Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

descriptionSretna Nova 2007 god. EmptySretna Nova 2007 god.

more_horiz
Dragi moji , zelim vam svima,i stalnim clanovima i gostima ovog foruma jednu Blagoslovljenu Novu Godinu sa stihom iz Psalma 20,4 ,,Da ti da Gospod po srcu tvojemu;sto god pocnes,da ti izvrsi.''
Sretna Nova 2007 god. 120106NA10_prvSretna Nova 2007 god. 120106NA10_prv

Sretna Nova 2007 god. P

descriptionSretna Nova 2007 god. EmptyRe: Sretna Nova 2007 god.

more_horiz
pridružujem se novogodišnjim željama i svima želim želje koje mogu ispuniti i koje su u skladu sa Božjim željama...i da dakle želimo željeti dobro isto tako...
ak me razmete

more_horiz
Želim da se u 2007 obrati Bogu puno, puno ljudi.....

more_horiz
Blagoslivljajmo i slavimo Boga sa zahvaljivanjem za sve što je učinio u našim životima i molimo Ga za blagoslove u Novoj 2007 godini.Neka bi nam dragi naš Gospod osnažio vjeru,kako bismo i nadalje mogli hoditi uskim putem.U ime Isusa Krista.

more_horiz
Ja vam isto želim sve najbolje u Kristu našem spasitelju!

No, zanima me kako kršćani trebaju "slaviti" doček Nove godine, ako uopće trebaju to činiti kao drugi ljudi koji nemaju spoznaju o onome što je dobro u Kristu Isusu?

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
<BLOCKQUOTE>
Darko je napisao/la:
Ja vam isto želim sve najbolje u Kristu našem spasitelju!

No, zanima me kako kršćani trebaju "slaviti" doček Nove godine, ako uopće trebaju to činiti kao drugi ljudi koji nemaju spoznaju o onome što je dobro u Kristu Isusu?

Tjelesni um sklon je uživanjima i tjelesnom zadovoljstvu.Sotona im takva zadovoljstva nudi u izobilju.On nastoji ljudske umove ispuniti željom prema svjetovnim idolopokloničkim uživanjima kako ne bi stigli se pitati za sudbinu svoje duše!
Ljubav prema idolopoklonstvu zamaskirana uživanjima vrlo je zarazna i podložna modi, moderniziranju, trendu otuđenja kojim upravljaju sile antikrista.Odgovornost za takvo ponašanje velikog broja kršćana snose oni koje imaju spoznaju o dužnosti opominjanja duša da zauzmu biblijski stav prema idolopoklonstvu a ne čine to.Ta surova neodgovornost posljedica je navikavanja na grijehe okoline i te navike otupljuju snage uma , duše i srca.Kršćani se zatvaraju u svoju takvu svetost i puštaju duše u propast.Slaviti novu godinu postavlja svakom koji to čini istu kušnju na kojoj je i Eva dopustila zgriješiti.Slaviti Onoga koji upravlja vremenom u smislu očekivanja Kristovog dolaska suprotno je slavljenju idolskih bogova od kojih se očekuje rodna godina - Nova, još bolja..Čežnju za Kristom kao vratima povratka u Raj sotona je vjekovima nastojao izopačiti osvjedočenjima o mogučnostima njegove vrste raja - tj antiraja - zemlja mira po kojoj teče med i mlijeko itd. - Religije su postale potrošačke, vjernici više ne vjeruju Bogu jer su Boga zamijenili novovjekim idolima..Interesantna je Božićna poruka kardinala Bozanića..
Želja nam je pokazati u ovoj godini ,kada ljudi pokušavaju pokrenuti svoje snage da ostvare veću sreću od one koju su imali u prošloj godini, da ih trebaju usmjeriti prema Bogu - izvoru blagoslova.To je prilika da ih uputimo na znake vremena, na razmišljanje o Onome koji upravlja događajima.Između duša i Kristovog dolaska stoji zavjesa - siromaštvo, bogatstvo, svjetovna zadovoljstva , težnja prema posjedovanju, vladanju, upravljanju, otimanju, ubijanju...prema zlu .Ali, ali, mnogi smo odgovorni što ljudi prestupaju Božji zakon...Kako se približavao kraju vremena probe, stanovnici pretpotopnog svijeta prepustili su se uzbudljivim zabavama i svetkovinama.Oni koji su raspolagali utjecajem i silom nastojali su zaokupiti ljude uživanjima kako bi svećana opomena o potopu ostala bez utjecaja.Pogledajmo - to se događa i sada - danas!.Neprekidna uzbuđenja uzrokuju ravnodušnost prema Bogu i onemogučavaju ljude da dođu pod utjecaj istine i opomene o Kristovom drugom dolasku.Državna kasa ima koristi od idolizirane potrošnje koja brzo širi razvoj "kulture i civilizacije" neumjerenosti u kojoj se vodi politika "protiv zla" tako što se nastoji uvečati priliv u kasu od poreza na potrošnju sredstava neumjerenosti i tako se neumjerenost reproducira "demokracijom" ovisnom od neumjerenosti te partije ostaju na vlasti..Glasni poklić Nebeske istine za sadašnje vrijeme zaglušuje se bukom o vječnom miru...Antikristova poruka je poruka protiv Kristovog dolaska.No, kroz tu buku probija se mač Duha i Svjetlost Kristova dolaska..Svjedočanstvo kršćanima za sadašnje vrijeme - sadašnje svjedoćanstvo opomene i puta odricanja od idolopoklonstva nalazimo u Otkrivenju 14 gl.Nositelj ove opomene je Vječno evanđelje - potrebno je živjeti u sili vječnog evanđelja kako bi čuli što govori Duh crkvi..</BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE>

more_horiz
Slažem se sa time što si napisao. Na nekim drugim forumima su me ismijali i nisu pravilno odgovorili a od tebe sam dobio odličan odgovor. Pitanje je kako uvjeriti svoju suprugu koja nije krštena da se ne predaje takvom vidu slavljenja lažnih bogova?!
Hvala Bogu što mi je dao ispravnu svijest da jedino Njega vrijedi slaviti i da je sve ostalo ispraznost nad ispraznostima!
Boga možemo slaviti svojim životom neprestano, svaki dan, svake sekunde i time svjedočiti drugima. Nije bitan dan, pogotovo jedan u godini, bio Božić, NG ili Uskrs. Jadno je to ako se vjernici sjete Boga jednom godišnje, pa i jednom tjednom bila to nedjelja ili subota, pa i petak može. Potrebna je stalna veza sa izvorom života!

more_horiz
Drago mi je Darko,da si na oom forumu pronasao odgovor.Ali svako ,razumno bice shvata da su u nasem dobu svi ti praznici komerzijalizirani.Zivim u zemlji gdje,mnogi misle da tece med i mlijeko,sobzirom na vrstu posla koga obavljam,srecem mnoge bogate,i one manje bogate,i iznenadices se, kad ti kazem,da bogati ostaju ,,slaviti ,,Novu godinu kod kuce,s obzirom na nas mentalitet stvari drugacije stoje.Ali ,se veselim da se u Hrvatskoj pojavljuju razumni politicari koji to,cine i podrzavaju.Gledam ja ,slucajno TV Sljeme,kad tamo jedan politicar i ne zelim ga ovdje promovirati,ali moram spomenuti njegove rijeci, kaze,da on i zena ostaju kod kuce ,slaviti Novu godinu,a u toku cjele godine imaju par siromasnih obitelji,kojima pomazu,divan primjer,mislis da nemaju novaca za docek zato sto pomazu sirotinju?Ne,nego su to ljudi visoke svjesti,vjerujem da ce ih biti sve vise.Uglavnom ljudi,koji se vole nadju izlaza iz svake situacije,nadam se da vam ta slavlja ne bi trebala,stvarati pakao od braka,ima toliko drugih stvari oko kojih se covijek mora baviti,i zivot ciniti ljepsim.I suprug,u trenutku njenih zelja koje nisu ostvarljive,ili zbog nekih drugacijih poimanja svijeta,ili materijalnih nedostatka,mora biti njezan,ne impulsivan,i pokazati tko je tko,nego strpljivim razlogom sve obrazloziti u ljubavi.Takva je nasa zenska cud od Eve ,pa naovamo,uvijek zelimo ne....ali zato nam,je dao Bog vas muzeve,da ste sa nama njezni strpljivi,puni ljubavi,i kad nam to objasnite,sve ide.Jedan od prijedloga ti je povedi suprugu na forum,imat cete oboje radosti i veselja i mi svi skupa.

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
<BLOCKQUOTE>

<BLOCKQUOTE>

<BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE>

Dragi Darko, pozdrav Tvojoj supruzi,

Mi pripadamo i onim ljudima koji vjeruju da imaju prednost svakoga dana živjeti na slavu Bogu.Mi smo ovdje da budemo korisni čovječanstvu.Ali , mi smo i odgovorni za duše koje ne misle kao mi, posebno ako smo s njima u braku.Ti si svojom ljubavlju preuzeo nošenje njene duše ka Bogu.Nemoj s Njome apologizirati već joj čini mudru ljubav da iz ljubavi prema Tebi ostavi korjen sklonosti prema lažnim zadovoljstvima kako bi se odlučila krstiti - učini je prvo Kristovom učenicom, pa onda zajedno učite druge biti učenicima..Neka i Ona bude propovijednik pravde i milosti...Velika je besparica... ali i pored toga dobro je ako se može i pojesti dobrih kolača u društvu svoje supruge .Ispeci ih sam..Zelim Vam Blagoslov u Vašem životu..da se oboje borite za dobro</BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE>

more_horiz
Sretna novu i blagoslovljenu godinu vam želi Krizostom...santa

more_horiz
Hvala na savjetima i dobrim željama!
Sve je to velika istina i zabluda mnogih koji nemaju oči otvorene i ne vide pravu prirodu stvari. Npr. koliko je samo para potrošeno a za što - za veličanje kulta svoje ličnosti i za ugađanje apetita tamo gdje su naši praroditelji pali na ispitu. Koliko je samo siromašnih i onih u potrebi, što bi se moglo učiniti sa uzaludno potrošenim parama kroz ova dva blagdana, nije potrebno spominjati. Zato postavljam i drugima pitanje što njihova savjest o tome kaže i kako treba "slaviti" NG da bude po volji našeg Stvoritelja?

Ja sam odgovor već dobio, neka drugi iskažu svoje mišljenje!

more_horiz
Prije svega želim svima neograničeno obilje Božjih blagoslova u novoj 2007 godini.
cheers Darko razumijem tvoju dilemu.I sam se često nađem u sličnim preispitivanjima.U poslanici Rimljanima 14 je jako lijepo pojašnjeno "Blago onomu koji ne osuđuje samoga sebe u onom za što se odlučuje!" (Rimljanima 14:22) Meni jako puno pomogne kada sam sebe preispitujem.

more_horiz
Kako god bilo - bilo pa prošlo!

more_horiz
Evo ja sam se vratila, koristim priliku da Vam svima suradnicima ovog foruma poželim sretnu novu godinu: Neka Van Jahve ukrasi još jednu godinu svojim mirom, radošću i ljubavlju i podari vam iskreno prijateljstvo i razumjevanje ljudi oko Vas Debora svirka

more_horiz
Moja želja je također takva da se neprestano odlučujemo ako padnemo ili zgriješimo na novi početak ili obnovu sazveza sa našim Stvoriteljom. Ne trebamo čekati novu Novu godinu, da se odlučimo na novi početak, niti čekati Božić da nam se mali Bog rodi u našim srcima. Neka bi se svaki dan, ujutro, Bog rodio u našoj svijesti i naša potreba za njime, neka bi obnovili novu zajednicu vjere i povjerenja prema Njemu, te neka bi svako večer Isus uskrsnuo svojim obećanjem da ćemo ako se ne probudimo ujutro, ipak prvo ugledati Njega čuvši poziv koji nas iz mrtvih poziva k sebi u vječni život. Ako se pak probudimo božjom milosti ujutro, učinimo opet isto to jutro, pa tako dok Krist ne dođe.
Čitajmo Božju riječ redovno, svaki dan po malo, hranimo se njome čime ćemo održati zajednicu sa našim Spasiteljom!
To je moja želja i molitva za sve nas!

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply