!
Kako to objašnjavaš? Nigdje, a pogotovo u Otkrivenju Sveti Duh nije Bog, niti se uopće spominje.
Jedno znači da će biti opet skupa, zajedno, ali ne sa istim ovlastima i moćima.

------------------------------------------

Hebrejima 2,5 NIJE DOISTA ANĐELIMA PODLOŽIO BUDUĆI SVIJET o kojem govorimo.
BOG OTAC JE SINU PODLOŽIO BUDUĆI SVIJET
Hebrejima 2,7 TI GA TEK ZA MALO UČINI MANJIM OD ANĐELA, slavom i časti njega ovjenča,
BOG OTAC JE SINA STVORIO MALO MANJIM OD ANĐELA
Hebrejima 2,8 NJEMU POD NOGE SVE PODLOŽI. Kad mu, doista, sve podloži, ništa ne ostavi što mu ne bi bilo podloženo. Sad još ne vidimo da mu je sve podloženo,
BOG OTAC JE SINU POD NOGE SVE PODLOŽIO
Hebrejima 2,9 ali NJEGA, ZA MALO MANJEG OD ANĐELA, ISUSA,
BOG OTAC IMA SINA KOJEG JE UČINIO MALO MANJIM OD ANĐELA

1. Korinćanima 15,24 potom - svršetak, KAD PREDA KRALJEVSTVO BOGU I OCU, pošto obeskrijepi svako Vrhovništvo, svaku Vlast i Silu.
(SIN MORA PREDATI KRALJEVSTVO SVOME BOGU I OCU JAHVI)
1. Korinćanima 15,27 jer SVE PODLOŽI NOGAMA NJEGOVIM.
(SIN SVE PODLAŽE NOGAMA BOŽJIM )
A kad veli: SVE JE PODLOŽENO,
jasno - SVE OSIM ONOGA KOJI MU JE SVE PODLOŽIO.
(TKO JE SVE PODLOŽIO SINU? – NJEGOV BOG OTAC ČINI SVE ZA SINA)
1. Korinćanima 15,28 I Kad Mu Sve Bude Podloženo,
(KAD SINU, NJEGOV OTAC BOG SVE PODLOŽI)
tada će se i on sam, Sin, podložiti Onomu
(SIN ĆE SE SAM PODLOŽITI BOGU SVOME OCU)
koji je njemu sve podložio
(BOG OTAC KOJI JE SVE SINU PODLOŽIO)
da Bog bude sve u svemu.
(BOG ĆE BITI U SVEMU DUHOM I VLAŠĆU I VOLJOM SVOJOM)

Odgovori mi molim te na sljedeća pitanja:

1 .Ako je Sin Bog, a nije, zašto ga mora Bog Otac činiti manjim od anđela?
2. Ako je Sin Bog, a nije, zašto mu mora Bog Otac sve podložiti?
3. Ako je Sin Bog, a nije, zašto mora sve svome Bogu Ocu podložiti?
4. Ako je Sin Bog, a nije, zašto se sam Sin mora podložiti svome Bogu Ocu?

more_horiz
καιros je napisao/la:
Oprosti Igore, ali tvoja stranica je antikrscanska i molio bih da ju maknes, ovo je ipak krscanski forum...clanu ti je i dalje dozvoljeno da raspravljas, ali bez reklamiranja tvoje stranice...Hvala...

Stranicu nisam do kraja proučio,
ali ne vidim da je anti,
već je jako za Kršćanstvo.

U njoj nema uredaba ljudskih,
već sama Biblijska istina.
-----------------------------

more_horiz
Tripo 41

Prijatelju dragi koji vjeruješ u trojedinog boga, nekada zaista pomislim da se šališ i da su šale jedini razlog zašto si na forumu.

Kakav ti je ovo komentar?

"Ja sam dao link za ono. A tekst je u vezi teme. Kakve veze ima vremenska odrednica prilikom predstavljanja Mojsiju, Bog je izvan vremena? Notorna glupost da to nije isto zato što u jevrejskom nema prezenta a u grčkom je prezent. "

????????????????????????????

TI, tripo 41, glavom i bradim, upravo TI si počeo s famoznim "ego eimi" kao dokazom da se tako predstavljaju i Isus i Jahve.

I sad kad sam ti jasno nacrtao da se Jahve nije predstavio sa "ego eimi" i da prema tome možeš zaboraviti svoj dokaz iz Septuaginte i tezu Isus=Jahve, ti me pitaš kakve veze ima vremenska odrednica???

Dal ti to ozbiljno? Smile

CITIRAM tripa 41:

Dakle ova riječ znači "Ja sam" "ja postojim i to je prvo lice jednine od glagola "biti" i ona je sinonim za Mojsijevu 3,14 i to dokazuje da Isus jeste rekao da je Bog.
To potvrđuje ovo.
Septuagint Exodus 3:14 "And God spoke to Moses, saying, I am (ego eimi) THE BEING; and he said, Thus shall ye say to the children of Israel, THE BEING has sent me to you."

KRAJ CITATA

Sad sigurno odzid

Jahve se NIJE predstavio sa JA SAM (ego eimi) i Septuaginta ne sadrži originalne Jahvine riječi već je prijevod na grčki jezik. Čak i u tom PRIJEVODU Jahve je predstavljen kao THE BEING, BIĆE a ne ego eimi.

Ovo je doslovniji prijevod originalnog hebrejskog teksta kojim se Jahve predstavio "ehyeh asher ehyeh ": I WILL BE WHAT I WILL BE.

Prema tome, EGO EIMI i I WILL BE...gle čuda...NISU SINONIMI Smile

Niti su prezent i futur ista stvar. A vaša tvrdnja se temelji upravo na tome da se Jahve predstavio u prezentu sa EGO EIMI jer je sa EGO EIMI koristio Isus u Novom zavjetu. Kao da je Isus uopće i mogao nekako drugačije reći obično: ja sam .... Smile

I ti sam si naveo kao glavni dokaz upravo to navodno Jahvino "EGO EIMI" u Izl 3:14. Koje ne postoji Smile I sad se čudom čudiš kako

I tvoja teza pada u vodu. Opet Smile

2) Pa valjda ti je jasno da je Bog svemoguć. Bog ne podliježe vremenu i prostoru. A sajt ti je totalno amaterski. Baš me uveseljava.

Web dizajn mog site-a jest AMATERSKI...pisalo je par godina u podužem tekstu prije navedenih linkova zašto site postoji i zašto NIJE dovršen. Niti će biti dovršen. Koliko vidim, amateri poput tebe ionako ništa ne razumiju u Bibliji, pa zašto da gubim vrijeme na uređenje site-a i linkova kada je vaš domet na razini COPY-PASTE?

Pogledaj kako je tvoj kolega admin καιros spamao na temi DUH SVETI. Mogao je slobodno cijelu knjigu kopirati i otići na godišnji odmor Smile

Nije važno kako izgleda, važno je da je sadržaj poguban za tvoja nebiblijska uvjerenja i jasno mi je zašto vam smeta.

3) I ko ti je rekao da je Bog koristio sadašnje vrijeme kada se predstavio Mojsiju?

Koga ovo pitaš??????

4) Naravno ovo ne smiješ ni da pogledaš.

Smile Smile Preko 10 godina čitam vaše apologetike, siguran sam da za većinu nisi ni čuo jer kopiraš s neta a da ne znaš tko je to uopće napisao, pročitao sam sve debate na netu koje sam mogao naći na temu trojstva, velik dio od njih čista gramatika. Sve na engleskom. A ti ni na hrvatskom ne razumiješ kad ti nacrtam neke osnove.

Baš si smiješan. Ne znaš koliko malo znaš. Kad provedeš na stotine sati s rječnikom u ruci i provjeriš tisuće tvrdnji u Biblji, usporediš hrpu Bibliju, pročitaš hrpu argumenata suprotne strane, izabereš najbolje apologetike i onda tek shvatiš tko govori istinu, onda ćeš se možda moći busati i pričati tko šta smije.

A do tada, ovo tvoje neprestano kopiranje brblja

more_horiz
Tripo 41

Prijatelju dragi koji vjeruješ u trojedinog boga, nekada zaista pomislim da se šališ i da su šale jedini razlog zašto si na forumu.

Kakav ti je ovo komentar?

"Ja sam dao link za ono. A tekst je u vezi teme. Kakve veze ima vremenska odrednica prilikom predstavljanja Mojsiju, Bog je izvan vremena? Notorna glupost da to nije isto zato što u jevrejskom nema prezenta a u grčkom je prezent. "

????????????????????????????

TI, tripo 41, glavom i bradim, upravo TI si počeo s famoznim "ego eimi" kao dokazom da se tako predstavljaju i Isus i Jahve.

I sad kad sam ti jasno nacrtao da se Jahve nije predstavio sa "ego eimi" i da prema tome možeš zaboraviti svoj dokaz iz Septuaginte i tezu Isus=Jahve, ti me pitaš kakve veze ima vremenska odrednica???

Dal ti to ozbiljno? Smile

CITIRAM tripa 41:

Dakle ova riječ znači "Ja sam" "ja postojim i to je prvo lice jednine od glagola "biti" i ona je sinonim za Mojsijevu 3,14 i to dokazuje da Isus jeste rekao da je Bog.
To potvrđuje ovo.
Septuagint Exodus 3:14 "And God spoke to Moses, saying, I am (ego eimi) THE BEING; and he said, Thus shall ye say to the children of Israel, THE BEING has sent me to you."

KRAJ CITATA

Sad sigurno odzid

Jahve se NIJE predstavio sa JA SAM (ego eimi) i Septuaginta ne sadrži originalne Jahvine riječi već je prijevod na grčki jezik. Čak i u tom PRIJEVODU Jahve je predstavljen kao THE BEING, BIĆE a ne ego eimi.

Exodos 3:14
ויאמר אלהים אלמשה אהיה אשר אהיה ויאמר כה תאמר לבני ישראל אהיה שלחני אליכם
(BHS,AL.....itd....)
Va jomer Elohim el Moše: ehjeh ašer ehjeh va jomer: koto marliv ne Izrael ehjeh šelahani alehem
(latinica hebrejski od mene...)

Mozda vam ......... Smile

Ovo je doslovniji prijevod originalnog hebrejskog teksta kojim se Jahve predstavio "ehyeh asher ehyeh ": I WILL BE WHAT I WILL BE.

Prema tome, EGO EIMI i I WILL BE...gle čuda...NISU SINONIMI Smile

Niti su prezent i futur ista stvar. A vaša tvrdnja se temelji upravo na tome da se Jahve predstavio u prezentu sa EGO EIMI jer je sa EGO EIMI koristio Isus u Novom zavjetu. Kao da je Isus uopće i mogao nekako drugačije reći obično: ja sam .... Smile

I ti sam si naveo kao glavni dokaz upravo to navodno Jahvino "EGO EIMI" u Izl 3:14. Koje ne postoji Smile I sad se čudom čudiš kako

I tvoja teza pada u vodu. Opet Smile

2) Pa valjda ti je jasno da je Bog svemoguć. Bog ne podliježe vremenu i prostoru. A sajt ti je totalno amaterski. Baš me uveseljava.

Web dizajn mog site-a jest AMATERSKI...pisalo je par godina u podužem tekstu prije navedenih linkova zašto site postoji i zašto NIJE dovršen. Niti će biti dovršen. Koliko vidim, amateri poput tebe ionako ništa ne razumiju u Bibliji, pa zašto da gubim vrijeme na uređenje site-a i linkova kada je vaš domet na razini COPY-PASTE?

Pogledaj kako je tvoj kolega admin καιros spamao na temi DUH SVETI. Mogao je slobodno cijelu knjigu kopirati i otići na godišnji odmor Smile

Nije važno kako izgleda, važno je da je sadržaj poguban za tvoja nebiblijska uvjerenja i jasno mi je zašto vam smeta.

3) I ko ti je rekao da je Bog koristio sadašnje vrijeme kada se predstavio Mojsiju?

Koga ovo pitaš??????

4) Naravno ovo ne smiješ ni da pogledaš.

Smile Smile Preko 10 godina čitam vaše apologetike, siguran sam da za većinu nisi ni čuo jer kopiraš s neta a da ne znaš tko je to uopće napisao, pročitao sam sve debate na netu koje sam mogao naći na temu trojstva, velik dio od njih čista gramatika. Sve na engleskom. A ti ni na hrvatskom ne razumiješ kad ti nacrtam neke osnove.

Baš si smiješan. Ne znaš koliko malo znaš. Kad provedeš na stotine sati s rječnikom u ruci i provjeriš tisuće tvrdnji u Biblji, usporediš hrpu Bibliju, pročitaš hrpu argumenata suprotne strane, izabereš najbolje apologetike i onda tek shvatiš tko govori istinu, onda ćeš se možda moći busati i pričati tko šta smije.

A do tada, ovo tvoje neprestano kopiranje brblja

------

more_horiz
Ovako:
Ja sam je tko...!?....u
1. hebrejskom dijeli Biblije
2. grčkom dijelu Biblije
Ne predstavlja li onda možda " Ja jesam ili Ja sam " u grčkom dijelu Biblije, ili je to samo titula, koju Isus dobiva zbog uloge koju je od Boga dobio.

Molim te ,Student ti to ukratkim crtama još rezemiraj da vidim da li sam dobro shvatla,

...unapred hvala Smile !!

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply