Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Propovijedi, duhovne misli, radovi

power_settings_newLogin to reply
+2
Spart
kainos
6 posters

descriptionPropovijedi, duhovne misli, radovi - Page 3 EmptyRe: Propovijedi, duhovne misli, radovi

more_horiz
Pitanje je što netko misli pod pojmom "ispunjenost duhom". Neki dan sam gledao jedan kršćanski TV kanal putem satelita i na jednom bogoslužju se lijepo moglo vidjeti baš ovo što je Krizostom naveo u svom postu. Nakon što je govornik zazivao silazak sile Svetog Duha na vjernike, ljudi su se doslovno bacali na tlo, vikali, smijali se, tresli se. Ne znam da li je poslije bilo kakvih tjelesnih ozljeda, ali bilo je strašno gledati ljude kako padaju na klupe, između redova.

Najupečatljiviji mi je bio prizor jednog čovjeka koji je izišao naprijed do govornika i nakon što ga je ovaj dotaknuo, počeo se tresti i pao je dolje. Ostao je ležati dolje potpuno miran, a jedan drugi mu prilazi i pokrije ga nekim odijelom.

descriptionPropovijedi, duhovne misli, radovi - Page 3 EmptyRe: Propovijedi, duhovne misli, radovi

more_horiz
Ma, nije to moj citat, to je propvijed od Doug Batchelora, kako piše na kraju...

more_horiz
Ja sam osoba koja je imala iskustvo sa govorom u jezicima. Kada sam se obratio u Pentakostalnu zajednicu rekli su mi to isto da moram govoriti u jezicima ako zelim primiti Svetog Duha.

Tri meseca sam ziveo u zanosu trazeci samo to. Pomalo gubeci kontrolu nad stvarnoscu, i na kraju je to doslo. I sta je proizvelu emocije, emocije, emocije, ako sam bio radostan bili je ok, ako sam bio tuzan kao da je bio kraj sveta.

Ljudi jezici nisu nanovorodjenje TO VAM KAZE COVEK KOJI JE PROZIVEO TU ZABLUDU.

Oni su dar jednostavno dar duha koji on moze dati ali ne mora.

Sada ja ne znam Krizosteme da li ti verujes u darove duha ili ne?

more_horiz
Ja verujem, mada mene ne pitas, u sve darove Duha, i verujem, duboko verujem u dar jezika, ali u dar jezika. Ako neko pocne progovarati par rijeci nekim ko zna kojim jezikom, ne mozes me nikada ubediti da to dolazi od Duha, jer ja imam dar raspoznavanja duhova, pa cisto sumnjam da je od Boga. Sta onda reci?

Inace, poznato mi je kako u pentekostalnoj crkvi ide to sa darovima, bio sam dosta puta, i imam neke rodjake medju njima, cak vrlo bliske. A sa jednim sam tako dobar da nemam reci ti opisati. I on smatra da je subota potrebna, itd itd itd..Mnogo toga ne razume, ali mnogo i razume, kapira adventiste, voli mene, i to mi je najvaznije. Uvek kada odem kod njega, to su maratonske teme, po 8 sati pricamo, verovao ili ne, to se gotovo uvek desava, ja se pitam odakle nam snaga...?? Tako, od 5 popodne, pa do 4 ujutro...Cepaj, od Adama pa do Triglava...Pardon, pa do Jovana...Smile

more_horiz
Da to je foliranje sa darovima, ja to dobro znam, to je vazno samo pricati, to nije nista. Tamo niko ne prorokuje jer se to odma da videti.
Ma daj ja sam bio pun pozude i govorio kao jezicima duha, stidim se toga vremena.

Istinski darovi postoje ali ih malo ko ima. Kroz ceo forum mi diskutujemo no nick, prijatelju moj.

more_horiz
Cuj, ja apsolutno nikada nisam sporio dar jezika, niti cu. Medjutim, sporim navodni 'dar' jezika. Pa, koji su to jezici ako nigde ne postoje?

Osim toga, ljudi se nekako nadju uvredjenima kada im kazes da su u Korintu mnogi 'brbljali', i to van crkve, ima to veze sa nekim svetskim (da ne kazem paganskim) obicajima, uvuklo se nesto slicno u Ckrvu, izmesalo se, svasta je bilo... I Pavle ne osudjuje, Pavle je bio lik, niti previse se zamara sa time, bar ne radi onako kako bi mi to radili, jednostavno iznosi sto je sustina...Korint je imao mnogo problema, kao crkva mislim, dar 'jezika' je bio samo jedan u nizu.

more_horiz
Slazem se da te to nacini boljim covekom onda je ok, ali ako je to bilo kao sa mnom prosto ne zelim tako nesto, ako nemam pobedu istinsku nad grehom onda mi dzabe svi darovi.

more_horiz
Smile I ja se sa tobom slazem. Dzaba svi darovi ako nema rodova Duha.

Vidis, imam ta dva rodjaka. Oba su mi bliska. Po jednome vidis da je pozitivac, ljudi ga gotive, posten je bio i u svetu akamoli sada, doduse bio je nevidjeni lik, on je...tu preko 40 godina, ne znam dal' 44,43...nebitno. Svi su mu se klanjali, postovali, rispekt. I obratio se, hvala Bogu, pentic je, kako ja to kazem, naravno drugacije je sada. I imao je kompex jedno vreme, ali tako, malo pomalo je nekom svojom logikom dosao do saznanja da je taj dar nebitan, besmislen, itd itd, bar kako ga drugi tumace, i to znas zasto??

Pa gledao je kako 'zive' oni koji imaju takav dar. Smile Taj drugi rodjak, isto nije los covek, svratim i do njega, ali ipak nije tako prijatan kao i ovaj. Nece on da te nikada slaze, prevari i slicno, ali je mnogo ohol, a to se primeti. Samo je on u pravu, jedino on bla bla...Ne zelim da ispadne kao ogovaranje, ali to je to...I on kao prica nekim 'jezikom'. Smile Pitam se sta bi bilo da pocnem ja progovarati nekim poznatim jezikom, koji je njima nepoznat...Smile Proglasili bi me za papu odmah.

Bio sam ja dosta puta u pent. crkvu, i uopste nisam naisao na topao prijem, cak sam jednom staresini tako odbrusio da mu nije bas bilo drago. Smile Ko mu je kriv, sto me je izazivao...Smile Smile

more_horiz
Dobro ima tu jako dragih ljudi, samo kada se to uzme, previse je toga emocija, cak pozitivnih insistiranju na slavljenju, ono sto ja zovem glori haleluja evanjdelje, nema ukora protiv greha ili ga ima veoma malo, slaba je crkvena disciplina, i sto je najgore kad slavljenje i program staje sve prestaje i onda puno je svetovnih stvari ali i svi drugi su slicni.

more_horiz
Dobro ima tu jako dragih ljudi, samo kada se to uzme, previse je toga emocija, cak pozitivnih insistiranju na slavljenju, ono sto ja zovem glori haleluja evanjdelje, nema ukora protiv greha ili ga ima veoma malo, slaba je crkvena disciplina, i sto je najgore kad slavljenje i program staje sve prestaje i onda puno je svetovnih stvari ali i svi drugi su slicni.

Upravo tako, to sam i ja isto zapazio. A ne da ima dobrih ljudi nego nemam reci, daleko bilo da nema!

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply