Al se razbuktalo...
Zauzet sam ovih dana pa nisam mogao da se javljam,ali evo kratak osvrt na neke vaše postove.
AbrahamIvan 5,46.47: "Uistinu, kad biste vjerovali Mojsiju, i meni biste vjerovali: ta o meni je on pisao.
Ali ako njegovim pismima ne vjerujete, kako da mojim riječima vjerujete?"
Abrahame možeš li mi dokazati argumentima da je Petoknjižje Mojsijevo djelo?
Hajde molim te da to raščistimo?
Ako se ne osvrneš na ovo ,samo da te napomenem da se svi stručnjaci po pitanju Petoknjižja slažu da to nije Mojsijevo djelo,
tako da dok to ne dokažeš drugačijim,Ivan(ili neko drugi) je stavio laži u Isusova usta,sa takvom lažnom tvrdnjom!
Mojsijevo Petoknjižje je pisano u trećem licu i opisuje samu Mojsijevus smrt-što će reći da svako iole razuman shvata da Mojsije nije mogao umrijeti i pisati nakon toga o svojoj smrti-da se malo razumijemo!
EuroAko sam nešto pogriješio onda mi objasni.
Evo ukratko...
Za mene je predanik isto što i obožavatelj.
Za mene nije.
No, problem je u interpretaciji Isusove uloge na Zemlji - da li je on Bog ili ne?
Isus/Isa a.s nikada nije zagovarao problematičnu dogmu i to se jasno ukazuje u Bibliji,ali zato Pavle jeste!?
Pošto su mišljenje kršćana i Muslimana suprotna meni ne ostaje drugo nego da pročitam argumente.
Prvo tvrdiš ovako nešto a u slijedećoj rečenici kažeš-citiram te
Na žalost ove plahte od postova nemam vremena za čitati.Pa ne vjerujem da ti je stalo da saslušaš islamsku argumentaciju,onako kako tvrdiš.
Ali to je tvoj problem naravno.
KoninA takvi poput tebe su mi najsimpatičniji ,zaista...
Nisu spremni za direktnu debatu iz posta u post,ali
iz vedra neba ulete kako bi iznijeli neku "argumentaciju" i druge prozvali
neznalicama i prljavim stvorenjima!?
Lijepo nema šta,ali na tvoju dušu i čast-pogledajmo!
Ovako nešto može izjaviti samo onaj tko nije niti jednom uzeo Bibliju u ruke ili nekoga tko ima izričitu namjeru zavarati druge.
Hajde
znanstveniče da vidimo koliko ti poznaješ svoju knjigu!
Krenimo redom...
Naravno izjavu "Ja sam Bog, mene obožavajte" nečemo nigdje naći u Bibliji, jer Isus nikada nije rekao nešto takvo niti tražio.
Tačno tako,zahvaljujem na poštenom priznanju,
samo te molim da u nastavku sam sebi ne demantuješ,pa se predomisliš u vezi već PRIZNATOG... Isus je izjavio da je ON Bog, ali Njegova prava poruka je puno važnija i jača: "Ja sam Bog, budi poput mene"
I eto,o tome se radi...
Haj nam malo sad pojasni,živ ti nama bio!
Činjenicu da je Isus to tvrdio lako je dokazati ovim stihovima:
"Ja i Otac jedno smo."
Hoćeš li dopustiti
meni kao biblijskoj neznalici,da ti samo jednim primjerom pokažem da griješiš?
Pogledaj u
istom Ivanovom evanđelju šta još Isus nakon toga reče;Ivan 14:28 "....Jer Otac je veći od mene" Malo sam razmislio i čini mi se da je u ovoj tvojoj tvrdnji i bit svih problema. Islam je zapeo na teologiji staroj preko 2000 godina, gdje se na Boga gleda kao močnog i opakog vladara kojem se treba pokoriti i koje od nas želi stvoriti robove i sluge.
Hoćeš li nam reći da ne možemo vjerovati u Stari Zavjet i Mojsijeve dogodavštine sa Jahvom?
Hajde lijepo objasni?
Na dobrom si putu svejedno.
Vama to odgovara i samo takvog Boga vi tražite, želite i prepoznajete. Zato ili ne priznajete Isusa i tvrdite da laže ili još gore želite ga poniziti i svesti na nešto što on nikako nije.
Mi Isaa,a.s smatramo samo onakvim kakav je uistinu on i bio.
Na Sudnjem danu ćemo vidjeti sa kim je bio zadovoljniji, i koga će pohvaliti a koga ukoriti biblijskim obećanjem-
gubite se od mene zlotvori,nikada vas nisam poznavao(one koji su u njegovo ime liječili druge)Pa pošto si ti veliki pozavaoc svoje knjige mislim da ti ne trebam navoditi stihove,ili možda...?
Isus je došao unutar kulture koje je bila vrlo slična Islamu, ali došao je upravo zato da izmjeni pogled na Boga, došao je objasniti da je Bog pun ljubavi i da ne traži pokornost već tražit od nas da budemo savršeni poput Njega.
Muslimani preferiraju
racionalistički oblik spoznaje istine,pa prema tome -savršen može biti samo naš Stvoritelj,a mi nikada jer smo stvoreni i slabi-trebamo svoga Gospodara.
Isus kaže da on daje život vječni!!! Ako je Isus običan smrtnik kako tvrdi Islam, kako je moguće da on daje život vječni?
Drugim riječima, Isus za sebe indirektno govori da je on BOG, jer samo Bog daje vječni život !!!
Ali što to vrijedi za one koji to ne žele ispravno shvatiti...
Poziva vas da ga slijedite i da se molite samo Jednom Bogu,kao što je i on sam činio,kada je obrezan padao ničice (na sedždu) svom Gospodaru,pa vam obećava vječnost u užitku.
Kao što je činio svako Božiji poslanik prije a i poslije njega.
A ko to nešto ne razumije,to je više izgleda i nebitno mnogima na ovom forumu.
Pozdrav svima.